Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szilvida

36 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor az embernek egy közeli ismerőse megy férjhez, akkor akarva-akaratlanul többet tesz bele az esküvőjébe. Segít, ahol tud. Például a dekoráció elkészítésében vagy a menyecske ruha felsegítésében...Móni a fodrászom. 4 éve ismerjük egymást. Ugyan nem úgy ismerkedtünk meg, hogy beültem hozzá egy…..
Ha az ember sokat jár esküvőkre, akkor egy idő után óhatatlanul tudja az események forgatókönyvét. Tudja, hogy mi miután következik, ha ismeri a vőfélyt/ceremóniamestert, akkor általában azt is hogy mit várhat attól az estétől. Ez egyrészről nagyon jó, mert munka szempontjából nagyon biztonságos és…..
Úgy gondoltam, hogy megpróbálok minél teljes sorozatokat megmutatni az idei esküvőimből úgy, hogy a jegyesfotókkal is megtöltöm a posztokat. (Már ahol megelőzte persze a nagy napot ilyen fotózás.) Úgy gondolom így lesz igazán egész egy-egy szerelmes történet. Martina és Bálint szerelme számomra…..
Hihetetlen milyen távolinak tűnik a május. Mikor elkezdődött az idei esküvő szezon, akkor alig láttam a végét, most pedig szinte alig emlékszem az elejére. Annyi minden történt egy nyár alatt, hogy sokkal többnek tűnik az eltelt idő, mint öt hónap... Viszont most, hogy végig néztem Orsi és Attila…..
A múlt héten nyaralni voltam a családommal. Öt napra ellátogattunk a Balatonhoz. Méghozzá a déli partra. Így együtt gyerekkorom óta nem jártunk ott. Külön nagy élmény volt, hogy ugyan mi már elég rendesen felnőttünk a nővéremmel, mégis egy kicsit gyerekkort idéző volt a nyaralás. Az apró, egyéves…..
Vida Szilvi fotóblogja Líviám 2018.03.09 15:16:20
Egy ideje tartozom ezzel a bejegyzéssel. Legalábbis magamnak mindenképpen. Lívi megérdemel egy külön bejegyzést. Az örök kedvenc modellem. Gyönyörű, mosolygós, jól áll neki a kamera, (szinte) mindenfelé fotózásban benne van és mivel a barátnőm, így nyilván jó fej is. ;) Ilyen egyszerű környezetben…..
Sok szülő (vagy leendő szülő) kérdezi tőlem, hogy mikor érdemes a piciket fotózásra hozni. Azt gondoltam, hogy ebben a posztban ehhez adok egy kis útmutatást, sorra véve a fotózások ideális időpontját és mikéntjét is a saját tapasztalataim és szokásaim alapján.   Az első fotózást a piciről még…..
Jobb szeretem azokat a képeket egy-egy sorozatból, amikor csupán a „véletlen” műve az adott képkocka. Csak hagyom zajlani a cselekményt, hagyom kibontakozni az érzelmeket, nem szólok, csak ott vagyok a fényképezőgép mögött és kattintok. A legtöbben, amikor eljönnek hozzám erre vágynak. Volt már,…..
Az elmúlt egy évben jó pár alkalommal szerettem volna blogolni. Vagy mert volt egy olyan sorozat, ami mindenképpen kikívánkozott volna az oldalra, vagy mert volt egy jó történet a fejemben, vagy épp tapasztaltam valami olyat, amit úgy gondoltam, hogy tanulságos lehet megosztani Veletek… Csak aztán…..
Őszi színek + késő nyári fények + csodaszép menyasszonyok (akarom mondani: jó páran már feleségek) + cuki kis modellek + sok közreműködés + kreatív napok + vidámság = ÖRÖMFOTÓZÁS  modellek: Barbi, Györgyi, Szandra, Lívi, Maya, Orsi, Szabina, Emil, Kevin, Anna, Bogi smink: Farkasné Mervó Orsi és…..
Nem szokásom okoskodni a fotózással kapcsolatosan (főleg nem nyilvánosan; sok szakmabelivel ellentétben). Viszont van néhány olyan része a munkámnak, ami mellett már nem tudok elmenni szó nélkül. Az egyik ilyen, a nyers képek örök dilemmája. „Megkapom?” „Nem kapom meg? Miért nem?” „Te válogatod ki…..
Vida Szilvi fotóblogja Megújulás 2017.01.22 17:29:27
Végre elkészült. Végre új pompájában tündököl. Végre tele van fénnyel. Illatos és olyan szép. Két hét munka árán megújult a kis stúdióm. Édesapám és én (illetve még páran kisebb-nagyobb segítséggel - akiknek ezúton is köszönöm) megszépítettük. Mikor 2015 novemberében beköltöztem nem volt idő szinte…..
Vida Szilvi fotóblogja Piknik ♥ 2016.08.11 11:17:58
Mónival mindig rengeteget ötletelünk. Ha összekerülünk mindig az új ötleteinket bontogatjuk, hogy mit kellene csinálni, hogy kellene, mit/kit/merre/mikor fotózzunk... Mindig ez a téma. Semmi más.Így pattant ki a pikinik is. Csak egy sima fotózásból indult, hogy a Lívivel fotóznék, Móninak volt hozzá…..
Nekem idén - kicsit megkésve -  június második szombatján kezdődött meg az esküvői szezon, Ágnes és Zsolt nagy napjával. Már a korábbi megbeszélés alkalmával volt egy sanda gyanúm, hogy ők bizony egy különleges pár lesznek számomra. Nem csalódtam!  Június 11-én Potyondra voltam hivatalos, a falu…..
Tavaly a Dolomitok, idén pedig a városai ejtettek ámulatba. Szerelem. Határozottan az! De beszéljenek helyettem a képek, amelyekből rengeteg van, mert egyszerűen nem tudtam válogatni:  Caorle Sirmione - Garda-tó Verona Levelek…..
Színek. Fények. Napsugarak. Illatok. Madárcsicsergés. Lombsusogás. Ágreccsenés. Szélfúvás. Erdő. Természet. Mély levegő. Lehunyt szemmel figyelés. Hangulat. Imádat. ♥ /Ajánlom meghallgatásra közben (vagy utána, vagy csakúgy): The Cinematic Orchestra - Arrival of The Birds & Transformation. Én…..
Imádom a tavaszt! Ez tény. Imádom minden egyes szakaszát. Amikor még csak rügyeznek a fák ágai, aztán később, mikor már virágot bontanak és így a vége felé, amikor a szántóföldek rikító sárgába öltöznek. Szemet gyönyörködtető. Pár hete épp a Balatonról jöttünk hazafelé, a 82-es úton, Ravazd után…..
Eddig még sosem jártam a fővárosi Füvészkertben. A hétvégén végre volt rá lehetőségem, hogy élőben megcsodálhassam ezt az óriás épületek között megbúvó ékszer dobozt.A kertben már ezerrel dübörgött a tavasz, a langyos szél mindenfelől más illatot hozott, a virágok élénk színei és a napfényei pedig…..
Lívit nagyon szeretem fotózni. Tagadhatatlanul a kedvenc modellem, ezt már többször hangsúlyoztam. (Ha olvasod kedvesem, itt is elmondom, hogy nem, nem mondom ezt mindenkinek! :P :D ) Nem volt még olyan dolog, ami ne tetszett volna neki, amit kitaláltam. Vagy lett volna olyan dolog, amit nem csinált…..
Vannak helyek, ahova olyankor látogatok el, amikor egy kis levegőre van szükségem... Értve ezt mind szó szerint, mind átvitt értelemben. A mostani hétvége ez pont ilyen, amikor "kapkodok a levegő után". Ilyenkor nincs más, ami jobbat tenne a kérdésekkel teli fejemnek, mint egy kis…..
Már többször hangoztattam, hogy a szívemhez legközelebb a baba és kisgyerek fotózás áll. /Na meg az esküvők! :) / Ezek folyamatos tanulása mellett, mindig szeretek valami újat kipróbálni, valami újba belemerülni. Most a boudoir (budoár) fotózásnak jött el az ideje. Már régóta kacérkodtam a…..
Ma délután az év első igazi - talán már tavaszi - napsugarai nagyon csalogattak kifelé. Két fotózás között túracipőt húztam és kimentem a kedvenc (és titkos?) hóvirág lelőhelyemre. A legtöbbjük még alig fehérlik, de volt, ami már teljes pompájában élvezte a napfürdőzést. Már alig várom, hogy mind…..
   ..