Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Klekihpetra

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Audiolife Music is music 2012.04.07 12:06:00
Régi dilemmám az aranyköpés: miszerint a hifista lemezgyűjteménye sokkal többet ér, mint a készülékei. Lemezmegjelenésekből persze sokkal többet tudnék írni, mindösszesen csak annyi a bajom, hogy itt ezeket olvassák a legkevésbé a népek, még a személyes élményekkel…..
Klekihpetra 2015.12.09 21:30:49
"itthon még mindig az ortodox kütyüfetisizmusban merül ki az átlag hifista érdeklődése"

Érdekes, épp a napokban vitáztunk erről a munkatársammal. Az egyik közös haverunkról beszéltünk akinek jelenleg 3 szobányi zenecucca van, de egyetlen lemez, CD, kazetta, orsós szallag nélkül.Minden számitógépről megy flac formátumról, rosszabb esetben mp3-ról.

Pedig felszerelése van bőven hangfalak közül AR9, AR90, JBL L150A, JBL ti250 Jubilee, Proac 2.5 response, Proac 3.5 response, Proac Tablette, néhány kisebb Bowers CDM1, , erősitők: Electrokompaniet ECI4, Unison research Primo, Pathos (valami hibrid, nem tudom a számját), Luxman M5, Accuphase (szintén nem tudom melyik modell, frissen érkezett még nem volt szerencsém látni), Onkyo Grand Integra 508 + P308 preamp, Harman Citation ból néhány pre és végfok, Marantz PM84MKII, Harman 665vxi, + még néhány lámpás elő és monoblokk.
Egy Tandberg orsós, egy Nakamichi Dragon, 2 Technics SL1700 TT, egy Systemdek TT, egy Linn TT stb. A maradék felszerelése meg 70-es évek végi monster receiverek (Luxman, Sansui, Pioneer stb) deck-erősitő-tuner kombók.

A lényeg, hogy az embernek van kb 20-40 zeneszáma, amit minden ujonnan beszerzett felszereléssel végighallgatnak hétvégente a haverokkal és ennyi. Na, szerintem itt érünk oda, hogy ezeknek az embereknek már köze nincs a zene élvezéséhez, csak az elektronikafetisizmusról, és kütyük gyűjtögetéséről szól már az egész.
Nálam meg forditva működik az egész. Az összes pénzem szinte csak lemezekre költöm,néha CD-kre, zenei könyvekre ezért sehogysem sikerül összeszednem egy tisztességes zenecuccot. Jelenleg egy Marantz PM52, egy JBL NL26II mission hangszóróálvánnyal, Egy Technics SL-PG420A és egy régi ütött kopott Marantz TT251 szolgáltatja a zenét. Jövőre talán csere, de mivel megvannak eléggé kötve a kezeim, ezért nagyban nem gondolkozhatok, max használt Cyrus, Sugden, Creek, Rega, Musical Fidelity. Lemezjátszó Pro-ject vagy Rega ami vonzó számomra, és ami árban is megfelel. Hangfal az még nagyobb dilemma lesz....
Az egyik oldal módszeresen azon igyekszik, hogy a múltat megváltoztassa, hazugságokkal, félinformációkkal, elhallgatással, ennek egyik újabb bizonyítéka a 88-as csoport együttes Kolompár című száma melyet szinte teljesen eltüntettek.A zenekar demóját mp3 formátumban elsőként…..