Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Majoros Ferenc

46 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fel kell kössük a gatyát Magyarországon, ha Kína Európai bástyája akarunk lenni, vagy ha az önvezető autókkal kapcsolatos területen akarunk a húsosfazék közelébe kerülni. Nem annyira közismert otthon, hogy a Volvo autógyár teljes mértékben kínai tulajdonban van, most már jó pár éve. A…..
Korábban volt róla szó, hogy mit eszik egy költöztető, ha dolgozik. (Itt megtalálható.) Most pedig jöjjön néhány kép otthonról. A kezdetek.  ..
Beáll a kapuba, svéd Kupaktanács 2016.03.09 20:02:11
Volt egyszer egy igen könnyű és nagyon szórakoztató meló. A feladat egy kétszobás lakásból kialakított iroda költöztetése volt, ahol három korosabb hölgy dolgozott. Ha nincsenek ott, akkor nagyjából másfél óra alatt összepakolunk és leviszünk mindent a teherautóba, majd egy óra alatt kipakolunk az…..
Ennyire északon ki kell használni minden napsütéses órát. *Anders Celsius svéd természettudós, csillagász, a Celsius-skála megalkotója. Forrás: Wikipédia...
Hétvégi meló, szombat és vasárnap, természetesen pluszpénzért. Jellemzően ki kell érdemelni, hogy valakitől megkérdezzék, hogy szeretne-e hétvégén dolgozni, hiszen többen akarnak így extrát keresni. Ez a hétvége kivétel, mert most egy elmaradást kell pótolni. Az eredeti tervben az szerepelt, hogy…..
Egy kis képzavarral élve: előre elárulom, hogy a 2015. év igen jól sikerült, céges szempontból. Ha valakinek elkerülte volna a figyelmét, e blog az egy ével korábbi történésekről szól, így itt most még 2015 januárja van. Elnyertünk sok nagy projektet (többek között önkormányzat, adóhivatal,…..
Hogy indul Svédországban az év? Jól, mert itt január 6-ika piros betűs a naptárban, így munkaszüneti napot jelent. Gyakorlatilag ez után indul a „munka újév” erre felé, hisz szinte mindenki szabin van vízkeresztig. Nem is kellett nekünk sem felvenni a munkát addig, úgyhogy csak…..
Beáll a kapuba, svéd Best of 2015.12.30 19:25:46
Sok időm nem volt írni mostanában, mert annyi a munka, meg járni kell a svéd nyelvoktatásra is, na meg a család, de most kiemelek párat a legjobb 2014-es történések közül, amelyek az év során kimaradtak. Az például muris volt, amikor két sofőr –akiknek a feladatuk a vezetés…..
Ezen a napon csak délután dolgoztam, Göteborg egyik ikónikus épületében, a harminc  emelet magas Gothia Towersben üzemelő, és a 22-ik a 29-ik emelet között megtalálható szálloda frissen renovált szobáiba vittünk fel (természetesen lifttel) rengeteg ágyat az alagsori parkolóba…..
Korábban írtam -itt újra elolvashatjátok-, hogy az elején milyen nehéz volt kiismernem magam a helyi liftekben. (Ugye a "vidd fel fiam ezt a szekrényt a másodikra" problémakör.) Például itt van ez:    Vagy ez: Ez nem túl bonyolult, viszont nagyon tetszik a dupla…..
Szomorú napként élte meg Göteborg 2015. október negyedikét, mert a városi csapat, az IFK (itt íefkónak ejtik) csak egy egyes döntetlent játszott hazai pályán –az Ulleviben- a majdnem utolsó Halmstadts BK-val. Így a másik göteborgi csapatot, a BK Häckent verő IFK Norrköping…..
Bőven írt a sajtó a Magyarországra nehezedő migrációs nyomásról mostanában. Pedig igazából inkább itt van migrációs nyomás, minden reggel, a nyolcas villamoson, amikor a Gamlestadtorgetnél átszállnak rá a külvárosból a centrumba tartók. ..
Ha két Volvo közé leparkol egy harmadik. ..
A cégnél szerveződött egy kompozás Dániába. Reggel oda, délután vissza. Jöjjön hát pár kép az útról. Tengeren. Ez még a göteborgi szigetvilág, apró szigetecskék armadája, néhány nagyobbal megspékelve.  Nagy volt a hajóforgalom. A mi hajónk keresztezte a tengeri…..
Beáll a kapuba, svéd Sorsok II. 2015.09.15 20:24:36
Szeptember első két hétben evakuáltunk/átköltöztettünk egy 11 emeletes panelbérházház-sort, mert felújítják, így jó pár ember életébe nyertem egy rövidke bepillantást. (Sorsokról már korábban is írtam, mint ahogy emberről is. Nem is egyszer.) Aki nem mozdul ki a…..
Általában otthon készült ebédet viszek magammal a munkába. Sokszor eszek csiliszószos rizst, tonhallal (konzerv), mert gyorsan elkészül reggel és nem igényel melegítést délben. Ezt ugye lehet variálni hol szardiniára, hol makrélára, hol pedig heringre cserélve a halat. Persze…..
  Szeptember elején visszatért a nyár Svédországba. Újra 21 fok felé szökik napközben a hőmérséklet, előkerültek a veterán kabriók. Az emberek újra trikóban futnak a reggeli 13 fokban, és újra akciós a grillkolbász. A jó idő nekem is kedvezet, mert szeptember első két…..
Legutóbb megírtam, hogy miként jártam Norvégiában. Most itt van néhány kép róla. Még svédben. Útban Strömstad felé Strömstad Norvég vidék Itt nyugodtunk meg      ..
A mai nap sikerült átkavirnyálnunk Norvégiába. A célállomás amúgy Strömstad volt, egy idilli kisváros Svédország nyugati partján, nem messze a norvég határtól, kétszáz kilométerre északra Göteborgtól. (Ez az eddigi legészakibb pont, ahová életemben eljutottam.) Innen…..
Dél van, gyönyörű napsütésben várjuk, hogy az ügyfél megjöjjön, és aláírásával igazolja, elvégeztük a megrendelt munkát. Mivel ebédelni mentek, legalább egy fél órát fogunk várni rá, amit nem szoktunk bánni, mert fizetik, hogy várjunk. Most viszont nem vagyunk boldogok.…..
  A svédek igen szabálykövető népek. Szerintem azért, mert a viking időkben kidobták a hajóból azokat, akik valami módon kilógtak a sorból és nem tartották be a szabályokat. Így csak azok fosztogathattak, akik betartották a szabályokat. Azaz egyszerű evolúció ez, semmi más.…..
Utolsó napja ez az iskolai projektnek. (Elbontanak egy régi iskola épületet és felépítenek a helyére egy újat. Ez két évig tart, az oktatás addig egy ideiglenesen felhúzott konténerépületben lesz. Mi költöztetjük őket ebbe. Így, meg így, meg így.)  Két hétig jártam ide…..
Beáll a kapuba, svéd Multikulti 2015.08.14 21:58:19
Ma reggel egy román és egy félig szerb, félig magyar kollegával vártuk a svéd főnököt, hogy költöztessünk egy szírt, akinek a nagyapja török. Ennek örömére szóljon Ganjaman. ..