Regisztráció Blogot indítok
Adatok
celentano81

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meereen Tyrion nem egy beszari csávó, illetve, de, alapjáraton az, csak néha hodori méretű tököket növeszt, például Királyvár védelmekor, de ez most nem releváns, hagyjuk. Miközben az öböl rabszolgatartó kiskirályai Meereent lövik a tengerről, és a városra méretes, égő golyóbisok záporoznak, (néha…..
celentano81 2016.06.22 17:40:47
Összességében nekem tetszett ez a rész. Bár teljesen kiszámítható volt, mégis sikerült a csatajelentben feszültséget teremteni, én legalább is végig izgultam, pedig tudtam, hogy Jon és serege nyer. Amit nem értettem (túl a megszokottakon, pl. óriás), hogy 1, miért nem várták meg Brienne-t? Ha Blackfish segített volna, úgyis megvárják a csatával, és azért a lovagnő igen sokat tudott volna egyedül is segíteni. 2, miért nem fogta vissza senki Jont, és ment helyette Rickonért? Pl. Davos, így Ramsay csapdája sem lett volna olyan hatékony (persze vsz. akkor Rickon hamarabb kap nyilat a hátába).
Az egyértelmű, hogy Jon ott jelezte, hogy vagy sikerül megmenteni, és marad a taktika, vagy fejezzétek be nélkülem, úgyis meghalok, szóval védhető, hogy az érzéseire hallgatott, inkább az emberei nem tartották magukat a megbeszélt taktikához.
Sansa ne tudom, tudta-e, hogy jön a segítség, de Kisujjból azt is kinézem, hogy már két napja a közelben várakozott, és direkt megvárta, hogy a csata eldőlni látszon, és így jobban tudja Sansát is zsarolni. Aki egyébként nagyon ügyes volt Ramsay halálánál. Előbb tudatosította vele, hogy egy senki, miatta halt ki a családja, és el lesznek felejtve, majd utolsó csapásként odaböki, hogy senki sem marad hűséges hozzá, még a kutyái sem.
Az évad eddig viszont nagyon vegyes. A Dorne-i szál totál felesleges volt, egyelőre nekem a Greyjoyok is kérdésesek, Arya szerepét szintén nem értem (eddig azt hittem, Jaquen több, egy bérgyiloknál, valami olyan mestere lesz Aryának, mint a Háromszemű Holló Brannak), és összességében nekem kevés az intrika, a politika, a Game of Thrones. A könyveket nem olvastam, de érdekelne, hogy ez az évad mennyire Martiné. Ha teljesen nem is készült el a könyvvel, a nagyobb részét már megírhatta, így a forgatókönyv fontosabb részeit elvileg onnan vehették át. A főbb kimeneteleket meg gondolom elmondta, szóval ezek miatt még nehezebb pár szálat értelmezni.
celentano81 2016.06.22 17:53:25
@Cérnahuszár: simán benne van, gondolom a könyvek is kevésbé fogynak, ha ismerjük a sztorit a TV-ből. De ezt az évadot lefedő könyvet elvileg lekezdte, nem? Gondolom 10 oldalnál többet írt, az elmúlt X évben..
A Folyóvidéken Valaki nagyon kovácsol valamit, mások meg építenek egy magas izét, magtárat vagy templomot, ki tudja, a szerkezet jelen állapotában legfeljebb bábszínháznak jó, se fala, se mennyezete csak szerkezete, az is fából. Mindenesetre akik melóznak, nem panaszkodnak, nincs az a károgás, ami…..
celentano81 2016.06.08 21:55:56
@Cérnahuszár: hát igen, az is egy jó kérdés, hogy ki is valójában Jaquen, vagy, hogy "létezik-e" Túl titokzatos, és nagyobb tudású, hogy egyszerű pap-bárgyilkos legyen. Azon sem lepődnék meg, ha még mindig Aryát vizsgáztatná, aztán ha legyőzi a másik lányt, akkor folytatja a tanítását, de már magasabb, természetfölötti szinten is, lévén fantasy a sori
celentano81 2016.06.09 01:01:24
@adamskij: hm, erre nem emlékeztem, illetve csak a reménytelen helyzetre. Visszanézni nem volt időm, a könyv meg kimaradt, szóval köszi az infot.
celentano81 2016.06.09 01:12:45
@Crazy Juliet: huh, ezt az utolsó teóriát nem is értem. Ha az árva csak Arya másik személyisége, akkor önmagát késeli meg? Mert az öregasszonyról lekerül az arc, és a másik tanonc késeli éppen. De ha az az igazából Jaquen, akkor kit késel meg? Az Árvát, aki felvette Arya arcát? Hogyan, ha az csak Arya másik személyisége? Valahogy mindenképp egy testtel kevesebb van. Értem, hogy ez csak egy rajongói teória, de szerintem túl van gondolva. Arya, Jaquen és az Árva szerintem 3 különböző, létező személy. Talán hulla mosáskor szerepeltek is egyszerre. Na mindegy, hamarosan úgyis megtudjuk Arya sorsának további alakulását.
Deres alatt I. Melisandre, a vörös rébék, aki Stannis lányának elemésztésében játszott kulcsszerepe miatt remélhetőleg előbb, mint utóbb lesz kesztyűbáb Ser Davos ujjatlan kezein, arra ébred a jól végzett munka (értsd: ELEVENEN ELÉGETETT EGY KISLÁNYT VALAMI HOMÁLYOS LÁTOMÁS…..
celentano81 2015.06.16 16:13:54
Szerintem ez tökéletes évadzáró volt, éppen elég nyitott kérdést hagyott.
Az én tippeim: Jon nem halt meg, az ő élete túlságosan népmesei, hogy ne ő legyen a legfőbb férfi szereplő. A származása kétes, a mostohaanyja utálta, a falra küldik kvázi száműzetésbe (bár szerintem ezzel Ned csak védeni akarta, hogy elrejtse többi ház elől, nehogy rájöjjenek a fontosságára), örököl egy kardot, ami minden háznak a legnagyobb kincse lenne, és még a WW-t is viszi, és kinevezik várkapitánynak. Ráadásul máshogy nem hagyhatta volna el a falat, amit a WW-k biztosan lerombolnak, különben annak a szálnak nem sok értelme lenne, ha nem jutnak át és szeretgetik meg a népet, ráadásul a sárkányoknak sem érdeke akkor felrepülni odáig, ha egy „egyszerű” fal megálljt parancsol. Szóval ő a legkisebb fiú, aki király lesz.
Sansa engem eddig untatott, azon kívül, hogy szomorúan nézett, nem tett semmit, csak sodródott. Most végre lépett egy olyat, ahonnan nincs visszaút, bár ezzel vsz. most kezdődnek igazán csak a szenvedései.
Arya-t nem tudom hova tenni. Egyrész végleg felnőtt. Korábban is ölt, de ott éreztem benne némi gyötrődést, most kitervelten, hidegvérrel gyilkolt. Először azt hittem, hogy csak egy durva beavatási szertartás részese, de lehet, hogy csak egy próba, pl. bocsánatkérésként most majd vakon kell megölnie az eredeti célpontot. Egy biztos, nem vak koldusként fogja leélni az életét, bár profi bérgyilkosként sem nagyon lett volna befejezhető a története.
Cercei fejét imádtam, amikor a zombi Hegy felemelte, nagy mészárlásra készül, bár szerintem elszámítja magát. A Főveréb mondta, hogy még lesz tárgyalás, és ismeri annyira Cercei jellemét, hogy a várból még akkor sem jönne ki, ha Buga Jóska hívná, szóval fog még nehéz pillanatokat okozni a régenskirálynőnek, nem engedte el olyan egyszerűen. Amúgy vsz. nem véletlen volt még sisak is a Hegyen, nemlehet valami szép látvány, legalább is az a lila fej, ami kilátszott...
Jamie drámája újabb magasságokban, mikor végre apa lehet, a karjaiban hal meg a lánya, ebből háború is lehet.
Stannist végig fölösleges mellékszálnak éreztem, ő csak körbeutazta a kontinenst, de mindenhol kudarcot vallott, ideje lezárni.
Dany sorsára tippem sincs, de az túl egyszerű lett volna, ha ő lesz az uralkodó, csak azért mert sárkányai vannak. Kicsit félek, hogy most kvázi végig kell nézni, ahogy mindent újrakezd.
Ha nem ezek, akkor csak egy záróképet tudok elképzelni: Ramsay Bolton ül a vastrónon a vadiúj, az Éjkirály lenyúzott bőréből készült kabátjában (jó meleg lehet, mert a WW-k mindig félmeztelenül mászkálnak a hóban), miközben Dany egy szál mosolyban szolgálja fel neki a sárkánysültet ☺
celentano81 2015.06.16 16:26:12
@vastyúk is ..: Ramsay megnyúz mindenkit, Kisujj pedig megmérgezi a sárkánysültet? végül is lehet, ha nincs más rajta kívül, hátha előmerészkedik az árnyékból :-)
celentano81 2015.06.16 16:35:27
@vastyúk is ..: tudom, csak kicsit elkalandoztam. Én is várom, hogy valaki a helyükre tegye a Boltonokat, szadista árulók, nem szeretem őket. Bár Kisujj is szívhatna már kicsit. Bírom, mert nagyon jó politikus, de az nem ér, hogy ő mindig mindenből jól jön ki. Lesznek még itt körbeverések, azt hiszem.