Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Raha92

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok-sok évvel ezelőtt volt egy olyan projektünk, ami az automatikus kampányfigyelést valósította volna meg a hazai weboldalakon: a bannerek követését, lementését, ebből egyfajta statisztika készítését. Sok olyan problémába botlottunk, ami miatt az automatizálás akkor nem tűnt…..
Raha92 2014.08.28 13:54:19
Így van.
blog.jabjab.hu/ugynokseg/reklamado-nyilt-level.html
És sorolhatnám.
1, Az a cég aki kimegy ezért külföldre, nem itthon fizet adót.
2, A törvény célja a nagy médiacégek adóztatása. E helyett a kisvállalkozásokat szopatják.
3, Kidolgozatlan, hozzá nem értő emberek rondítottak bele megint a témába.
4, Értelmezhetetelen, ezernyi ponton olyan, hogy azzal ah akarnak, bárkit megbüntethetnek - vagyis bizonytalanságot hoz magával, és a válalkozási kedvet csökkenti.
5, A piac természetes evolúciójával szemben megy, olyan területeket "erősít meg", amelyek eddig vesztettek, főként a hatékony megoldások hiánya miatt...
6, Év közben újabb adó? Ez az adópolitika? Hogyan lehet így tervezni????
7, Üzenem mindenkinek aki megszavazta, részt vett benne, hogy +//%+"+4'+!FGHg!!!
Az alábbi sztori jó példa arra, hogy attól, hogy valami nincsen táblával külön tiltva, attól még nem biztos, hogy szabad. Korábban sok vita volt akörül is, hogy mikor szabad járdára parkolni és mikor nem, a többség ezt már jól tudja - legalábbis a blog olvasói -, de kérdés,…..
Raha92 2010.05.28 14:58:17
Engem is itt büntettek meg, az indok ugyanez volt, járda.
Momentán belefutottam ebbe a lezárásba:
autozz.blog.hu/2010/05/16/barmikor_elszallithatjak_az_automat
és laza 45 percig nem találtam a közelben parkolót. Leálltam ott ahol a lépcsők miatt leszűkül az út. Feltételeztem hogy ez NEM járda, hiszen onnan 10m-re kiszélesedik, és autók parkolója van kijelölve, ráadásul azzal a kijelölt parkolással nem teljesül semmiféle járdán parkolási szabály (hely a gyalogosoknak, legalább a jéárda fele megmarad, de legalább 1,5 méter, ilyesmi.
Erősen félrevezető, igazságtalan. De a köztereseknek jó bevétel majd pont ők vágnák le az aranytojást tojó tyúkot?

Egyébként sikerült BÁRMIT találni arra vonatkozóan, hogy ez itt NEM járda?
Reggel arra béredni, hogy ez ELMŰ emberei kikötik a villanyórát, pláne azután hogy befizettünk épp ennek a szolgáltatónak egy valag pénzt, nem lehet kellemes. Levélírónk éppen így járt, egy valahogy kimaradt novemberi tartozás miatt került ebbe a helyzetbe és kellett még a…..
Megjelent a Magyar Közlönyben a 41/2010-es kormányrendelet, a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról. Amikor a kormányrendeletbe beletekintünk, rögtön kavarognak bennünk a gondolatok a banán és az akvárium görbületéről egyszerre.Egyrészt tény, hogy…..
Nézegetem a tévéreklámokat - tudom, ez egyfajta mazohizmus -, és meg kellett állapítsam: a kétezres évek végének meztelen csaja a humor lett. Ugye ha nincs semmi kreatív ötletünk, ha az, amit el akarunk adni, annyira érdektelen, annyira nem különbözik a versenytársaktól, hogy…..
Vannak olyan egyértelmű dolgok, amiket mégis érdemes magyarázni, mert könnyen eshetnek egyesek a tudatlanság csapdájába. Ilyen egyértelmű dolog az is, hogy arról van adatunk, amit mérünk. Ugye, mennyire nem tűnik ez bonyolult kijelentésnek?Pedig a mindennapok során nem egyszer…..
Ha reggel, az álmosan feltett kávé nem akaródzik feljönni a kávéfőző 'emeletére', viszont egyre büdösebb lesz a konyhában, majd hamarosan leesik a kotyogó műanyag nyele, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a szerkezetbe nem tettünk vizet.Kiegészítő megfigyelés: ha a fentiek…..
Érdekes cikk jelent meg az eMasán arról, hogy néhány újság mit gondol a fizetős online tartalmakról. A lényeg: az offline lapok el tudják képzelni a fizetős/előfizetős modellt (a cikkben a létező megoldások el is hangzanak), míg Uj Péter szerint az egész egy nagy…..
Egy közszolgáltató cég weboldalának a célja az, hogy informáljon. Gyorsan, könnyen szabatosan. Nem az a dolga, hogy zenéljen. Nem szórakozni járok oda, hanem információért!Ráadásul előfordul, hogy rövid időn belül többször is vissza kell oda térnem. Ilyenkor piszok zavaró, ha…..
Elképzeltem azt a vállalati értekezletet, amikor egy újító lelkületű munkatárs előhozakodik egy olyan hirdetési rendszerrel, mint az AdWords lett: a hirdetések utáni fizetés kattintás alapú, de nem fix az ár, hanem a hirdetők licitálhatnak arra, és ráadásként minél…..
Ez tényleg egyszerű rablás, ennél az is jobb lenne, ha a az OTP alkalmazottja fegyvert fogna az ügyfélre és elvenné a tárcáját. Abban legalább van izgalom, nemcsak megalázás. A sztori: Vomit barátunknak csekken rótta le tartozását egy francia ügyfele, az OTP pedig hónapokig ült…..
A Port.hu és a Google közötti megállapodás nyomán mostantól ha egy film címére keresünk a Google.hu-n, nulladik találatként kapjuk meg a Port adatbázisa alapján az adott film hozzánk legközelebbi vetítési helyét és időpontját. A filmről egyből megtudhatunk pár…..
Amikor arról írok, írunk, hogy a közösségi médiát lehet használni reklámra, akkor rendszeresen elhangzik, hogy fórum hozzászólásokban és kommentekben is lehet magunkat hirdetni. Mindig hozzátesszük, hogy az ne legyen spam, azaz ne legyen kéretlen, kapcsolódjon a tartalomhoz, ne…..
Bécsi Lét Lakások nyomában 2008.09.12 10:45:00
Tegnap voltam két lakást is megnézni. Az egyik a 13-ik kerületben van, ami egy villanegyed. A ház egy nagyon csöndes, eldugott utcában áll, sajnos nem valami szép, de a lakást felújították jól. Ezzel együtt nem szerettem bele, ezen kívül mind a közvetítő, mind pedig a tulaj…..
"Az adatok alapján a franciák májusban több, mint 13,5 millió filmet töltöttek le illegálisan az internetről, miközben az országos filmközpont 12,2 millió mozijegy eladását rögzítette az adott hónapban. A jelenség "veszélybe sodorhatja a film- és audiovizuális…..
Szujó Zoltánt ma délután tulajdonképpen csak azért nem vágták pofán a Hungaroring negyvennégy fokos betonján, mert a Forma-1-es pilóták, csapatvezetők és mérnökök sokkal türelmesebb népek, mint mi, akik biztos, hogy vérben forgó szemmel reagáltunk volna arra, ha egy izgága…..
BúvárBlog FF, IE 2008.03.22 21:51:40
Hol is hagytam abba? Ja igen, öröm és boldogság.Ami tegnap estig tartott. Lefagyott a Vista. Hát, van ilyen. Aztán megint. Megint. Megint. És újra. Én meg nem akartam verni a gépet, hát vertem a fejem a falba.Régi motoros vagyok már, elkezdtem szépen variálni a BIOS-ban. Kikapcsoltam…..
BúvárBlog Kalandjárat 2008.03.22 21:43:38
Érett már egy ideje a laptopcsere. Amióta a régivel már internetezni sem lehetett, váltani akartam. Olyanra, ami nem csak netezni jó, hanem mondjuk videókat vágni.Ilyenkor elkezdődik a mindenféle honlapok böngészése, az árak összevetése, fórumok olvasgatása. Körvonalazódni…..