Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ildikó mama

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A CBN televízió helyszíni riportot készített az iraki Erbilben, abban a menekülttáborban, ahol az otthonukból elűzött kurd keresztények is élnek. Megszólaltatták azt a 10 éves kislányt,…..
Az egész világot bejárta a videó, amelyen sírva fakad Angela Merkel válaszán egy 14 éves palesztin lány. A kancellárt mémek százaiban alázták porig, Reem Sahwil pedig médiasztár lett, többek között a Die Welt is interjút készített vele. A pityergős kislány válaszával…..
Azok, akik a bibliai szolidaritás elvét hangoztatva amellett érvelnek, hogy a bevándorlók befogadása emberiességi okokból nem korlátozható, vegyék figyelembe, hogy a bibliai elv a befogadó közösség eredeti kulturális és vallási integritását ugyanilyen súllyal védelmezi. Azoknak…..
ildikó mama 2015.07.09 19:38:50
Előre bocsátom nem vagyok teológus. Ismereteim az elmúlt két évtized Bibliaiskolai és a Hit-Gyül. Istentiszteletein elhangzott, kitűnő tanításokon (élő,CD,DVD, egyéb írásos anyagokon) alapulnak.
Vpera01, Az Újszövetség semmilyen értelemben nem helyettesítheti sem a Tórát,sem ateljes ószövetségi Szentírást(mai
héber nevén a Tanakhot(a Törvény, a Próféták,az Írások)és az EGYHÁZ sem HELYETTESÍTHETI IZRAELT!
Ablog utolsó bekezdésében van egy újszövetségi idézet:"AZ IRÁS FEL NEM BONTHATÓ..."- mondja t JÉZUS.A kettő egységes egészet képez. Érdemes örülni mind a két résznek.
Nem igen értem Lexa56:"Különösen óvatosan kell bánni az ószövetségi és újszövetségi részek INDISZKRIMINÁLT ÖSSZEOLLÓZÁSÁVAL"(?)megjegyzését. A Hetek c. újságban megjelent,és a blogban idézett cikk szerzője sorba vette a jövevényekkel,bevándorlókkal kapcsolatos igéket a Tórából.Nekem ez nem tűnik össe-vissza történő,megkülönböztetés nélküli, vakon történő válogatásnak.
A megjegyzés másik része:"Isten két nagy, de egymástól nagyon sok.......eltérő üdvtörténeti háztartására..."
A zsidó JÉZUS,Isten Felkentje/Krisztus/Messiás, mind a 12 zsidó aposto (Lukács kivételével) +Pál apostól+a 120 zsidó tanítványból pünkösdkor megalakult egyház tagjai mind zsidók voltak. Mind a Törvény alatt születtek, iSTEN ószövetségi rendtartását és atörvényt betartották. Jézus nem azért jött, hogy eltörölje a törvényt és aprófétákat, hanem hogy betöltse.Jézus Bibliája a tejes ószövetség (Tanakh: a Törvény, a Próféták és az Írások) volt."Ezek azok a dolgok,amelyeket mondtam nektek,mikor még veletek voltam: hogy be kell teljesednie mindannak, ami meg van írva rólam Mózes Törvényében, A Prófétáknál és a Zsoltároknál! Egyéb igehelyek, amikor az ószövetségre hivatkozik: Mté 22:29; Lk 24:25,27; Jn 2:22.
Vagy az Apostolok cselekedeteiben is van (Csel 1,17) vagy a levelekben (2Pét 1:19) van hivatkozás az ószövetségi Prófétákra.
A Jer 31:31-33-ban v. az Ez36:26-27-ben az újszövetségről szóló ígéretet Jézus a keresztáldozatával teljesítette be, amit Isten egyenlőre az egyházzal kötött meg, Izrael engedetlensége miatt, hogy a nemzetek el ne vesszenek! Izrael engedetlensége miatt oltattunk be vadolajfa létünkre a szelíd olajfába (Ábrahám-Izrael) és a mi irgalmasságba jutásunk folytán vissza fognak oltatni a saját szelídolajfájukba. (Róma 9.-10.-11.fejezet)
ALexa56 szerinti "nagyon sok kárt", ismereteim szerint Jézusnak, az egyháznak és az Újszövetségnek a Kr.u. 3.-4. században megkezdett zsidótlanítása okozta, amiben Szent Ágostonnak oroszlán része volt.
Az Újszövetség ISTENE, ÁBRAHÁM, IZSÁK és JÁKÓB ISTEN,aki JÉZUS KRISZTUS/MESSIÁS vére által lett az Újszövetség Istene, MINDEN NEMZET ISTENE, zsidók istene és nem-zsidók Istene.

Ennyit "Isten két nagy, de egymástól nagyon sok szempontból eltérő...háztartására vonatkozóan.
Joggal tette szóvá az index ma, hogy egy Facebook-oldal hamisított fotókkal kelt hangulatot a melegfelvonulás ellen. A kamu képen az látszik, amint két bőrtangás férfi a nyakában, illetve kézen fogva visz egy-egy gyereket a Pride-ra. Az eredeti képen azonban nincsenek gyerekek, és nem…..
ildikó mama 2015.07.06 23:54:33
Egy óvodás korú gyermek nem tud morális kérdésekben önállóan dönteni. Példakövető magatartást tanúsít. Azt tudja képviselni, ha egyáltalán lehet ezt a szót használni, amit a szüleitől,nevelőitől és estleg példaképeitől lát, hall. Abban önállóan dönt pl., hogy megeszi-e a spenótot vagy nem, vagy vanilia fagylaltot kér-e vagy csokoládét. Az lényeges, életét befolyásoló döntésben a szülőé a felelősség.
A legnagyobb aljasságnak tartom a gyermekek kiszolgáltatottságával való visszaélést és píár célokra való felhasználását mé g akkor is, ha szivárváyszínű zászlókkal dekorálják föl őket.
Apropos! Szivárvány! Ez az önmagát harsányan és büszkén diszkrimináló társaság tagjai úgy lobogtatják ezeket a szivárványszínű zászlókat,drapériákat mintha ez közmegegyezés szerint valamiféle nemi irányultság jele lenne. Legalább is ezt szeretnék a nagyérdeművel elfogadtatni, hogy ez az ő jelük.Az útóbbi dőben mineden eszközzel, minden fórumon azt szeretnék ráerőltetni a tömegekre, hogy normálisnak fogadják el azt, ami még a természeti törvének szerint sem normális.
A SZIVÁRVÁNY tényleg JEL! Mégpedig Bibliai vonatkozása van. Az özönvíz, mint szörnyű katasztrófa azt hiszem nagyjából ismert a legtöbb ember előtt. A föld romlott volt Isten előtt, megtelt erőszakoskodással,gonoszsággal. Elérkezettnek látta Isten az időt, hogy elveszítse az embereket a földdel együtt özönvíz által. Talált egy általa igaznak ítélt embert,akivel szövetséget kötött, hogy ő és családja, az általa épített bárkában meg fog menekülni.Noénak "minden élőből, s minden testből KETTŐT-KETTŐT" kellett bevinnie a bárkába, hogy vele együtt éltbe maradjanak: "hímek ÉS nőstények legyenek."
A vízözön után ISTEN megerősítette a szövetséget NOÉVAL és fiaival és mindazokkal az élőlényekkel, amik megmaradtak,hogy "soha többé nem lesz özönvíz a földnek elvesztésére"."Ez a JELE a SZÖVETSÉGNEK, amelyet örök időkre szerzek KÖZÖTTEM ÉS KÖZÖTTETEK.." .."AZ ÉN ÍVEMET helyezem a felhőkbe,...Azért legyen tehát az ív a felhőben, hogy lássam azt, és MEGEMLÉKEZZEM az ÖRÖKKÉVALÓ SZÖVETSÉGRŐL, ...MELYETe SZERZETTEM ÉN KÖZÖTTEM és MINDEN TEST KÖZÖTT, amely aföldön van."

A Biblia-idézetek a Károli Gáspár féle fordítás alapján Mózes első könyvének 6. 7. és 9. fejezetéből származnak.

Azt hiszem elég egyértelmű, senki és semmilyen csoport nem sajátíthatja ki a szivárványt, főleg önös píár célokra nem!
Péntek reggel hívtuk fel a figyelmet az Ankarában működő vallásügyi alapítvány, a Türkiye Diyanet Vakfı által publikált budapesti nagymecset és vallási központ látványterveire. A videóval kapcsolatban az index.hu és az atv.hu is megpróbált tájékozódni. Az első körben…..
ildikó mama 2015.05.20 04:44:35
Kedves F ehérfarkas!Jó,hogy a fehérszínt választottad.Én is kedvelem mindenben.A farkassal már nem így vagyok, külünösen, ha báráybőrbe bújik.Nagyon sodró lendületű a kommented.Olyan, mint az a hajókötél, ami elszabadult a hajón és mindent,ami az útjában van le akar sodorni a fedélzetről.Már a felütéssel sem értek egyet.Nem tudom miféle blogról írsz.A Vigyázó nem terjeszt gyűlölet PR-t.Figyelemfelkeltő tényeket közöl a legendák helyett.Legalább is,amiket idáig olvastam.
Az érvelésed jó néháy helyen sántít.Kit akarsz meghatni, főleg meggyőzni, és miről,azzal,hogy felsorolod az arab vallási konferenciákat,amelyeken részt vevő muszlim vallású ország közösen elítélte a szintén muszlim vallású ISIS-t.Sőt némelyek bombázták is.Na és, ettől mi változott meg?Semmi.Ezek csak szavak.Igazi piár szöveg.Az ISIS pedig feltartóztathatalanul tör előre acélja felé.A korábbi Oszmán-birodalom területét,beleértve Európát is, M.o.-t is uralni akarja és XXI.sz.-i kalifátust akar.Az útjába kerülő hitetlen, gyaúr kutyák, pedig pusztuljanak,ha nem térnek iszlám vagyis muszlim vallásra.
-vagy,összehasonlítod az általad megadott muszlim vallású országokban élő,bennszülött(nem Európából odavándorolt!)keresztények létszámát az ott található keresztény templomok db-számával.Ezen országok egyike sem demokratikus, ohne vallásszabadság.Nekem ez semmit sem mond.Kérdéseket vet fel bennem:ki vagy kik építették, milyen pénzből és milyen célból,az általad megadott kereszténylétszámhoz képest fölösleges számú templomot.
-vagy, ahogy hírül adod,360 millió arabból vagyis muszlimból 40 millió arab vagy más közelkeleti ill. azsiai etnikumhoz tartozó keresztény van. Mit kezdjünk ezzel az adattal, Örüljünk vagy sírjunk?
-vagy,az Arab Liga sok keresztény (10 v.20?) hivatalnoka mit tett a közelmúlt barbár (arab v. közelkeleti v. más ázsiai etnikumhoz tartozó keresztény kiírtása, genocídiuma ellen? Élvezték, hogy eltűrik őket a hivatalban?
-vagy, mikori adat az egyipomi keresztények száma? Fehérebb lett volna,ha azt adod hírül, hány egyiptomi, arab származású,kopt keresztényt gyilkoltak halomra, égették fel házaikat, falvaikat, irtották ki családjaikat,égették fel templomaikat muszlim vallású, terrorista csoportokhoz tartozó testvéreik(brothers), honfitársaik a közelmúltban, nem a sötét középkorban!
-vagy,kicsit homályos ill. nem egészen fehér, szóval nem világos az Irakba exportált amerikai demokrácia befolyása a 2003 előtti arab keresztények létszámára. Ez az export demokrácia csökkentette volna a számukat. Mnnyien voltak, hova lettek, hogy ma már (2015-ben v.mikor is?) csak Debrecennyi él ott?

Az is kimaradt az érvelésből, hogy valamennyi muszlim(iszlám) vallású embertársunk hitvallásának alapkönyve a KORÁN, akár az un. radikálisokhoz v. mérsékeltekhez v. egyéb minősítésű csoporthoz tartoznak.

Nem akarjuk Mag