Regisztráció Blogot indítok
Adatok
z.gergo

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt az mindenit ennek a cégnek! Gergő elküldte a Star Diamonddal folytatott (sokáig egyoldalú) levelezést is nekünk. A legfelháborítóbb része az, amikor 7 levéllel és 5 héttel az első reklamáció után válaszképp el bírták küldeni az egész ÁSZF-t, pedig Gergő csak azt…..
z.gergo 2015.06.12 01:18:26
@atpijkamo: Nem vagyok benne biztos, hogy ezt most a történet beküldőjeként magamra kellene-e vennem, vagy valamelyik komment posztolójának szólt.
Ha előbbi, akkor kérlek mutass rá, hol írtam én olyat, hogy bármi is wattot fogyasztott volna!
z.gergo 2015.06.12 10:45:38
@atpijkamo: így mentálisan megvan előtted az az otthoni felhasználásra szánt, kommersz cucc, amit beledugsz a konnektorba, meg rákötsz dolgokat, és ettől kiír mindenféle számokat a kijelzőjére? Na ezt a valamit fogyasztásmérőnek hívják úgy a köznyelvben mint a kereskedőnél. Akkor is, ha történetesen van olyan üzemmódja, amiben a hozzá csatlakoztatott elektromos fogyasztó pillanatnyi teljesítményét méri/mutatja.
De egyébként mint azt a többi kommentelő hozzászólásaiból is leszűrhetted, mindennapi beszédben amúgy sem sokan tesznek különbséget kettő között.

Hasítsunk akkor szőrszálakat.
Honnan tudod, hogy nem fogyasztást olvastam le egy stopperrel lemért időtartam után, aztán számoltam vissza az említett teljesítmény értéket.
Miből veszed, hogy nem ismerem a teljesítmény és a hálózatból kivett energia közötti különbséget?
Még ha így is lenne, miért hülyézel le azonnal, miért feltételezed, hogy még egy érettségim sincs? Te talán a világ minden szakterületéhez értesz, mindegyikben hiba nélkül tudod használni az összes létező szakkifejezést? (Nagyon nem, még a helyesírással is vannak gondok, de ez nem akadályoz meg benne, hogy másoknak beszólogass érte.)
Ha kötözködni akarsz, miért nem hívod fel a figyelmet még arra is, hogy a lumen sem fényerő, hanem fényáram?

Persze Interneten keresztül névtelenül, következmények nélkül lazán be lehet szólogatni, de ettől nem leszel faszagyerek. Az ilyesmi csak az érzelmi sérült nyomorékoknak okoz örömet.

Félre ne érts, nem sértődtem meg, de szerintem te egy öntelt pöcs vagy. :)
z.gergo 2015.06.13 21:25:10
@atpijkamo: nézd, egy percig sem állítottam, hogy nincs igazad abban, hogy a W teljesítmény mértékegység, mert az. Tényleg pontatlanul fogalmaztam, de leírtam, hogy mi volt az oka, nem ismételem el.
Valójában azt nehezményeztem, hogy egyből a "nem egy atomfizikus" szófordulattal indítottál velem kapcsolatban (tegyük hozzá, szó szerint értelmezve igazad van, mert nem ez a végzettségem), ami a köznyelvben kb. annyit jelent, hogy ez is teljesen hülye, aztán folytattad az érettségis beszólással. Ezzel pont te kezdted el a személyeskedést, én meg már megint akkora marha voltam, hogy lessüllyedtem a hozzád hasonlók szintjére.

"Pontosan mi a különbség?"

Konyhanyelven: a fényáram a fényforrás által kisugárzott teljesítmény. (Valójában ennél bonyolultabb a helyzet, mert a fényáram az emberek által érzékelt fényesség meghatározására szolgálna. Mivel a szemünk nem minden hullámhosszú fényre ugyanolyan érzékeny, a fényforrás által kibocsátott teljes hullámhossztartományra kell összegezni az adott hullámhosszon sugárzott teljesítmény * a hozzá tartozó "szemérzékenység" értékeket. Azaz két azonos teljesítménnyel sugárzó fényforrás fényárama lehet eltérő, ha nem ugyanolyan frekvenciájú fényt bocsátanak ki.)
A fényerősség az egységnyi térszögre jutó fényáram.
Nem tudtad? Nem baj. Igaz ez nem nyolcadikos anyag, de ha az lenne sem hülyéztelek volna le érte.

"azóta is dolgozok rajta, fejlődök, igyexem magyarul írni"
Sajnos azt kell mondanom, hogy nem vagy túl sikeres. De ez nem is lenne baj, csak akkor ne basztass másokat olyasmiért, ami neked sem megy.
Egyébként én a helyedben nem erőltetném ezt a szándékos laza írást. Gondolom az a célod, hogy elfedd vele a véletlenül ejtett hibáidat, de ha minden áron úgy akarsz másokat lehúzni a helyesírásuk miatt, hogy neked sem megy, akkor inkább használj helyesírás-ellenőrző szoftvert. Arról rajtad kívül senki nem fog tudni, és így sokkal kevésbé ciki, amit csinálsz.

"De legalább lenne mire önteltnek lennem, ha az lennék."
Biztosan vannak dolgok, amikhez jobban értesz nálam, de ez még nem lehet ok arra, hogy lehülyézz.
Jobbító szándékkal felhívhatod a figyelmet mások tévedésire, de ez a burkolt hülyézés bizony arra vall, hogy el vagy szállva magadtól.
Kettőnk között egyébként épp ezt látom egy nagy különbségnek: én belátom, hogy nem lehet mindenki mindenben jó, és csak akkor szólok be, ha valaki szakértelem nélkül nekiáll okoskodni.
Én csak megírtam egy történetet a homárra, átlagembereknek, (szerintem) érthető, köznapi nyelven.