Regisztráció Blogot indítok
Adatok
moose4033

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az éjszaka közepén egy idegen városban szállás nélkül állni a családdal mennyire jó lehet! Az élményt talán csak azzal lehet tovább fokozni, ha utána hónapokig kell erről levelezni a kompenzálás miatt.  Kedves Homár! A történetemnek ezt a címet adhatnám: Az országot…..
moose4033 2015.06.19 00:48:44
A POSZTOLó is hozzászól: Nagyon köszönöm a hozzászólásokat, az értelmesebbjét különösen (pl. Radzeer 2015.06.18. 12:19:03; Mérgező Hulladék 2015.06.18. 13:08:21). A történet valóban nem nagy szám önmagában: Zárva volt a lefoglalt szállás, de egy órán belül találtunk másikat. Sokkal érdekesebbek az utózöngék, az, hogy hogyan reagált a problémára a Szallas.hu és a panziós. Mindkét fél hárította a felelősségét! A panziós azzal, hogy nem szálloda az, hogy állandóan nyitva legyen, a közvetítő azzal, hogy nem is velük szerződtem. Ez a sótlan étel analógiája a tisztességgel: csak akkor tűnik fel, hogy természetes és kívánatos, ha hiányzik.

Amikor a híváslistával tudtam igazolni, hogy én mondok igazat, akkor bizony a Szallas.hu és a panziós is hallgatásba ment át. A másik "bizonyíték" a nejem hasonló híváslistája lett volna, de azzal már nem vesződtünk. Egyébként a panzió mindkét számát hívtuk, ill. a közvetítőét is, egyik sem válaszolt. És a kapun is zörgettünk elég határozottan, de ezeket írtam is. Teljesen hihető, hogy két telefont halkítanak le egyszerre, véletlenül ÉS ketten szunyókálnak el véletlenül, ugyanabban az időben. Jó messze kerültünk már kis hazánkban attól, amit Wass Albert a Kard és kaszában fogalmazott meg nagyon tömören: "Úr becsületszót kér és becsületszót kap. Aki nem az, az beéri egy darab papírral."

A történet háttere, hogy két éjszakára kerestem olcsó szállást a határszélen, ahol tényleg csak aludni szerettem volna. Másnap találkoztam egy három éve nem látott amerikai ismerősömmel, akivel előzetesen egyeztettünk egy találkozót egy olyan nagyvárosban, ahol korábban egyikünk sem járt. A térképen ráböktünk egy pontra és megbeszéltünk egy időt. Találkoztunk. 1800 MHz-es mobilja sem volt, hogy iterálni tudjuk a találkozót, "ha valami közbejön". Mobil mellesleg 25 éve se volt, emberek mégis találkozgattak, csak talán fontosabb volt a másnak tett ígéret. Ide vág Wass Albert másik, az előbbinél sokkal mélyebb idézete a Kard és kaszából, ezen gondolkodjatok el kedves fiatal barátaim: "Valamit meg kell tanulnod, Miklós, és jól meg kell tanulnod. Ez pedig pontosság és megbízhatóság. Ha egyszer azt mondod, hogy ekkor meg ekkor ott leszel valahol, és mégsem vagy ott, akkor csak egy mentséged lehet. Valami szörnyűséges dolog történt és elpusztultál. Mert ha még élsz, csak egy kicsikét is, akkor is hírt adsz valamiképpen, hogy miért nem lehetsz ott, ahol várnak reád. Mert az emberi élet legdrágább kincse az idő, nem lehet pótolni semmivel. S aki másokat várakoztat, az időt lop el tőlük. Ha csak pénzt lop el másoktól, azt jóváteheti. Akármi egyebet lop el, azt jóváteheti. De az ellopott időt nem lehet pótolni soha semmivel."

És végül a siralmas végkifejlet, ma érkezett a "végső válasz" a Szallas.hu-tól. Érzékelhetően ők sem óhajtanak a továbbiakban az üggyel foglalkozni.

További üzleti sikereket kívánok, Szallas.hu!

----------------------------------------------------------------------------
2015.06.18. 13:38

Kedves Uram!

Elnézését kérjük azért, hogy megvárakoztattuk, viszont a szállásadótól csak az imént kaptunk visszajelzést. Sajnos írásbeli indoklást nem kaptunk tőle, azt mondta, hogy egyszer ő már pontosan leírta mi történt az eset kapcsán és a továbbiakban nem kíván ezzel foglalkozni. A szállásadó úgy érzi, hogy megtett mindent az ügy megoldása érdekében, felajánlott Önöknek egy megoldást, amit Önök nem fogadtak el.
Sajnálom, hogy negatív tapasztalatot szerzett és bízom benne, hogy legközelebbi szálláskeresésénél segítségére lehetünk!

Üdvözlettel: VH

----------------------------------------------------------------------------