Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ejkekjetter

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy panaszos névtelen beadvánnyal fordult az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához (AJBH), amelyben egy nyugat-magyarországi kistelepülésen működő szociális intézményben élő, fogyatékos ember életkörülményeit sérelmezte. A beadvány szerint az intézmény egyik részlegén, egy ráccsal ellátott, csak…..
Nincs olyan meleg, aki életében legalább egyszer ne hallotta volna a következő idézetet: Férfival ne hálj úgy, ahogyan asszonnyal hálnak. Utálatosság az. A modern teológiában sokan, sokféleképpen próbálták már ezt értelmezni, elsősorban az eredeti, héber szöveg alapján. Egyesek szerint ez a…..
Ejkekjetter 2016.09.17 22:01:33
@bircaman maxval szerkesztő: Tudtommal te valami faszom bolgár hitközösség kis kanonokja vagy, vagy mi, áruld már el, hol tartjátok a Jézus jegyzéket, szertném kitépkedni a Bibliámból a felesleges részeket. Tudod, amik Jézussal érvényüket vesztették. Ugye a teljes Mózesi részt nem törölhetem ki, hisz a homosexualitás rossz, de te oly bölcs vagy, tuti csináltál vmi excel fájlt vagy valami.
Azt hiszem, nem találkoztam még olyan elegáns okosórával, mint az Elephone újdonsága. A W2 jelzéssel ellátott darab több helyen is egészen különleges paraméterekkel villoghat. Ilyen például az, hogy hiába okos, nagyon elegáns és teljesen analóg számlapos, vagy az, hogy nem kell tölteni. Ki hallott…..
Miután a makói plébános blogunkon nyilvánossá tette a népszavazással kapcsolatos egyházi hozzáállás kérdéskörében képviselt véleményét, paptestvére, Liszkai Tamás három kérdés formájában fogalmazta meg saját dilemmáit...
Ejkekjetter 2016.09.12 09:17:33
@fülzsír: Abban megegyezhetünk, hogy a legtöbb menekült ember? Amennyiben igen, akkor van még miről beszélni?! Anya szülte őt is? Két lábbal áll a földön és két kart tud az ég felé kitárni? Ez nem sokkal fontosabb annál, hogy egy papírlapon rajzolt képzeletbeli vonal melyik felén látta meg a napvilágot? Fel nem foghatom ezt a gyűlölettel a gyűlölet ellen egy szeretetteli világért mentalitást, de abban biztos vagyok, hogy nem vezet sehova. Más kultúra?! Én hiszek annyira a sajátomban, hogy ki merek tekinteni, és igyekszem megismerni eltérőket. Ajánlom mindenki másnak is, csodák várnak rád szerte a világban.
Azt mondjuk elismerem, hogy kicsit visszás az, hogy senkinek/kevesebbeknek jut eszébe lemenni Ózdra vagy bárhova máshova ugyanolyan elánnal segíteni az elesetteket, mint a messzebbről jötteket, de értem a mögöttes pszichológiai mechanizmust. Fontos az igazságos világba vetett hit, de ez lenne egy igazságos világ?!
Nagyon ritkán fordul elő, hogy más írását teszem ki, még ritkább a negatív hangvételű cikk, hiszen alapvetően a gasztronómia (főzés, evés, étteremlátogatás) szépségeit igyekszem népszerűsíteni, de Kolonics Zoltán, cukrászmester szakmai munkássága elég erős érv volt amellett, hogy engedjek a…..
  Csepreghy Nándor – Lázár jobbik bal-keze – ez év október 2-ig várja bárki – 0 – 99 éves korig - fantáziadús elképzelését arról, hogyan is lehetne orbánosítani a Gellérthegyet és a Citadellát. A Miniszterelnökség távirati irodához eljuttatott közleménye szerint pályázatuk célja,…..
Törvénymódosítások (ld. pl. az új Alaptörvény, vagy az új Ptk.), hivatalos állásfoglalások (ld. több Eu-s javaslat magyar vétóját) és állami vezetők különböző megnyilvánulásai (pl. Kerényi Imre) egyértelműen bizonyítják, hogy a jelenlegi magyar kormányzatban a homofóbia nem csupán egyes személyek…..
3Glasses D2. Most találkoztam az első olyan kínai gyártmányú virtuális valóság szemüveggel, amibe nem telefont kell tenni, hanem számítógépre kötni, hogy megjelenítse a tartalmat. Ha valaki egy kicsit is benne van a témában, akkor tudhatja, hogy az ilyen eszközök nem egy 10 éves PC-vel fognak…..
Cseke Katinka magyar színésznő 1997-ben szerezte meg diplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Énekelt a Megasztárban, majd a Jóban Rosszban sztárjaként lopta be magát a közönség szívébe. Katinka otthonáról és életéről mesélt az Otthontérképnek!..
A krémest (meg persze külföldi unokatestvéreit főleg) eleve a legfantasztikusabb desszertként tartom számon. És most rátaláltam a legjobbra...
A nemzeti tőkésosztály építéséről szóló mesék csak Magyarország kirablásának az elleplezésére szolgálnak.  Az idén május végén benyújtott céges beszámolókból két dolog minden korábbinál jobban kirajzolódik: a Fideszes oligarchák nem terveznek hosszú távon, és Orbán Viktor nem követi el még egyszer…..
Ejkekjetter 2016.06.06 02:40:22
@Willkommenskultur: Értem, tehát a magyar költségvetés, az tulajdonképpen Viktorék nyeresége? Ezt a willkommenskulturt felteszem a gondolatokkal szemben sem alkalmazod, ezért lehetsz ilyen kurva okos.
Elkészültek a hivatalos fotók végre, itt van az összes hal- és húsétel, a végeredmény szerinte rendezve. És mivel elment a hangom teljesen, külön öröm, hogy ezeket most nem kiabálva bejelenteni egyesével! :) Bár a legtöbb séf neve menne fejből is már...[Folyamatosan kerülnek fel az újabbak…..
MagyarTarka Jatt a lelke mindennek! 2016.04.30 13:43:47
Két lakó, mindketten a negyedikről, pont ugyanaznap délután követték el ugyanazt a baklövést: interneten rendeltek élelmiszert. Egyikük az üres bendőjét, a másik az üres éléstárat szerette volna megtölteni. Véletlenül egyiküknek sem volt készpénze: sebaj, az online vásárlást kártyával rendezték.…..
Páros év van, tehát nagy fociesemény, meg szökőév, tehát olimpia, ilyenkor felbolydul a királyi tévé sportrészlege, éppen aktuális nevén az M4 Sport...
Ejkekjetter 2016.05.01 04:08:19
A versenyszerű testépítés egyik lényege a minél nagyobb izomtömeg összehozása, ami nem kicsi feladat és hosszú évek keserves munkája szükséges hozzá. A szervezet próbál idomulni a terheléshez és felvenni a tempót, de amint egy kis szabadidőt és leállást kap, azonnal bontani kezdi az izmokat, mivel…..
Ejkekjetter 2016.04.25 11:58:52
@karandash: Nehéz definiálni mi is az a sport, nem véletlenül mondjuk, hogy "sportot űzünk valamiből", ami akár a rántottakevergetés is lehet. A sportnak van értelme, az erőfeszítésnek van értelme, sőt annak van csak értelme igazán. A legtöbb sportoló valamilyen koordinációs készséget biztosan megtart azután is, hogy már nem élsportol, míg a bodyubuilding az esztétkikumra hajaz, nem súlyokat emelgetnek a rivaldafényben, hanem feszengenek, tulajdonképpen a látszatra mennek, de lehet, hogy én értek valamit félre. Az úszókkal kapcsolatban azzal is tisztában vagyok, hogy a volt NDKs asszonyok közül egyesek bajszot növesztettek, az "él/teljesítmény" sport lassan vegyi hadviselésbe kezd átcsapni. Iszonyat monoton lehet pusztán súlyokon/gépeken erőlködni, minden tiszteletem azoké, akik magukért teszik, csak sajnos sokan csupán a látszatra gyúrnak.
Komolyan nem gondoltuk, hogy egy hirdetés még meg tud lepni minket, de igen. Ugyanis az aranyhegyi villát legalább hat nyelven hirdették meg, már amennyit meg tudtunk különböztetni, 10 szobájával 550 millió forintért. Ebből elég egyértelműnek tűnik, hogy a közel milliós négyzetméterárú ingatlant…..
A magát korábban kormányzónak kikiáltó Borbély József a február végi, senki által észre nem vett hatalomátvétel után most újabb szintet lépett. Kormányt alakított. Nem viccelek. Tényleg...
1. Nem prioritás az „A-ból B-be legrövidebb” elv Mikor Budapesten szoktam kerékpározni nekem sem szokott ez fontos lenni. Minek menjek kinn a nagy forgalomban, vagy párhuzamosan a járdán/gyalog- és kerékpárúton gyök kettővel, mikor pár utcával arrébb párhuzamosan ugyanoda jutok? Alig van forgalom,…..
Ejkekjetter 2016.04.14 18:12:56
@Álom Polgár: Nem, képzeld én szóltam, hogy van bringám is nem csak autóm, azóta nem kell súlyadót meg semmi ilyesmit fizetnem, a kötelezőmet is állják, de kapaszkodj meg, még a benzint is ingyen kapom a kocsimba a MOL kutakon, ha fent van rajta a bringatartó.
Én értem, hogy egyesek szűklátókörűségük okán nem tudják elképzelni, hogy valakinek az autója mellett biciklije is van, pedig képzeld rengetegen vagyunk így.
Viszont mivel már általános iskolában is bringázgattam, nem kellett jogosítványt szereznem sem, se KRESZ tanfolyamon nem vettem részt, se semmi, a volt ofőm igazolta, hogy látott már bringázni, és egyből kaptam a jogsit.
A végére még megjegyezném, hogy szívesen tartok felvilágosítást a fogamzásgátlásról a kedves párodnak és a szüleidnek is.
Hát, nem tudom, hogy szeretnék-e 60 négyzetméteren lakni 69 millió forintért. Persze, kinek mi a prioritás. Ha más szemszögből nézzük, minek is venne valaki nagyobb házat, ha elég neki két szoba is? Ez mondhatni „környezettudatosabb”, fenntarthatóbb szemlélet. Mindenesetre egy szinte barokkos…..
A kislakások meglehetősen megosztóak a lakáskeresők között. Vannak azonban élethelyzetek, amikor praktikus és anyagi szempontok miatt ezek bizonyulnak a legjobb döntésnek. A hét kedvenc ingatlanjaiból válogatva összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel élhetővé és otthonossá tehetők ezek a…..