Regisztráció Blogot indítok
Adatok
k_gyuszi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jóízlésű ember a történtek után bizonyosan nem vásárol Volkswagent. Nem egyszerűen a leleplezett dízelcsalás ténye miatt. Sokkal inkább azért, mert mára nyilvánvalóvá vált, hogy a német cég nem egyszerűen csalt, hanem 2007 óta nemzetközi bűnszervezetben, folytatólagosan,…..
k_gyuszi 2015.10.11 21:05:46
A cikk írója tájékozatlan / demagóg / ostoba.
A VW és a többi profit orientált autógyár is mindent megtesz a költségek leszorításáért. Ha egy alkatrészen meg lehet spórolni 1 EUR-t, akkor azt még olyan áron is megteszik, ha több mérnökhónapnyi fejlesztést is kell beleölni. A nagy darabszám miatt ez megéri nekik. Nem kell azt hinni, hogy a többi autógyártó másként közelíti meg a kérdést.
Megjegyzem, hogy sorra derül ki a többi gyártóról is, hogy trükköztek, csak nem ilyen pofátlanul (vagy még nem bizonyították rájuk).
A cikk írója kifelejtette az első pontból azt az önkéntes vállalást, hogy bizonyos dolgokért hajlandó többet fizetni, hiszen a benzines közlekedés drágább.
A CNG-s ötlet is jó lenne, csak nem Magyarországon. Ma Magyarországon összesen 5 db hivatalos CNG kút van: 1 Győrben, 1 Szegeden és 3 Budapesten. Azt hiszem, hogy a CNG-s pontról nem kell többet írni.
A villanyhajtás / hibrid hajtás az emberek nagy részének nem elérhető a magas ár miatt.
A cikk írója által idézett villanyautó hatótávok ugyanúgy manipulált, csak speciális körülmények között igaz adatok. Ezen miért nem háborodunk fel?
Nem emlékszem, hogy a mostanihoz hasonló kirohanást olvastam volna a következő botrányokkal kapcsolatban:
- Takata légzsák:
totalcar.hu/magazin/hirek/2015/05/22/dagad_a_legzsak-botrany._az_on_autoja_is_erintett_most_kideritjuk_percrol_percre/
- GM gyújtáskapcsoló: totalcar.hu/magazin/kozelet/2014/07/03/gyujtaskapcsolo_general_motors_botrany/
- Toyota / Lexus gázpedál: totalcar.hu/magazin/kozelet/2010/02/05/hogyan_eld_tul_a_toyotad/
Még egy érdekes olvasmány: www.autonavigator.hu/sztori/amerikai_autoipari_botranyok_biztonsagi_hibak-11697
Nem becsülöm le a csalás súlyosságát, de a VW esetében "csak" a káros anyag kibocsátás mérésében csaltak, az előző példák viszont emberéletet is követeltek.
A helyén kellene kezelni a dolgokat, ahelyett hogy őrjöngve kikeljünk magunkból bármelyik autómárka / autógyár ellen.
A magyarok gyorsuló ütemben hagyják el az országot nyugat felé, menekülnek az Orbán-vezette országból, és próbálnak új életet kezdeni máshol. Jelenleg nagyságrendileg nagyobb probléma a nyugat felé történő távozás a délről tapasztalt bevándorlásnál. Sőt, ahogy az…..