Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rajtammaradt télikabát

4 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Íme hát pontokba szedve a földi pokol megjárása, avagy hazalátogatás Magyarországra, a tündérkertből. 1. A több hónappal előre lefoglalt szuperakciós wizzair járaton már elkezdődnek a tünetek, érzi a bajt, közeleg a fájdalmas anyaország, az éhező embertömegek, a bunkó…..
Aki élt már külföldön(Nyugaton,pontosabban) és nem él burokban, az tökéletesen tudja hogy mire gondolok ezzel a szószerkeszettel. Fehér négerségre.Aki nem élt, csak a nagyarcú, eurót hazahozó és lobogtató ismerőseitől hallott a nyugati “mesés” életről,annak felvázolnám…..
1. Beszélj Magyarországról úgy mint egy harmadikvilágbeli országról, amitől sikeresen megszabadultál azzal hogy elmentél Nyugatra ganézni a nyugatiak után minimálbérérért. 2. A fizetésedről csakis forintosítva szabad beszélni! Az ördögi metódus a következő : aktuális…..
1. A főnökurat, vagy főnökasszonyt csak magázhatod. Ékes,alázatos hangon Herr …. meg Frau …., értem? Ők bármikor szólhatnak úgy hozzád hogy DU!! Nimm das!! 2. A munkaidődre nem panaszkodsz, hogy miért 50 óra hetente a szerződésben lévő 40 helyett, hiszen te csak egy magyar…..
Az Isten pénzét is önfényezésre költené a Fidesz-KDNP: újabb, szeptemberig tartó propaganda-offenzívába kezdenek Orbánék. Ezúttal 600 millióból fogják bemutatni az elmúlt 5 év „eredményeit”, azaz megmondani nekünk, hogy milyen jól élünk. (Mert nyilván a Fidesz nélkül…..
Laci történtét nem igazán szeretném előre kommentálni, engem megrázott. Az írás a Magyarország és én pályázatra érkezett. Olvassátok!  Szavazni ma is a poszt végén és a Facebookon lehet. „Előre is elnézést szeretnék kérni mindenkitől írástudatlanságom miatt, nem…..
Rajtammaradt télikabát 2015.06.19 19:35:43
@fhdgy:

Pont ez a lényeg! Hogy nagyon nem mindegy hogy milyen életvitellel éri el az ember egy nyugati országban ezt a megtakarítást. Budapesten rengeteg pénz 1000 eur, egy nyugati országban már azért jóval kevesebbet ér. A főhősünk pedig nem tudni hogy hol szeretne igazából élni,de úgy tűnik hogy otthon. Így persze van értelme forintosítani, ha tudja hogy mondjuk 5 év múlva ő biztosan otthon lesz és mondjuk lesz várhatóan x összeg.

@maxval bircaman szerkesztő:

Félreérthető voltam. Szerintem zavaró a forintosítás minden esetben. Különösen a magasabb bérszínvonalú nyugati országokban lehet nagyon megtévesztő. Mert lehet mondjuk félretesz az ember 500 eurót, de ha bedöglik a kocsija, akkor azt az 500 eurót ott is hagyja, mivel a szolgáltatások annyival drágábbak mint mondjuk amennyivel több a bér.

Szerintem a többség ezt nem érti...annyit lát hogy az illető megtakarít x összeget és automatikusan úgy gondolja hogy az egy másik országban is akkora vásárlóerővel bír. Ez azonban a legritkább esetekben igaz csak! A megtakarítás lényege pont az hogy az alapvető létfenntartási dolgokon kívül megmarad valamennyi pénz. Azonban itt jönnek be azok a dolgok amik Nyugaton is nagyon drágák, pontosabban ugyanolyan drágák mint otthon. Szolgáltatások, ingatlan.

Szóval szerintem a lényeg az hogy Nyugaton több a lóvé, de ott élve, ez már annyira nem is igaz, mert az árak is magasabbak. És itt most nem a szalámira gondolok a hipermarketben meg a tusfürdőre. Hanem mindenre ami szembejön az emberrel és kiadás.

Az átlagember Nyugaton is a megélhetésért dolgozik, szerintem ennyi a lényeg, ezt kellene mindenkinek megértenie.