Regisztráció Blogot indítok
Adatok
happybaby

34 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szeretet ünnepéhez mit adhat, ha még hálásak is vagyunk? Nem lehet egyszerre hálásnak lenni és ítélkezni. Mit választasz? Mesélek egy meglepő történetet tegnapról. Nálunk szokás, hogy Anyukával és a Tesómmal elmegyünk sétálni karácsonyi fényeket nézni, mézeskalács illatot szívni. Anyu…..
            Ha leülnél levelet írni, úgy, hogy tudod, bármit kérhetsz, mit kérnél? Állj meg egy pillanatra, menj bele abba a térbe, ami gyerekként voltál. Mertél kérni, mindegy, mennyire tűnt képtelennek, vagy hülyeségnek. Hogy vagy ezzel ma? Elfelejtettünk kérni Tágítsuk ki most ezt a Jézuska…..
Amikor egy thrillerben érzed Magad..., aztán kiderül, hogy varázslat. Elindultam messzeföldre. Messze, messze, egészen az országhatárig. GPS feladta, így kérdeztem a helyi erőket, hol találom a fogyatékos embereket gondozó intézményt. Mondták, hogy kint a falu vége után, az erdő szélétől mutatja a…..
Drága Barátom, gyere, nézzünk rá az életedre, a történetedre! Hol azonosítottad Magad a sztorijaiddal, a problémáiddal? Ha nem lenne múltad, nem lenne problémád, mit választanál? Kérlek, arra a három perc huszonkét másodpercre, amíg végigfutod ezt a bejegyzést, tegyél félre mindent, amit eddig…..
Minden az ellenkezője annak, aminek látszik és semmi nem az ellenkezője annak, aminek látszik. Hányan hittük el, hogy a tudatosság egy állandósult öröm, móka és kacagás? A tudatosság magába foglal mindent és nem ítél meg semmit. Tudom, tudom, oké, de Te boldog szeretnél lenni. Nem így…..
"Értsd már meg! Nem igaz, hogy nem érted!" Az angol understand szó gyönyörűséget mutat: under= alá, stand=állni. Vagyis, ha meg akarsz érteni valakit, be kell állnod az ő nézőpontja alá. Hányszor akartak Rád nyomni különböző nézőpontokat? Meg kell értenem, hogy megváltoztathassam" Nos igaz ez?…..
Szabad szarul érezni Magad, van rá jó okod, nem is egy. Még igazad is van. Mi van, ha választhatsz mást? Nézzünk meg néhány sablonos mondatot közelebbről, amitől vélhetően kiütést kapsz már, annyit hallottad, és egyre nagyobb az ellenállásod. A falakon túl Kezdhetünk egy játékkal? Csukd be, vagy…..
Ha már ebbe a fura módszerbe akadtál, arra bátorítalak, ismételd csak gyakran a kérdéseidet. Van néhány tipikus, amivel nap, mint nap találkozom, ezekből szemezgetek most. Ja, és még mielőtt örülnél, nem fogok rá válaszolni. A legmeglepőbb, amire nem is gondolunk, hogy a kérdésnek nem az a…..
Ha valóban Te lennél az, aki kér, mit kérnél? Mi a valódi vágyad?  Régóta teremt(g)etsz, de valahogy nem jön össze? Tényleg arra vágysz, amiért küzdesz, vagy másolod a környezeted? Voltam egy tanfolyamon, ahol ez volt a kérdés: mire vágysz. A legtipikusabb válaszok voltak: anyagi biztonság,…..
Egy csodás film és néhány gondolat arról, hogy valami más is lehetséges. Megváltoztatható - e világ? Van-e sors, van-e karma?Hogyan kommunikálunk szavak nélkül? Mi van, ha nem bélyegzünk fogyatékosnak embereket, csak mert másképp működnek? Hogyan tudunk velük könnyen kommunikálni? Angolról…..
Egyszerű és nagyszerű cikk arról, mi van, ha a tökéletesség helyett  a nagyszerűséget választjuk: Dr. Dain Heer írása. Imádom, hogy ennyire egyszerűen lerántja a leplet olyan dolgokról, amiről meggyőződésünk volt, hogy igazak... Nagy hirtelen lefordítottam anélkül, hogy tökéletesen akartam volna…..
Most jöttem haza a moziból, ez mégis más lesz, mit egy filmajánló. Azon tűnődöm, hányszor változtattuk már a lehetetlent lehetségessé és még mi jöhet ezután? Velem tartasz egy kis csillagközi kalandtúrára, időutazásra? Menjünk először az USA-ba a hatvanas évek elejére! Még nem is mentünk olyan…..
Mi van, ha a teremtés nem olyasvalami, amit esős napokon csinálunk, amikor nincsen jobb dolgunk? Neked mit jelent az, hogy teremtés? Esetleg valami borzasztóan jelentőségteli dolog? Hajlandó lennél ezen a nézőpontodon lazítani, és elismerni, hogy már csinálod? Sőt, nem tudod rosszul…..
Dr. Dain Heer, az Access Consciousness® társalapítója megdöbbentően új perspektívából közelít a mentális betegségeknek bélyegzett állapotokról. Mi van, ha ezek csak választások? Lefordítottam, olvassátok olyan nyitottsággal és befogadással, ahogy ő írta. "Mostanában sokat beszélnek a médiában az…..
A titkot a végén mondom, legalábbis azt, ami nekem erről a meglátásom. Hosszú idevágó cikkek jönnek szembe, ki miért nem jó. Kicsit a van-sapka-nincs sapka esete érzés. Mintha semmi nem lenne jó... Régóta érlelődik bennem, hogy írok a témáról, a pontot az "i"-re a "szépségteszt" eredménye adta,…..
Mind erre törekszünk, boldogságra, örömre vágyunk. Te meg tudod fogalmazni, Neked mit jelent? Én teszek egy kísérletet, hogy szavakkal leírjak érzeteket, tapasztalásokat és új nézőpontokat adjak, hogy az örömöt válaszd. Vajon mi hiányzik a boldogsághoz? Itt egy jó kis buktató...Mi van, ha…..
Mondd ki Baby! Tudsz-e bízni? 2016.05.09 02:26:01
Ma hirtelen rámtört valami nagyon mélyről jövő érzékelés. Kérdés, kérdés hátán, mi lehet ez? Kínlódtam, szidtam magam, hogy mi a túró ez, mi bajom, amikor semmi okom rá. Majd az önpusztító gondolatok után az ablakban állva, a cigi füstjében, a hajnal végtelenségében jött a felismerés: BIZALOM. Hol…..
Te szoktál beszélgetni a testeddel? Fura elképzelésnek tűnik? Vajon mi az, amit a legtöbbször megítélsz? Á, nem, Te biztos nem ítélkezel, mert az csúnya dolog. Magadat hányszor ítéled és bántod? Képzeld csak el, milyen lenne egységben élni a testeddel. Így máris kevésbé tűnik skizofrén elfajzásnak,…..
Sokan tűnődünk néha ezen, mi normális, mi megfelelő, mit illik és mit nem. Ki is határozza meg ezt? Kinek hiszel? Mennyi energiát pazarolsz arra, hogy befeszülve,  saját Magad megtagadva létezz, csak nehogy hülyének nézzenek. Menjünk csak utána, hogy is van ez. Bevallom, én először akkor kezdtem…..
Tényleg ilyen egyszerű lenne? Mi van, ha igen? Ma bukkantam erre a cikkre, ami különösen aktuális, hogy tegnap volt a boldogság világnapja. Tudtátok, hogy ilyen is van? Mi lenne, ha minden nap ezt ünnepelnénk? A cikket több, mint egy hónapja írták, de minden nap aktuális lehet. Angolról fordítottam,…..
Kevés ennyire megosztó ünnepet ismerünk, mint a szerelmesek napja. Vajon mi az, ami ennyi indulatot vált ki? Hogy van az, hogy sokan nem szeretik, mégis mindenki erről beszél? A tutit nem én fogom megmondani, sem szeretni, sem utálni nem fogom, inkább arra biztatlak, tűnődjünk ezen együtt egy…..
Hogy telnek a hideg téli napok? Mihez van kedved most? Figyelsz a tested-lelked jelzéseire, és megadod, amit kér? Érdekes az ezzel kapcsolatos szakirodalom. Ha megfigyeled, sok helyen előfordul, hogyan küzdd le a náthát, hogyan védekezz a megfázás ellen, stb. Valahogy mind azt sugallja, hogy…..
Azon tűnődtem, mit is kívánhatnék így, amikor hivatalosan is elérkezik az összegzés és az újrakezdés ideje. Mi van, ha minden nap lehet újrakezdeni? Teremtenél Magadnak egy csodálatos életet? Kívánhatnék kedvesen minden szépet az Új Évre, de nem sokra mennél vele. A kedvesség…..
Sütötték már Rád, hogy drámakirálynő vagy? Vagy kevésbé szofisztikáltan hisztis liba (tudod, hogy mást akartam írni). Megengednéd, hogy az legyél, és tombolj, hisztizz, üvölts, vagy bármit, ami jólesik?  Ok, játsszuk végig a jól elcsépelt, agyonhallgatott lemezt: nem illik,…..
Javaslok pár kérdést feltenni  Magadnak, akkor is, ha utálsz érte :) Nem fogok instant megoldást adni, de ha kicsit kizökkensz a megszokott gondolati sémáidból, már el is indultál. Ezerszer eltervezted, elképzelted, kitaláltad, mit szeretnél. Izgalommal tölt el, vágyod, de…..