Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csilla Csilla

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A határátkelők bizonyos szempontból tükröt tartanak Magyarországnak – írja a Magyarország 2.0 pályázatra érkezett posztjában Zita, aki szerint sok minden lenne, amit érdemes lenne átvenni a hollandoktól, legyen az oktatás, az önismeret vagy a múlthoz való viszony. (Az eddig megjelent írásokat itt…..
Csilla Csilla 2016.08.02 09:56:49
@Evain: Egyetértek veled, vidéken sokkal árnyaltabb a helyzet. Mások az emberek, mint a fövárosban és a nagyobb városokban. Az iskolákról szülöként én is sokat tudnék mesélni. Az én fiaimnak például volt általánosban is házi feladatuk, igaz nem sok, de volt. A holland oktatási rendszerben vannak szépszámmal alternatív módszerrel dolgozó iskolák is (Montessori, Dalton etc.).

A holland multikulturális társadalmat követendö példaként a magyarok elé tenni szerintem nem túl sikeres. Még akkor sem, ha a szerzöt a jóakarat és a pozitív gondolkodás vezérli. A két ország (és ezzel a nép) történelmi, gazdasági háttere teljesen más. Minden nép másként éli meg a nemzeti identitását és ez így jó. Nem feltétlenül kell mindent megváltoztatni.
Ez az én véleményem, kicsit hosszúra sikerült ;)
Zsuzsanna még ugyan Magyarországon van, de nagyon elszántan készül arra, hogy a lánya után költözik Hollandiába. Ami külön megkapó a történetében, az az elszántság, és hogy próbál nem kapkodva, hanem a lehetőségeket végiggondolva dönteni. Talán ti is tudtok neki segíteni,…..
Enikőnek és családjának első látásra bejött Hollandia, ráadásul férjének is olyan keresett munkája és tudása van, hogy már eleve a biztosra tudtak kimenni. Ráadásul együtt költözhetett a család, és ez sem mindennapos dolog. Íme, a hollandiai első 7 hónap…..
Csilla Csilla 2015.06.09 13:56:09
@Golf2: Sokszor elvárják a bérbeadók, hogy költözéskor a lakás teljesen üres legyen (tapéta, parketta, szönyegpadló stb.), a beépített konyhabútor maradhat, de csak ha jó állapotban van.