Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

GaborSzakacs: Romantikus ruhacsodák a New York-i divathéten

A hűvös, esős szeptemberben üdítő látványt nyújtanak a következő év tavaszi kollekciói. Mennyi szín, mennyi élet és mennyi érzelem van bennük! A New York Fashion Week talán legromantikusabb gyűjteményét vitte kifutóra a Marchesa divatház. A Georgina Chapman és Keren Craig nevével fémjelzett márka roppant nőies vonalvezetésű ruhakölteményei a végtelen virágos rétek, a finom fodrok és a szálló tüllök…

világevő: Visszaküldi Michelin-csillagjait a francia sztárséf - ugyan már!

Kezdi megint egy furcsa történet elárasztani a gasztrohíreket, itt van a dolog valódi háttere. Hogy Sebastian Bras, a 3 Michelin-csillagos francia séf (a legendás Michel Bras fia) pontosan miért gondolta azt, hogy be kell jelentenie a Michelin-csillagokról szóló lemondását, azt nem tudom, de hogy az ötlet teljesen abszurd, azt igen. Ne ugorjunk be mindennek, akkor se, ha egy 3-csillagos mondja. Itt van a…

A Borrajongó: Vulkanikus borok Gyöngyöspatán

Augusztus utolsó, igen forró szombatja bizonyos szempontból remekül passzolt egy vulkanikus borokról szóló fesztiválnak, még ha a legtöbb ember ilyenkor legszívesebben inkább egy medencében múlatná az időt. Én viszont valamilyen szinten bepótolva az idén is betervezett mátrai bortúrát, Gyöngyöspata hétszintes pincesorát vettem a nyakamba és a tavalyi debütálás után ismét megrendezett Vulkanikus Borok (Fesztiválja)…

Édes pofa: Váltsd ki a bolti májkrémet! - 3 egyszerű, bababarát májpástétom

Iszapíze van - mondta egy ismerős kislány a csirkemájról. És hol kóstoltál iszapot, Zsófi? Hát a Balatonban - pontosított. Valójában több, lényeges különbség is van az iszap és a máj között. Például iszappal dobálózni poén, májjal nem. Az iszap pakolás formájában melegít, lazít, fokozza az anyagcserét. Ozmózisos hatásánál fogva a benne található ásványi anyagok mélyen felszívódnak. A máj viszont…

Más Tészta: Laktóz-, és cukormentes almás, diós desszert

„Az ősz a kedvenc évszakom. Szeretem, amikor a levelek vörösbe és narancsba fordulnak. Gyönyörű látványt nyújtanak a holdfényben, és elképesztő változáson esnek át. A tavaszi és a nyári zöldellés csak árnyéka a fák igazi valójának, ez a buja színvilág igazi csoda, és minden áldott évben bekövetkezik, amikor az éjszakák egyre hidegebbek lesznek. Mintha ezekkel a tüzes színekkel kárpótolnák, hogy eltűnik…

még több találat...