Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PPeterka

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyelőre úgy tűnik, a nagyobb szállítmány kései Rock The 80s mellett a Guitar Hero III-ból relatív korán került és még tart is a készlet több kisebb-nagyobb áruházban, a Saturn pl. xboxos GH2-t és GH3-at is árul. A trükk a nagy elektronikai áruházakkal mindig az, hogy…..
PPeterka 2008.02.20 15:37:20
Na floodolok egy jót itt magamban, de hátha valakit érdekel...

Oooops... Ezt már kitalálták előttem (elég sok mindennel járok így...)

www.dxprog.com/entry/rock-band-drums-on-windows/

Itt meg az derül ki, hogy pont úgy működik, ahogy már évekkel ezelőtt is akartam elektromos dobszettet csinálni piezo érzékelővel, (aztán megakadt a dolog az egész a digitális formátumba konvertálásnál):
www.otronicon.org/InDash_Display.aspx?PGID=440
PPeterka 2008.02.21 14:26:50
sztahanov: van aki nézi-nézi a kék csíkot, ami csak nőttön nő, csak hogy 99%-nál megálljon pihenni picit :) (Lásd még IBM Tivoli termékcsalád)

Az egyszerű szórakoztató dologgal egyetértek, de más szemszögből közelítem meg a dolgot. Szerintem mindenkinek van ismerőse (horribile dictu saját maga), akit anno a szülei beírattak furulyázni meg szolfézsolni, meg ilyenek - de 97% utálta ezt az egészet. Miért? Egyszerűen megauncool és "dögcsiuncsi" (broáfööe) az egész. Nade ha ugyanezt kellene pl. játékteremben megahitbonusokért, millió pontokért csinálni, az már mégiscsak kúlabb... (jó, ez nagyon hipotetikus, nem túl realisztikus feltételezni az "attack of the music zombies" játékgépet, amiben helyesen elszolmizált népdalokkal lehet elhentelni a zombikat...) Szóval a megközelítés más, ha lenne mód, hogy kúllá tegyük a zenélést, sokkal többen zenélnének, ami ha a fiatalokat nézzük, szerintem kifejezetten előnyükre válna (ez fellengzős volt, azért fél lábam felével még én is benne vagyok ebben a kategóriában)...

Másfelől szerintem abból kiindulva, hogy azért jócskán van kereslet zenélésre, és a cucc ügyében mindig is a dob volt a legnagyobb suck, (cipelés, hangerő, stbstb), azért lehetne valami praktikus haszna... Legalábbis könnyebb lenne legalább kezdő dobost találni... Van ugyan elektromos dob, de soksoksok pénz, az "Útszéli répáshányás" punkzenekarba tipikusan műfajidegen az ilyesmi (ált. a komplett cuccból ha kijön egy elektromos dobszett, már igényes a dolog)... Viszont ha hajnal 2-kor pl. koliban, vagy otthon lehet gyakorolni ön és közveszélyesség nélkül, az nem utolsó featúra... Ráadásul annyira nem drága mondjuk 2db RB dobszett, amivel azért már egész dobkészletet lehet szimulálni, igaz, széjjel kell faragni az egészet hozzá... De "off-the-shelf" új árakat nézve még így is cirka 40 rugót tenne ki a dolog, a gépet adottnak tekintve... (ebayezni még talán olcsóbb is)

Kár, hogy nem próbáltál sosenem többen zenélni, pláne kicsit sörözéssel-pihenéssel vegyítve, na az hatalmas szórakozás, kb olyan, mint ugyanez GH-val, csak több a lehetőség...