Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Makarész Rita

67 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drága Szülőtársak! Ismét sarkalatos kérdéshez érkeztünk közös elmélkedésünk során, ugyanis arra gondoltam, beszéljünk azokról a rettenetes szülőkről, akik vágynak a gyermekeik nélkül múlatni az időt. (Egész konkrétan az uramra és magamra gondolok, hiszen más szülők…..
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ismét olyan témához értünk, amelyről mindenkinek van véleménye, tapasztalata és nyilván számos javaslata is. (Mindhárom kategóriában szeretettel várom a hozzászólásokat.) A fürdőszoba és a vécéhasználat van szó. Ez az a (szó szerint) sikamlós…..
Kedveskéim! Attól tartok, egy sokakat mélyen érintő témát szeretnék boncolgatni: a selfie-zést, vagy magyaros írásmóddal szelfizést. Abból gondolom, hogy ez a lélek mély bugyraiba hatoló topik, hiszen ha nem lenne az, nem kellene napi 10-15 szelfit lájkolnom a Facebook-on.…..
Drága Barátnőim, Anyatársak! Könyörögve kérlek, valljátok be, hogy időnként benneteket is az őrületbe kerget a saját gyereketek. Hogy ha egyetlen személyt lehetne megnevezni a Földön, akitől sikítófrászt tudtok kapni, akkor kis habozás után (amelyben még megfordul a…..
Kedves Asszonytársak, Negyvenen Innen és Túl (és Mindazok, Akik Pont Negyven Évesek)! Az előző bejegyzésben sorra vettük azokat a nyomós érveket, amelyek a fiatalabb pasik mellett szólnak. (Ugyanis állítólag a puma nők negyvenéves koruktól hajlamosak inkább fiatal hímeket…..
Kedves Hölgyeim, Drága Negyvenesek (és természetesen Drága Harmincasok)! Arról értesültem a minap, hogy a nők negyvenéves koruktól szívesebben választanak fiatalabb partnert maguknak. Egész pontosan egy randioldal tette közzé a statisztikáit, amelyek szerint 29 éves korukig a nők…..
Drága Lányok, Asszonyok! Amennyiben a blog címében megjelölt negyvenesek vagytok, jó eséllyel már késő tisztázni azt a kérdést, hogy vajon készen álltok-e az anyaságra. És egy-két-három gyerek után még inkább késő azt sikoltozni, hogy "nem"!Ellenben, ha még a…..
Drágáim! Leszünk barátok? Öri-bari? BFF? (Utóbbi jelentése mindazok kedvéért, akik nem járnak a 11 éves lányukkal különböző cukiság-boltokba BFF-karkötőt venni: Best friends forever.) Szóval, a célom: minél több barát szerzése. Ugyanis egy bizonyos kor után mintha egyre…..
Drága Barátnőim! Bár mindenki ismeri a válások hihetetlen arányáról szóló statisztikákat, valljuk be, hogy mi nők, a szívünk mélyén hosszú, életfogytig élethosszig tartó kapcsolatra vágyunk. Eleinte legalábbis. Aztán persze sokan rádöbbennek, hogy a rózsaszín fátyol…..
Drága Kedves Jó Barátaim, Ismerőseim és Üzletfeleim! Alábbi mondataimat köszönetnek szánom nektek, akik voltatok olyan meggondolatlanok és 15 ezerszer letöltöttétek a bejegyzéseimet... Szóval, mit is mondhatnék: köszönöm! Hálából megmutatom nektek, milyen a "40 az új 30"…..
Kedves BKV-zó Utastársaim! Mi, akik évek óta közlekedünk a BKV kiterjedt hálózatában (jelzem, igazán megérdemelnénk egy törzsutasoknak járó VIP-elhelyezést a vezetőfülkében vagy valamiféle kedvezményt), szinte már csukott szemmel is felismerjük a tömegközlekedés…..
Drága Barátaim! Nyilván senkinek nem mondok újdonságot, amikor kifejtem, hogy változóban van a világunk értékrendje, különösen a tehetség és az érték meghatározását illetően. Ma, amikor Nicky Minaj az élő cáfolata annak, hogy több kell a népszerűséghez, mint egy sebész…..
Drága Lányok, Asszonyok, Szülőtársak! Mi máson járhatna mostanság az eszünk, mint a gyermekeink évkezdésén? Ha bölcsi, akkor az iszonyú hisztiktől félünk, ha ovi, akkor az iszonyú hisztiktől és ha iskola....  akkor az iszonyú hisztiktől. Bár én felsős gyerekek…..
Kedves Szülőtársak! Akinek semmit sem jelent a szeptember 1.-i dátum, az ne is olvassa tovább e sorokat. Akinek csak annyi villan be, amennyit a pszichológus díványán már sikerült kielemezni a hajdanvolt sérelmekről és félelmekről, az pillantson bele a bejegyzésbe, aki viszont a…..
Kedveskéim, Drága Jó Párkapcsolatban Élők! Mint azt valamennyien tudjuk, a tartós, jól működő párkapcsolatnak számos ismérve van (mint például, hogy jó esetben két személy vesz benne részt, akik valamiféle konszenzuson alapuló kontaktust tartanak fenn egymással), de mind…..
Drágáim, Ti Tudatosan Élő és Táplálkozó Egyedek! A tegnapi napon egy világ dőlt össze bennem: publikálták a tanulmányt, amely szerint a halolaj kapszula a korábbi meggyőző érvekkel szemben mégsem hat pozitívan az agyműködésre. Arra alapozták ezt a megállítást a kérges…..
Kedves Hölgyek, Lányok, Asszonyok! Ez a bejegyzés kifejezetten nektek szól, akik láttatok már ezt-azt, átéltetek ilyet-olyat, tapasztaltatok egy s mást. Tegnap értesültem róla, hogy végre piacra dobták a női "Viagrát", aminek nem egészen ez a neve, a hírekben női…..
Drága Szülőtársak! Nyilván ti is vágjátok a centit az iskolakezdésig, ami immár valóban csak napok kérdése. (Azért nem vagyok teljesen biztos a napok számában, mert augusztus 20-án nagy örömömben egy hirtelen mozdulattal levágtam a centi maradékát és beleszórtam a…..
Drága Honfitársaim! Nemzeti ünnepünk árnyékában, amikor minden tele van a friss kenyér illatával (ami csak nehezen tudja elnyomni a Fornettiéktől kispriccelő csoki- és fahéjaromát), és mindannyian kokárdával rögzítjük a búzakalászt pörge kalapunk pántlikájára, érdemes…..
Drága Sorstársaim, Ti, Akik Velem Együtt Holnap Kezditek A Fogyókúrát! Valljuk be egymás közt, ez a pár fokos lehűlés meghozta az étvágyunkat. Hiszen a hőségben mintha elpárolgott volna az…..
Drága Barátnőim! Bevallom, hogy trükköztem a címben: a fenti illusztráción kívül nem fogok több cuki képet beilleszteni a szövegbe. (Bár lehet, hogy ha így tennék, sokkal többen…..
Lányok, Asszonyok Csatasorba! Ahogy nyilván ti is szembesültetek vele: hamarosan kezdődik az iskola. Ez önmagában jó hír lenne, hiszen ki a fene bírja már idegekkel és anyagilag a gyermekek két és fél…..
Kedves Lányok, Asszonyok, sőt Urak! Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én úgy érzem, ezen a nyáron mintha jó 15-18 fokot emelkedett volna az átlaghőmérséklet. Valahogy úgy tűnik, mintha néhány nap…..
Drága Sportbarátok! Percekkel ezelőtt rágtam le az utolsó körömdarabkámat is, Hosszú Katinka második kazanyi világbajnoki címét végigdrukkolva. Amikor pedig a Magyar Televízió szívtelen…..
Drága Jó Kedveskéim! Olyan témáról szeretnék ma értekezni, ami egész biztosan mindnyájatokat érint az év során: a születésnapról. És annak megéléséről.…..