Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pallo

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem is olyan régen még azt írtuk az LMP-ről: a párt olyan, mint a hajnali húgymerevség – tulajdonképpen egész kellemes, de túl sok értelme nincs. Kénytelenek vagyunk revideálni nézetünket, mert most már kifejezetten kurva kellemetlen jelenségnek tartjuk a magyar…..
Az országos listák benyújtásával ma végre lezárul a jelöltállítási szakasz, érdemes tehát egy gyors összegzésben megnézni, az egyes pártok mennyire voltak sikeresek a nulladik fordulóban, illetve mekkora támogatottságra lenne szükségük ahhoz, hogy április 11-én listás…..
pallo 2010.03.23 15:31:57
@sztd:

Nógrád megyében azért lehet az MDF-nek listája, mert amikor leadták a területi listát még megvolt a 2 jelölt és csak azóta lépett vissza az egyik és az már nem számít, mert a leadás pillanatában kell meglennie az elegendő számú jelöltnek.

Földi Áron ügyében az a helyzet, hogy megátmadták a Pest Megyei Választási Bizottság döntését a Pest Megyei BÍróságnál, amelyet tegnap utasított el a bíróság és ma délután ül össze a Nagykőrösi Választási Bizottság, hogy végre végérvényesen nyilvántartásba vegye a jelöltet, gondolom a valasztas.hu ezutan fogja javítani az adatokat.
Igen, Lehet! Nem hittem volna 4 nappal ezelőtt, hogy minden lista állni fog. De áll, és most sem hiszem el. Tegnap Celldömölkön, az egész város LMP volt. Négy kitelepülés, 16 aktivista, végigplakátolt város. Két nap alatt 200 szelvény. Ma reggel, Dunaújvárosban 732 KC volt, a…..
pallo 2010.03.22 14:11:47
@felician:

Nem jól tudod. A területi listákat ma négy óráig kell leadni a területi választási irodáknál, az országos listát holnap négy óráig az Országos Választási Irodánál.
Hatalmas öröm, hatalmas köszönet mindenkinek!Együtt óriási belefektetett munkával elértük azt, amiről pár hónapja csak legmerészebb álmunkban gondoltunk. Mind a három Szegedi Országgyűlési Egyéni Választókerületben leadtuk az induláshoz szükséges 750 ajánlószelvényt a…..
Két nap pihenés elég volt. Hamarosan új kampány bloggal, és még több extra infóval jelentkezünk a kampány állásáról. Mindenkinek újra köszönjük a sok segítséget, és azt, hogy felfokozott hangulatban, és maximális lelkesedéssel folytathatjuk a munkát!A tegnapi és a mai nap…..
Vegyél részt a demokráciában! 2010.03.19 15:36:45
VIII. kerületiek! MÉG 2 CÉDULA HIÁNYZIK Kispál Gergelynek! Most hős lehetsz, vidd el a kopicetlid a józsefvárosi önkormányzatba, baross utca 63-67. Még 20 perc a leadásig...
pallo 2010.03.19 18:26:41
@Karcolt lendület:

Végül meglett Bicske is! Fejér megyében 3 jelölt!

Hurrá
Ez jött az LMP-s levelezőlistán:HA eljössz reggel nyolcra a Blahára, és kopogtatsz háromig, MEGCSINÁLJUK a nyóckert!!!Jó esélyünk van rá, de TE IS KELLESZ!!!Hívd a józsefvárosi ismerőseidet most, hátha van náluk cetli, amihez holnap háromig hozzájuthatunk.ÉS…..
pallo 2010.03.19 16:20:18
@Will-O-The-Wisp:

Dunaújváros megvan, már fent van a választas.hu-n

Reméljük mindenhol nyilvántartásba veszik a jelöltet és meglesz minden megyei lista!

Hurrá és gratulálok mindenkinek!

Igen, lehet!
MEGVAN SÁRVÁR! Köszönjük srácok!Úgy tűnik, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét.Pásztó (Nógrád 2. EVK): 735Dunaújváros (Fejér 3. EVK): 670 környékeBicske (Fejér 7. EVK): 640Orosháza (Békés 6. EVK): 723Székesfehérvár (Fejér 1. EVK): megvan, rágyűjtésSárvár (Vas 4.…..
A mersevátiak jóvoltából Gergácz Ildikó újabb 11 cédulát tudhat magáénák.Következő állomás Kemenesmagasi...
pallo 2010.03.18 14:31:18
@xta:

Szia Te aggódtál Heves 4. választókerületért, már le van adva.

www.valasztas.hu/hu/parval2010/351/351_0_index.htm

Döntésre vár.

Lesz kire szavaznod Hatvanban.
Most már egyértelmű, amiről azért a kampány elején is lehetett tudni: az LMP és az MDF nem csupán a küszöb átlépésével, de egymással is küzd majd ezen a választáson. Miközben a két párt programja jelentősen különbözik, többé-kevésbé mégis van átfedés a megcélzott…..
pallo 2010.03.17 13:10:58
@radala:

Igaz, hogy megvan Herényi, Pusztai, Csapody, Debreczeni, de erről a 4 emberről beszéltek egész hétvégén, hogy már megvan, de ki lesz a maradék 3?

Király Zoltán és Katona Tamás még múlt hét elején állítólag 250-300 ajánláson állt, ha onnan behúzzák az elég gyanús, Lévait kirúgták az Erszébetvárosban múlt héten cseréltek jelöltet. Ettől még meg lehet az MDF-nek és attól tartok meg is lesz valahogy, de nem tiszta eszközökkel az tuti.
pallo 2010.03.17 14:34:05
@jjulie:

Nem előítéleteim vannak, hanem nyilatkozatok, nem én mondtam ezt hanem az MDF fővárosi elnöke, már két hete. Azóta persze meghúzták a vészecsengőt, és Lajos istenit salsázott a Frizbiben és az addig passzivitásban lévő MDF rajongók előugrottak és százával, ezrével viszik a kopogtatócpédulákat az MDF székházba,
pallo 2010.03.17 23:33:39
@jjulie:

Kit idézzek ha nem a szóban forgó párt fővárosi elnökét, ő gondolom csak látta mi a helyzet: "törvényes eszközökkel az MDF-nek már nem lehet budapesti listája" [Lévai Zoltán MDF (volt) budapesti elnök
Az utolsó erőinket is mozgósítjuk. A központi kampánystáb emberei is segítenek Sárváron, Orosházán és Pásztón. Éppen rakják össze a csomagokat. Dorosz lenyúlta az összes még elérhető szórólapot (nem maradt sok :) ), erre az EON egy LMP logós pléddel válaszolt. 1 LMP…..
pallo 2010.03.17 15:19:39
@bjoe0502:

Én is most néztem, hogy az MDF-nek már majdnem megvan, de még hiányzik 2.

Sajnos én is félek, hogy megvásárolták a dolgokat, egy jó célpont most miért nem figyeli őket.
pallo 2010.03.17 23:19:13
@jetcool:

Ez igaz csak a jelenlegi helyzetben az előbbit az LMP megtudja valósítani a parlamentben mit egy kis párt, viszont az MDF-nek (ha rájuk gondoltál mint pártra amellyel sikerül jelnelegi gazdasági helyzetümkből előre mozdulni) max 13-15 képviselőjével nem sok beleszólása lesz a gazdaságpolitikába, hiszen azt egészében a FIDESZ fogja irányítani.
Földi Áron fellebbezését elfogadták, végül 749 céduláját találták hiánytalanul megfelelőnek, úgyhogy :) Áronnak még kellett gyűjtenie egy darabot. Ez sikerült is neki egy nap alatt.Így hát az ellenfeleink "kétszínű toll hadműveletét" sikerült visszavernünk! :)…..
pallo 2010.03.16 21:10:39
@xta:

Ha meg véletlenül nem lesz, akkor még mindig van megoldás, csak nem a saját szavazókörödben.

Olvasd el ezt

torokgaborelemez.blog.hu/2010/03/11/91_lehet_e_taktikazni_a_szavazokkal
pallo 2010.03.16 23:00:40
@BBalázs:

A Jobbikos tagjelölt ajánlása nem csalás hanem érvénytelen, kétszeresen ajánlott, ilyenkor egyik sem érvényes. Kár, hogy elfelejtette, hogy kétszer ajánlott:)
pallo 2010.03.17 14:59:58
@BBalázs:

Kedves BBalázs!

Felhívnám a figyelmedet, hogy a másodfokú határozatot, amely 749 ajánlást érvényesnek fogadott el nem az OVB hozta, hanem a Pest Megyei Választási Bizottság. Úgyhogy kár itt most az OVB-vel jönni.
5 választókerületben kiemelten szükségünk van segítségre, mert az adott választókerületen múlik, hogy a megyében választható lesz-e az LMP. Az összes többi megyében már be van biztosítva a megyei lista, csak az a kérdés, hogy hány képviselőjelöltünknek gyűlik össze a 750…..
A Bajcsy-Zsilinszky út 37. alatt található irodában ma csoda szép napunk volt. Ki-be jártak a szimpatizánsok, és mindenki hozott magával jópár cédulát. Ezen kívül a budapesti utcai kitelepülések is nagy mennyiséget termeltek. Elég szépen beindult a gyűjtés. A számlálót…..
Már 16 képviselőjelöltünknek összegyűlt Budapesten az induláshoz szükséges ajánlószelvény. Ez hatalmas eredmény számunkra, és még mindig nem áll meg a budapesti csapat, még mindig motiváltak, és jelentős erőforrás átcsoportosítások zajlanak éppen.A 6., 7., és 8.…..
Már több tucat választókerületben összegyűlt a kellő számú cédula, így megkezdődhetett az erőforrások átcsoportosítása. Az átcsoportosításnak több szintje van. Van amikor csak megyéken belül fókuszálnak a helyiek egy adott választókerületre, több helyen azonban már…..
A hivatalos adatok szerint az LMP benyújtotta nyolcadik budapesti jelöltjének ajánlószelvényeit is, ezáltal – ha a választási bizottság is zöld utat ad - eldőlt, hogy a pártnak lehet fővárosi listája. Egy újabb területi lista természetesen nem a világ, az MDF budapesti…..
pallo 2010.03.10 18:12:10
@Spirál:

@chelsea.hu:

Szerintem az egyértelmű, hogy az mdf-szdsz jelöltek nem tartoznak az MDF listához, hiszen Ibolya is arra kéri az OVB-t hogy engedje meg, hogy kijavítassák az állampolgárokkal az ajánlást MDF-re, tehát nem azt kérte, hogy fogadják el őket MDF-snek, hanem hogy visszamenjenek az ajánlokhóz kijavítani. Ha ezt az OVB megengedi, akkor szerintem hihetetlen folyamatot indít el: 1)hiszen az MDF nem tudja 7 nap alatt minden ajánlóval javítattni a cetliket azaz ő maga fogja javítani ami törvényellenes. 2) Ezzel az erővel nyilván minden pártnál van olyan cetli, amin az ajánló rossz jelöltet írt rá, mert elnézte a választókörzetét, akkor ezek is leadhatják majd visszakérik és javítattják a helyesre. 3) Ha a Fidesz mondjuk tényleg leadta a 2 milliót és segíteni akar az utolsó héten valamelyik kisebb pártnak, akkor visszakéri a nem szükséges cetliket és odadja mondjuk LMP-nek, MDF-nek, hogy menjél és próbáld meg kijavítattni az ajánlóval a párt nevét és a jelölt nevét is. Szóval ha ezt megengedi az OVB, akkor innetől kezdve mindent ki lehet javítattni nemcsak a párt nevét de a jelölt nevét is. 4) Gondolom azokat a jelölteket így vették nyilvántartásba amikor jelöltjelöltnek bejelentkeztek, hogy MDF-SZDSZ
pallo 2010.03.10 23:47:02
@Spirál:

Lehet valaki két párt közös jelöltje, mint Fidesz-Kdnp jelöltjei, vagy lehet úgyis, hogy azt mondják közös listát állít a két párt. MDF problémája, hogy azok akik jól állnak a kopogtató cédulákkal azok közös jelöltek azaz MDF-SZDSZ listához tartoznának, mert ebben állapodott meg a két párt. Szerintem azzal kalkuláltak, hogy a 14 sima MDF-es jelölt összeszedi a kopgtatót, de ezt elszámolták
Nem lehet azt állítani, hogy ezen a blogon ne foglalkoztunk volna eleget az MDF helyzetével. Január 12-én, amikor kiderült, hogy igaz a sokáig tagadott hír: az MDF valóban az SZDSZ-szel tárgyal, a következőt írtam: „Mi szüksége van az MDF-nek Retkes Attilára? Miért kell…..
pallo 2010.03.08 22:27:56
@tony zionist:

A fővárosi lista vagy az 5 % honnan lenne meg?

A fővárosi lista biztos. Az 5% meg onnan, hogy ha a fővárosban ahol lesz kb 1.200.000 szavazó annak a 8-10%-val már megvan a szükséges mennyiség kb 35-40 százaléka. valszeg pest megyében is jobbat fognak elérni az átlagnál, amely 50-60 ezer szavazó és akkor még el kell éri a másik 14-15 területi listán kb 100.000 embert ez nem olyan nagy szám. 2. ha elég ügyesen kommunikálják, hogy az MDF-nek nincs fővárosi listája így esélye se, akkor az aki az MSZP, Fidesz, Jobbikon kívűl mást is szeretne látni a parlamentben az inkább vidéken is rájuk szavaz. ennyi
pallo 2010.03.08 22:53:35
@k.peti:

az elemzés elég jó.

szerintem is az lmp 100-120 jelölt között lesz, arra meg megpróbálnak szerintem figyelni, hogy átcsoportosítsanak úgy, hogy inkább feladnak evk-kat, de meglegyen a 20 vagy legalább 18-19 területi lsita.
pallo 2010.03.08 23:09:47
@Lucilius:

Nehezen gyűjtik az biztos. Ez nem vita tárgya, de a fővárosi lista állításhoz szükséges jelölt szerintem a héten meglesz.

Tony Zionist:

Meglátjuk mi lesz, én a fővárosban írtam, hogy 8-10 százalék nem országosan. az LMP lesz, olyan megye ahol 2-3 százalékokat fog elérni, de ha a két legnagyobb megyében (Budapest, Pest) eléri a 8-10-et, akkor az elég lehet.
addict T-Mobile kontra Fazekas 2008.07.27 13:00:00
Számomra nehezen érthető a T-Mobile húzása, ami egy cseppet sem nevezhető barátságosnak. Történt ugyanis, hogy Fazekas Róbert, akit doppingvétség miatt 2 évre eltiltottak az athéni olimpia után, néhány napja a ljubljanai versenyen megdobta az olimpiai induláshoz szükséges…..
Az elektronikus cégeljárás körüli szappanopera újabb fejezetéhez érkeztünk. A jelenlegi verzió szerint a teljes aktát csak időbélyeggel kell ellátni. A Zugügyvéd izgatottan várja a következő felvonást. Magyar Ügyvédi Kamara  Közleménye   Tájékoztatjuk a kar…..
Forza Italia! „Grande risposta” 2008.06.18 08:28:00
Donadoni szerint tegnap este csattanós választ adott az olasz nemzeti tizenegy mindenkinek, aki kételkedett, tamáskodott vagy kritikát fogalmazott meg (amúgy teljes joggal) a csapat eddigi teljesítménye kapcsán. Az olaszok valóban eddigi legjobbjukat tették le a Leitzgrund gyepére! Most…..
pallo 2008.06.18 23:26:12
Én is írok egy kis összgezést már ha mindenki így van vele, én a játékosokat értékelném.

Szerintem aki most kiemelkedően teljesít az olasz válogatottból az Buffon és Grosso.
Buffont szerintem nem kell magyarázni a román meccsen két védésével is életben tartotta a csapat remémyeit, tegnap Benzema lővésénél bemutatta az EB eddigi egyik legnagyobb védését és szerintem a hollandok ellen is csak esetleg a második gólnál hibázott. Grosso amióta beállt jól játszik megszilárdult a védelem és jók a felfutásai+tegnap nagy kapufát rúgott.

Aki még a jobbak közé sorolható az Panucci, De Rossi és Chiellini. Amióta ők a második meccsen beálltak sokkal stabilabb a védekezés Panucci az egyik leggólveszélyesebb játékosunk, Chiellini masszív és tegnap szerintem De Rossi volt a legjobb. Amióta hátul Panucci, Chiellini, Grosso játszik azóta sokkal stabilabb a védelem és csak Zambrotta óriási hibájából kaptunk gólt.

Pirlo és Gattuso az utolsó meccsre feljavultak, de azért még messze vannak a csúcsformájuktól.

Akik viszon nagyon mélyen tudásuk alatt teljesítenek az Zambrotta és a csatárok különösen Toni. Zamborrát én személy szerint a világ egyik legjobb legsokoldalúbb játékosának tartom, de amit eddig ezen az Eb-n művel az katasztrófa, akár a hollandok ellen is, a román meccset meg gondolom nem kell felidézni. Épp ideje, hogy visszatér Olaszországba, mert néztem egész szezonban és szerintem a Barcelonában kiölték a focitudást belőle.
Tonira pedig nem találok szavakat. Popp vitatkoznom kell veled, mert azt mondod Toni döntötte el a meccset és az nem ért a focihoz aki őt baszogatja. Ez nem igaz. Toninak ezen az EB-n volt 8 100%-kos ziccere, amelyből egyet se rúgott be. Fejelt egy naygon szép gólt kár, hogy jogtalanul elvették. De tőle ennél több kell, neki igenis gólokat kell rúgnia, azért van ott és ha Bayernben ebből a 8-ból berúg négyet akkor tegye már az olasz válogatottban is, amúgy ez volt a vb-n is előtte megdöntött 50 éves rekordot a 31 góllal a Fiorentinában, amúgy a VB-n végig szenvedett, kivéve az ukrán meccset. Ennek ellenére én is bent tartanám a kezdőbe, mert egyszer már csak kijön neki a lépés.

A többi csatár közül egyik sem mutatott sokat, de szerintem amúgy sem biztos, hogy szerencsés ha mindenki csak 50-60 percet kap és utána Donadoni a nép nyomására lecseréli és a következő meccsen mást kezdet. Ez azt suggalja ő se tudja kiben bízzon.
3 gólt rúgtunk ez nagyon kevés és azt is mind pontgrúgásból. Nálunk játszik a német gólkirály, az olasz gólkirály, a második helyezett meg a 6.

Lőjenek már gólt, de remélem a spanyolok ellen végre sikerül.

Forza Azzurri!

Forza Italia! Kis esti recept 2008.06.17 11:55:00
Végy egy az előző meccsek okán daccal feltüzelt olasz csapatot, adj hozzá egy meglepett francia tizenegyet, spékeld meg egy román pontvesztéssel, fűszerezd egy ezúttal normális bíró sporttárssal, végül dolgozd át az egészet egy jó féle olasz szerencsével: máris kész az…..
Forza Italia! Értékelhetetlen 2008.06.13 20:20:47
Elmaradt a kötelező győzelem. Félreértés ne essék, az azzurri magának köszönheti a döntetlent. Lassú volt a tempó, mint a REAC-Sopronon, kilátástalan volt a támadójáték. El kell ismerni, hogy Del Piero sem tudta megváltani a világot. A széleken ritkán folyt támadás, Pirlo,…..
Nou San Trafford A csoport beharang 2008.06.07 12:06:00
Az A csoportban egy házigazda, egy esélyes, egy outsider és egy félkarú óriás található, akik közül bizony az egyik simán elődöntőbe jut, ahol a németekkel küzdhet majd meg a döntőbe jutásért. A két ág közül ez a gyengébb, ez nem is vitás, ugyanakkor egymilliószor…..