Regisztráció Blogot indítok
Adatok
StopSzmog

25 bejegyzést írt és 593 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sikerült október 22-én délután egy balesetet rögzíteni a fedélzeti kamerámmal. A Nagymező utcában a Bajcsy-Zsilinszky út felé a piros lámpánál álltam, éppen azon morfondíroztam, hogy nyomjam-e még a rögzítés gombot a trolibuszra rátatapadt, pirosban áthajtó autóra, ekkor…..
 2011. október 4.   Nem sokkal ebéd után kezdődött az őrület.   Én dél körül végeztem a Hungaroringen, a MOK vezetéstechnikai tréninget egyeztettem. Füredről hívtak, hogy valamilyen bizonytalan eredetű esemény történt a közelben, személyi…..
Mind Szent (October) Hava 1.) A’ Szüret sok helyeken Octoberben tartatik; azért annak a’ mi ’ múlt September Hónapnak 14-dik számja alatt mondatott, itt is hasznát kel venni: a’ hol sáfrányt termesztenek, ott már reggelenként a ’ virágokat szedni kell,…..
A „hétfejű” öregembernek hat emberfeje és egy lófeje volt, és az egyik legfurcsább temetkezés volt, amit valaha láttam. 2006 őszén közel másfél éve folytattuk – kisebb megszakításokkal - egy hatalmas római kori temető feltárását az óbudai Duna-parton,…..
Vastagbőr Családok és jogok 2011.05.06 14:31:00
Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár sajtótájékoztatót tartott a minap Nagy Anna kormányszóvivő társaságában. Ekkor jelentették be, hogy különböző médiakampányokat, rendezvénysorozatokat, programokat indítanak a családok, a…..
A héten jelent meg a British Medical Journal online kiadásában az a holland tanulmány (Evers és társai, 2010) amelynek készítői arra a kérdésre kerestek választ, hogy Hollandiában miért van Európán belül a legmagasabbak közt az újszülött kisbabák születés közbeni…..
StopSzmog 2010.11.08 12:51:34
www.facebook.com/note.php?created&¬e_id=168144886547004

Az Orvosok a Szabad és Biztonságos Szülésért Társaság sajtóközleménye
2010. november 8.
Anyák húzzatok dolgozni – vagy mégse? Mit mondanának a számok? Közkívánatra, a számok, amennyit egy este össze lehet hozni belőle. Igaz hogy közben a posztíró az Indexen bevallotta, hogy kommentelést és kattingatást szeretett volna egy uncsi hétfő reggelen, de a téma…..
Ha nincs odaírva, magamtól talán rá sem jövök, hol készült a kép. A Halászbástya Étterem kimaradt az életemből. Úgy emlékszem gyerekkoromban oda nem mehettem be, de már nem emlékeztem, hogy le volt-e zárva a terület vagy csak apám mondta, hogy semmi keresni valóm ott. Na most…..
A budapesti Rákóczi úton az Uránia mozi magasságában található két közért. A 7. kerületben a Kazinczy utca sarkán a nemrég megnyílt Tesco, míg átellenben a nyócban a régi Spar. A józsefvárosi palotanegyed szélén élők Spárba kényszerülnek, az erzsébetvárosi lakók és…..
Ha már állami múzeumok is biciklitörténeti kiállítást rendeznek, az annak a jele, hogy a biciklizés Magyarországon is kilépett rétegkultúra státuszából, vontam le elhamarkodott következtetést a Kiscelli múzeum felé kaptatva. A sokkoló Freecikli címen rendezett kiállítás…..
Új táblákat raknak ki a békéscsabai zebrákhoz, amelyeken arra figyelmeztetik a kerékpárosokat, hogy szálljanak le a nyeregből. A jelzések nem az autóutakra, hanem az azokat keresztező gyalogátkelőkre vonatkoznak. A Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság döntött úgy,…..
Nem tudom ki a felelős a politikai hirdetések ideiglenes tábláinak kihelyezéséért, de felfoghatatlan, hogyan engedhetők meg ezek a baleset- sőt életveszélyes szituációkat teremtő megoldások.     A rakparti és a Kacsa utcai kerékpárút elágazásában található tábla…..
  A fenti képet retekblog küldte be a budapesti városbloggerek levlistájára. A különös kompozíció nem Photoshopon készült, hanem az Eucharisztikus Világkongresszuson 1938-ban (ahol, mint azt a heti betonos Smiló Dávid éles szeme kiszúrta, az oltár a római Szent Péter Bazilikában található mása).…..
StopSzmog 2010.09.01 21:30:39
Egy nap a városban Látványpék 2010.08.30 09:21:00
Borzasztóan indul ez a hét, kialvatlan vagyok, tegnap dél óta alig ettem, leesett a vércukorszintem, az alkarom izomgörcsöt kapott, pedig még nyolc órán keresztül kell ütnöm a billentyűzetet, ráadásul véletlenül megint meghallgattam Schmuck Andor: Ez a mi városunk-című instant…..
Néha azért jó hírek is jönnek Budapest szobrainak ügyében. Többnyire akkor cikkeznek róluk, ha ellopnak vagy megrongálnak egyet, vagy nem kap engedélyt a felállításra. Most viszont ellopott szobrok helyreállításáról számolhatok be. A Gellért-hegyen, a víztároló feletti parkos…..
Meglehetősen ritka az olyan termék amire azt lehet mondani, hogy eredetileg Kínában állítottak elő, de az alacsonyabb költségek miatt Európába helyezték át a gyártást. Na a porcelán az pont ilyen.   Igaz nem ma volt ez az áttelepítés, és az is igaz, hogy ma már…..
StopSzmog 2010.08.23 14:11:49
A levélírónak igaza van, sajnos korántsem egyedi eset, hogy megpróbálja az egyik szülő családja megakadályozni,  hogy a másik szülő láthatási jogával éljen. Persze a gyerek érdekeivel nem tőrödnek. Nem is szólva arról, hogy ez kiskorú veszélyeztetésének is…..
StopSzmog 2010.07.28 23:43:16
@n.t.:
ha nem zárkózol el a mediációs megoldástól, javaslom keresd föl a CsaGyI-t.

azon belül:

www.csagyi.hu/hu/tevekenysegek/jogi-iroda

www.csagyi.hu/hu/tevekenysegek/csaladi-csoport-konferencia
Aki az elmúlt pár évben Szombathelyen járva meg szerette volna nézni a híres-nevezetes római kori Iseumot, az csalódott. A szentély hosszú ideje nem látogatható, kezdetben egy régészeti ásatás, majd egy jelenleg is zajló építkezés miatt. Az elmúlt években eltűnt a…..
Most, hogy Demszky több helyen, több témában is címlapokra került (itt például az új kormányon keresi a BKV pénzét -muhahaha-, itt pedig arról szól a hír, hogy tanúként hallgatják ki a BRFK-n a FŐKERT hűtlenkezelési ügyében) életemben először arra vetemedtem, hogy…..
Amikor szombat éjszaka – vasárnap hajnalban – véget ért az USA-Ghána meccs, körbekapcsolgattam a thai csatornák között, s a Channel 3 éjszakai híradójában láttam az első képeket, hogy két turistákkal tömött speed boat összeütközött a tengeren, Koh Phangan mellett.…..
StopSzmog 2010.06.27 22:18:21
@Kelly és a szexi dög:
"teliholdkor mindig sokkal jobban hullámzik"
tényleg? vagy olyankor csak jobban látszik?
  A Központi Vásárcsarnok nagyon jól néz ki. Egy barátom mesélte, hogy egy angol ismerőse magyarázott neki valamiről hogy "az a templom a Váci utca végén", és eltartott egy darabig, míg rájött, hogy a Pecz Samu tervezte, Zsolnay-tetős, neogótikus szépségről van szó. Na most…..
StopSzmog 2010.06.15 10:28:02
@Androidus:
és mit jelent az, hogy "a terület adottságaiból következően"?
 Kolozsvári az első mozi, amelyik jelentkezett nálunk, hogy le meri vetíteni a Biszku-filmet. Tehát a mozipremier valószínűleg határon túl lesz, június 27-én. Klubokba, plébániai vetítésekre is hívtak minket. Rengeteg kedves levelet és telefont kapunk. Hívott…..
StopSzmog 2010.06.15 21:15:42
@Grift:
Aczélról jut eszembe. Varga Ágota filmjével mi lett?
Vihar pusztított hétfőn Hajdúböszörményben, az erős szél gyökerestül csavart ki fákat. Egy férfi biciklizett, egy vízzel telt gödörhöz ért, ahol korábban még fa állt, de azt hitte, a víz alatt folytatódik a burkolat. Tévedett. A férfit kimentették, a bicikli sorsáról nem…..
Zebra-akció Zebra javaslatok 2009.09.15 11:10:00
Ebben a topicban lehetőséget biztosítunk, hogy javasoljatok nekünk zebrákat. Fontos, hogy csak azok a gyalogátkelőhelyek játszanak, ahol egyértelmű, hogy mi a szitu. Bokorral, parkoló autókkal kitakart zebrákhoz - egyelőre - nem megyünk. A későbbiek folyamán majd megpróbálunk…..