Regisztráció Blogot indítok
Adatok
david.b

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Képzelje el, milyen lehet: csak akkor élhetne szülőfalujában, ha ki tudja venni saját vakbelét. A Chiléhez tartozó, de az Antarktiszon lévő Villas Las Estrellas nevű falucskában ugyanis nincs kórház, így ellátásért több mint ezer kilométert kellene utazni...
Hamarosan elkezdődik a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság, ami számunkra történelmi lehet, hiszen 44 év után láthatunk újra magyar címeres mezt a kontinens-viadalon, így sokan most lehetünk szemtanúi először olyan labdarúgó világeseménynek (1986 óta biztosan), amelyen a magyarok képviseltetik…..
A Szent István téren történt átalakítások apropóján eszembe jutott, hogy Miskolc évek óta kiemelt figyelmet fordít a közösségi terek élhetővé tételére, ami valljuk be igenis fontos tényező egy város életében. Nemcsak turisztikai előnyei vannak, hanem a helyiek számára is fontos, hogy egy-egy…..
Valljuk be, rendkívül szerencsések vagyunk mi miskolciak. Közrefog minket a mátrai- és a tokaji borvidék. Nem sokan élvezhetnek ekkora privilégiumot, hogy két világhírű borvidék is kertszomszédja valakinek, és szinte karnyújtásnyira sorakozik egyik-másik pincesor. Mindezek mellett ott van még a…..
Egyszer volt, hol nem volt… Szoktuk kezdeni a meséket, aminek a vége mindig happy end. A mi mesénk azonban most a jelenlegi állapotok szerint nem áll happy end-re, de ki tudja, talán a mesének sincs még vége.   Az egykori salakosok (forrás: Facebook) Ma Magyarországon nem olyan népszerű a…..
Valószínűleg kevés miskolci van, aki még nem tud arról, hogy a napokban az MVK Zrt. lecseréli a régi Ikarus típusú helyijáratos buszokat és a helyükre új CNG technológiás buszok állnak be a flottába, melyek nemcsak újak, szépek, de ezek mellett környezet-kímélőek is. Ennek apropóján pedig a…..
A mai világban, ahol a piacgazdaság mozgat mindent, természetes, hogy az önkormányzatok is igyekeznek értékesíteni a „portékájukat”, esetükben ugye magát a települést. Ehhez pedig vonzóvá kell tennie azt, és persze kell egy jó brand, illetve ami ennél talán még fontosabb, egy erős jelkép, egy olyan…..
Városlakók, turisták, átutazók! Sokszor próbáltuk már bebizonyítani, hogy Miskolc igenis gyöngyszeme az országnak és hírével ellentétben nem egy szürke gyárváros a mienk. Most újra szeretnénk kérni titeket, hogy csatlakozzatok a mozgalmunkhoz, amelynek a Fel a fejjel Miskolc nevet adtuk.  A…..
Hetekkel ezelőtt azon gondolkodtam, hogy vajon van-e okunk nekünk, miskolciaknak, borsodiaknak keseregni, hogy rosszak a gazdasági körülmények, nincs munkahely, lehetőség, a társadalmi szegregáció nálunk kiélezettebben jelenik meg, mint máshol, magyarul valóban rosszabb-e az élet itt, mint…..
Ha valaki azt mondja, hogy légiparádé, akkor egyből a Kecskeméti Repülőnap juthat eszünkbe, persze miért is lenne ez másképpen. Mostanáig. Hogy miért? Mert Miskolc komoly konkurenciaként jelent meg a láthatáron és egy magas színvonalú rendezvénnyel lett kihívója a híres kecskeméti rendezvénynek. A…..
Bár lokálpatrióták vagyunk, néha-néha azért átlépjük szeretett városunk határait és kitekintünk a környező településekre is. Így volt ez múlt héten is, amikor Kazincbarcikára ugrottunk át, ahol egy nagyon kedves és tehetséges fiatal fotós ismerősünk megnyitotta első galériáját kizárólag a saját…..
Június eleje van, ami sok szempontból örömteli, ez a nyár első hónapja, nem sokára kezdődik a nyári szünet, a fesztiválszezonig sem kell már sokat aludni, lassan vége a vizsgaidőszaknak, érettséginek és Miskolcon sem maradhatott el a hagyományos hó eleji Régiségvásár. A vásár idején a Kossuth…..