Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ginya

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szokás szerint átalakította a tavaszi műsorrendet a Fox, jön a Touch és mellé Gordon Ramsay újabb reality-je (ez már a harmadik, amit a Fox vetít), a Hotel Hell, visszatér a Breaking In, a Dr, Csont pedig az American Idol csütötörtöki felvezetését kapja meg, az így az újabb évad…..
Aszongya az újság: Veszprémben nyár elején felszereltek egy kamerát egy kereszteződésbe, ami azt lesi, hogy ki hajt át a piroson jobbra kis ívben. Szeptember elejéig 1513 autósnak postázták a százezer forintos csekket a zéró tolerancia jegyében. A veszprémiek ezt nagyon…..
Akkor folytatódjon a múlt héten megkezdett reklámszavazás, amelynek során a hazai reklámokat vizsgáljuk meg közelebbről. A kezdeti kissé száraz, és logikailag is hibás Addict Reklámverseny elnevezést ezennel ünnepélyesen a kukába hajítjuk. Mivel ebben a rovatban a reklámokat…..
Mostanában többször ért a meglepetés: felnőtt, huszonsok éves, olykor már harminchoz közeli ismerőseim nem tudták, hogy újonnan kapott/vett/örökölt mechanikus óráikat naponta fel kell húzni. "Öregem, ez egy szar, állandóan megáll. Nézd, most megrázom, megy egy kicsit,…..
Most küldte levelét sportautó-szakírónk, a kiváló Gyulavitéz a szerkesztőségi listára. Olvasóink a cikket valósággal falják, lehet, hogy éjfélre többen olvassák majd el, mint a Karotta Audi R8 tesztjét, pedig az valahol 40 ezer olvasó táján áll. A Cadillac CTS most, negyd…..
Az alábbi ügy több szempontból is érdekes, egyrészt röhejes,  hogy a jogalkotók nem tudják végre megfelelően rendezni a mopedautók ügyét, másrészt köteles-e egy rendőr figyelembe venni ilyen esetben egy jogerős ítéletet? A Zugügyvéd jogérzéke azt súgja, hogy nem, de…..
Ginya 2008.02.19 08:40:51
Alapjában véve nem értem az ellenkezéseteket.
Azt mondjátok, ez nem robogó, amiben lehet igazság, DE: Rengeteg gyerek kap egy 50 cm3-is robogót, ami kis okosítás után már 80 cm3, és előfordul hogy 100 km/h-ra is képes. Pesten is elég komoly veszélyeket rejt, főleg a kiskerekű vackok, mert egy nagyobb kátyú és bukás a vége. Vidéken, ahol esetleg kisebb a forgalom, meg a hirtelen felbukkanó kisgép okozhat veszélyeket. Lássuk be, ezek a srácok/lányok nem éppen KRESZ guruk, most kezdik csak küzúti közlekedésüket fejleszteni. És Ti azt mondjátok, a négykerekű autópótlék a hülyeség maximumfoka:
1. ...mert lassú, és veszélyes a lassúsága => ha smkp-nak hívnánk, nem mehetne nagy sebességű útra (autópálya, autóút), kiemelten nagy forgalmú útra sem (mondta vki, Szentendrei/Váci út => tudtommal ki van rakva a lassú járművel behajtani tilos, legalábbis a Szentendrein biztos). ...Felkenődik a nagy/gyorsabb jármű elejére => a lovaskocsi is, kivilágítva a max. 10 km/h-val? Elgázolod, mert te 90 km/h-val mehetsz lakott területen kívűl? 50 km/h a lakott területen a sebességkorlát, ez meg 45-tel megy. Akkor tiltsuk ki az összes tömegközlekedési járművet, mert a legtöbb 40-50 között halad? A normál haladásnál hasonlítottátok össze az ütközés erejét. És a smkp vs autó ? Ha a motor 80 km/h ment, sufnituninggal? Ebben szerintem több eséllyel lehet egy ilyen helyzetben túlélési versenyre kelni.
2. Hivatkoztatok a fitalságra, nem kell nekik autó. Én a fokozatosság híve vagyok, amit a motoroknál láthatunk. Nem ülhetsz azonnal egy egy literes szörnyetegre. Miben más az, hogy a 17 éves srácok/lányok már vezethetik apu/anyu 150 lóerős közép-kombiját szombatonként diszkóbusznak? Hány fiatal hal meg majd minden hétvégén? Miért nem látjátok be, ha pl egy kisebb, zsebpiszokkal gyakorlatot szereznek, talán ha megszűntetjetőek nem is, de csökkenthetőek lehetnének ezek az esetek?

Tudom, a jelenlegi rendszer rossz. Ez tény. Talán felül lehet emelkedni ezen, és a jogszabályalkotók is látnak benne annyi fantáziát, mint páran, akik mellette vannak.
Személy szerint én egy olyan változatot tudnénk elképzelni, hogy a B1 kategória jogosítványába illeszteném, egy kis gyakorlati vizsgához azért kötelezném. De smkp műszaki kategória alá, tehát a sarcok alá pozícionálnám. És csúnyán megbüntetném, ha 3 sávos nagysebességű úton a belső sávban menne 45-tel. És megtanulná már 16 évesen, mit is jelent szabályok szerint élni. Szerintem...
Ginya 2008.02.19 10:10:23
=> Okoska To:rp

igazad van, autópálya nem hangzott el, kicsit túldramatizáltam.
De én erre a táblára gondoltam, vagy inkább azt mondanám, ehhez hasonló:
www.hidegkuti-autosiskola.hu/kreszszab/tabla_1/jarmuvekforg_14/14_55.JPG
Ha jól tudom, ez ki van rakva azokra az utakra, amit én kiemelten nagy forgalmú útnak neveztem (pl. Szentendrei), de emlékeim szerint a 4-esen is van hasonló, Szolnok felé láttam pár helyen. Nincs ilyen a KRESZ-ben, de szerintem ismered a szitut (Váci út, Budaörsi út stb csak Pesten pl). Ott nem tartom jó ötletnek, de a B1 kategóriát nehéz lenne itt korlátozni, de hátha van ötlete vkinek.