Regisztráció Blogot indítok
Adatok
plumsworld

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előrelátásnak és az óvatos diverzifikációnak köszönheti, hogy megőrizte piaci pozícióit, és vagyona gyors gyarapodásnak indult a Simicska-Nyerges társakkal való 2014-es szakítást követően is. Nagyon szellemes, ahogy az Együtt elmagyarázza miért Orbán Viktor miniszterelnök a leggazdagabb…..
Nem csak az utazási költségről van szó. Az Alkotmánybíróság által is jóváhagyott szabályozás egy nagyon rossz üzenet a még visszatérésen gondolkodók felé. Jelen szabályozás szerint egy marosvásárhelyi (mondjuk) Kirunában élő honfitársunk szavazhat levélben, de egy füzesabonyinak 1200 kilométert…..
Y-GEN Ki győzi le Vonát? 2016.02.01 10:14:10
Vona Gábor tartott egy évadnyitó beszédet. Török Gábor elemző Facebook-oldalán két pontban kommentálta: 1. Ilyen ideológiamentes, centrista, egyországos, hídépítős beszédet legutóbb talán az MDF-től hallottunk. Ha valóban ez lesz a Jobbik politikája, akkor nem csupán a szélsőjobboldali, de akár a…..
  Megvan még ez a videó? Pár éve nagyot ment.  Nem tetszik a rendszer. A sokféle rendszerellenzéki próbálkozások közül kifejezetten maradandó lett ez a videó. Egy reakció a sok közül: "Szerintem, mielőtt ezt az egészet túl komolyan vennéd, nem árt szólni a disszidáló haveroknak (gondolom,…..
  "Nem tudósokra van szükségem, hanem jó és tisztes polgárokra. Önöknek az a feladatuk, hogy ilyen polgárokat neveljenek a gyermekekből. Aki engem szolgál, azt kell tanítsa, amit én elrendelek tanítani. Ha valaki erre nem képes, vagy új ötletekkel áll elő, az mehet, vagy én menesztem."   "Minden…..
Globálisan sikeres vállalkozások, tudományos eredmények, régiós innovációs centrum, tudásalapú társadalom. Egy modern Magyarország is lehetne a nemzetközi sajtó tárgya a populizmus és az illiberális állammodell helyett. És lenne is mire építeni, de ehhez egy új, középen…..
Y-GEN Habony és a világnézet 2015.12.08 20:16:43
Olcsó, de kötelező kör elmerengeni, hogy vajon Habony egy ibizai merengés közben mire gondol. Mire godol a költő? Hogyan alkot a művész? Mit gondol a Békemenetben vonuló mélykonzervatív követőikről? Egyáltalán, mi az az erős gondolatcsík ami elvezette őt a Nemzeti…..
Az utóbbi időben rengeteg lájkot és megosztást kapott a hatalmas kanadai liberális győzelem. Ugyanis a 42 éves Justin Trudeau 15 női és 15 férfi miniszterrel alakított kormányt, amit úgy indokolt, hogy “because it’s 2015”, azaz, mert 2015-öt írunk. De nem ez az egyetlen…..
Szeptember elején Orbán Viktor a migrációs vagy menekültválsággal kapcsolatban Kötcsén kifejtette, hogy ez az első jó identitásválság amit átél. Szerinte a liberalizmus válságát látjuk, mert Európát ma a liberálisok uralják. A keresztény identitás fontossági sorrendet…..
A menekült- vagy migrációs válság Európában eszkalálódott. Pontosan milyen kihívással is szembesül ma Európa? Kezdjük először a számokkal: augusztusig idén kb. 500 ezer ember érkezett különböző válságövezetekből az Európai Unióba, ami az EU lakosságának (508 millió…..
Kell a diaszpóra. Ez egy hatalmas potenciál, egy gazdasági, tudományos, kulturális és politikai tartalék. Kell, hogy új és tehetséges arcok legyenek a frontvonalban. Kell egy összefogás, de nem a pártok, hanem a cselekvő polgárok között. És kell egy vízió, ami nem szétfeszíti,…..
Érdekes interjút olvashatunk a Mandineren Sántha Hanga biztonságpolitikai tanácsadóval és kisebbségvédővel. Ebben az interjúban nemcsak jó néhány teljességgel megalapozatlan állítást találunk a svéd társadalomról, de az ezekből levont, a magyar közéletre vonatkoztatott…..
"Amikor úgy érzed, végre összeállt a kép, akkor ismét mozgásba lendül minden és születik egy újabb bejegyzés." - vezeti be az Olvasót a Mozgástér blog. Amiről már nem szólnak semmit, hogy a Kedves Olvasó pedig rendesen fizet ezért a lendületért. Ugyanis Lánczi Tamás sorait…..
A Századvég Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese egy minapi interjúban elmondja, hogy egy jobbközép intézményrendszer kiépítésében vesz részt, és cselekvője annak az elitcserének, amely folyamatban van. Ezzel az interjúval (nem először) ismerik el azt az illiberális…..