Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egyszervolt.holnemvolt

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hétvégi ingyenmunka alapelvárás, a gyakornok ne akarjon haza sietni a munkaideje végén, a munkavállaló nyelje le, ha időnként csökken a fizetése, a bejelentett munkabért pedig egyszerűen felejtse el. Magyarország 2018. Hazánkban immáron ipari méretekben zajlik a jogtiprás, miért lenne ez másként…..
egyszervolt.holnemvolt 2018.03.13 19:25:01
@jandera: én mondjuk pont ismerek ilyet, napi 2-3 óra plusz fizetség nélkül, minden második-harmadik hétvégén egy munkanap pluszba szimpla fizetéssel túlórabér helyett - de azt rebesgetik az ottani dolgozók, hogy erről a főhadiszálláson valószínűleg mit sem sejtenek.
A magyar ember gondolkodása egysíkú. Mondhatok ilyet? Bizonyára nem mindenkire, de azért... vegyünk egy példát:- mit válaszolnánk arra a kérdésre, hogy mennyi szabadsága van a tanároknak, pedagógusoknak? Hát ezt tudjuk, hiszen egész nyáron lógathatják a lábukat, és a semmiért…..
egyszervolt.holnemvolt 2015.06.10 07:14:38
@Luna87: aha, van a baráti körödben pedagógus, és ha egyet-kettőt ismersz, ismered az összeset, ugye? Képzeld, egy tanári karon belül sem ugyanannyit dolgoznak a tanárok, sokszor egyszerűen a szakjukból kifolyólag. Ha nem csak ledarálod az anyagod (amit pl nyelvórán lehetetlen is megtenni, foglalkoztatni kell, ahhoz feladatokat gyártani, ahhoz átgondolni, mit tudnak, mit nem, különben meg sem tudják oldani), akkor minden egyes órádra készülnöd kell, még húsz-harminc év után is. De a legtöbb tantárgy ilyen, ha jól akarod csinálni, egy-egy megtartott órával legalább ugyanannyi háttérmunkát számolhatsz, és az még nem is fedi pl egy harmincfős osztály magyar- vagy töridolgozatainak javítását. És még nem adminisztráltál, nem beszélgettél a szülőkkel, nem szerveztél iskolai programot, kirándulást, stb.
Ha hétvégén, a szabadnapodon kell kirándulni vinni a gyerekeket, ami évente többször is előfordul, azt sem tudod lecsúsztatni, és ki sem fizetik.
Kiszámoltad, mennyi a heti huszonakárhány óra? Gondolom, a matektanárod azért annyit megtanított, hogy ez máris jóval több, mint heti 40.

Ez nem sírás, nyafogás, szeretem csinálni, csak ne gondoljuk már, hogy ha ismerünk néhány kevésbé szorgalmas tanárt, akkor az azt jelenti, hogy senki se dolgozik. Neked nincs lustább kollégád, sose volt? Ha én pont ilyeneket ismerek máshonnan, és a tanárismerőseim mind elhivatottak, heti 50-60 órát áldoznak a munkájukra, akkor kijelenthetem, hogy mindenki más kevesebbet dolgozik, mint a tanárok, mert én is ismerek tanárokat, meg én is az vagyok? Ne már, milyen érvelés ez?

És mielőtt újra kioktatnál, elmesélem, hogy dolgoztam "rendes munkavállalóként" is, nem is keveset, bár nem tudom, miért nem rendes a tanári munka, és képzeld, az egyetlen jelentős különbség a munkaidőt illetően az, hogy az irodából nem mehettem haza, míg be nem fejeztem a munkát, de az iskolában a napi 10-11. munkaórámat akár otthon is ledolgozhatom késő este, mert dolgozatot javítani, feladatokat gyártani, adminisztrálni otthon is lehet. Tehát mondjuk előtte általában belefér valami egyéb elintéznivaló, ha csak nem pl. fogadóóránk van este 8-ig, pedig 7-re már bent voltunk reggel is.

Ugyanezeket ajánlom koJack figyelmébe is.