Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Klegan

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meereen Dany ugyan a harci veremből kihozatta Ser Jorah-t, a titkos vírusgazda/hősszerelmes lovagot, és kistermetű kísérőjét, Tyriont, a nagyszájút, de ez egyelőre csak azt jelenti, hogy nem egy poros gladiátorarénában fejezik le őket, hanem mondjuk egy piramis belsejében. Jorah…..
Klegan 2015.06.03 09:35:59
az "Éjkirályról" :

"Ahogy a nap egyre lejjebb süllyedt a látóhatáron, a tornyok árnyéka lassan megnyúlt a szél pedig feltámadt, és sodorni kezdte a száraz leveleket az udvarokon. A sűrűsödő homály Öreg Nan újabb történetét juttatta Bran eszébe, az Éjkirály legendáját. Ő volt az Éjjeli Őrség tizenharmadik vezetője – mesélte az öregasszony –, félelmet nem ismerő harcos.
– És éppen ez volt a legnagyobb hibája – tette hozzá Öreg Nan –, mert a félelmet mindenkinek ismernie kell.
Egy asszony okozta a végzetét, egy asszony, akit a Fal tetejéről pillantott meg. A bőre fehér volt, mint a hold, a szeme kék, mint a csillagok. Semmitől sem tartva utánaeredt, elkapta és magáévá tette, bár a bőre hideg volt, mint a jég, s amikor nekiadta a magját, a lelkét is odaadta vele. Visszahozta Éjvárba, királynévá nyilvánította, saját magát királlyá, különös boszorkányságokkal pedig Felesküdött Testvérei akaratát is az övéhez hajlította. Tizenhárom éven át uralkodtak, az Éjkirály és halott asszonya, míg Deres Starkja és a vad Joramun össze nem fogtak, hogy megszabadítsák az Őrséget a rabságból. A bukása után, amikor rájöttek, hogy áldozatokat mutatott be a Másoknak, az Éjkirály minden írott nyomát eltüntették, s nevének puszta említését is megtiltották.
– Van, aki szerint egy Bolton volt – fejezte be a történetet Öreg Nan. – Mások szerint Skagos Magnarja, megint mások azt állítják, hogy Umber, Flint vagy Norrey. Néhányan egyenesen azt akarják elhitetni veled, hogy Falábú volt, akik a Medve-szigetet uralták a vasemberek megérkezése előtt. Egyik sem. Stark volt, annak az embernek a fivére, aki a vesztét okozta. – Ilyenkor mindig megcsípte Bran orrát. A fiú ezt sohasem fogja elfelejteni. – Deres Starkja volt, ki tudja? Talán éppen úgy hívták: Brandon. Lehet, hogy éppen ebben a szobában aludt, ebben az ágyban…"
Klegan 2015.06.03 10:00:04
@tryambakam: ezt mondjuk pont nem tudhatjuk, hiszen jelen pillanatban - ezen a szalon - a sorozat kisse elorebb jar, mint a konyvek. GRRM erre meg nem tert ki, eddig nagyon keveset irt a Masokrol. Siman lehet, hogy ez tenyleg AZ az "Ejkiraly" (a HBO hivatalosan igy hivja a karaktert), hiszen annyit azert tudunk, hogy a Masok/White Walkerek evezredekig kepesek "aludni a jegbe zarva".