Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maksz

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
George Miller az 1970-es évek végén szinte szó szerint a semmiből teremtette meg Mad Max disztópikus világát; bár ennek legfőbb oka abban keresendő, hogy egyszerűen nem volt pénze drágább filmet készíteni. Hogy előteremtse a forgatáshoz szükséges mintegy 350 ezer ausztrál dollárt, egy kórház…..
maksz 2016.10.20 16:28:18
@Macropus Rufus: A filmben bizony valami elferdített nyelvet használnak, az angolban véletlenül sem Immortal, hanem Immortan Joe van. A Halhatlan frappáns fordítása ennek.

...és nem a halhatlan nem azt jelenti, hogy nem lehet hallani.

@Lutria: A "hadd" hogyan lesz "hagy"? Nem kekeckedni akarok tényleg, de már annyi helyen láttam így leírva, hogy arra gyanakszom én maradtam le valamiről.
A Voennaya Priemka című orosz katonai műsor a múlt hónapban bemutatta az 1970-es évek szovjet űrprogramjának egyik legnagyobb titkát: az R-23M űrágyút, melyet az amerikai műholdellenes fegyverek ellen készítettek. A 23 milliméteres gépágyú a vákuumban is képes volt a tüzelésre…..
maksz 2015.11.19 11:00:58
Pedig előfordult valamelyik Landsat műholdnál, a kamera tükrét billegtető kis excenter kerék és bütyök lett 10-20 ezer fordulat után szép fémtiszta a súrlódás helyén, és a legközelebbi megállás után az oxidációmentes sima fémfelületek atomrácsai klasszul összeforrtak.

www.wikiwand.com/en/Cold_welding

Természetesen felületkezeléssel lehet ellene védekezni.

Az érdekesség azonban az, hogyha orbitális pályán elkezdesz lövöldözni, akkor szépen teleszemeteled a saját pályád környéket hozzád képest gyorsan haladó lövedékekkel... egy kis szerencsével pár fordulat után te magad is kaphatsz belőlük.

Mondjuk a világűr fegyevermentességéről szóló egyezményt ügyesen kikerülték, az csak tömegpusztító cuccokról szól.
"- Vonatrablás? - Tudományos kísérlet!"..
maksz 2015.10.27 18:52:39
@Terézágyú: Nem 4 dimenzióban gondolkodsz. :) Ha el is érte volna a 88 mérföldet zuhanás közben a kocsi, Marty-nak nem sok öröme lehetett volna benne hogy a seriff helyett az 1985-ös rendőrörs emberei kotorják össze a szakadék alján ami maradt belőle.
Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 ajánló rovat, amelyben jó áron megszerezhető ritka játékokat ajánlok a figyelmetekbe.Igyekszem majd a bejegyzéseket egy kicsit sűríteni, ahogy időm engedi és a saját gyűjteményem további darabjait is bemutatni nektek.…..
Lehet, hogy legizgalmasabb találmányaink és új eszméink lesznek az emberiség sírásói? Összegyűjtöttünk nyolc alkotásunkat, amelyek esélyesek lehetnek erre. Csak remélni tudjuk, hogy nem szabadítjuk magunkra a végzetet. 1. A borganizmusElőször Aszimovnál, majd a Star Trek…..
maksz 2015.06.12 10:11:58