Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Katalin1974

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi az a háztartási napló egyáltalán? Régen ez egy valódi könyv vagy inkább füzet volt, amibe a gondos háziasszony fillérre pontosan feljegyezte a kiadásait, bevételeit, majd minden hónap végén egyenleget vont, és megállapította, hogy hol költött túl sokat, jutott-e mindenre.…..
Akkor most jöjjön a második rész. Az első rész kommentjei elgondolkodtatóak voltak, főleg az, ami feltette a kérdést, hogy miért hülyepicsák írnak cikkeket? :) No de félre a tréfával: eleinte egyedül Töki bácsi vágta, hogy miről is szólt a cikk igazából, de később…..
Ha akarnám, megtölthetném a blogomat azzal, hogy csak a Becoming Minimalist írásait fordítom magyarra. Nagyon jókat ír - és nagyon sokat. :) De nem akarom, hiszen ez az én blogom. Ennek ellenére most mégis egy ilyen fordítást olvashattok ismét. Ennek az az oka, hogy én sem tudnám…..
Kerestem néhány magyar online ökológiai lábnyom számlálót (ÖLSZ), ami a család egy főre jutó ökológiai lábnyomát számolja ki.  1. Kothalo.hu Eszerint az ÖLSZ szerint az én ökológiai lábnyomom 3,1ha/fő, ami kevesebb, mint a magyar átlag, ami 3,7ha/fő.…..
Ahogy ígértem, válaszolok a Tulajdonképpen hol kezdődik a pénzügyi tudatosság? című posztomhoz írt kommentjeitekre. Nem is lehetne ennek jobb apropója most, amikor valószínű, hogy tényleg bevezetik a magáncsőd intézményét, és úgy tűnik, hogy akár 5-10 évre is átveheti…..
Katalin1974 2015.06.29 08:53:43
Ha már arról volt szó, hogy ebben a blogban arról fogok írni, hogyan tudunk önkéntesen egyszerűbben élni, akkor had írjak arról a tövig lerágott, ezer más blogban és cikkben elcsócsált csontról, hogy az egész lakást kizárólag ecet és szódabikarbóna segítségével…..
Katalin1974 2015.06.29 08:46:09
@Hujber Tünde: Én próbáltam a mosódiót, de nem minden esetben jött be, csak a nem túl piszkos, 30-40 fokban mosandó holmiknál működött. De pl. a konyharuhából a pörköltszaftot nem vitte ki.

Ecet helyett kipróbálhatnád a citromsavat, annak semmi szaga nincs. Viszont mivel sószerű kristályos formája van, ezért súrolószer helyett is jól használható.
Tudatosan egyszerűen élni nem könnyű, de nem is lehetetlen. Hogy mit jelent az, hogy tudatosan egyszerűen élsz, arra egy lehetséges választ kapsz a Wikipédia önkéntes egyszerűség cikkében. Abban a cikkben nincs sok szó a spórolásról, takarékosságról, habár szerintem az is az…..
Katalin1974 2015.06.05 09:25:11
@Hujber Tünde: Kár, hogy a kommentekben nem sokan osztják meg a többiekkel a saját módszereiket, csak a cikkről írnak véleményt. Pedig érdekes dolog lenne, a többféle bevált módszerekből sokat tanunlhatnánk.
Nos, én a kevesek közé szeretnék tartozni, ezért elmondom, hogyan csinálom.
Megérkezik a fizetésem a bankszámlámra, ebből lekötöm egy hónapra az aktuális havi 10%-ot és a jóváírás előtti egyenleget (vagyis az előző hónapról megspórolt, el nem költött összeget), így minden hónapban egyre nagyobb a lekötött pénzem. (Nem a kamat miatt kötöm le, csak azért, hogy ne férjek hozzá, ne tudjam elkölteni.)
Illetve havonta felveszem kp-ben a havi élelmiszerre, egyéb napi fogyasztási cikkekre szánt összeget, és az ebből naponta el nem költött forintokat külön gyűjtöm, ebből "jutalmazom magam" egy-egy cél elérésekor.
Nekem bevált. :))