Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egy hozzászóló

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Patakokban folynak arcán könnyei kék szeméből, az otthonát veszítette el Bicske városában. A 77 éves bicskei Irma nénit kilakoltatták, utcára tették bicskei házából, ahol 1965 óta élt. Az életét végigdolgozta, az MMG - majd nyugdíj mellett - a költségvetési üzem dolgozója…..
Egy hozzászóló 2015.06.07 00:41:37
........................
Tisztelt Polgármester Úr!

Korábban már megkerestem Önt, lakáskérelmemmel kapcsolatos sérelmeimmel, melyet az ügy gyors bonyolítása ügyében bemásolok:


...................................
Tisztelt Polgármester Úr!

Alulírott ..................., súlyos mozgásszervi fogyatékos személy (................... sz. alatti lakos), lakásügyemmel kapcsolatban fordulok Önhöz.
2014 tavaszán - március 15. utáni első ügyfélfogadási napon - miután a Munkaügyi hivatalnál megszűnt az álláskeresési támogatásom folyósítása, és mivel a fiam pár nappal előtte elköltözött az általunk lakott másfél szoba hallos albérletből, a Polgármesteri Hivatal ügyintézőinél jártam, több féle ügyemet intézvén. Egyrészt az aktív korúak támogatását, de lakásügyben is kértem sorszámot ..................-hez. Itt fontos megjegyeznem, hogy ......-vel korábban egy cégnél dolgoztunk, a mai GYŐRSZOL korábbi elődjénél (akkor még IKV, majd INSZOL), azonban sosem voltunk közvetlen munkatársak.
......... nekem akkor azt mondta, hogy semmilyen önkormányzati lakásra nem vagyok jogosult, maximum Likócsra, a hajléktalanok szállójára mehetnék.
Mivel a fájdalmaim akkoriban – nagyon erős, kábító hatású fájdalomcsillapítók szedése mellett is – szinte elviselhetetlenek voltak, nem volt energiám utána nézni a törvényeknek és rendeleteknek.
Ekkortájt indítottam el a rokkantosításomat is. Ezzel kapcsolatban a 2014. május 26-án kelt komplex minősítési eljárás alapján, a 2014.június 12-én kiállított Hatóság Bizonyítványommal, kézhezvételét követően ismételten felkerestem a Polgármesteri Hivatalt, bemutatni azt.
Természetes, hogy ..............-hez ezzel az okmánnyal is odaállítottam, de ő továbbra is csak azt hajtogatta, hogy semmilyen önkormányzati lakásra nem vagyok jogosult..............

(Itt egy hosszú részt kihagytam a panaszlevélből)

..................
Melléklet: Lakástulajdonos felmondólevele

****************************************************************************

További sérelmeim az ügyben:
A mai nappal vettem át második levelüket. (Az elsőt is csatolom, melyben .................. csoportvezető értesített pár történésről.)
Most a második értesítéssel kapcsolatban is panaszt kívánok tenni.
A levél olvasását követően az ügyintézőt, ................-ot felhívtam telefonon, hogy információkat kérjek, hogy milyen további lehetőségeim vannak.
Elmondta, hogy újból be kell adnom a kérelmet, ugyanazon típusú lakásra. (Szociális bérlakás)
Tovább kérdeztem, hogy hány személyből, és kikből áll egy ilyen bíráló bizottság, mire ő azt válaszolta, hogy 8 tagú, és vegyesen alkotják önkormányzati képviselők és civil emberek. Utóbbira nem tudott konkrétumot mondani, ezért rákérdeztem, hogy pl. víz-és gázvezeték-szerelők? Mire ő: pl….
Kérdeztem, hogy a bírálóbizottság minden egyes tagja tájékoztatva van-e a tárgyalandó ügyek részleteiről, hogy korrekt döntés születhessen, mire nagy hallgatás volt a válasz.
Azt gondolom, jogomban áll tudnom, hogy a személyes adataimat, az egészségi és szociális helyzetemmel kapcsolatos ismereteket kiknek továbbították, és milyen alapon? Én nem járultam hozzá, hogy pl. egy víz- gázszerelő mindezeket megismerje…
Szeretném, ha mielőbb tájékoztatna arról, hogy a lakáskérelmemet visszautasító 8 tagú csoportban név, és foglalkozás szerint kik vettek részt, illetve, hogy az adott személyek mely körülményekről voltak tájékoztatva, hogy tisztességes döntést hozhassanak.
Szeretném azt is tudni, hogy ha egyszer tudják, hogy milyen helyzetben vagyok, és jogosult vagyok szociális lakásra, akkor miért kell minden egyes alkalommal újból és újból odacitálni (jelen esetben egy súlyos mozgásszervi fogyatékost)? Érdekel az is, hogy mért kell minden egyes alkalommal újból- és újból elbírálni (esetleg mindig más személyek bevonásával, hogy egy idő után már az egész város tudja a kínjaimat, melynek megszüntetésében szemmel láthatóan nem kívánnak részt venni…)? Kérem, szíveskedjen kérdéseimre ésszerű magyarázatot adni.
Szíveskedjen azt is megválaszolni, hogy miért még mindig az a személy ül az ügyintéző ablaknál, aki az esetemben már bebizonyította, hogy tökéletesen alkalmatlan arra, hogy bajba jutott emberek sorsa felett döntsön?
Várom válaszait.
Győr, 2015-06-04

Üdvözlettel:

mellékletek: 2 db válaszlevél"

(Az önkormányzat mindkét ügyintézője több törvényt is figyelmen kívül hagyott, ezért nem csak a címzettet, de az Egyenlő Bánásmód Hatóságot is megkeresem. Javaslom a néninek is ezt. Ha segítség kell, üzenjen! Üdv)