Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Salzmann Zsolt

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég megjelent a hír, hogy az Alpokban tapasztalható súlyos hóhiány miatt Svájcban és Franciaországban is vízhiány lehet, ami tovább fokozza az energiaválság hatásait. A CIMA adatai alapján március 4-e jellemzően a hófelhalmozódási csúcsnap Olaszországban - idén viszont a korábbi évek átlagához…..
Salzmann Zsolt 2023.04.23 09:40:49
@na4: Az átlag számít, nem egy két kiragadott ellenpélda.
Salzmann Zsolt 2023.04.25 20:48:34
@gigabursch: Még egyszer, a kiragadott példák sosem reprezentatívak.
Salzmann Zsolt 2023.04.26 19:27:20
@gigabursch: Szóval már érted, hogy a kiragadott példa mennyire nem perpezentálja a csakis átlagosan értelmezhető tendenciákat.
A múlt hétvégén küldte át nekem Szerelmetesfeleségtársam Kata nevű barátnője ennek a könyvnek a linkjét. Kapásból visszakérdeztem, hogy ő olvasta-e már? Nemet mondott, s hogy majd én megítélem. Katában is van hajlam a konteókra, s bármennyire mások vagyunk, azért vannak közös nevezőink. Vélem,…..
Salzmann Zsolt 2021.10.11 09:40:07
@vilagnezet.blog.hu: Te már felhomályosultál, hogy ki is az a Julius Andan, aki ezeket az agymenéseket "írta" ?
Az elmúlt napokban rengetegen megosztották Gődény György álhírét amely szerint a WHO megerősítette volna, hogy a "COVID nem veszélyesebb mint az influenza." A valóságban annyi történt, hogy a WHO legújabb becslése szerint a Föld lakosságának kb 10%-a fertőződőtt meg eddig a vírussal. Csak ennyit…..
Salzmann Zsolt 2020.10.14 08:29:18
@Anita Szabo: Hogy kelthet félelmet a józan, félrefordításoktól mentes cikk a járvány körül kialakult nézeteltérésekről?
A szándékosan lebutított filmek nem minden esetben indukálnak reflexszerű hányingert az embernél, azonban kifejezetten rosszul eső érzés, amikor a készítők komoly, nehéz vagy komplex témákkal teli alapkoncepciót fosztanak meg a gondolkodás lehetőségétől. Miért? Azért, mert az átlagnézőnek ez az…..
Salzmann Zsolt 2020.09.28 19:57:36
Nagy hiba számon kérni a filmen a hétköznapi életben előforduló összezártságból eredő nyavalyák be nem mutatását.
A jó filmek, mint ez is, a döntéseinkről szólnak és azok következményeiről lehetőleg személyiség változások következtében.
Ahogy a fuldoklót sem lehet kárhoztatni a megmentőjébe való görcsös kapaszkodásáért, úgy kellett Aurórának is átértékelnie az élettervét meghiúsító kétségbe esett döntést. Az is benne van, hogy ezt ő az egy év alatt végig sejtette, hogy nem lehetett az véletlen, hogy éppen őt ébreszti a rendszer, aztán meg senki mást. Ha már mély-elemzés, akkor a tudatosulás éppen azért olyan viharos, mert ekkor tört ki a pszihé által elaltatott gyanú, hogy valaki egoista döntésének következményeként kell egész másként leélnie az életének hátralevő részét. Ebben az altatásban segített, hogy személyiségének egyre jobban megfelelt a megváltoztathatatlan szituáció. Persze ez az "engem akar és senki mást" érzés nélkül a hétköznapi párkapcsolat sem működik. Ezeket mind meg kellett értenie, hogy a kialakult viszony után már ő sem tudna-akarna tovább nélküle élni. Így átalakulva, már nem fogadja el az önzetlen egy ágyas tovább alvást az ismeretlenbe, meghozza az leghelyesebb döntést, pedig a korábbi egoista már kész lenne érte a remete áldozatra.
Fentiek sokkal inkább Kék lagúna mint Titanic olvasata alapján javaslom újra nézni-értékelni a kihagyott ziccerektől hemzsegő alkotást.

már csak az én különvéleményem, hogy valószínűleg elgondolkodott azon, hogy téma lehetne, hogy ha elsőre ezzel a tudattal ébredt volna