Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nelson07

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Afrikában, Burundiban és Kongóban végzett négy évi missziós munka után hazájába, Chilébe visszatérő Felipe Berrios jezsuita atya nyilatkozott az emol.com hírportálnak, melynek során kifejtette álláspontját a chilei közvélemény érdeklődésének fókuszában lévő…..
Nelson07 2015.06.15 18:39:02
@kaleidoscope: Helló! Érdekelne a Te személyes álláspontod az abortusszal kapcsolatban. A katolikus egyház hivatalos álláspontját természetesen ismerem, de van olyan "radikális-liberális katolikus" álláspont, amely még az egyébként a nők önrendelkezési jogát az első, vagy második trimeszterben amúgy támogató morálfilozófusok szerint is elvetendő. Ez esetben a Catholics for Choice szervezet korlátlan, az abortuszt a nő kizárólagos döntése alapján egészen a születésig támogató nézetre gondolok.
Szerinted mikor kezdődik az emberi élet, illetve van-e olyan pont a terhesség alatt, ameddig megengedhető a terhességmegszakítás, illetve ami után be kellene tiltani azt? Más a véleményed az amúgy ritka extrém esetekről ( nemi erőszak, magzat, vagy anya súlyos betegsége ) és a simán "nem kívánt" terhességekről? Tudjuk, Magyarországon 1956 óta a terhességek közel fele abortusszal végződött, a magas számból - több, mint hatmillió -következtethetünk arra, hogy a ma élő magyar nők közel fele átesett legalább egy ilyen műtéten, s azt is tudjuk, hogy az évente végzett abortuszok harmada ismételt beavatkozás. A hivatkozási alap a "súlyos válsághelyzet", de hihető-e az, hogy a terhességek durván fele "igazi" válságterhesség volt 1956 óta? Állítólag - legalábbis nőgyógyász körökben ez forog - az ismert rekorder magyar nőnek 25 abortusza volt. De feltehetően a 4-5-6-7 esetszám sem olyan ritka, mint sokan gondolnák. Nyilván sokan megfelelő fogamzásgátlás helyett alkalmazzák, alkalmazták. Mindezekből úgy tűnik, a meg nem született élet értéke, még keresztény körökben is - legalábbis az első trimeszterben - meglehetősen csekély. Egyébként kell, hogy szentségként tekintsünk a meg nem született életre? Ha megvizsgálom a lelkiismeretemet, én, mint hívő ( reménykedő? ), akkor az azt súgja, a terhességmegszakítás helytelen, nagyon is az. Nem szeretnék pálcát törni és ítélkezni senki fölött, de elképesztően erős és a lelkem legmélyéből jön ez az érzés. Nem ellenzem a fogamzásgátlást. Ha teherbe ejtenék egy nőt, akkor úgy érzem egyetlen egy lehetőségem, egyszersmind kötelességem maradna, mint embernek, mint férfinak, mint apának: tiszta szívből szeretni azt a gyereket.