Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jordán-Levegheő Mihály

22 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kenyerünk egyhetes ESPN-elemzéseket promótálni, de J. A. Adande május 25-én írt egy nagyszerűt, amit mindenképp fontosnak tartunk idelinkelni a döntő előtt, már csak azért is mert visszacsatol kedvenc "Jönnek az európaiak! Jönnek az európaiak!" topikunkhoz. Adande…..
Vajon hová tegyük ezt a harmincast, amit a Lakers rámolt be a Spursnek a második meccsen? Egyrészt tudjuk, hogy az előző körben a New Orleans is laza huszasokkal alázta a San Antoniót otthon, először a két nyitómeccsen, aztán kétszer csúnyán szopott Antonióban, aztán otthon…..
Kobe Bryant hülyítette így a konferenciadöntő első meccsén Manu Ginoblit. Pazar a csel, de figyeljük csak a lábakat: Kobe bal lábbal lép (sarkaz) be a palánkhoz a csel után, tehát jobb-ballal kellett volna megállnia, hogy ne legyen lépéshiba. De ha megnézzük jobban, bizony bal…..
Na már most itt van az igazi döntő, a nyugati, Lakers-Spurs. Ahogy nézem az ESPN-en mindenki szoros küzdelmet vár, amit idén nem nehéz megjósolni, az utóbbi évtizedek legjobb playoffja ez, nem győzzük ismételni. Viszont amíg a Utah ellen tíz szakfasziból kilenc Lakers-győzelmet…..
Nem a szofisztikált, taktikailag érett csapatkosárlabda ünnepe volt az utolsó Boston-Cleveland. Két atomjaira esett, mentálisan ingatag csapat brusztolt keményen, győzött végül az, ahol akadt egy ember, aki teljesen váratlan pontokat produkált a semmiből. Ez az ember P. J. Brown volt,…..
Lakers-Jazz 109-98. Milyen simának tűnik így, pedig milyen feszült kis meccs volt. A második félidőre eltűntek a sokpasszos ziccerek, a látványos lerohanások, maradt a lökdösődés a lepattanónért, a kikönyökölt dobóhelyzetek. Meg a parttalan bírói hülyeség. Először, hogy…..
Fontos döntést kellett hozni este, hogy milyen sorrendben nézzem végig a meccseket. Végül: CSKA vs Maccabi első félideje, Lakers vs Jazz, CSKA vs Maccabi második félideje. Az NBA-rajongásáról híres Jordán kolléga az NBA-felől elmagyarázta, miért kevésbé érdekes az Euroleague.…..
Jordán-Levegheő Mihály 2008.05.05 10:27:42
A Utah Jazz az NBA német válogatottja: soha nem adja föl. Tizenhét pont mínusznál össze kellett volna omlania, de az addig harmatgyönge Williams-Boozer-páros összekapta magát, meg volt egy-két hajmaresztően ostoba fújás, és hopp, máris lement tíz a tizenhétből. Zsibbadnak a…..
Végre Utah-Lakers, és végre rendesen, élőben a Sport1-en. Mondom, Phil Jackson-rajongó vagyok, és most bőven rajonghatok, mert amit az első félidőben láttam, az igazi Jackson-taktika, védekezőtaktika, ahogy Boozert levette a pályáról. Boozer az új Malone, ugye: ugyanolyan erős,…..
Az európai kosárlabda szívem csücske, persze, hogy kifinomult csapatjáték és vajkezű művészek meg satöbbi, de azért így elnézve a Final Four első meccseit, korai még az amerikai szakírók és NBA-tisztviselők aggódása az európai kosárlabda előretörése miatt. Jó, hát az USA…..
Érdekes bulvárhírre akadtam a munka ünnepén a Ball Don't Lie-on, és bár már biztosan sok blogon megjelent, elég viccesnek tartom ahhoz, hogy mi is lehozzuk.Miután Josh Howard (Dallas) múlt pénteken egy rádióműsorban nyilvánosan beismerte, hogy az NBA-idényt követő nyári…..
Itt jegyzem meg, hogy a Washington néhány perce teljesen váratlanul nyerni tudott Clevelandben. Itt is lehet újraszámolni az esélyeket. Egy perccel és hat másodperccel a vége előtt még 87-82-re ment a Cavs, aztán Butler bepofozott egy támadópattanót, buta fault után két büntető:…..
A 2007/2008-as szezon három nagy "félidei" cserebiznisze közül kettő már biztosan elbukta a hozzá fűzött remények beváltását. A szezon közben jelentős szerkezeti változáson átesett Phoenix Suns 4-1-re veszítette el a San Antonio elleni párharcot és Shaquille O'Neal…..
Kábé két és fél órával azután, hogy az előző, Boston-Orlando konferenciadöntőt jósló posztot élesítettem, Atlantában megtörtént az, amire Georgia állam határain kívül nagyon kevesen fogadtak (ők viszont hogy örülnek most!): másodszor is legyőzte a playoffban épphogy csak…..
Hedo Turkoglu lett a most improved player, 13,3 pontról 19,5-re, 4,0 pattanóról 5,7-re, 3,2 asszisztról 5,0-ra javította a meccsátlagát alapszakaszilag, nagyszerű eredmény, innen gratulálunk a baráti török nép nagy fiának, sok sikert kívánva a továbbiakban. Második lett a…..
Ezt nem hiszem el. 3:0 - A kíméletlen Spurs behúzott egy újabb meccset (115:99), most Phoenixben taposta el a Sunst masszív 16 ponttal.( Liveblog a meccsről.) Az elején mindenki azt hitte, ez lesz a legnagyobb sorozat, mindkét csapatnak rengeteg lehetősége van győztes játékosokat…..
Kobe Bryant épp most hajítja be a negyvenkilencedik pontját a Denver ellen, ötvenedik már nem lesz, mert leült piheni az utolsó két percre. Az utolsó negyedben tizenkilenc pontot nyomott, ebből  tizenötöt kábé három és fél perc alatt. Azzal, hogy Kevin Garnett lett a…..
Na, most így a Sport1-es Lakers-Nuggets után nyugodtabb vagyok. Sokkal jobban meg volt ez a Denver verve, mint az eredményből látható. A  Lakers elképesztő játékokat mutatott be, négy-öt passzos körök fölállt védelem ellen, sima ziccerekkel, de nem egyszer, nem kétszer, hanem…..
Kábé simán nyert a Lakers, Gasol szétdobta magát, úgy tűnik, rendben van a bokája. Persze, a Nuggets nem igazi playoff-ellenfél. A kosársajtó legnagyobb Nuggets-közhelye, hogy ilyen csapat egyszerűen nem létezik, csak Iverson van, Carmelo Anthony, Marcus Camby, Kleiza, JR Smith meg a…..
Tökönszúrom magam, ha ebben a playoffban is összeszedi magát a Spurs. Sosem bírtam ezt a csapatot, sem David Robinson idejében, sem azóta, mindig unalmasnak találtam őket, bár Ginobili sokat javított a helyzeten. Annyiszor gázoltak el kíméletlen hatékonysággal náluknál…..
Playoff time. Most nem megyek bele, hogy az alapszakasz tanulságai, meg a legnagyobb csalódás (Chicago Bulls), a legnagyobb meglepetés (Portland, New Orleans), a legnagyobb lufi (Cleveland), a legjobb igazolás (Shaq) meg a ki lesz az MVP (Kobe!, végre), hanem belevetem magamat a pénzhalomba.…..
zsákolj te is, csőrike! Tél apó 2008.04.14 00:02:00
A  másik hasonló: harmadik Lakers-meccset nézem idén a Sport 1-en, ha jól számolom. Minden egyes Phil Jacksonról készített képen, a válla fölött látszik egy ősz úr arca. Még egyszer sem hallottam, hogy a kommentátorok bemutatták volna őt. (Pedig Török Péter…..
Most jött a mail a Szálka Amerikában élő - természetesen vad horgász - barátjától arról, hogy a poszt élesítése után kábé négy órával egy időre gyakorlatilag el fogják pusztítani a Ponchartrain tavat. A tó arról híres, hogy New Orleanst elpusztító árhullám annak idején…..
John Hollingernek, az ESPN kommentátorának van itt egy érdekes gondolata arról, hogy az amerikai egyetemi kosárlabda merő egy anakronizmus, és David Stern terve, miszerint alsó korhatárt vezetne be az NBA-ban, csakis az európai profi kosárlabda malmára hajtaná a vizet.…..