Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tisztességes Természettudomány

0 bejegyzést írt és 612 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az élénk szexuális fantázia fontos alapja a kielégítő szexuális életnek. Amikor egy hosszútávú párkapcsolatban felüti a fejét az unalom, szakemberek gyakran javasolják, hogy randizzanak újra a párok. Tehát viselkedjenek úgy, mint a kapcsolat kezdetén. Ez nem (csak) azt a célt szolgálja, hogy…..
Ebben a bejegyzésben olyan gyakorta előforduló tévhitekkel számolunk le, melyek egyre szélesebb körben ütik fel fejüket még a magyar értelmiség köreiben is. Ezek a tévedések azért is rendkívül bosszantóak, mert sokszor hivatalos személyek szájából hangzanak el, akiknél azért minimális elvárás…..
Ádám nem járult hozzá ahhoz, hogy az E.ON reklám céljából is megkeresse őt, ezért a cég most más irányból támad. Az adatkezelési tájékoztatás hasznos információ, tehát nem reklám, de gyakori elküldésével hátha egyszer eljön az a pillanat, amikor megadja az adatait és beleegyezik a reklámokba? Az…..
Tisztességes Természettudomány 2019.07.29 19:02:04
@juhaszvik1: Kedvencem a "hülye google, nem látod, hogy már megvettem???" típusú reklámstratégiája. 5 éve elutaztam egy országba, de azóta is azzal az országgal kapcsolatos reklámokkal bombáz. Kösz, már voltam ott, most máshova mennék...

Megvettem egy autót több ezzel foglalkozó oldal felkeresése kb. 2 éve. Azóta is kapom az autóreklámot. Kösz, megvettem, már nem kell erőlködni.

Már azt várom, hogy felmondás után elkezdje ajánlgatni a régi munkahelyemet...:)
via GIPHY Az ülőmunka jó szék nélkül öngyilkosság, jól tudja ezt Viktor gondoskodó barátnője is. Épp ezért meglepte Viktort egy jó kis irodaszékkel, ami sajnos pár hét után magától leliftezett. Szerviz széket rendbe hoz, szék hazakerül, Viktor örül. Szék újra leereszt. A sztori végén meg kiderül,…..
A szocializmus munkamoráljának görbe tükrét Alfonzó tartotta a nagyérdeműnek a "Riadó a Pitypang szállóban" című méltán halhatatlan alkotásával. A szálloda a kijelölt határidőre persze nincs kész, a feldobott prémium viszont kellene, ezért a szállodát átvenni érkező elvtársaknak eljátsszák, hogy be…..
Emlékszel arra az érzésre, amikor azért aggódsz, hogy a gyereked vajon haza ér-e egy hétvégi buli után? Arra, amikor álmatlanul forgolódsz az ágyban, nézed az órát, figyeled az ajtóhoz vezető lépteket, azt, ahogy fordul a zár és belép? Akkor megnyugszol és egy sóhajjal végre elalszol. Nem számít,…..
Tisztességes Természettudomány 2019.06.22 14:05:02
@Pipas: Miért lenne butaság? Nem lehetsz okosabb mint az internet :)
A vallásos emberek tényleg kényszeres megfelelési válságban vannak, mert azt hiszik, hogy nekik kell megmenteni a világot. Akik becsöngetnek, azok pedig a jehovatanúi.

A valódi, szabad bibliai hit a szólásszabadság alapja, amely hirdeti a szerinte jót, de nem tiltja a szerinte rosszat. Ehhez képest a "gyűlöletbeszédre", "homofóbiára" hivatkozó neoliberalizmus egy túlhaladott, saríja törvénykezéshez hasonló világnézet, amely fél az ellenvéleménytől, ezért üldözi azt.
Szerdán 72 ezer magyar diák ir(t) történelmet, ebben az esetben szó szerint. Megkönnyebbülnek, bosszankodnak, esetleg méltatlankodnak? Nem tudjuk, de érdemes végiggondolnunk: ez a jelenlegi rendszer a lehető legjobb számukra? [Az idei írásbeli feladatsor egyébként sajátosra…..
Az atomerőművek meglehetősen ritkán robbannak fel - nyugtat meg minket az atomenergetikai szakember. Néha azért mégis megtörténik - vágjuk rá mi. Megtörtént Cseljabinszkban, Csernobilban, Fukusimában, és van még tucatnyi hely a világon, ahol bármikor történhet atomkatasztrófa. A…..
Úriember módjára most ugorjunk is át gyorsan azon, hogy Brüsszel ≠ Európai Unió, és hasonlóan bigott tézisek. Maradjunk annál az egyszerű ötletnél, hogy egy szép napon arra ébrednek a fent nevezett várossal (gyakorta hibásan) fémjelzett bürokraták, hogy ők is plakátolni kezdenek, mintha nem lenne…..
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter elég régóta próbálja átverni a tervét és az elképzelését a Magyar Tudományos Akadémián. Elég sok pro és kontra érv hangzik el, nézzük meg egy kicsit alaposabban, hogy hol tartunk, és hova juthatunk: - 2018-ban kiderült a költségvetésnél, hogy az…..
Állítólag egy évvel ezelőtt komolyan felvetődött a Fideszben, hogy be kéne áldozni Tiborcz Istvánt a választások előtt, ezzel kivennék az élét azoknak az ellenzéki és EU-s kritikáknak, melyek szerint Magyarországon nem érvényesül a törvény előtti egyenlőség elve. Volt némi realitás a felvetésben,…..
„Olyan lesz a jövő, mint amilyen a ma iskolája” – idézik a magyar Nobel-díjas tudóst, Szent-Györgyi Albertet sok helyen. Ezek szerint a magyar jövő nagyon sötét lesz, ha így folytatjuk...
Tisztességes Természettudomány 2019.02.14 18:18:40
Nem értek egyet, nem véletlenül.
1. A tankötelezettség leszállítása
Aki nem tudna tanulni, az menjen melózni apjával, szomszéddal, mesterrel. Lehet, hogy csak az iskolai tantárgyakhoz nincs tehetsége - ami nem véletlen, mert ezek a tantárgyak semmit sem érnek - de jól tud majd vakolni, burkolni, villanyt szerelni.

Nem Orbán miatt gagyi a szakképzés, elég kontraszelektált a szakma már a rendszerváltás óta. De már előtte sem volt valami hűdeszínvonalas. A 80-as években is úgy lehetett tanulni egy szakmát, hogy elment az ember melózni a mester mellé. Tényleg, és nem csak papíron.

2. CEU elzavarása.
Nagyon helyes. Az a néhány - ismétlem, néhány - ember, aki a matekot tanulta ott, az megoldja máshogyan. A többi ott tanított tárgynak semmi haszna sem volt - egy bizonyos tudományos látásmód szerint, amit én is osztok.

3. MTA bedarálása
Volt szerencsém MTA-s pénzlehúzó projektben részt venni. Ennyi pénzéhes, nulla teljesítményű papírgyárost mint ott, még nem láttam. Aki szakmailag sikeres, nem az Akadémia miatt sikeres. Felőlem be is hinthetik sóval.

4. A gender szak betiltása
Egyrészt: nincs betiltva. Csak nem kap állami pénzt. Másrészt: igen szánalmas ez a mondat: "A fontos az, hogy a „liberális métely” eltűnjön az országban. El is tűnik – és vele a szellem világa is." Milyen "szellem világa"? Ha latinkodni akarnék, ez most nem az a "spiritusz", ami a belevaló emberben van, hanem a bódulatot, részegséget és hosszú távon halált okozó "spiritusz"

5. Privatizált felsőoktatás
A közgáz mehet magánba. Az tanuljon a pénzről, aki ki tudja fizetni.

6-7. Pontoknál egyetértek, ezek közül csak a központosítás az Orbán-kormány műve, az értelmetlen rendszert már örökölték, még a háború előttről, akkor még működött, ma már nem.
Tisztességes Természettudomány 2019.02.14 18:36:18
@élhetetlen: Ezek a "csúcstehetségek" semmi hasznot nem hoznak az országnak. A neolib közgazdaságtan művelői lesznek, és olyan "fontos" témákban, mint a fogyasztás-nélkülözés-jólét, vagy ok-okozati összefüggések a makroökonómiában. Lásd az Orbán ellen tiltakozó Nobel díjas közgazdászok. Elméletekről beszélnek, piacról, keresletről-kínálatról, közben elfedik a valóságot, hogy hogyan irányítja kevés pénzember a világgazdaságot "unortodox" gazdasági beavatkozásokkal.
Kövér Lászlót a Fidesz élő lelkiismeretének szokás nevezni - lényegében minden alap nélkül. Kétségtelen: a házelnök elvhű antikommunista, már amennyiben csak néhányszor pördült meg szélkakas módjára, szemben Orbánnal, aki épp arra áll, amerre szerinte a legjobban megéri...
Tisztességes Természettudomány 2019.02.13 08:58:28
@neko1967: Fél éve történt, hogy egy Parragh Lászlót anyázó, elfogult poszt kapcsán közöltem Vincentékkel (szerző ugyanaz mint most), hogy 15 éve Parragh úr már kutatási források elbírálásában vett részt (igen, a szoci időkben), és ott pontosan értette hogy miről szól az alapkutatás - amivel kapcsolatban Vincenték (szerző ugyanaz mint most) hozzá nem értéssel vádolták. Tudom, ott voltam.

Ezek a drágák törölték a posztomat, és kitiltottak a blogjukról. Nem anyáztam, csak felhívtam a figyelmet, hogy a tények mást mondanak, mint amit ők állítanak.

Ezek után már nem is koptatom a billentyűzetet, hogy a mostani alternatív valóságukat a tények fényében értékeljem. Ide nem akarok erről írni, oda pedig nem tudok. :)
téveszmék "Boldogok a tudatlanok" 2019.02.11 07:27:54
    Az csak egy dolog, hogy a középkor tudományos szintjén bármit le lehetett nyomni a népek torkán. Az is elnézhető, hogy a civilizáción kívüli, iskolázatlan törzsek annyira nem ismerik a nagyvilágot, hogy mind a mai napig istenségnek hisznek bármit, amit nem értenek. Még azon se akadunk ki…..
Tisztességes Természettudomány 2019.02.11 20:22:38
@kvp: Kár volt belesétálni a csapdába, a másik kolléga észrevette a turpisságot.

"A telefon es a mosogep is ugyanabbol a kezdetleges szamitogepbol fejlodott ki, majd lett belole beagyazott integralt aramkor az Apollo program idejen, aztan lett belole liftvezerlo, mosogep es telefon, bar a liftvezerlo es a mosogep valoszinuleg kesobb agazott szet, mert eredetileg mindketto fix programu szekvenszer volt, feedback branch pontokkal."

MINDEN újabb eszközt az ember FEJLESZTETT ki, nem magától fejlődött ki. A mosógép nem tud szaporodni, fejlődni meg főleg nem tud.

A hasonlat egyedül a műszaki-informatikai program - genetikai program párhuzamról szólt, arra utalva, hogy kód nem fejlődik ki a semmiből.
Pozsonyban és Varsóban is csak a pillanatnyilag hatalmon lévő vezetéssel tárgyal, Magyarországon viszont a pártállam ellenségeivel találkozik. ..
Elválni valakitől nem feltétlenül jelenti azt, hogy hangosak vagyunk, ajtót csapkodunk, és a másikra gyűlölettel nézünk, bár talán úgy valahogy könnyebb. Dühöngeni, és kiadni a fájdalmat, a csalódottságot, a keserűséget. A csöndes felismerés sokkal nehezebb szeretettel a szívünkben, mert kívülről…..
Vannak ezek az íratlan szabályok a gyerekkel történő közösségbe lépéssel, az utazással, wellness hétvégékkel és nyaralással kapcsolatban. Ugyan benne van a nevében, hogy íratlan, de gondolom sokan nem hallottatok még róla, mert rohadtul nem tartjátok be, szóval inkább leírom, nehogy ne legyen mire…..
Tisztességes Természettudomány 2019.01.27 13:29:34
Aki pedig repülőztetni viszi egyetlen magzatát (esetleg 2 vagy 3 magzatát), az gondolkodjon el az alábbiakon:
1. A 2-3 éves gyereknek oly mindegy, hogy a Taj Mahalt bámulja, vagy a Kiskundorozsmai evangélikus templomot
2. A 2-3 éves gyereknek oly mindegy, hogy Thaiföld partjainál mossa a senekét a hullám, vagy a horvát tengerparton. Vagy otthontól 10 kilométerre egy hullámmedence valamelyik strandon. Utóbbit még jobban is fogja élvezni.
3. Tudom, nagy divat a gyereket más kultúrákra nyitottnak nevelni, és sok helyre elvinni. Szerintem ezt iskolás korban kell elkezdeni, amikor már le tud ülni a gyerek olvasni, és nem csak tabletet nyomkodja.
4. Egyébként sem valószínű, hogy a gyereked diplomata lesz, mert annak más kultúrák ismeretén felül az is feltétele, hogy kicsit is érdekelje a többi ember. Ezt kell neki megtanítani először, és akkor lehet, hogy kevesebb problémája lesz az életben.
5. A viselkedészavarok kis százaléka mögött tényleges idegbetegség áll, vagy ADHD, ami szintén visszavezethető agyi receptorok működési rendellenességére. Ha a gyerek mindenhol troll, akkor érdemes kivizsgáltatni még ovis korban.
6. És végül egy aranyszabály: a gyereked - más felnőttek konfliktusok nagy százalékában a más felnőttnek van igaza, nem az agyonbálványozott cuncimókus gyerekednek. Szeretni kell a gyereket, mellé kell állni minden helyzetben, de nem foghatod pártját egy olyan helyzetben, ahol a vak is láthatja, hogy a gyerek a hülye. Ilyenkor a gyerek iránt érzett szeretetedet úgy mutathatod ki, hogy elmagyarázod a gyerekednek, hogy hol hibázott.