Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csatangoló

90 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ACORA Kutatást indított az ACORA! 2020.09.07 09:41:22
ACORA KUTATÁS Az ACORA kutatást indított, amelynek célja, hogy feltérképezze az üzleti ingatlanok piacán bekövetkező változásokat. A járvány jelentősen átalakította a cégek és irodáik/telephelyeik/raktáraik működését, ossza meg az ACORA kutatásában az Ön munkahelyén végbement változásokat. A…..
57 év után végre tényleg szálloda lett a Schossberger-kastélyból, amelyről a múlt századokban különös történetek keringtek. Forrás: BDPST, sajtófotó..
Az utazási karantén így váltható ki két negatív PCR covid-19 teszttel, és a gyerek is elkezdheti az iskolát! Kép forrása: Affidea..
A törökök ellen épített híres magyar várrendszert nem az idő és nem is a világháborúk tették tönkre. Az egykori veszprémi vár - dorrás: Arcanum Digitális Tudástár - Veszprémi Szemle 2005. ..
Az ország legkisebb Máriaszobrának csodái felkeltették a csalók és az állam figyelmét is. S mindez a fővárostól alig 30 km-re. Máriabesnyő temploma 1929-ben - forrás: Fortepan 009..
Állítólag Rapsonné várának mélye kincseket rejt, ez pedig igazi kalandorlázat váltott ki az elmúlt századokban. Rapsonné vára manapság - forrás: wikipedia..
A Fertő-tó mélyén rejtőző falvak harangjait állítólag 300 éve már megtalálták, de azóta nyomuk veszett...
Szent Hedvignek 600 év után sikerült az „ördög ügyvédjét” legyőzni, de utána rögtön a Duna-kanyar védőszentje lett. Szent Hedvig szobra Vácon - saját fotó..
A thai ladyboyok jelenléte a helyi kultúráról és a buddhizmusról is szól, nem csak a szexiparról...
Madách Imre és fia, Aladár nem csak a magyar irodalomban, hanem az asztaltáncoltatásban is jeleskedett. Az Ember tragédiájának zárósora Madácz Imre eredeti kézírásával, ahogy Alsósztregován, a Madách Múzeumban megjelenik. - saját fotó..
Sem a botrány, sem az évtizedes várakozás nem szakíthatta el szerelmétől Podmaniczky Júliát, az aszódi kastély kisasszonyát. Forrás: Arcanum Digitális Tudománytár/ vasárnapi Újság 1910..
Bár eredetileg híresnek szánták, végül inkább hírhedtté vált a franciásan elegáns, szolnoki Hotel Tisza Szálló.  A Hotel Tisza Szálló manapság - saját fotó..
A hatvani Grassalkovich-Deutsch kastélynak létezik egy titokzatos kistestvére, alig pár száz méterre a főépülettől. A hatvani kiskastély manapság üresen tátong - saját fotó..
A paradicsomi Maldív-szigetek hiába a világ egyik legszigorúbb iszlám állama, mégis egy nőnek köszönheti létét. Saját fotó - Meedhupparu ..
Somoskő várában bimbózott ki Balassi Bálint és Losonczy Anna szerelme, ami sokkal inkább a testiségről szólt, mint az érzelmekről.  Somoskő vára a magyar oldal felől - előtérben a Petőfi kunyhó - saját fotó..
Az ősi Amerika legnagyobb metropoliszából először eltűntek a halottak, majd az emberek is. Egy pillanat alatt. A Nap piramisa oldalról, a teotihuacani romávos bejárata felől nézve/saját fotó..
Átok szülte a palóc Balatont, amely a XX. század magyar művészeinek titkos búvóhelyévé vált. Bánki-tó iés a szabadtéri színpad idén májusban  - saját fotó..
Megmenthette volna a tóalmási kastély úrnőjének életét, de a morfiumszenvedély erősebb volt.  A tóalmási Wahrmann Kastély - forrás: Wikipedia..
A Csillagvár úgy lett múzeum, hogy még a neve is a regékből jött, és bár valóban tapadt hozzá vér, az nem a töröké volt.  Csillagház 1959-ben, forrás: Arcanum Digitális Tudoménytár, Műemlékvédelem 1960. ..
Hamburg helyett egy eldugott nógrádi faluban épült meg Európa egyik legkülönlegesebb sztúpája. A becskei sztúpa - saját fotó..
Egykoron a szarmaták éltek itt, akik embereket áldoztak és megépítették a Kínai Nagy Fal európai kistestvérét...
A rómaiakat és a leprásokat is szolgálta, a szárazföldhöz hidakkal kötött Fürdősziget. De vajon mi okozta a vesztét? Forrás: Arcanum Digitális Tudománytár / Királyi Magyar Természettudomnyi Társulat Évkönyv 1851..
Csatangoló 2020.04.30 18:08:14
@gigabursch: Sajnos nem találtam használható illusztrációt, de ha rábukkanok valamire, mindenképpen felteszem ide vagy a Facebook oldalra.
A koronavírus információk a-tól z-ig: avagy felfüggesztett légijáratok Budapestről, törölt kínai utazások, anyagi visszatérítések és egészségügyi tanácsok...
Élő youtube közvetítésért 1 dolláros szoba Japánban, a mobiltelefon száműzéséért ingyen ebéd Nagy-Britanniában. A kép csak illusztráció: Japán..
Egy beteljesületlen szerelem legendáját és egy időkapszulát rejt magában Magyarország egyetlen piramisa.  Saját fotó..
Csatangoló 2019.11.10 06:09:44
@dr. trafik nomac: Mi úgy tudjuk, hogy a Kiskunfélegyházi piramis egy épület, egy diszkónak épült eredetileg. Ez a piramis tömör kőből épült, s bár nincsenek benne sírkamrák, de mégis csak egy piramis :)