Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hessler

0 bejegyzést írt és 182 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bors információi szerint az RTL Klub meghallotta a rajongók sirámait, és visszaveszi a tiltott reklám miatt ideiglenesen kiírt Rékasi Károlyt a Barátok köztbe. A bulvárlap úgy tudja, hogy Bartha Zsolt megformálója már újra forgat, és annyira betartja a titoktartási…..
hessler 2010.05.02 21:43:17
Forever:
Gyermekorvoshoz mentünk dunakeszire kispestről
mert specialista! Kruppos volt a kicsikém!
Saját házában egy kis lyuk rendelő, beüvegezett veranda a váró.
Na mindegy ,attól még lehet jó orvos.
Gyors vizsgálat - kicsi fizetés - gyors infó:
Jöjjön el egy speciális előadásra kedves,
ott majd mindent megtud a kruppról!
Mondanom sem kell :belváros ,Forever főhadiszállás. Gondoltam különtermeket is kiadnak ,biztosan nem mlm-re megyek!
De igen B*****g!!!!
Akkora becsapás volt mint a ház.
Ott ült a dokinő,az asszisztense,meg néhány
törekvő tag. Később megjelent a dokinő
férje és fia is.Férje természetesen Golden-Diamond-Vice-Group-Retriever fokozatban volt!!!
Havi több millával.....
Azért megtisztelő volt ,hogy szóba állt velünk.
Nem viccelek más ember testi bajaival ,de nem volt éppen jó reklám a kinézete.
Na mindegy, Én ,mint orvosnak teljes mértékben elhittem volna amit mond ha nem lettem volna ezelőtt már szintén egy ui. előadáson ahol ugyanezt mondták ,de azt Sunridernek,Ökonetnek stb... hívták!
Szerintem tisztességtelen dolog egy orvosnak orvosként nem orvosi dolgokról beszélnie.
Bár orvosként sokan feltételezik ,hogy nagyobb
rálátásuk van a témára ,már csak a gyógyszerek és azok hatásainak ismerete miatt is.Ez nem igaz. Ugyanis senkinek sincs fogalma arról mit tartalmaznak ezek az anyagok.Ezeket nem vizsgálják analitikai laborokban évekig.
Még a gyógyszerek sem mindig úgy működnek ahogyan várjuk.Bezzeg a Forever.
Tegnap tette közzé a TV2, hogy a fürdővízzel együtt a gyereket is kilökik, azaz a valóban szánalmas Igazság ára, a nem vicces Médiacápa, a vállalhatatlan Mi kérünk elnézést, és a hóttunalmas Liptai show mellett leveszik a műsorról a Beugrót is, az egyetlen olyan műsort, amit…..
Andrassew Iván az a fajta, egyszer szebb napokat látott tréfamester, aki – vagy így, vagy úgy – de átveszi kiüresedett poénjai szerepét. Olvasói már rég nem vele, hanem rajta nevetnek. Ha valaki nem követné, urambocsá teljesen hidegen hagyná, milyen tréfát is húzott ki…..
hessler 2008.04.22 23:06:50
Bőgetni tényleg szabad!
De ezért? Hogy valaki bénán mossa össze őket a cikkben szereplő motorosokkal? Meg cicanadrágért? Na és kérem nagyobbat is lenyeltek már ,többször is, Náluk Nagyobbak is. Nem az számít ,hogy bőgetnek-e hanem az ,hogy nem a megszokott megoldást választják. Nem bemennek kikérni maguknak hanem bőgetnek ,hogy mindenki hallja:
-Velünk ne vicceljen senki,
-Minket ne hasonlítson senki senkihez,
-Mi vagyunk a nem azok értitek?
-Ha nem akkor jön a bőgetés.

Nem gondolnak arra ,hogy AI esetleg nem érdemli ezt a viszontválaszt írói hibáiért.
Mert ő író neki írni kell. Talán (nem mentegetés) AI nincs is tisztában azzal ,hogy miket és kikről ír. Talán azok sincsenek tisztában vele miért írja akik felróják ezt neki. Talán bőgő motor mellett könnyebb beszélgetni? Jó üzenet a megoldjuk a magunk módján? Szerintem nem. Talán ha lennének társadalmi normák. És mindenki tudná hol a helye akkor talán nem fütyülnének ki jöttment alakok prominens személyeket. Nem gondolnák úgy ,hogy csak nekik lehet igazuk és a másik téved. És főként nem vennék a bátorságot ,hogy demonstráljanak. Mert akár egy széles társadalmi réteg elégedetlenségét és annak kifejezését zúzza szét néhány alak jogos/jogtalan sértettsége. Most a sértettsgük okán lehúzzák a HE. demonstrációt is. Persze nem közvetlenül de feltétlenül. Mert ha mégis visszalépnének hiába pattogna AI. és még igaza sem lenne a "veszélyt" illetőleg.
   Először is, mert nácit élőben még nem igazán láttam. Szegény Király B. Izabella bőrfejűibe futottam bele utoljára, de ha jól emlékszem már 93 táján se gyakoroltak nagy hatást a társadalomra. Antifasisztából viszont annyi van, mint a szemét. A sok antifasisztához…..
Konzervatórium Realpolitik I. 2008.04.21 18:15:00
A mindenkitől és mindentől (józan ész?) szigorú távolságot tartó újdondász hírportál egy napon belül önkéntelenül is kétszer pucolta fényesre Miniszterelnökünk kissé megfakult cipőit. Médiatörténeti villámrajt, de nem is ez az érdekes. Az imidzsét bulváros eszközökkel…..
Sajnos, nem értek egyet a Konzervatórium pénteki antifa-megmozduláson való részvételével. Nem mintha a céljával és motivációival nem értenék egyet. Azzal nem értek egyet, hogy vállt vállnak vetve antifázzunk Gyurcsány Ferenccel, Horn Gáborral, Magyar Bálinttal és a…..
A Konzervatórium eddig olyan... szürke volt. Úgy gondoltuk, ezen változtatni kell, és beszereztünk egy illusztrátort. Természetesen a blogoszférában keresgéltünk, és megtaláltuk NÉGYmadárt. A továbbiakban nagyobb cikkeinkhez felfűzzük az ő képeit. Köszönjük NÉGYmadár! :)..
hessler 2008.04.17 22:33:38
Összefoglalás. Az előzményeken nem fogok végigmenni, mert azokat mindenki ismeri. Lezajlott a második tüntetés-ellentüntetés is. Mivel mindig én vagyok a vészmadár, most is önként vállalom magamra e nemes szerepet. Egyrészt, a baloldal sikeresen einstandolta az…..
hessler 2008.04.16 23:06:12
Sokat gondolkoztam ,de nem tudtam kitalálni.
Egy demokratikus országban milyen "fegyverrel" lehet megvédeni az embereket az olyanoktól mint tomicica.
Csak az jutott eszembe ,hogy egy orvos közveszélyes pszichopatává nyilvánítja és elzárják a lipótra. De ugye már lipót sincs.
Mit lehet tenni ha valaki öntörvényűvé válik. Nem indukálja ez az egyenlő elbánás felülvizsgálatát?

Horty idejében voltak a Csendőrök?
A háború előtt, után vagy alatt?

Szerintem az emberek minden "Politikai rendszerben" képesek a jóra és rosszra egyaránt.Igazából csak az a kérdés ,hogy mit "nevel a politika" belénk. Mit és hogyan oktatnak "alatta". Mi éri meg igazán (jónak vagy rossznak lenni?) és mit honorálnak. Kik a példaképek és kik az irányadó "elmék". A közember/tömeg azért nem mindegy mit és hogyan hallgat. Az ,hogy milyen céllal mondják nekik a mondandót vajon számít-e? Szerintem az igazán veszélyes dolog a demokráciában az irreális elvárások megjelenése. A társadalommal, politikával, sajátmagunkkal .... Nem jut minden embernek terepjáró és családi ház.
Egyszerűen nincs rá erőforrás. De a demokráciából egyenlőségen át követezik: neki van akkor nekem is lehetne elvileg -mert tanulhatok, dolgozhatok, barátkozhatok, kereshetek/nyerhetek pénzt...-akkor már talán kéne is. De a valóság más nagyon. Miközben egetverő elvárásaink sorra visszahullnak az a sok örömöt ami körülöttünk van észre sem vesszük. Ez vezet oda ,hogy egy demokrácia saját maga neveli ki azokat az elvárásoat melyeket már demokraikus úton nem is tud lekezelni és megvalósítani. Megvalósulnak azok maguktól is ,de nem demokratikus módon.
Még a fejlett országok is az szociális kiadások és a fejlesztés csapdájában "gyötrik a népet" pont ezen kiadások miatt és csak úgy tudnak "versenyképesek maradni ha ezt pozitív irányban tartani tudják. Ez egy olyan ördögi kör mely mind a szélsőségeseknek alapot ad ,mind a markot tartók-nak. Egyszóval a demokrácia csak akkor lehet sikeres ha kiirtja önmagából a
sovinizmust és megtanulja az értékrendet anyagi oldalról emberi, ekölcsi oldalra tolni. Ahol nem a megszerzett és élvezett javak lehetőségek számítanak. Ahol az emberek nem csak többet akarnak (főleg töbet mint a másik) hanemm többek akarnak lenni. Demokráciában nehéz igaz emberi célokat értelmet találni az élethez. Annyira elfedik a mindennapos ("túlélési")
harcok elvársaink beteljesülése érdekében.
Konzervatórium Vihar a biliben 2008.04.11 08:18:00
Robbant a hírbomba: Tomcat, a szélsőjobb Kiszel Tündéje, oldalán a gyurcsányi megszorítások alatt (kilóban legalábbis) szépen gyarapodó Bloginnal 2008-as tiszaeszlári boszorkányüldözést szeretne kreálni abból, hogy a Broadway (hehe) jegyirodában úgy szolgáltak ki egy kiscsajt,…..
A molotov-koktélos támadás, illetve az azt követő, számunkra elfogadhatatlan reakciók miatt a Konzervatórium több bloggere is részt vett a Judapest és a Zsidónegyed által szervezett csendes, de nagyon vidám, szinte családias hangulatú megmozduláson. Hajtás után a képek, sebtében…..
Az utóbbi idők írásaiban, és blogos társalgásokban is előkerült - ismét - a neokonzervativizmus témaköre, annak számos komponensével együtt: a piac, hagyományok, és az USA jelenlegi külpolitikája is. Kis leegyszerűsítéssel azt lehet mondani, hogy két konzervativizmus vitája…..
hessler 2008.04.07 11:23:02
Van egy kiváló angol borász, John Schooler, aki borait az ott hagyományosnak számító 75cl-es és 37.5 cl-es kiszerelésben palackozza. Ez a vevőit nem különösebben zavarja, olyannyira nem, hogy a királyi családnak is szállít. Zavarja viszont az EU-t, "aki" kitalálta, hogy…..
hessler 2008.04.05 00:16:54
Volt régen olyan ,hogy MSZ(magyar szabvány).
Az élelmiszeranalitikában pl.sokkal szigorúbbak voltak a szabványok mint az azokat felváltó (nemzetközi)iso szabványok.
Ezért például a bor is vesztett minőségének fontosságából.A súlypont eltolódott a piaci szempontok felé.gravy_t említi a tejet.Annak minőségi szempontból nincs jelentősége hány százalékos zsírtartalmúra keverik ki a tejet ,hiszen minden esetben egy ún. alapkeverékből higítják fel amibe eredetileg minden beérkező tejet zsírtartalomtól függetlenül belekevernek.
Tehát a %os zsírtartalom pusztán technikai kérdés nem minőségi.Szerintem ilyen és ehhez hasonló dolgokat teljesen felesleges "központilag" szabályozni.
Azt pedig ,hogy mennyibe kerül tényleg könnyebb úgy megállapítani ha egyformák a dolgok.Marha jó az unió!Nem kell gondolkozni sem!Persze hatalmas pénzeket fektetünk az oktatásba de írni(csak klikkelni kell)és számolni (elég ha tudod melyik a nagyobb szám) nem kell majd csak azoknak akiknek ez lesz a dolguk.
Szerintem ha ez a tendencia akkor pont az fog eltűnni ebből a világból ami gyönyörködtet :a sokszínűség.
A discovery-n szoktak lenni Spotok ezzel a szöveggel:Connecting thru culture-celebrating diversity amit talán úgy lehetne fordítani ha a kúltúra a kapocs köztünk az sokszínüségünket ünnepeljük.
Szerintem az uniónak egy általános és egészséges ,értelmes alapot kell adnia aimre
minden nemzet és kultúra építkezhet.
Pl. Nem azt kell meghatároznia mekkora az üveg hanem 100ml-ben nem lehet több méreg mint....,Nem azt hogy kell e köpeny vagy csador(fejkendő-fogalmam sics jól írom-e) hanem azt ,hogy benne kell lennie az iskolai szabályban melyi kell vagy egyik sem.Én azért elsősorban Magyar szeretnék lenni a killer bagómmal együtt és csak ezután európai.Nem rosszabb jobb és más mint az.Magamba foglalni az "európai halmazt" ,de ehhez az nem jó ha túl nagyra nő.De azt is szeretném látni ,hogy mások is vannak akik jobbak és mások mint csak "európaiak".Olasz autó,német vagy holland vagy Magyar Sör,a Gitanes.....
Azért elég szürke lenne ha minden egyforma lenne vagyazzá próbálna válni.Vörös volt már,most kék ne legyen.Az is unalmas ha sokáig nézzük.
(Gabrilo és vadnyul közös cikke) A konzervatív polgárháború egyik tétje, hogy ki osztogathatja a konzervatív cimkét, ki mondja meg, mi az elfogadott konzervativizmus. A baloldali értelmiség is egy ideje kedveli ezt a megnevezést, és úgy hivatkozik rá, mintha ő lenne az egyedül…..
Békés Márton a Kommentárban megírta nagyjából azt (PDF link), amit én is terveztem megírni ide a régi és az mai neokonokról. Arról van szó, hogy az amerikai neokonok első, elsősorban bel- és kultúrpolitizáló nemzedéke, főleg Irving Kristol, teljesen rendben vannak, képesek…..
Tory cikkének témáját én más irányból közelíteném meg: szerintem a Paris Hilton-jelenséget jórészt az államnak, a politikának (nem a magyarnak, nyilván) és nem a kapitalizmusnak "köszönhetjük". 1. Igen izmos jövedelemtranszfer van azoktól, akiket valami…..
hessler 2008.04.01 00:18:17
Azért kíváncsi lennék hol lenne ma hilton kisasszony ha nem Hilton a neve.
Ha nem lett volna pénze és bejárása a felső tízezer bunkói közé.Ha a média még a bulvárban is mutatna egy kis tisztességet és igényességet nem csak az ilyenekről szólna.Azt amit a piac megvesz nem csak az igények befolyásolják hanem a kínálat is.Persze egy csomó embernek ad munkát ,de vajon hányan csinálnának mást értelmes alternatíva esetén.Szerintem ez is csak azt mutatja milyen felületes értékrenddel bír a mai emberiség.
Vajon a PH-fan-ek akkor is utánoznák és rajonganának érte ha mondjuk a feneke és az ékszerei helyett a kedvenc könyvét mutogatná?Ha olvas egy ilyen egyáltalán?
Miért akarnak az emberek manapság dolgozni?
Ha akarnak ,akkor is inkább a pénzért ,hírnévért és a hatalomért.
Boldogság ,önmegvalósítás és a világ jobbítása mára tejesen háttérbe szorult.
Ráadásul minak neki a pénz?Nem volt elég a papájának?Nagyon drága mercit akart venni?
Vagy még egy millió és .....
Akkor mi van? Nem is értem az olyanokat akik ennyire harácsolnak és ezzel az igazi piacot ellehetetlenítik.Szerintem PH nem a piac igénye ,hanem az agyonreklámozott ez van ezt egyed ha akarod.Ha meg már rosszul vagy akkor az sajnáljuk de csakis piaci alapon.

qbr:mikor és hol folyik a csapból is a színház és a kultúra.Ha a blikkben színházról is írnának az más lenne ,de ott maximum a "lecsúszott a gatyája előadás közben" jöhet szóba.
A Lehet más a politika? című rendezvénysorozat tegnapi felvonásában Tölgyessy Péter analízisét hallgathattuk meg a mai magyar helyzetről. Anélkül, hogy az előadás minden egyes elemét említeném (1., nem jegyzetelek, 2., több mint két órás volt az előadás), megpróbálom…..
hessler 2008.03.27 22:16:04
És ezzel mi van?
"A politikusok rájöttek: nem a realitásokkal számot vető gazdaság- és szociálpolitikai programok kellenek, hanem ígéretek, a reményeket kell felkelteni. Horn ügyes volt, együtt álmodott a néppel. A Fidesz, amelynek akkor komoly esélye volt a választások megnyerésére, őszintén megmondta, mekkora nyugdíjemelésre van pénz, ezt a választók nem díjazták, majdnem kiesett a parlamentből. 2002-ben, a választási kampánykor azután elszabadult a pokol, a baloldal mindenképpen meg akart szabadulni Orbántól, ezért a legképtelenebb ígéretekkel jött elő, amit azután Medgyessy, tekintettel a hajszálon múlt győzelemre, be is váltott. Az eredmény ismert: legalább 8-10 évet elvesztettünk."
Ezt a HVG-n találtam.
Eszerint legalább a politikusok rájöttek,hogy milyenek vagyunk!Haragszunk is rájuk nagyon.
Gabrilo szerintem te nem összefoglaltad hanem felhasználtad az elhangzottakat saját nézeteid alátámasztására.PL:
"Probléma az is, hogy Gyurcsány Ferenc egy illusztráció a kommunista sztereotípiához. Az ő képét vetíteni lehetne minden egyes alkalommal, amikor a "kommunistákról" van szó: privatizáció útján gazdagodott meg, része annak a bizonyos "folytonosságnak" (Apró-villa, Apró-klán, stb.), usw."
Ez az "usw" mit jelent?Tényleg ilyet mondott vagy csak te sarkítottad ki?
Kérdezem ,nem kikérem ugyanis Én nem voltam ott.

Igazából így is klassz post lett,
Köszönöm!
hessler 2008.03.27 22:24:51
hessler 2008.03.27 22:36:23
A FigyelőNet egyik március 10-i cikke ( 160 milliárdba is kerülhet a népszavazás) elég nyilvánvalóvá teszi a választ.  "Rövid távon akár 160 milliárd forintjába kerülhet az országnak a „sikeres és eredményes” népszavazás – nyilatkozta a…..
hessler 2008.03.17 23:03:20
Ja és azon tényleg el lehetne vitatkozni ,hogy miért úgy valósult meg ez a vizitdíj kérdés ahogyan.(erre a kis időre bár)
Nálunk mintha pont az orvosok dolgoznának azon ,hogy ne legyen.Vagyis azon ,hogy szívatás legyen belőle.
Allergiás vagyok ezért rendszeresen járok allergia szakrendelésre.A háziorvosomat nem is ismerem igazán
ezért beutaló nélkül szoktam menni ami ugye egy ezres lenne.
Az elején még szépen fizethettem ,de utána már nem lehetett még ezerért sem bejutni.A főorvos kiadta utasításban ,hogy csak beutalóval lehet jönni oszt jónapot.Na most az ,hogy ki is mondta nem lényeg.Vizitdíj ide vagy oda nincs kezelés kedves uram!Hogy is van ez? Ezt lehet?Szereztem beutalót ,persze addigra már nem kellett!Nevetséges!
Másik esetben az SZTK-ban beutalóval 300-ért csütörtökön
nem álltam ki a sort gondoltam majd péntek délelőtt.
Érvényes a 300 másnapra is ha nem pecsételi le az orvos.
Orvost pedig nem láttam aznap.Másnap újabb 300-mert szerintük az csak aznap érvényes!Tudja valaki meddig?
Mert amit az orrom alá nyomtak ,hogy szabály abban csak annyi volt kikötve ,hogy aznap lehet az árát visszakérni.
De hogy aznap lejárna?Különben meg az ablaknál azzal adták vissza ,hogy le van pecsételve és már nem jó.Igen a gép ami kiadja a pultos néninek tényleg tesz a hátára pecsétet.
Na most akkor mi ez a kavarás.Sorbanállási szempontból káros de nem a célja hanem az alkalmazói miatt.Máshol meg automata van és nincs sorbanállás.Zökkenőmentes minden.Vagy az esetleg csak egy propaganda kórház volna?Egyik örül másik sír!