Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vaj25

58 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Imáinkban nagyon sok dologért szoktunk segítséget, támaszt kérni ki-ki a maga Istenéhez fohászkodva. Egy jobb állásért, autóért, lelki békért, bűnbocsánatért, éppen ki hol tart élete gombolyításában. És nagyon sokan egy rokona egészségéért vagy éppen saját gyógyulásuk érdekében fordulnak az égi…..
Minden rendelkezik egy szelleméggel, ami meghatározza feladatát. A szellem uralja az általa teremtett minden pillanatát. És a meghatározott faladathoz köti a létet. A szellem dönt, megteremti saját magát, és abba a közegben megjelenik, melyben feladatát végig akarja élni. Nem érzelmek alapján…..
Már sokszor előfordult velünk, hogy valamiben nagyon hittünk. És mert hittünk benne sokat vártunk attól a valamitől. Szerettük, rajongtunk érte, és elhittük, hogy ettől mostantól sokkal jobb lesz. Valóban más lett a világ tőle. Éreztük magunkban az erőt, és tudtuk, van fény mely értünk ontja…..
CSILLAGOK Hit nélkül nincs élet! 2019.01.02 17:32:20
  Sokan gondolják úgy, hogy nincs Isten, illetve nem hisznek a Teremtőben. És ezzel le is zárják a hittel kapcsolatos mindennemű viszonyukat. Pedig közelebb állnak így Tamás evangélistához, mint azok, akik minden héten misére járnak. A hit nem kötődik csak a valláshoz. Azt hisszük, hogy a vallás…..
  A lélek az anyagban megtestesülve képes csak eljátszani szerepét. A megtestesülés folyamatában a szellem választ egy lelket és tovább lépve a folyamatban e kettő magával vonzza az anyag megformálódását. A teremtési folyamatnak az iránya a lehelet finom energiától az egyre durvább energia sűrűség…..
A lélek furcsa dolog. Van szent lélek, van jó lélek, van kárhozott lélek és van lélektelenség is. Test, lélek, szellem hármasa nélkül földi élet nem létezik. Így a lélektelenség is a lélek egyik megjelenési formájának kell lennie. Lélek nélkül a szellem képtelen megnyilvánulni. Mert a szellem…..
A hatalom édes gyönyör! Mámorító és ereje minden porcikánkat átjárja. Kívánjuk, áhítjuk és álszerénység lenne tagadni, bizony mindenkit megkörnyékez és mindannyiunk eljátszadozott már a gondolatával. Uralkodni másokon és élvezni akaratunk beteljesülését. Élvezni a félelmet, a kiszolgáltatottságot.…..
CSILLAGOK Nehéz magaddal megvívni 2018.08.13 09:06:49
Talán a legnehezebb dolgunk saját magunkkal van életünk során. Természetesen, amikor nincsenek problémáink általában nem is tűnik fel, mennyire meg tudjuk nehezíteni életünket. Magunkkal való szembe nézés, sőt szembe állás a végletek megélésekor válik érzékelhetővé. A konfliktusok rávilágítanak…..
CSILLAGOK Sose légy telihold. 2018.08.01 18:26:12
A Hold földi életünk meghatározója. Hatása vitathatatlan és ereje megkérdőjelezhetetlen. Még az is ismeri fázisait, aki nem foglalkozik ezotériával vagy éppenséggel érdeklődési körén kívül esik minden spiritualizmus. Pedig fázisainak jelentéstartalma nagyon megszívlelendő tanácsokkal van tele. Új…..
Mindenki, kivétel nélkül végig megy a tudatlanságtól a tudatosságig tartó folyamaton. Bármibe belekezdünk óhatatlanul és törvényszerűen a sor végén kezdjük. Mindig az utolsó helyről kell kezdenünk. Nem lehet és főleg nem érdemes kihagyni egyetlen lépcsőfokot sem. Minden átugrott fejlődési szakasz…..
Mit nevezünk tudásnak? Nem az iskolában szerzett ismeretekre kell gondolnunk elsődlegesen, mert valószínűleg nem csak az. Minden cím, mely témaként kifejtésre kerül, nem kirekesztő jellegű, ellenkezőleg, egyetemlegességre törekszik. Mert bizony joggal adódik a kérdés a címből eredően, hogy csak az…..
 A címet olvasva sokunknak az égi gazdagságról a szeretet, az együttérzés, a segítőkészség jut az eszünkbe. Mi más lehetne? Csupa olyan dolog, melyet szentkönyvekben, spirituális együttléteken hallunk. Fogjuk meg egymás kezét és boldogan énekeljünk együtt. És ez így rendjén is van. Ezek mind olyan…..
Az érzelmek az életünk minden pillanatában ott vannak, meghatározzák döntéseinket, és jelentősen befolyásolják közérzetünket. Még álmunkban is képesek vagyunk az érzelmeket megélni, átélni és van, hogy az egész napra rányomja bélyegét hangulatával. De az érzelmeknek nem sok köze van a…..
Amikor lavinaként zúdul ránk sorsunk, akkor úgy érezzük, hogy képtelenek vagyunk az irányításra. Kétségbeesetten küzdünk és ennek következtében az idő gyorsulásának csapdájába kerülünk. Bármennyire is igyekszünk, egyre csak fogy és képtelenek vagyunk feladataink végére jutni. Kapkodás, fáradság,…..
CSILLAGOK Ne harcolj, élj! 2018.05.09 15:47:19
Az élet harc! Minden harcol mindennel és minden ellen! A gazdag ember önmagával. A szegény ember a holnapért. Az anya gyermekéért. Az apa a családjáért. De akkor ki él? Az éjszaka megöli a nappalt és a nappal megöli az éjszakát? Ha ez így van, akkor nem lenne hajnal. Harcolunk folyamatosan…..
Sokszor előfordult már sokunkkal, hogy egy ember vagy egy történés megjelenése az életünkben értelmetlennek tűnt számunkra. Nem találtunk rá magyarázatot, pedig minden erőnkkel azon igyekszünk, hogy megfejtsük, hova tovább megértsük ami velünk zajlik. Azt tanították és azt tanultuk, hogy az…..
CSILLAGOK Sose mondj nemet. 2018.04.18 14:49:04
A cím sokakban okozhat átsuhanó negatív érzelmeket, mert úton útfélen azt halljuk, hogy tanuljunk meg nemet mondani. Pedig többször mondunk nemet, mint gondolnánk. Hányszor, de hányszor fordulunk el már a kérés megfogalmazása előtt embertársunktól. Hárítva minden negatív benyomást csak azért, hogy…..
Amikor megszületünk óhatatlanul és elkerülhetetlenül sorsunk akaratának engedelmeskedve eleget teszünk az elmúlás törvényének. Pestiesen fogalmazva, ha tetszik, ha nem, meg fogunk előbb vagy utóbb halni. Fogalmazzunk egy kicsit finomabban, szóval egy idő eltelte után megválunk adott testi…..
A ma emberének az élete a birtoklás körül forog. Majdnem mindegy, hogy mi az. A lényeg, hogy magunkénak tudhassuk. Az esetek többségében a vágyaink mennyisége és minősége messze meghaladja képességeinket és ne az anyagiakra gondoljunk vagy a diplomáink számára. Inkább arra, amit valamikor régen úgy…..
  A szabadság kényes dolog és sokan gondoljuk azt, hogy szabadok vagyunk. Pedig a szabadság nem az anyagi biztonság meglétét jelenti. Ne tévesszük össze a pénz által megélhető birtoklást a tudatosság szabadságával. Természetesen a pénz által biztosított jólét ragyogó dolog, de nem hordozza magában…..
  Elérkeztünk az utolsó jegyhez, a halakhoz. A vizes elemekhez tartozik, tele érzelmekkel, misztikummal. Oly annyira, hogy e jegytől nem áll messze a tudat módosult állapotok sem. Könnyen félreérthető viselkedéssel megáldott egyének, így egy pallérozatlan hím egyed még akaratlanul is mély sebeket…..
Mindig arra törekszünk, hogy előrébb jussunk. Fejlődjünk annak érdekében, hogy megtaláljuk a boldogságunkat, mint lelkileg, mint anyagilag. Az út elején senkinek sem könnyű a dolga. Bukdácsol és nem egyszer rá kell ébrednie, hogy bizony nem erre kell menni. De senki sem úgy születik, hogy tud járni.…..
  A következő jegy a levegő elemhez tartozik, melynek uralkodó bolygója az Uránusz. Ebben a jegyben szülöttek a szabadság, függetlenség gyermekei. Nem szívesen alkalmazkodik és akkor is csak ha ahhoz érdeke fűződik. Nem bírja a kötöttségeket és szeret szembe fordulni a tekintéllyel. Szellemileg a…..
CSILLAGOK A korlátolt Nő…X. Bak 2018.02.20 14:47:00
  A föld jegyek közül az utolsóhoz érkeztünk. A legfontosabb kérdés a bakkal kapcsolatban, hogy nem érzelgős, vagy nem érzelmes? Az biztos, hogy zárkózott személyiség és nehezen megközelíthető. Szigorú és erős önfegyelemmel rendelkeznek. Lépésről lépésre halad előre és általában az élete második…..
 Két féle ember létezik a világon. Az egyik csoport, amelyik még nem került „bajba”, a másik pedig az, amelyik már igen. Természetesen vannak, olyanok is, akik sosem fognak „bajba” kerülni, de a mai világunkban az, ilyen emberek nagyon kevesen vannak. Kár tagadnunk, de igen nagy eséllyel nézünk…..