Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Válóczy Szilvia

855 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vittek lábaim, nem tudtam merre,csak mentem, előreminden léptem lelkem őre volt,csak követtem a megérzést magamban,amely egyszer csak felkarolt. Domboldalra nyíltak szemeimbenaz emlékek,csendes házak mellett értem az ösvényre,hű kutyámmal kapaszkodtam fel a tavasznyíló, öreg dűlőre. S messze,…..
Nem az számít, amit e Földön látokszemeim vakságával fényed elé állokegy örök és határtalan létezőkéntfedezem fel közeli világod,melyben megalkottál, s amelyben te vagy én.Lélekvalóságokon át áramolszlüktető testem ereiben,hol útjaink újra összefutnakakár a vér és a fény.Életként ragyogsz kíváncsi…..
Utazom,mellettem a Pilismagasztos vonulata,napfényes hangulataszívemig hatol.Az idő felkarolés pára lepte nyugalma előttleborul minden emlékezetem.Csoda ez, úgy hiszem.Minden magaslata,minden domborulatamiként izgalomba húzzaa vágyakozó lelket,elengedni, elfeledni nem lehet,mert a fény, mi körbe…..
Szeretem veled a hajnali csendet,amikor a néma világ távoli álma mégkedvesen pihen,és Isten vágyai halkan körbefonnakmég szenderülve, Kedvesem.Olyankor békés szusszanás fonja összea hátunk mögötti sötét teret,hol új napunk virradása tölti bee mélázó szent szerelmet. Vác, 2023.07.28...
Amikor egy hosszú nap után fáradtanegymáshoz bújunk, rajtam átfont karjaiddalóvón rejtesz a világ elől,tested melegébe forrva szeretőn,szép álmokat súgva szusszan körülöttünkaz álmos ágy,most alszik minden vágy, csaka szenderült lét dörzsöliszemeiből a világi dolgokat,fülembe súgod halk…..
Olyan sokszor leírtam már, de leírom milliomodszorra is,nékem mit jelentesz, hogyan szegődött életembe a te boldogságod.Bennem nyíló világodegy szerelmes jóság, mint ezernyi apró boldogságvirág,napról napra élteti lelkemrezdüléseit. Vác, 2023.07.28...
Kinyílnak lelkem virágai, ahogyan szerelmeddelkörbelenged érted vágyódó alakom,szemeidben a gyengédség erős, tündöklő hatalomfelettem és köröttem jár, vágyva vágyjamámoros harmóniámat, karjaid közt dobogó szívemérted lüktető imádat. Vác, 2023.07.28...
Ajánlás Vági Zoltánnak hálával Köszönöm Neked a bakelit dalokat,a szépen dübörgő akkordokatés a lényembe ivódott lélekzenét,amiből soha, de soha nem elég,mert megrezegtette a lelkem,a csodás hangokat látod, úgy kerestem. Végig táncoltam rájuk az éjszakát,szédülten követve Jennifer Rush…..
Hordozzuk minden keservünket,rejtjük a világ ármánya elől,mint megsebzettek a múlt ködös fátylain átúgy tekintünk belülről kifelé,kik vérző lázálmokban behódolók,fény felé törő álmodozók,rejtjük fájdalmainkkristálycseppjeit,csak ne lássa más,szomorúságra vont fél orcánk kínjait.Magányos hegyeink…..
Hajnal van, néma a lég, s benne a sokszenderült teremtmény alussza igazak álmaitde én, mint vágyait kergető a kétség útjainlépkedem,Isten létébe burkolt fényesség mindkét szemem,s bennük lázálmok szépséges foglyai,mint feledni kívánó, ki nem érti e világ miértjeit,lelkem milliárdnyi képe kérdések…..
Mily kegyetlenség önmagamra hagyni,csendben, hangtalanul áramolniéjszakák letűnt fényeiben,és csak azt kérdezni, miért?Mi megadatott, hirtelen tűnik el,oly gyorsan, oly igazságtalanul,semmiként gyűri maga alá hontalanulaz elmúlás.Mint felhevült ősrobbanás kígyózik szerte szétez a tágult…..
Nyár szerelmese vagyok,ki vadvirágok színes álmai köztkergeti a napfény édes érintését.Pipacsok szirmaiba bújt mosolyommalringatózom fűillatú domboldalon,ég felé törő gyújtoványfű sárgája mögé rejtőzöm,szélben bólogató kék katángok hajtásaittűzöm hullámos fekete hajam ékeként.Lila kökörcsin…..
Az iskolában nem mondták el neked,hogy szabad az akaratodés amint gondolod, azzá válik mélyről feltörő hangulatod,az érzés, mely hatalmába kerít,minden nap új leckéket tanít. Tanítson hát hinni, sodorjon magávalfátyolszőtte világokon át,képzeleteddel fedezd fel valódi létedgazdagságát.Szüleid ha…..
Ne sírj lelkem...Végül csak az számít majd, mit tettél, mit mertél éslelked bátorsága szerint volt e életed,hagytad e hátra, ami bántott, ami sosem volt jó neked.Megtettél e mindent, ami tőled tellett és meg lehetett,szerettél e kifulladásig, ahogyan a szív csak beleremeg. Gázoltál e vadvirágok…..
Múlnak a napok, de te csak a jelenben élj,legyen hited is, a jóban mindig remélj.Ne engedd, hogy mások elvegyék álmaid,tarts ki akaratod mellett, csak te érted vágyaid. Ez a bolyongott világ mind tudásra szomjazó,te csak keresd életed lényegét, egy szebb valót.Általad teljes a lét, hagyd, hogy…..
Néha összefutnak,néha szerteválnak,néha elsodródnak,néha megtalálnak. néha megértenek,néha halkan szólnak,néha veszekednek,néha csókolóznak. néha ragaszkodnak,néha elengednek,néha neheztelnek,néha szeretkeznek. néha megtartanak,néha szorítanak,néha megkeresnek,néha tanítanak. néha…..
Lépésről lépésre haladtam előre,mellettem a nyár színeinek ragyogásaközre fogta lelkembe veszett szavaimhangtalan áradó miértjeit.Olyan egyszerű volt mégis, gyönyörködni az élet nekem adott csodájában,ahogy a láthatárban lebukni készülődő nap fényeiberagyogták a sötétkék felhőkbe szőttPilis…..
Összetartásban ott a szeretet vére,az együtt dobbant szívek ereje,mert örülve jóban és segítve nehézségbena buszsofőrök lelke erő az egységben. Utak szerte gurulnak Volán szekerekkel,gyakorlott munkájuk telve szeretettel.Lám mélyről feltörő szerelem ez,mit elhivatott szenvedélyük…..
Engedem, hagyom,ha fáj is akaratom.Szárnyaljon fellegeken át,fonja körbemagas hegyek fokát.Vissza csak is akkor térjen,ha szívemhez való egészen. Eresztem, bocsátom,egyensúlyban a szándékom.A dolgokból legyen éppenannyi elég,amennyit szívemberajzol az ég. Vác, 2022.11.24. Illusztráció: Mygan Art…..
Miért is írnám meg a végtelent?Úgy sem hallják énekem!Elmerít az érzés, megfojt a szó csendjeIstenem!Süket fülekben, behunyt szemekbena lényeg nem tör utat,hiába tanult szeretni szívem,darabokra hullik most minden gondolat. Elmondhatnám, milyen a világegyigaz valósága,de ez a világ ledönti…..
Hová tartozom,miért kell itt tennem,mindazt, amit teszek?Ebben a művi világban Istenemvilágosságod nélkül elveszek.Add Uram tékozló lelkembeszerető, éltető fényedet,hadd értsem meg akaratodbanáldott szent lényeged.Látnom kell értelmétboldogító holnapomnak,éreznem kell szabadságátaz elhagyott…..
Nem maradhatnak elfojtva gondolataim,amikor izzó lánggal égnek bennem a szavakégre kélt vágyódásom néha szomorú, néha hallgatag.Mondanom kell, világnak adnomutolsó leheletem,e rímeket, érzéseket másoktólel többé nem vehetem.Ég irányítja létemben a megérzéseket,tiltó ember ez ellen semmit nem…..
Az éjjel oroszlánnal álmodtam,mellettem állvavilág ellen volt oltalmam.Büszke tartásában lélektűz izzott,méltósággal rám vigyázott.Gyengéden szóltam felé,figyelmében magasztos volt az ének,csendje szigor rabja voltőszinte lényének.Átöleltem őt, és ő selymes bundájávalpuhán betakart,koromsötét…..
Őrült a lényem,amikor Veled van.Imádom ezt!Rabul ejtett szorításbanboldogságod örömet szerez. Futok előledés Te futsz utánammíg el nem kapsz,felkapott vidámságodtestembengyengédséget fakaszt. Őrjítő játékunkbannevet és sikoltdobogó akaratom,Hozzád bújvakedved áramlásátbearanyozom. És csendessé…..
Kicsi leány futott a folyosónsírdogálva,hatalmas könnyek csorogtak orcájáróla ruhájára.Kérdő hangulattal szegődtemnyomába lassan,de ő szoba közepére csücsülttérdre rogyva halkan. Ne sírj Lucácska…- vettem ölembe bizakodón,azonban nem tágított,gyorsan átbújt a karjaimon.Mégsem hagyhattam, hogy…..