Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blindeye

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei Media Hungary-n jelentették be, hogy a TV2 egész pályás letámadást indít a magyar kábeltévé piacon és 10 új csatornával hódítanak. Ezekből nyolcat jelentettek be, 2 meglepetés lesz majd. Bővebb részleteket nem lehet tudni, de a csatornák hamarosan elindulnak, a DTV News először hozta…..
A Blikk fáradhatatlan oknyomozó újságírója kiderítette: A népszerű tévés-rá­diós a Shamar­pa Kft.-n keresztül intézi feleségével, a második gyermekével várandós Viktóriával a pénzügyeit. És nem is akárhogy! A cég csak tavaly 123 millió forint nettó árbevételre…..
blindeye 2014.12.01 11:58:26
@Teddyke: Azért nem csak szimplán műsorkészítési lehetőséget kapott, hanem az a még nagyobb szerencse is érte, hogy a reggeli műsorsávból kiütötték mellőle a legnagyobb, és legalább olyan potens versenytársát is...
blindeye 2014.12.01 12:20:14
@John Silver: Tehát a NeoFM-nek azért kellett megszűnnie, mert a Bumeráng nem voltszórakoztató. Értem...
Kevés dologban voltam olyan biztos, mint abban, hogy Kate Upton melleit már nem lehet jobbá varázsolni, mindegy mit öntenek rá, vagy milyen szögből fotózzák. Tévedtem. A Sports Illustrated gondolt egy nagyot, és olyan megoldást dobott be, amire bátran merem mondani: így még nem…..
Nevelek A nagy pedagógus-átverés 2013.07.20 23:17:09
Az Orbán-kormány rendkívül intenzív, hosszú és fordulatokban gazdag kommunikációs hadjárata lassan végére ér: már a legeldugottabb magyarországi tanya, tömegkommunikációval alig találkozó lakója is tudja, hogy rettenetesen jó lesz most már a pedagógusoknak, mert iszonyatosan…..
blindeye 2013.07.21 21:25:06
@bigmax: "Dolgozatok javításában mi a megterhelő?
Egy gimis matek dolgozat egy feladatának leellenőrzése 1-2 perc ha a tanár ismeri a matekot és a tanuló is olvashatóan ír.
Nem bántani akarom a tanárokat de szerintem túlmisztifikálják a munkájukat."

Ha van 5 feladat - márpedig egy dolgozatban van -, az máris 5-10 perc. Egy osztályban van mondjuk 30 gyerek, azaz azonnal 150-300 percnél (2,5-5 óra) járunk. Még akkor is, ha minden gyerek szépen ír és a tanár "tudja a matekot". És ez még csak egy osztály. Belegondoltál abba, amit írtál?
blindeye 2013.07.21 22:03:08
@Nyunyócska: Magam is rendelkezem egyetemi kétszakos középiskolai tanári diplomával - még a rendszerváltás hajnalán szereztem -, de egyéb okokból kifolyólag soha nem tanítottam. Feleségem viszont tanár egy nyugat-magyarországi nagyváros jónevű gimnáziumában, így képben vagyok a tanári munkával kapcsolatban... :) (Bocs, inkább :( )
blindeye 2013.07.22 21:37:56
@Tihanyi Zsófia: "A gyengébbek kedvéért: közoktatás-vezetői szakvizsgája az igazgatónak és helyettesének (helyetteseinek) van, mert nekik kötelező. Régen még támogatták a szakvizsga megszerzését, ma már erre kevés az esély, pályázati pénz kellene hozzá. De mikor egyezne bele a főnököd abba, hogy közoktatás-vezetői szakvizsgát tegyél le? Hiszen akkor konkurenciát jelentenél neki! Úgyhogy van szakvizsgázott tanár, de többnyire csak a vezetők meg a szakmailag igényesek, akik még a támogatott időkben szakvizsgáztak."

Asszonynak három szakja van, ebből kettőt még az átkos végén szerzett - azaz azok még érnek is valamit -, a harmadikat később, és van közoktatás-vezetői szakvizsgája is, ennek ellenére csak egy "sima" szakvezető egy gyakorló gimnáziumban. (Igaz, hogy néhány éve már az sincs, akit gyakoroltatna.) Az igazgatójának és az igazgató-helyetteseinek a képzettsége, noch dazu a pedagógiai eredményei az övé nyomába sem érnek, jelen állás szerint azonban a hoffmani rendszerben mégis ők fogják majd minősíteni őt...
Miután a szárszói dzsembori kapcsán megtudtam, hogy még létezik, tegnap este fellapoztam a négyszáz forintba kerülő Hócipőt. Átlapozva a negyvennyolc oldalnyi kínkeserves szenvedést komolyan gondolkozóba estem. Voltak ezek az emberek egyáltalán valaha viccesek? Az újság…..
Érdekes, és elég súlyos következményeket előrevetítő témával látszik kezdődni a politikai ősz: a régóta lebegtetett, köztudatban tartott választási előregisztráció - csak azok a választók vehetnek részt majd a terv szerint a parlamenti választáson, akik e szándékukat…..
blindeye 2012.08.23 10:02:05
@nutzo: "Vegre tenyleg az menne el szavazni, aki akar, es nem mindenfele irni/olvasni nem tudo droid."

Csak egy röpke kérdés: Szerinted 2010-ben a 2/3 kikből jött össze?
blindeye 2012.08.23 10:32:53
@VT Man: "Én pl. szívesen látnám azt, hogy aki több SZJA-t fizet be 4 év alatt, annak többet érjen a szavazata."

A választás (volt) az utolsó, ahol mindenki ugyanannyit ért...

Welcome to the brave new world!
Matolcsy és Rogán 300 milliárdos munkahely-teremtési csomagot jelentett be. Ugyan tegnap még azt mondta, hogy a "költségvetés már így is okot ad az optimizmusra, mivel 2013 végére 200 ezerrel lesz több munkahely a ciklus elejéhez képest. Igaz, mindezt a közmunkaprogramra építik,…..
blindeye 2012.06.28 17:48:17
@immortalis: "miért nem rúgja végre picsán valaki ezt a futóbolondot?"
Rendkívül egyszerű! Azért, mert aki picsánrúghatná, ugyanolyan bolond.
Állandó olvasóink bizonyára ismerik a Black Sabbath-szappanopera minden állomását, aminek központjában a méltánytalan szerződés miatt sajtóhadjáratot folytató Bill Ward dobos áll, aki nem volt hajlandó elvállalni a három idei koncertet, mert nem kapott korrekt ajánlatot. A ma…..
comment:com Vége a Heti hetesnek? 2012.05.13 09:41:00
Az RTL Klub 1999 óta műsoron levő beszélgetős showműsorával kapcsolatban kis túlzással az utóbbi éveben szinte minden évadban felmerül a kasza kérdése, vajon folytatódik-e vagy sem, kell-e az RTL Klubnak egy nyilvánvalóan pártos, és egy oldalra (oké, mondjuk ki, balra) húzó…..
blindeye 2012.05.13 19:08:12
@Buntmetall: "Értékes műsorai nincsennek, soha nem is voltak, lásd móunikashó meg győüzike só, stb... Kritikán aluli az egész (szenny)csatorna."
Úgy látom, figyelemmel szoktad kísérni ezeket a műsorokat.
blindeye 2012.05.13 21:00:33
@pharmacyli: Elég sivár életed lehet... :)
Azt írja a Képviselő Funky hogy "Selmeczi Gabriella elborzadva értesült arról, hogy a nemzetközi baloldal francia importtüntetőkkel készül meggyalázni március 15-i ünnepünket." Konkrétan így fogalmaz a zsák foltja Fidesz szóvivője:"Tovább folytatódik a…..
Ma reggel érdekes e-mailt kaptam a Getty Images stockfotós ügynökségtől, ahova néha feltöltögetek képeket eladási, licenc céllal. A cég szóvivője tájékoztatta a fotósokat, hogy nemrégiben egy francia bíróság 130 ezer eurós kártérítést ítélt Le Corbusier építész és…..
blindeye 2012.02.14 13:34:26
@geegee: Most már maximum a csillagokat lehet fotózni...

Nana, már azokat is árulják. Aztán ha valaki vett egyet, mondhatja neked, hogy milyen alapon fotózod az ő csillagát...
 Pénteken a Film+ kicsit másképp adta le a Függetlenség napját, mint ahogy azt annak idején Roland Emmerich elképzelte. Will Smith és Jeff Goldblum nem menthette meg a bolygót, a földönkívüli civilizáció leigázott minket. Ráadásul nem is egyszer. Greg820 nevű kommentelőnk…..
Frappáns választ kaptunk két, X-Faktorral foglalkozó írásunkra. Az RTL tehetségkutatójának előző döntőjében volt ugyanis egy jelenet, amiről egy éles szemű olvasónk azt feltételezte, nem is annyira élő, mint azt a kiírás és a tévé sugallja. Az érzéki csalódást (?), vagy…..
Sejtettük, hogy Muri Enikő bőrgatyába bújtatott tompora illetve az azzal kitakart (?) vagy optikai csalódás miatt láthatatlan (?), esetleg veszett gyorsan a színpadra pattanó (?) táncosnő ekkora vihart fog kavarni kedves olvasóink körében, pedig de. 328 komment jött a posztra, java…..
blindeye 2011.11.05 21:15:37
@jet set: Milyen szőke hajra gondolsz? Az egy díszletfény a háttérben, már kitárgyaltuk.
blindeye 2011.11.05 21:49:17
@Dnalorid: "Amúgy ez a faktor rákfenéje is,már több kritikában is leírták,hogy a mi magyarok egyszerűen nem vagyunk kíváncsiak a csapatokra,nem tudunk azonosulni velük..."

Szerintem is a formátum a hibás, a magyar nem vevő három bájgúnárra együtt...
Az X-Faktor harmadik döntőjének élő közvetítése alatt egy jó szemű olvasónk olyat látott, amilyet utoljára mi is csak a Star Trekben: egy ember a semmiből materializálódott a légtérben, majd testet öltve vonaglott egy jót. Muri Enikő éppen Pink You and Your Hand című…..
blindeye 2011.11.03 20:13:48
@ahoj: Mindannyian láthattunk már világhírű előadót a saját, több százszor, ezerszer az anyanyelvén előadott számába belebakizni, vagy híres színészeket a századik előadás után bakizni. De itt még véletlenül sincs ilyen, holott valószínűleg nem is mindenki tudja, hogy pontosan miről énekel. Persze az is lehet, hogy valóban csupa nyelvzsenivel van dolgunk...
blindeye 2011.11.03 21:09:53
@bonifac: "Vagy csak Ördög Nórinak fingja nincs mikor van a lottósorsolás..."

Lehet, hogy az meg valójában vasárnap van, csak nekünk már szombaton mutatják? :)
blindeye 2011.11.04 10:32:02
@Tita nick: "Én itt szerényen csak egy linket tennék ide, ami megmagyarázza remélhetőleg, miért is kuka a magyar X Fucktor."

De hát ez is akkora pléhbekk, mint ide Lacháza! Max. annyival jobb, hogy a Nicole még jobban néz ki, mint a Keresztes Ildikó...
Kedves Őfelsége, Harold-Harald (vagy hogy a bánatba hínak tégedet.)Engeggyed meg nekem és a kiccsaládom részire hogy kifejezzük méjséges megrendűlésünket a tikteket ért tradzsedy miatt! Mintha a súllytólég rugott vóna mellybe mikor értesűltem errűl a támadásrúl! Nagy…..
Amikor a Köztársasági Elnöki Hivatalban dolgoztam, volt egy nagyon egyszerű policy, amelyet nem is én találtam ki, megörököltem, de boldogan követtem. Ha az államfő beszédet mondott, azt mi magunk is rögzítettük, elkészítettük a szó szerinti átiratát, és amint tudtuk,…..
Néhány napon belül kétszer is szerepelt Szlovénia a fontos hírek között. Az első hír hétfőn érkezett és ritka erős wtf élménnyel járt (legalább is nálam). Szlovénia barátságos hely, és rövidke tengerpartja miatt a magyaroknak általában nincs olyan mély benyomása róla,…..
blindeye 2011.06.22 19:07:16
@Várúr: Igen, szívesen elmennék már én is szabadságra, igaz előtte nem fogok ilyen nulla színvonalú posztot írni. Tudjuk be a dolgot annak, hogy ma nagyon meleg volt/van.
A nemrég még búcsúturnéját bejelentő, majd aztán gyorsan visszakozó Judas Priest honlapján közölte, hogy K.K. Downing gitáros (a képen bal szélen) elhagyja a metálzenekart, és így a most következő turnén sem ő játszik már. Az együttes maradék négy tagja sokáig…..
blindeye 2011.04.20 21:31:49
blindeye 2011.04.21 15:19:07
@Dr. Schwanzkopf Rudolf: Hát igen, hiába volt Ripper Owensnek kitűnő hangja, ő mégsem volt Halford...
blindeye 2011.04.21 22:22:49
www.kkdowning.net

APRIL 21st 2011

K.K. Downing press release

Dear friends,

It is with much regret that I will not be with you this summer. Thank you all from the bottom of my heart for your concerns about my health. Please rest assured that I am O.K.

There has been an ongoing breakdown in working relationship between myself, elements of the band, and the band's management for some time.

Therefore I have decided to step down rather than to tour with negative sentiments as I feel that this would be a deception to you, our cherished fans.

However I would urge you to please support the Priest as I have no doubt that it will be a show not to be missed.

All my love and respect,

signature

Az EPITAPH turnét nyilván egyfajta lezárásnak szánták. Mi a túró történhetett, hogy még ez sem számított? Pénz? Furcsa lenne.
Félrefordítások Kihullás 2011.04.09 14:58:00
Zoltán beküldése az aktualitása miatt kerül ki soron kívül:Mai (április 4.) MTI a japán fukusimai erőmű körüli eseményekkel kapcsolatos hírében ez a gyöngyszem:"A magyar Országos Atomenergia Hivatal honlapján olvasható tájékoztatás szerint az egyes prefektúrákban…..
A Lángoló Gitárok is hírt adott róla, hogy idén elbúcsúzik a Judas Priest, egész konkrétan az Epitaph nevű turnéjukkal tesznek pontot a karrierjük végére. Noha az akkori sajtóközlemény elég egyértelműen a zenekar végére utalt, a Judas Priest most némileg visszakozik. Glenn…..
Gulyásdemokrácia Álszentség 2010.12.07 10:16:00
Emlékezhetünk még, a nyáron hatalmas hírveréssel beharangozta a kormány, hogy most majd az állam magán kezd el spórolni, lecsökkentik a pártok támogatását tizenöt százalékkal. Meg is tették, ahogy azt kell. Mert ez így milyen korrekt a nyolc évig senyvedő néppel szemben, de…..
Mindeközben Budapesten... Vitézy Dávidot fogják kinevezni a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. élére. Az Örülünk, Vincent blog egy emberként esett seggre a láthatóan senkit meg nem lepő hír hallatán. Úgy vagyunk ezzel, mint az egyszeri parasztbácsi a műrepülőbemutatóval:…..
Figyelem: spoileresAz Eredet nem csak az év egyik sikerfilmje, hanem nézők ezreinek agyát mozgatta meg az alkotás,  különféle fórdumokon vitáznak, eszmét cserélnek, megosztják véleményeiket (nálunk is volt néhány Elanor kritikájánál). A film végén Cobb megpörgeti a…..
Igen, tudom hogy tegnap megint volt a tévében, de egy Zslive elég volt. Ellenben a magyarokat megihlette ez az alkotás és a Youtubeon máris fent van egy best of válogatás. Az elkápráztató színészi játék mellett a díszletekre érdemes még figyelni. Minden hajó ugyanazt a belsőt…..