Regisztráció Blogot indítok
Gasztro

sörfigyelő: Weltenburger Kloster Asam Bock

Illat: jó fűszeres, tipikus német Hab: masszív, szürkés Szín: sötét vöröses mahagóni   A kolostor sörfőzdéje majdnem a legrégibb a világon, a híres Weihenstephan is csak 10 évvel előzi meg. Ehhez képest jobbra számítottam. Már a vízzel is van egy kis bajom, túl kemény, főleg hidegen. Melegedve pedig a túl édes íz támad. Közte próbálok enyhén vöröses pörköltmalátás, karamelles, kávés jegyeket kivenni, de nekem túl egyszerű. Talán mert vissza…

Anyukám Főzte: Rántott karaj petrezselymes újkrumplival

Hozzávalók: 50 dkg karaj (ebből 6 szelet lesz) 50 dkg újburgonya só petrezselyemzöld 1 tojás 5 dkg liszt 5 dkg panírmorzsa Elkészítése: Az újburgonya héját ledörzsöljük, így távolítjuk el, majd a felkockázott krumplit félpuhára főzzük. Ezután zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott petrezselyemmel. A húsokat a megszokott módon sózzuk, panírozzuk, majd közepes lángon olajban vagy zsírban kisütjük, csemege uborkával tálaljuk. Jó étvágyat!

SütiSári: Itt az eper szezon, ezt az epres tiramisu tortát ki nem hagyom!!

szívtortaforma mérete: 18 cm Hozzávalók: 300 g babapiskóta 250 g mascarpone 2 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú) 120 g kristálycukor 2 db tojás 1 csomag expressz zselatin     A rétegek közé szeder ribizli szörp   A tetejére:                         200 g eper 12 g piros tortazselé 2-3 ek. kristálycukor 300 ml víz   Elkészítése: A tojásokhoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítjük,…

Anyukám Főzte: Májas rizottó

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj 1 fej vöröshagyma 10 dkg zöldborsó pirospaprika bors só 2-3 evőkanál olaj 1 bögre rizs Elkészítése: Egy lábosba 2-3 evőkanál olajat teszek, majd megdinsztelem rajta a megpucolt, megmosott, apró kockákra vágott hagymát. Utána ráteszem a kockákra vágott májat és a borsót, majd öntök hozzá egy kis vizet és befűszerezem borssal, sóval, paprikával. Közben egy külön edényben megfőzöm a rizst is. Amikor elkészültünk a…

sörfigyelő: Horizont Night Shift 2022 Stout Bourbon Chocolate & Coffee

Illat: whiskey érlelte imperial stout, csokoládés jegyekkel Hab: krémes, cappuccinos, egészen tartós Szín: éjfekete  Testes, földes-pörkölt maláta uralja a kortyérzetet, jön a sűrű csokoládé (ghánai kakaóbabból), a(z etióp) kávénak csak a felhangja érvényesül, azonban nem tudom, hogy a (Bourbon) whiskys érlelés áll-e mögötte, de nekem picit kellemetlenül, amolyan magyarosan savanykás. Emiatt mindenképpen valamennyi ponttal kevesebbet ér, mint…

Csabi Konyhája: Pulled pork nachos

Nagyon nagy kedvencem a nachos, illetve annak különböző változatai. Itt a blogon is található egy végtelenül egyszerű recept, illetve annak egy erősen felturbózott változata, amit előszeretettel szoktam újra és újra elkészíteni, de burgerként is továbbgondoltam már néhányszor ezt a finomságot. A napokban újra eszembe jutott, hogy itt lenne az ideje elővenni és egyben egy kicsit átvariálni az eredeti mesterreceptet. Hamar összekötöttem a…

Modern háziasszony: Vaníliás kuglóf

Van egy olasz ruhákat árusító webshop, amelynek van egy magazinja. Ebben találtam a vaníliás kuglóf recepjét, amelyet a pünkösdi ünnepekre készítettem el. Egyrészt nagyon jól néz ki, másrészt sütés közben isteni illatok keletkeznek, harmadrészt az íze és állaga is rendkívül kellemes. Reggelire is remek egy finom kávéval, de ebéd utáni desszertnek is kiváló. És ha nem fogyna el gyorsan, semmi baj, mert több napig is ehető. Hozzávalók: 100 g…

Somlói galuskák tesztje - szabad stilusban: Lehetne jobb is - Szekér Fogadó, Bátonyterenye

Egy hosszabb útból visszatérve álltunk meg ennél az étteremnél. Az adag első látásra sem tűnt nagynak, nem is volt az. A csoki sajnos itt is csak a díszítést szolgálta, nehéz volt az ízét megállapítani. A hab mennyiségre elegendő volt, de sajnos édes, cukrozott. A galuska részei jól láthatók a képeken is, de engem nem tudtak meggyőzni. Szóval összeségében nem úgy alakultak a dolgok, ahogy terveztük. Jó somlóizást! Ár: 1350…

Anyukám Főzte: Hűtőben kelt pogácsa

Hozzávalók:25 dkg teljeskiőrlésű liszt25 dkg DW50-es liszt (DiaWellness)25 dkg margarin 150 g tejföl 3 dkg élesztő 1 evőkanál só 1 teáskanál cukor 1 tojás Tetejére: 1 tojás felverve5 - 5 dkg reszelt sajt (trappista és füstölt)Elkészítése:Keverjük össze egy tálba a tészta hozzávalóit, majd tegyük egy éjszakára hűtőbe. Következő nap, nyújtsuk ki kb. 3 cm vastagságúra a tésztánkat, kenjük le a tetejét a felvert tojással, majd szórjuk meg sajttal.…

sörfigyelő: Ursus IPA

Illat: citrusos komlós Hab: piszkosfehér, vad, csipkés Szín: hazy, sötét narancs, komolyan szűretlen   Ez meglepően jó, sőt, érződik, hogy ezt nem nagyüzem főzte, hanem kisüzem. De ha ez az állítás nem is lenne igaz, akkor viszont Románia tényleg utolért minket, sőt.  Testes, nagyon is malátás, mintha nem is román lenne. A komlózásából a citrom, annak héján kívül a gyümölcshúsa is érződik. Utána picit karcos a kortyérzet, és savanykás a korty…

Holnap Ott a Bor: Mi is az a pecsenyebor?

Mi is az a Pecsenyebor? A pecsenyebor egy különleges, jellegzetesen magyar bor, mely a hazai borászati hagyományoknak köszönhetően vált népszerűvé. A neve egyértelműen utal az ital jellegzetes ízére és eredetére. A pecsenyebor legfontosabb jellemzője az, hogy hordóban vagy palackban úgy érik, hogy előzőleg a hordóban vagy palackban pecsenyeszószt (vagy pecsenyelét) tároltak benne. Ezáltal az ital egyedi, fűszeres ízt kap, melyet a hordóban…

A Két Cica Konyhája: Te miben szoktál ÁLLNI?

Ezt a kérdést nyilván nem a huszonéves nők teszik fel egymásnak - bár manapság olyan nagy szabadság nyílt a lábbeliviselés terén, hogy talán nekik nem is okoz majd ekkora gondot később ez a probléma, mint nekünk, a tűsarkakon szocializálódott generációknak. Mert húsz éve még nem volt trendi - hogy egészen pontosak legyünk, NAGYON nem volt - kényelmi cipőkben, szandálokban járni. Én is otthoni papucsnak vettem meg az első PIROS Batz klumpámat…

Anyukám Főzte: Töltött karalábé

Hozzávalók:4 db közepes fej karalábé50 dkg darált sertéshússó borskaportojás5-6 dkg rizstejföl1 evőkanál liszt a habaráshozElkészítése:Megpucoljuk a karalábékat, kivájjuk a közepeit, az apraját összeaprítjuk. A darált húst összekeverjük a tojással, sóval, borssal, rizzsel - ízlés szerint fűszerezzük. A kivájt karalábékat a befűszerezett darált hússal megtöltjük, a maradék darált húsból gombócokat formálunk, majd belerakjuk az aprított…

Csabi Konyhája: Sütőben sült, édes túrós tészta

Nagy kedvencem a túrós tészta és legalább ugyanilyen nagy kedvencem bármi, ami édes túróval és mazsolával készül. Ugyan nem találtam fel a spanyolviaszt, de jó ötletnek bizonyult a két világot egyesíteni, aminek egy ellenállhatatlanul finom, igencsak kiadós desszert lett a vége, ami mondjuk egy leves után akár önmagában is megállja a helyét. HOZZÁVALÓK (6 ADAG) 500g száraztészta500g túró100g cukor125g mazsola200g tejföl (20%)60g vaj (82%)3…

mi-egy-mas: FRONTPRO teszelés Lizivel

A szerencsések közé tartozom, akik bekerültek a trnd projektjébe és Lizi tesztelheti a FRONTPRO kullancs és bolha elleni rágótablettáit. Egy tablettával egy hónapig védett lesz a kutyus az élősködőktől. Nekünk ez nagy megkönnyebbülés, hogy ilyen könnyen gondoskodhatunk a kedvencünkről. A rágótablettát szívesen fogyasztotta a kutyus. Nem kellett könyörögni vagy elrejteni valamibe, hogy bevegye. Egyszerűen lehet adagolni és 3 hónapig nincs…

Anyukám Főzte: Tojásos lecsó

Hozzávalók: 1,5 kg paprika 3-4 db paradicsom 2 fej vöröshagyma só olaj 6 tojás Elkészítése: A megmosott, felkockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott, kockákra darabolt paradicsomot. Kicsit összefőzzük, majd hozzátesszük a megmosott, felszeletelt paprikát is, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Amikor a lecsónk megfőtt, hozzáadjuk a tojásokat, amit előzetesen egy tálban felvertünk. Kicsit összeforgatjuk, átfőzzük,…

SütiSári: Süti Sári most ezt álmodta, mára fantázia szeletet alkotta

A barna laphoz: /20×30 cm tepsihez/ 2 db tojás 4 ek. cukor 2 ek. víz 1 ek. étolaj 4 ek. liszt 1 mk. sütőpor 1 ek. kakaópor A fehér tésztához: 3 db tojásfehérje 4 ek. cukor 1 mk. sütőpor 4 ek. finomliszt 1 ek. étolaj 1 ek. víz 70 g darabos dió 250 g házi, cukrozott magozott meggy A krémhez: 3 db tojássárgája 3 ek. cukor 3 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 150 g vaj burkolása:   200 g étcsoki 25 g vaj 35 g…

Kata konyhája: Sütés nélküli epres torta csokis keksz alappal - Kata konyhájából

Hozzávalók: A kekszes alaphoz: 18 dkg kakaós keksz 7 dkg olvasztott vaj A krémhez: 20 dkg friss eper 2 ek kristálycukor 1 ek étkezési keményítő 8 g zselatin 18 g víz 3 dl hullala növényi hab 8 dkg porcukor 3 ek eperlekvár (elhagyható) 25 dkg tejföl Díszítés: eper - ízlés szerint Készítsünk elő egy 20 cm-es tortaformát. Ha van otthon, béleljük ki wax papírral, de ez a lépés nem kötelező, anélkül is működni fog a recept. Daráljuk le…

KönyvParfé: Híragi Szanaka: Az ​elvesztett emlékek lámpása

Olyan sokszor feltesszük magunknak az alábbi kérdést: "Mi lett volna, ha...?"Híragi Szanaka nemrégiben megjelent kötete, Az elvesztett emlékek lámpása, három történetből áll, melyek első ránézésre különbözőek, ám a végén szépen összeérnek a szálak. A könyv elolvasása után minden bizonnyal te is felteszed magadnak a fenti kérdést, valamint elgondolkodsz azon is, mit tennél, ha a halálod után visszamehetnél  a szívednek legkedvesebb emléked…

még több találat...