Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemvolta szása

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a Tájszonkád megöli a Fifikét a futtatón, mert olyanja van, akkor ott mindenképpen hibás vagy, bárhogy is forgatod a tényeket. Mert TE vállaltál veszélyes kutyát. Pont.  Az a nagy büdös helyzet, hogy a kölyökválasztás pillanatában egy több, mint tíz évre szóló döntést hozunk. Ez magában…..
nemvolta szása 2018.08.04 16:00:05
Én csak annyit jegyeznék meg halkan - aztán majd lehet fröcsögni - hogy kutyásként, Angliában például kifejezetten üdvözöltem, amikor kiderült számomra, hogy nemcsak hogy tilos póráz nélkül sétáltatni a kutyát (mindenhol, kivéve az iskolát), hanem hogy ha elkap a rendőr - és elkap -, iszonyatosan megbüntet. Nem azért, mert ellene van a kutyád szabadságának, hanem mert a törvény figyelemmel van azokra is, akik nem szeretik a kutyákat. A kutya ugyanis nem kötelező dolog, az egy választás, a te döntésed, hogy neked legyen-e, vagy ne. Az, hogy milyen, az tulajdonképpen pont teljesen mindegy, mert ha viszont van, akkor valóban a te felelősséged. De ez a felelősség nem merül ki abban, hogy eteted, sétáltatod, oltatod, ez a felelősség a társadalommal szemben is keletkezik, az pedig magában foglalja azt, hogy megpróálsz nem mások agyára menni a kutyáddal. A rendőrt baromira nem érdekli, hogy a csivava, a yorkie, a bull, vagy a németjuhász sétál melletted, ha nincs rajtuk póráz, megy a bünti.
Egyrészt.
Másrészt meg épp a napokban látta életem asszonya, ahogy egy megszökött állat süvít át az utcán és hárman rohannak utána, majd amikor visszafelé battyogott a boltból már póráz volt rajta, a fickó a póráz másik végén meg ment körbe-körbe a szakadó esőben, hogy vajh kié lehet az eb.
Az sem mellékes, hogy minálunk például az egész városban nincs kutyafuttató, van viszont 25 park, 2 erdő, meg vagy 80 játszótér, de azokba is (a játszótér kivételével, mert oda sehogyse) csak úgy mehetsz be kutyával, hogy póráz van rajta. Ha ki akarod mozgatni, akkor elmész vele iskolába, ott tud rohangászni profi felügyelet mellett, vagy sétálsz, meg futsz vele rengeteget (igen, a kutyával pórázon is lehet ám futni), így ráadásul te is fitt maradsz, meg a kutya is mozog.
Azt viszont én őszintén nem értem, de nyilván majd valaki elmagyarázza miközben elküld a halál f@szára, hogy egy "harci" kutyánál miért épp a kötélhúzás, meg a véres nyomkeresés az egyetlen, ami boldoggá teszi és kimozgatja az állatot? Mármint érted, a tacskó például egy kotorékeb, aztán mégse járnak vele nyulat kiásni az odúból, ahogy a németjuhászt se viszik ki a birkalegelőre, mert anélkül is teljes életet élhet a kutya, hogy az úgymond ösztönös viselkedési mintáját követi. Ha meg speciel azért vettél staffot, hogy az majd széttéphessen valamit, akkor meg má' meg ne haragudj, de ne te legyél megsértve, ha elküldenek a picsába, hogy olyannak is neveled...
nemvolta szása 2018.08.04 16:41:38
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Nyilván én is jobban élvezném, ha a jómellű nők félmeztelenül mászkálnának az utcán, de minthogy tiszteletben tartom mások privátszféráját, ráadásul ezt szintúgy rettentő körülményes lenne megoldani.

Amire én gondolok, hogy ha egy kutya mozgásigényét alapvetően számos olyan módon meg lehet oldani, ami nem vált ki megbotránkozást néhány emberből (felőlem aztán úgy köteleztek, ahogy akartok, én is sokat rongyozok a kutyával, mert élvezi, de csak otthon, mert az utcán tényleg elég ijesztően nézhet ki), és ha az alapvető cél az, hogy mind békében élhessünk, akkor nem értem, miért nem lehet erre kollektíven törekedni. A kutyatartásnak az kéne, hogy a célja legyen, hogy boldoggá tehessük magunkat (elsősorban ugye nem a kutyáért tartasz kutyát, hanem magadért), meg a kutyát is, mindezt úgy, hogy ezzel másokna nem okozunk problémát. Ahogy azokat az autósokat, akik a rokiparkolóban meg a járdán állnak meg mert "megtehetik" senki nem szereti, ők viszont pont leszarják, mert suttyók, úgy szerintem azok a kutyatartók, akik "harci" kutyát vesznek, aztán harcra képzik ki őket pont beleszarva abba, hogy ez egyébként társadalmilag mennyire nem elfogadott, mindezt arra hivatkoza, hogy "a kutyának csak ez jó", pont ugyanolyan nemtörődömök. Vannak lehetőségek az életben, amiket bárki igénybe vehet, de ezzel mint törvényileg, mind társadalmilag szabályozott kötelezettségek is járnak. Ahogy bárki vehessen magának bármilyen autót, csak azzal ne parkoljon fel a járdára, úgy bárki vehessen magának bármilyen kutyát, csak azzal ne rémisztgesse az egyszerű földi halandókat, csak "mert csak". Kutyaiskolában meg otthon nyugodtan kötelezzen mindenki a kutyával, de tényleg, ha lehet, akkor ezt az utcán annyira ne, mert vannak, akik félnek tőle, és nem azért, mert hülyék, hanem mert nem tudják, hogy mi történik. Azt meg nyilván nem várhajtuk el mindenkitől, hogy mindent tudjon, ugye...
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre "Cégünk dinamikusan fejlõdõ, hazai tulajdonú vállalat. Munkavégzés során lehetõséged lesz a fejlõdésre egy fiatalos és szuper csapatban, mindezt versenyképes fizetésért. Nyújtunk: kellemes…..
nemvolta szása 2017.11.07 10:27:31
Eszemfaszom megáll... Olvasgatom itt a kommenteket, és nekem nagyon az jön le, hogy lassan bűn otthon nyelvet beszélni. Otthon, igen, mert elhordtam a tetveskurvapofámat Britanniába.
Nadeakkor lássuk hogy is van ez itten kérem...
6 éven keresztül próbáltam olyan munkát találni, ami legalább kicsit is megközelíti a rendelkezésemre álló tudásanyag szükségességét. Olyat mindig kaptam, hogy "itt nem csak fotózni kell, hanem még kulcstartót is árulni", vagy hogy "hiába dolgoztál könyvelőirodában és - bár nem szakmád - jól csináltad, de ide sajnos nem téged keresünk", de nyilván az ember nem feltétlenül arra vágyik, hogy nettó nyolcvanért a szemét is kilopják. Angolul ugyan csak bézik szinten tudtam, de befakkoltam és vettem egy repjegyet, hogy akkor faszomkivan, nem kell ez nekem, nem vagyok én idióta.
Naosztakkor az első 3 hónap tényleg szopás volt. Se szakmán belül, se kívül nem volt olyan, amit megfizettek volna (bizony, itt se kolbászból), aztán egy barátom mondta hogy ugyan gyár, meg 3 műszak, de jól fizet. És tényleg. Angolul közben megtanultam (nem egy lehetetlen nyelv), és bár valóban gyár, mégiscsak Jaguarokat rakunk össze, kézzel. Szeptemberben volt egy éve, hogy itt vagyok, már csak 2 műszakban, kötött 8 órában, hétvégén sem kell dolgozni menni, még a munka sem nehéz, óránként mégis megkapom a 10 fontot, ráadásul élni sem sokkal drágább mint otthon. Most hogy asszony is itt van, ketten megkeresünk 2500 nettót havonta, 3 shutdownunk van évente, idén nyáron például Korfun voltunk nyaralni kétheti fizetésből 1 hetet, ha haza akarok menni arra is összeszedem pár nap alatt, és időm is van továbbképezni magam, hogy majd később jobbat, többért. Csak a tetveskurvapofámra férjen fel a fenenagy jólét... Szakmával elhelyezkedni pedig rémesen egyszerű, ha már vágod, hogy mennek itt a dolgok. 3-4000-ért, nevetve.

Hjakérem, így is lehet. Csak akarni kell.

Na savazzatok, addig megvárom a futárt az új PC-vel, amire 2 hónapig kellett spórolni...
nemvolta szása 2017.11.07 12:00:00
@Szumátriai Patkánymajom:

"Ugyanaz a mocsadék gané van ott is, mint itt.

Csak ott lehet, hogy havi 20 forinttal többért mosogatsz, lapátolod a ganét, vagy hordod a dagadt, löttyedt seggű csőcseléknek a pizzát...stb."

A minimálbér az otthoni minimálbér (mostani árfolyamon számolva) ötszöröse. 2017-ben Magyarországon nettó 85,000 (84,788) forint, itt bruttó 1200 font (350 forintos árfolyammal számolva 420,000 forint), ami nem éri el az éves adóköteles bért, így minden adóra befizetett pennyt visszakapsz a következő évben, tehát a bruttó valójában nettó.

Egy átlagos bevásárlás heti 100 font/fő, ami 35.000 forint egy hétre. A kajád. Ha ketten vagytok sem feltétlenül a duplája, viszont kétszer annyit kerestek.
Ha hozzácsapod az albit, a ruházkodást, mondjuk akkora gané proli vagy, hogy autód is van (1500 fontért lehet venni használt jó állapotút, kibírja még vagy 5 évig), akkor is mondjuk elköltesz 1600-1700 fontot havonta. Ha ketten vagytok, két minimálbérből is úgy lehet rögöve megélni, hogy még mindig maradt 6-700 fontod (210-250,000 forint). Ehhez csak inglisül kell pofázni-locsogni, meg hasonló faszságot csinálni, de mondjuk nem kell attól tartanom, hogy öregkoromra nem lesz egy kurva kanyim se. Ennyiből simán lehet félrerakni, külföldre utazni évente háromszor, bejárni a világot, iskolába járni, és se tenyészkancát, se a takony fattyát nem kell hozzá tartani.

De ismét, jó szakmával ennél itt csak sokkal többet lehet keresni.

Vagy otthon a fotelból rinyálni meg elküldeni mindenkit a bánatos faszba, akinek jobban megy, mint neked.
nemvolta szása 2017.11.07 12:38:34
@Szumátriai Patkánymajom: eddig a pontig hittem azt, hogy komolyan gondolod amit írsz, de most már biztos vagyok benne, hogy te csak egy rettentően unatkozó trollgeci vagy.
Szervusz kérlek.
A nettó bevándorlás 246 ezer a Statisztikai Hivatal szerint a korábbi 345 ezerrel szemben. 2014 óta nem volt ilyen alacsony. Nemcsak kevesebb EU-s munkavállaló érkezik, de sok - már Angliában élő - is távozik. Ettől pedig szenvednek a vállalkozások...
nemvolta szása 2017.09.08 06:21:39
@Larry Silverstein: mi Jaguarokat és Land Rovereket gyártunk például, egy másik Unitban Miniket, de gyártunk alkatrészt BMW-hez és mercikhez is.
Azt látod nem tudom, hogy a győri merci hogy fizet. Én a különbséget abban látom, hogy nálunk a cégnél rengeteg training van, így még az is dolgozhat itt, aki amúgy soha semmilyen képisítesben nem vett részt, mert legfeljebb amíg be nem trainingelik welderre, laser cutterre, vagy cnc-re, addig csinál valami mást, de nem zárkóznak el az elöl hogy házon belül képezzék ki a munkaerőt, ellenben Magyarországgal, ahol a legtöbb ilyen munkát két diplomával sem kapod meg. Ott meg már rég mindegy mennyit fizetnek...
nemvolta szása 2017.09.08 06:51:06
@swfla: mondjuk idekint az autó tényleg nevetségesen olcsó, még biztosítással, benzinnel együtt is...