Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hexenbesen

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közös.Konyha Húsvéti sonka-dara 2018.03.31 22:20:29
Tudom, hogy a Húsvéti sonka mellé foszlós kalács, vagy friss kenyér dukál, de manapság, amikor a reformkonyha a reneszánszát éli, szeretnék adni Nektek egy ötletet, amivel az idén egy kicsit más lehet az ünnepi menü...
Lélekfitnesz Rokonlelkek 2017.06.07 22:35:15
Valamikor az idők kezdetén történt, hogy egy Csillag rákacsintott a tengerre. Nem volt ebben semmi kacérság, inkább egy pajkos kis gesztus volt részéről. Barátot keresett és úgy látta, vagy ebből az irgalmatlan távolságból inkább úgy képzelte, hogy a Tenger nagyon magányos lehet.  Mert ugye hiába…..
Lélekfitnesz Megszelidítve 2017.06.07 22:15:23
Béla egészen kicsi kora óta tudta, hogy a szörnyeteg benne lakozik. Sokszor csak nagy küzdelmek árán sikerült megfékeznie a kitörni készülő fenevadat. Ahogy felcseperedett, egyre kevésbé tudta kontrollálni és nem is igazán akarta. Egyszerűen csak szabad folyást engedett a dolgoknak. Ilyenkor nem…..
Lélekfitnesz Lélekfitnesz 2017.06.06 23:01:44
A mai fiatalság sajnos egyre kevesebb időt tölt könyvolvasással. Így aztán a tudomány és a kultúra vagy ragad rájuk, mint a kosz, vagy nagy ívben elkerüli őket. Legalábbis Pozderka Elvira könyvtáros sokszor hangoztatta ezt a véleményét. Ő maga nem vétetlenül választotta jobb időket és valaha…..
Augusztus 18.-án este új "szerelembe" estem. Olyan találkozásban volt részem, amilyet álmomban sem gondoltam volna, vagy ha mégis, akkor az leginkább valami rémálom féle lehetett.  Akik ismernek, azok tudják, hogy mindenféle állattal jó barátságban vagyok. Nagyon kevés olyan van közöttük, akinek…..
Sajnos nyaralásunk utolsó napja is elérkezett. Természetesen sokkal előbb, mint szerettük volna. A jóból soha nem elég!  Azért ebbe az utolsó napba még megpróbáltunk minél több élményt belesűríteni. Rengeteg dolog belefért még, olyan is volt, ami ugyan ismétlésnek számított, mégsem volt unalmas.…..
A tizedik nap reggele megerősített minket abban, hogy igazán jó döntést hoztunk, amikor szedtük a sátorfánkat. Új szállásunknak hála kipihenten és ami a legfontosabb szárazan ébredtünk. Az ablakon kitekintve rájöttünk, hogy nyaralásunk során elérkezett a második olyan nap, amikor főleg múzeum…..
Nyaralásunk tervezésénél nagyrészt azért is döntöttünk úgy, hogy valami vízparti hely helyett a hegyekbe megyünk, mert a nagy kánikulát egyikünk sem szereti, és úgy gondoltuk, az itteni klíma pont a mi szájízünk szerint való lesz. Nem is csalódtunk, a hűvös éjszakákon jókat aludtunk, a hegyeken…..
Az az igazság, hogy nagyon megy nekünk ez a hegyeket bejárós dolog. Egészen rákaptunk az ízére. Bejárni való hegy errefelé akad bőven, mi pedig direkt azért jöttünk ide, hogy minél többet megnézzünk belőlük. A hegyi turizmusnak itt nem csak télen, nyáron is nagy divatja van. Nem csak külföldi,…..
Elég hűvös reggelre ébredtünk, mondhatnám, hogy az esti hideg nem igazán fordult melegebbre. A sátorból kikukucskálva a látkép viszont mindent megért. A felhőben és párában úszó hegyekre lehetett rálátni. Érezhető volt, ahogy a nap erőlködik és sejteni lehetett, hogy a napsütés gyorsan felszárítja…..
Elázásunk másnapján elérkezett az ideje, hogy szedjük a sátorfánkat. Ennek nem feltétlenül az időjárás volt az oka, az is közrejátszott, hogy a helyünkre is volt már foglalás. Egyébiránt más elfoglaltságok vártak ránk a nap hátralevő részében. Az időjárás előrejelzés miatt az Alpokba tervezett igen…..
Szemerkélő esőre ébredtünk. Így nem legalább nem bántuk, hogy tovább kell állnunk. Egyébként is volt egy olyan érzésem, hogy egy kicsit mindenkinek mehetnékje van már. Az hogy kicsit pötyögött az eső, csak meggyorsította a sátorbontást. A mai napon a végcélunk a Krems közelében fekvő Rossatz…..
Az időjósok egész napra esőt jósoltak és sajnos nem is tévedtek. Már reggel lógott a lába az esőnek és hamarosan el is eredt. Látszott, hogy valóban nem is fog elállni estig, de ha már esnie kellett, nem is jöhettek volna jobbkor az esőfelhők. Egész napra múzeum és városnézés volt betervezve, abba…..
Éjjel volt egy kis esőnk, így nem esett nehezünkre a strandolást délutánra halasztani, a kitűzött programhoz pedig kifejezetten jól jött, hogy nem volt az a kifejezett kánikula. Tulln csodaszép kertjét a Die Garten Tulln-t látogattuk meg. Bevallom ez az egyik olyan program, amire nagyon vártam,…..
  A második nap reggele a Lipóti Camping-ben virradt ránk, ennélfogva a délelőtti program eleve elrendeltetett. Megállás nélkül róttuk a csúszdák kacskaringós lejtőit a gumikarikáinkkal. A szállást 11 óráig kellett elhagyni. Mi sem természetesebb, hogy a holmink nagy része már a strandolás előtt…..
Harmadik éve tervezzük a nyaralásunkat öttagú nagycsaládunkkal, hogy a rendelkezésünkre álló kéthétnyi szabadságot a lehető legtartalmasabban töltsük. Sokan vagyunk sokféle érdeklődési körrel, tehát nem egyszerű úgy összeszervezni az útvonalat, hogy mindenkinek megelégedésére szolgáljon. Kell idő…..
Balázs a piacon Csombor és Tünde 2016.06.15 16:18:52
Gyerekkoromban arra tanítottak, hogy a magyar ember evés közben nem beszél. Biztosan Ti is hallottátok már ezt a mondást, nem is egyszer. Ezt olyannyira belém nevelték, hogy hosszú ideig a gyerekeimnek is megpróbáltam bemesélni.  Mindezt tettem úgy, hogy természetesen minden fontos dolgot a…..
Közös.Konyha Csombor és Tünde 2016.06.15 16:18:52
Gyerekkoromban arra tanítottak, hogy a magyar ember evés közben nem beszél. Biztosan Ti is hallottátok már ezt a mondást, nem is egyszer. Ezt olyannyira belém nevelték, hogy hosszú ideig a gyerekeimnek is megpróbáltam bemesélni.  Mindezt tettem úgy, hogy természetesen minden fontos dolgot a…..
Kalandárium Kitöltjük a zűrt 2016.06.10 22:32:16
A napokban megint téma volt az egyik rádió csatornán a Marsra tervezett kolóniák a lakóinak toborzása. A "one way ticket" utazásra meglepően sok jelentkező van. A kiképzés és felkészítés érthető okokból sok időt vesz igénybe, ami nem csoda, hiszen tulajdonképpen egészen pontosan azt sem tudják, mire…..
Nagyon szeretünk Budakeszin lakni. Sokan irigyelnek is minket, hiszen szívesen felcserélnék a város zaját a minket körülölelő erdők tiszta levegőjére és csendjére.  Már az erdőn keresztül idevezető út eltölti az embert egyfajta nyugalommal. Most mondhatnád, hogy erdő van másfelé is, mitől olyan…..
Kalandárium We free :-) 2016.06.06 17:30:49
Már nagyon vártuk, hogy elmúljon az esős idő és kiszabadulhassunk a szobából. Na nem mintha túl gyakran töltenénk a szabad időnket a négy fal között, mégis sokkal jobban esik a szabad levegőn tölteni egy napfényes vasárnapot. Múlt vasárnap egy szülinap aprópóján mentünk vendégségbe apósomékhoz a…..
Balázs a piacon Ripsz-Ropsz 2016.06.05 21:37:42
Az olajos magvak jótékony hatásához nem férhet kétség. A bennük található zsírok telítetlen zsírok, nem véletlen, hogy az ezekből hidegen sajtolt zsírok gazdagok esszenciális zsírsavakban. A bennük lévő illóolajok antioxidánsokban gazdagok, nagyon hasznosak a szabad gyökök ellen. Számtalan vitamin…..
Kalandárium A kocka el van vetve! 2016.06.05 20:07:53
  Lehetőség szerint minden szabadidőnket a természetben töltjük. Nem vagyunk ezzel egyedül. Sokan tesznek így. Szeretjük, ha minél többen csatlakoznak hozzánk. Ebben sem vagyunk egyedül. Úgy gondoljuk, minél többen vagyunk, annál jobb a móka.Ha te is hozzánk hasonlóan gondolkodsz erről a dologról,…..
Közeleg a tanév vége. Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, ilyenkor már én is visszaszámolok, nem csak a gyerekek. Nekik a szünidő közeleg, nekem meg az év végével kapcsolatos rengeteg feladat vége.  Kisebbik lányom osztályában hagyomány, hogy a tanév lezárása előtt a szülőkkel és gyerekekkel közösen…..
Balázs a piacon A napfény íze 2016.05.15 14:59:00
Ahogy reggel kinéztem az ablakon, rögtön tudtam, hogy a mai napon sem fog megdőlni a meleg rekord. Amikor kimentem a kertbe, már ezer százalékig biztos voltam benne, hogy ma sem a napfény fogja átmelegíteni a szívemet.Úgy döntöttem, ha máshogy nem megy, a hasunkon keresztül próbálok egy kis…..