Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szokodi Ferenc

127 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Törtetve de csillapodó hévvel közelítenek feléd a kérdés-zuhatagok de nincs válasz Nincs szabad akarat ************************* Csitulj szenvedély a Nap is lenyugodott és egyre kevesebb a holnap   Megrokkant lelked testedre ült félelmet rejtegetve   Gondjaid kéjjel szeletelték hogy a…..
S.agárd Téli táj 2019.09.27 13:08:13
Elmerengve nézem a csillogó havat, Ezüstösen fénylik a szürke ég alatt. Nincsenek madarak, csend borult a tájra, Nincs ki bús szívemet dalokkal táplálja.   Egy-két varjú károg fenn a  magas légben Gyászolnak szegények tiszta feketében. Siratják a nyarat, a gazdag vidéket, Elbújtak előlük a…..
Itt vagyok gyerekek végre, Tekintsetek fel az égre; Meg van fagyva minden csillag, Mikulás bá’  mégis ballag.   Hoztam ajándékot nektek, Olyant, amit érdemeltek. Elég sokat gondolkodtam, Míg puttonyomba pakoltam.   Balog Misi s ok verset  ír, Panaszkodik, hogy nincs papir... Adok egy új…..
S.agárd Anyám tyúkjai 2019.09.09 11:11:22
  Anyám kertjében a tyúkok, Kaparják a vetett magot,  Palántáit sem kímélik, Mindet tövig lecsipkedik.   A kakasnak lenne dolga, Hogy háremét jóra bírja, De neki sincs annyi esze, Hogy tilosba ne eressze Ezt a torkos, tollas bandát, Hálálva anyám jóságát.   Bodri kutyám, van mit…..
S.agárd Kontraszt /2/ 2019.09.08 14:02:58
Zöld erdőben jártam, Tüskés bokrok közt, Egy morcos emberke Elém döcögött. Megkérdeztem tőle: Mi járatban erre? Azt mondta: “Nem titok? Sok kis szárnyast fogok...” Kalitkát mutatott, Amiben sok madár Rbságban szomorkodott. ———————————— Bársony fűbenjártam,  Kerek tó partján, Megláttam…..
S.agárd Kontraszt /1/ 2019.09.08 12:54:55
Nincs levél a fákon Nincs nesz az utcákon. Nincs kenyér az asztalon, A nagy határ parlagon.   Rozsdásodik az eke, Soha nem volt ünnepe. Nincs pacsirta az égen, Se pillangó a réten.   Teljesen kihalt a táj, Terjeszkedik az aszály... Szomorúak az emberek, Bánatukba…..
S.agárd Majdnem megnősültem 2019.09.05 19:12:17
Láttam, hogy a Sió partján Sóskát szed egy csinos kislány. Kaptam magam, odamentem, Örültem, hogy segíthettem...   Beszélgettünk, nevetgéltünk, Végül egymásba szerettünk. Bármennyire hihetetlen, Megcsókoltam, megöleltem.   Szívdobogva megkérdeztem, Lenne-e a feleségem..., Hogy mit…..
Udvarunkban az almafánk egyedül díszelgett, Egy-két éve már zamatos gyümölcsöt is termett. Nagyobb haszna is lehetne, gondoltam magamban; Szenzációs terv fogant meg szikrázó agyamban Néha-néha a törzséhez kiköthetném Sárit, Ha a bűzös istállóban friss levegőt áhit. Ámde akkor a faágak bajt is…..
S.agárd Potyautasok 2019.09.05 14:27:14
Vonatot csak képen láttunk, Most egy igazira vártunk A szekszárdi állomáson, Én meg Miska a Barátom.   Aligára igyekeztünk, Hogy ott egy kis pénzt keressünk. Beszélték, hogy a Gazdaság Jó munkáért tömi bukszád...   Jött a vonat ės a tömeg Nyûzsögve rohamozta meg. Lökdösődtek,…..
S.agárd Őszi nap 2019.09.05 13:18:08
Ablakon át nézem sárfészkes utcánkat, Csendes őszi eső áztatja a fákat, A fakó levelek egymás utánhullnak, A testvéreiktől könnyezve búcsúznak.   A határból jövet szekerek döcögnek, Nehezen forognak a sáros kerekek. Ökrök és tehenek feszülnek járomnak, Nincsen pihenése sehol az…..
S.agárd A kis jövevèny 2019.09.04 17:19:04
Előhasi Bimbónk most készül elleni, A szomszéd is átjött -ha kell-, segíteni. Izgatottan állunk benn az istállóban..., Nagy dolog tôrténik itt most hamarosan... —————————————————— Nyomjad Bimbó, nyomjad, már látszik a feje!    Annyira izgulok, együtt nyögök vele... Kínos órák után csitul az…..
S.agárd Alkony után 2019.09.04 16:56:57
Az ég sötét fátylán sok ezüstgomb ragyog, Egyre szaporodnak a fényes csillagok. A madarak sorra fészkükbe repülnek, A házi szãrnyasok ugyancsak elülnek.   A horkoló hīzó már észre sem veszi, Hogy Mirci, egerét épp mellette eszi. Hü kutyánk a Hari, kipihente magát, Éjszaka éberen őrzi majd a…..
S.agárd Ibolya-napi merengés 2019.09.04 11:07:40
lbolya van máma, majd elfelejtettem, Készült a számomra, mit már régen ettem; Sütemény, diszítve csokoládés habbal, Ki van cicomázva cukordarabokkal. Az egész tányérral nekem készítették, Hogy köszöntés után, mindet elém tegyék... ——————————————————- Ébren álmodozom; jó így képzelődni.... De…..
S.agárd A zombai dülőben 2019.09.03 16:25:59
SA zombai határ felett A Napcsillag éppen delelt. Volt ideje, körülnézett, Meg is bánta bíz’ módfelett.   Bejárta már a világot, De hasonlót még nem látott; Hantok között két siheder, Botlás mián sírva hevert.   Az előzmény csupãn annyi, Kedvük szottyant kalandozni... Nem mese ez, szín…..
S.agárd Sportpárbaj 2019.09.01 20:33:45
            Foci: Kettő-egyre győztünk Harcon, Mind a három gólt én rúgtam, Harmadiknál hálóőrünk -Szitok nélkül, elãmultan-, Kòvé meredt a kapuban.      Egy kislány a pálya szélén,    -Akit játék közben lestem-    Úgy elbűvölte az eszem,    Hogy a saját csapatomnak    Hatalmas bombagólt…..
Fejtetőre állt a világ, A kis hangya nagy csontot rág. Kutyánk meg a boly tetején Üldögél a hangyapetén.   Nem hinnétek, ha lãtnátok, Kelepelő kamasz lányok, Kisgólyákkal a kezükben Landolnak a kéményeken.   Tolla hull a büszke sasnak, Ahogy a fecskék rácsapnak..., Fészkükben a…..
S.agárd Disznótor 2019.09.01 13:05:49
Megadta magát a hīzó, Tálba csorgott piros vére, A háziasszony azt süti  Hamarosan reggelire.   Pörzsölés előtt a gazda, -Mivel harapós a hideg- A kupicákat megtöltve, Snapszot kínál mindenkinek.   A megpörzsölt kopasz disznót Ügyesen kettéhasítják, A kibontott belsőséget, Megabálni…..
S.agárd Fordulj bolha... 2019.09.01 11:30:11
Fordulj bolha! Nem fordulok. Meddig? Keddig. Mit vársz? Kézfogást/csókot. Kitől? Ibolyától. Ibolya adta a kezét, Épp csak rám vetette szemét. Én meg egy kicsit szégyelltem, Hogy megizzadt a tenyerem.   Megint gyáva volt a bolha, Csókot is kérhetett volna. Mikor tudja meg…..
S.agárd Örzse néni balladája 2019.08.29 22:49:25
:Örzse néni egymagában, Szoba-konyhás kicsi házban Tengeti sivár életét, Gazdagítva szegénységét.   Talpalatnyi a portája, Egy szem tyúkja kapirgálja..., Benne csak a dudva terem, Nem sok, inkább töméntelem.   Körbe-körbe a vakolat, Már rég elhagyta a falat. Ablakain üveg…..
S.agárd A félelem ára 2019.08.26 11:36:26
Tizvenhárom éves voltam, Nyáridőben fuvaroztam. Szekszárdról hordtuk az árut, Az utaat Sárival jártuk.   Mindenfélét szállítottam, Ami kellett a Hangyában. Volt nap, mikor előfordult Hogy a fogat kettőt fordult.   A vihartól nagyon féltem, Amióta épp mellettem Villám csapott egy…..
S.agárd Pálfordulás 2019.08.22 15:57:11
  Ha tükörbe nėzve magadat meglátod, Nem öklendeztet meg a pálfordulásod? És a hányadékod nem nyelt még el nyakig? Hogy lehet így élni, akárcsak egy napig?   Szineváltozásod, — Ugy  van ahogy mondom— Megirígyelhetné egy bősz kaméleon. Csodálkozik fiad: “Apám nem túl régen, Ezt a zászlót…..
Nátha járt a szomszédunkban, Nem kértem, mégis megkaptam. Másnap iskolába mentem; Elkísért a tüszkölésem.   Bármennyire is akartam, Visszatartani nem tudtam. Észrevették a tanárok, Hogy cseppet se szimulálok.   Attól fėlt osztályfønököm, Hogy társaim megfertőzöm, Ezért meg is…..
S.agárd Vallomás a fiókban 2019.08.18 12:50:16
Mindig azon ábrándozom, Lesz egyszer egy lakodalom, Ahol Rád bízom életem...    Reménykedem, reménykedem...   Megtörténhet valamikor, Hogy az életünk egybeforr, És mindaddig együtt leszünk, Míg a sírba nem kerülünk?   E vallomást azért írtam, Mert titkolni már nem bīrtam.    Attól félek,…..
S.agárd Szülőfalum, Sióagárd 2019.08.17 21:56:07
Két kis folyó között települt a völgyben, Volt, mikor nem tudta védeni magát, Mert az áradt folyók, gátjaik átlépve, Túlzott szeretetből rommá csókolták.   Szívós akarattal mindig újjáépült, Romjait tagadva takarosabb lett... Múltját nem siratja, csak előre tekint, Tudja, boldogulni másképp…..
S.agárd Bigámia 2019.08.17 11:00:44
Harmadéves prepa vagyok, Két kislányért bolondulok, Minkettőt nagyon szeretem; Jól elférnek a szívemben.   /Van két kamrám, két  pitvarom, Ej, ha jobban meggondolom, Lenne mit, két lány között is Kényelmesen megosztanom./   A bal pitvar meg a kamra, Most a kis szöszke otthona... A…..