Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karesz82153

2 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A belgiumi villámvakációnkra még ősszel, Grúziában vettük meg a repjegyeket. Elsősorban azért vágytunk Belgiumra, mert még nem jártunk ott, másodsorban van egy olyan fogadalmunk, miszerint meg kell látogatunk az összes európai fővárost és onnan be kell szereztnünk mindenhonnan egy-egy mágnest.…..
Mint ismeretes a három megye vezetői közti csúcstalálkozót eredetileg április 20. ára tervezték ezt előzték meg a találkozót előkészítő előzetes tárgyalások amik lassan 12 órája folynak. Információink szerint szóba került a találkozó időpontjának 1 nappal korábbra helyezése illetőleg annak eltolása…..
Talán minden ember egyenlőnek született, azonban nem minden borzasztó repülőutas egyformán borzasztó...
karesz82153 2018.12.05 22:38:04
@Pierr Kardán: Azért nincs annyira fájdalmas ára annak az ülőhely foglalásnak hogy a nászútján ne engedje meg magának... :D
Mondjuk nagyon keveset repülök évente kb 1x de már 2 típussal is találkoztam. Az egyik pont a legutóbbi utamon kiderült hogy az előttem ülő srác melletti szék üres. Megpróbálkozott "lefeküdni :D mialatt majdnem ripityára törte a térdem. Gondoltam kap 5 percet mielőtt szólok de szerencsére ennyi idő elég volt neki utána nyugton maradt. :D Nem okozott lelki traumát. Másik alkalommal hulla fáradtan (2x aludtam el felszállás közben) beszállt egy kb 40 fős iskolai csapat és mind torka szakadtából üvöltött. Na az nem esett jól.
karesz82153 2018.12.05 22:44:23
@Bocimaster: @karesz82153: Ja én 2 órás utakról beszélek azt gugolva is ki lehet bírni. Nem 12 ről.
Igazi vesszőfutás ez a történet a számára: az utolsó szövetségeseit is elveszítette ezzel az üggyel, és cserébe nem nyert semmit. ..
Az X Faktor vasárnap esti műsorában ment le az a jelenet, amelyben egy saját bevallása szerint Amerikában már befutott és ismert, de Magyarországon még nem annyira ismert Miriam nevű énekesnő megdobta mikrofonnal a zsűrit, mert nem tetszett neki, hogy a zsűrinek nem tetszett a produkciója. Azóta a…..
Vonat, 30 fok, 30 perces késés, tömeg. Minden hely foglalt, kivéve egyet, ott egy - Hadházi László kifejezését használva - egy pirított ribanc (továbbiakban: PR) táskája ül. Biztos néz ki az ablakon. Utas jő, s pihegve szól: Elnézést, szabad az a hely? Na itt történt a félreértés: PR kérdésnek…..
Azt mondják, nincs két egyforma terhesség. Hát…azért vannak átfedő, alapvető tézisek. Melyikről értekezzünk inkább? A parttalan evésről vagy a kínzó hányásról? Fiammal való terhességem tizenharmadik hetének negyedik napját sosem felejtem el. A nap, amikor arra eszméltem: nem hányok.…..
Hölgyeim és Uraim! Rendkívüli híreink következnek! Örömmel tudatjuk önökkel hogy kémeink szerint bekövetkezett a lehetetlen! Hazánk és pártunk győzelmet aratott az ellenünk törő gyilkos hatalom ellen! Brüsszel megállt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A Migránsok felgyűlnek a halódó nyugat fertőjében és…..
A mai napon egy érdekes eseménynek lehettünk szemtanúi. A Fidesz képviselői kivonultak a a Nemzetbiztonsági Bizottság üléséről, mivel azon Szél Bernadett is megjelent. A gyűlést még január 18-án, Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke hívta össze a mai napra, hogy az illetékes szervek…..
Majd felrobbant a közösségi portál az után, hogy Geréb Ágnes perújítási kérelmét elutasította a Fővárosi Ítélőtábla. A vita „természetesen” most sem arról szólt, amiről a büntető eljárás. Mert – minden ellenkező híreszteléssel szemben - a Geréb Ágnes elleni büntető ügyeknek (több is volt) nem az…..
karesz82153 2018.01.14 22:58:36
@arkanum:
Előre is bocsánat de ez a téma engem kiakaszt. (igen ez már szinte hiszti de attól még ez történt)

Alattad írtak pontosabb statisztikát de ezt talán jobban érted. 1 orvos (még akkor is ha eltiltották), 2 év (2009-2010) , 2 halott baba. Az egyik megfulladt a másiknak csak simán kicsavarta a nyakát.

(és ez most a hiszti helye) Ha nálatok a baba akár csak 1 betűvel is eltér a tökéletes irodalmi terhességtől mész a gonosz összeesküvő chemtrailgyártó, mindenféle oltással mérgező orvosok közé. Ha minden tökéletes, és még annál is tökéletesebb akkor esetleg(!!!) mehettek haza füstölők közt kumiszt szürcsölgetve Éjjel nappal budapestet nézve otthon szülni miközben cuki kis baby turulok repkednek a fejetek felett.

És tudom hogy most bunkó voltam, de ide nem kell statisztika. 2 baba meghalt és ennyi.
Vendégszerzőnk, Attila megírta, milyen futárként végigcsinálni az összeomlás szélén táncoló karácsonyi csomagküldési szezont. Nem minden szavával értünk egyet, de érdekes beleképzelni magunkat egy futár helyzetébe. Hátha sikerül több türelemmel és megértéssel kezelnünk a futárokat és a postásokat...
karesz82153 2017.11.14 21:01:58
Az aprópénz nem csak a futároknál kritikus. Nálunk alap szituáció hogy az első 4-5-6 vevő mind nagy címlettel fizet 2000-3000 ft os számlákat. És semmi apró nincs nála. Pl 2025ft és kicsapja elém a tízest kérdés nélkül hozzáfűzve "nincs apróm". Mondom 25ft csak akad a pénztárcájában... "nincs nálam" . és a következő sok vevő is ugyanígy. Aztán amikor a harmadik játsza el ugyanezt "nincs apróm" közlöm vele hogy nekem sincs akkor pedig jön a hiszti hogy nekem kötelességem. Hát sajnos nem. Nem kötelességem 150-200e ft al nyitnom. Az a kötelességem hogy legyen annyi váltó a kasszában nyitáskor hogy egy db húszezresből bármekkora összegnél vissza tudjak adni. A legextrémebb eset az volt amikor bejön a vevő, közli hogy 3 embernek viszi a cuccot úgyhogy neki ez 3 bblokkra kéne. Mondom neki hogy no problem, (mind a 3 blokk 2000 alatt).
Elsőre kivág egy huszast. Szó nélkül vissza adok.
Második újra 20000.
Nincs kisebb?
Nincs.
De ha ebből visszaadok a tízezres lesz a legkisebb címletem senki másnak nem fogok tudni visszaadni.
De tényleg nincs.
Most adtam vissza 180000 et tudom hogy van.
De akkor nem tudja hogy számoljon el.
-- Visszaadtam húszezerből.
Jön a harmadik újra húszezer.
Nem tudok visszaadni.
A delikvens áll.
Aztán tovább áll.
Majd mégtovább mögötte már hosszú sor.
-Előbb mondtam hogy senki másnak nem fogok tudni visszaadni több mint 30000 ft váltópénzem adtam oda tényleg elfogyott.

És utánna egy általam sosem látott hiszti és tombolás. Feljelent kötelességem felháborító undorító Most mit csináljon Elképesztő döbbenet gusztustalan stb...

A vicces az hogy nálam is mindig kizárólag nagy címlet van mert az összes nálam lévő pénzt a kasszába szórom és a lehető legnagyobb címletre váltom.
Az orvosok körében fontos és jó ötlet a szerdán indult e-recept, csak nem pont így. Az egész olyan „magyarosra” sikerült. Az információáramlás nem volt egységesen elérhető, az orvosoknál eddig működő rendszer „nem szerette” az újat, ami a túlterhelés okán amúgy is csak hosszas sorbaállás után volt…..
karesz82153 2017.11.03 20:09:46
@Aurora86: Nekem van bár csak érzés alapján. Gyógyszerészként dolgozom és a háziorvosunk tegnap (ellentétben sok másikkal) el is kezdte ontani az e-recepteket. Ismétlem csak érzés alapján tegnap az e-receptek kb 10% át voltam képes egyáltalán feldolgozni (hál istennek még enged a rendszer a régihez hasonló módon receptet beütni). Ma ez az arány már 60% környékén járt de lehetett az 70% is. A csütörtöki nap egy tragikomédia volt. Gyerekbetegségek azok amik ma (pénteken) jelentkeztek. Állítólag a fejlesztők "nem gondolták hogy ilyen rengeteg recept lesz" ::D Csütörtökön előbb csak azt vettem észre hogy nem jönnek a betegek akik meg jönnek nem hoznak receptet 20 percenként meg megjelent valaki receptel akik meg elmondták hogy ezzel párhuzamosan egy görög tragédia zajlik az orvosnál. Millió beteg de a dolog nem halad se előre se hátra én is láttam amikor a szerver kb 8:20 kor összeomlott és a program közölte hogy "a kapcsolatot a szerver bezárta".

2 dolgot tartanék lényegesnek:
A rendszer egyik napról a másikra is sokat javult tehát nincs itt a világvége csak pár nap türelem kell.

Az e -recept egy nagyon jó ötlet.A patikának óriási könnyítés (bár még csak zavaró és felesleges plusz adminisztráció ehhez még több idő kell) és a betegeknek is. Nincs többet "lejárt a recept" , "elhagytam/otthonhagytam a receptet" stb. Ha a balaton melett nyaralunk bemegyünk az első szembejövő patikába kirakjuk a személyit/tajkártyát vagy a jóég sem tudja mi fog kelleni és mondjuk hogy a felírt de elhagyott receptjeink közül mit szeretnénk és kész is vagyunk. Bár jelenleg még a fizikai recept nélkül nem jutunk eredményre de elvileg ezt 1 év alatt fokozatosan kivezetik és áttérünk a fent említett rendszerre.

A fejlesztők oldalán meg nem a hozzáértést látom problémának hanem azt hogy jó magyar szokáshoz híven a fejlesztésben nem vett részt sem egy praktizáló orvos vagy gyógyszerész sem. A fejlesztők gondoltak valamit ami aztán vagy úgy volt vagy nem. ("nem gondoltuk hogy ennyi recept lesz")

Tehát bár szar volt az első nap én még bízok a legjobbakban. Csak győzzük kivárni. :)
Aki a cím alapján azért kattintott a bejegyzésre, mert megtudni reméli, hogy a megbolondult posztoló hol és mikor osztja szét vagyonát mielőtt lemondva e világ hívságairól remeteként keresi az élet értelmét, az haladjon tovább. Az igazság az, hogy a Teremtő földi pályám megfutását azzal könnyítette,…..
karesz82153 2017.06.10 19:26:36
Én durván sérült pénzen kívül minden pénzt elfogadok nap végén úgyis átviszem a bankba ott meg mindegy. Sőt ha a delikvens úgy jön egy szétrongyolt pénzel hogy "ne haragudjak de nem fogadnám el?" akkor is beveszem. De az kikészít és egy undorító mocskos sunyi dolog amit a posztoló csinált. Egy gyereknek odaadni hogy valaki bevegye a hibás pénzt mert nem akar egy kisgyerekkel akadékoskodni vagy ha mégis akkor kapja az oltást az a szerencsétlen gyerek?????????? UNDORÍTÓ
És nem is egyedi.

Épp a mai nap termése.
nyitás:30000 váltó.
versenyző 1: 1000 ft alatt.
- Van kisebb?
-nincs
- legalább egy kis apró?
- csak ez van nálam.
versenyző 2,3 szintén.

versenyző4: óvodás vagy kisiskolás gyerek. Anyuka az ajtó előtt. vásárol 300ft ért nyújt nekem egy 10.000 est. És meg vagyok lőve.
Anyukához ki mondom hogy bocsánat de kisebb kéne mert nem tudok visszaadni.
- De hát én csak fel akarom váltani.
-De nem tudom felváltani.
-Anyuka: Akkor most mi a teendő? --és néz rám felvont szemöldökkel.--
- Ott a bolt hátha ott felváltják.
- Ott már előbb váltattam.
-Hát akkor csak van kisebb.
-Magának a kötelessége hogy mindenkinek tudjon visszaadni ezt jelezni fogom a fogyasztóvédelemnél.
-Hát csak rajta. :)
-majd anyuka sértődötten el és a gyerekgyógyszert nem vette meg. Gratulálok.

Bocsánat kicsit off lett a vége de iszonyatosan gyűlölöm ha gyerekeket használnak arra hogy ne a felnőttnek kelljen a vélt vagy valós pofátlanságot véghezvinnie.
karesz82153 2017.06.10 19:27:55
@karesz82153: Gondolom kitalálható de versenyző 1,2,3 10 illetve 20.000 el fizet.
Az európia konzervatívok strasbourgi frakcióvezetője jelezte, hogy Orbán Viktornak meg kell hátrálnia a Lex CEU ügyében, különben komoly retorzió jön, ebben az EPP ismer tréfát. A Közép-Európai Egyetem bezárása ellen is tüntettek világszerte a tudomány szabadságáért meghirdetett demonstrációkon. A…..
karesz82153 2017.04.23 22:58:59
@midnight coder: "hátrányos helyzetből induló képzetlen, nyelvet nem beszélő, kultúrát el nem fogadó "

Azt hittem a magyarokról és a magyar gazdasági menekültekről beszélsz...
Veled is előfordult már, hogy a barátaid értetlenül néztek: miért bonyolítod tovább az amúgy is bonyolult életed egy kutyával? Esetleg idegenek adnak kérve-kéretlenül tanácsot az utcán? A szüleid már jobban örülnének, ha egy gyereket babusgatnál? Összegyűjtöttük a legidegesítőbb mondatokat, amiket…..
karesz82153 2017.04.11 22:58:27
@kutyás majmok népe: Nem a te kedvedért értekeztem az emberszarról hanem azért mert valaki kihozta hogy havi 1500 tonna kutyaszar halmozódik fel a városban évek óta. Ez kicsit abszurdnak tűnik.
karesz82153 2017.04.11 22:59:26
@karesz82153: És ez a valaki még csak nem is te voltál.
karesz82153 2017.04.11 23:27:18
@fda: Jó. Elismerem hogy ostoba és demagóg az emberi példám és a tudásom is hiányos a témában Mert nem tudom mi lesz a megtisztítás során keletkezett melléktermékkel Se, de attól még létezik és bocsi de azt sem szívesen lélegezném be, és azt is tartom hogy a havi 1500 tonna nagyon erős túlzás akár "szétfolyik" akár nem.

Igazából a fő problémám hogy lehet kutyások ellen érvet találni bőven beleértve a kutyaszar gyüjtését is természetesen. De az hogy an block utálunk mindenkit akinek kutyája van az szerintem szomorú. És nagyon boldog kutyákat látok városon is. Lehet hogy bevannak zárva egy a szükségletüknél kisebb lakásba de a normális gazda napi több órára leviszi sétálni, nem 2 kör andalgásra a háztömb körül szaratni hanem kutyák közé társaságba és össze is szedi utána a szemetet. (és így a kutya ki is fárad). Egy falusi kutyának megvan a mozgástere de jó eséllyel egyedül éli le az életét, ami nem feltétlen jobb a bezártság + napi pár óra kutyatársaságnál. A lényeg hogy a parasztok nem falun élnek hanem pesten és nem szedik össze a kutyaszart hanem vígan dagonyáznak benne.

Jóéjszakát és vigyázzatok a sasokra mert nagyot szarnak. (és fertőzőt meg büdöset. :) )
Magyarországon közel 300.000 ember szenved asztmában, és ez a szám folyamatosan növekszik. Az asztmás megbetegedésekkel kapcsolatban rengeteg tévhit él a köztudatban. Most lerántjuk a leplet az öt leggyakoribb mítoszról! Lássuk az 5 leggyakoribb asztmás tévhitet!..
karesz82153 2016.05.03 23:09:16
@vazze11: Édes ióistenem... A jó isten mentse meg a gyerekedet....Gőzöd sincs miről van szó. Szívből kívánom hogy ne is tudd meg. Felesges válaszolnod ez az 1 komment mára elég volt.
Átszámítva 11 millió forintos kártérítést szavazott meg a norvég bíróság Anders Breivik náci tömeggyilkosnak emberi jogai megsértése miatt. Az ítéletnél csak az indoklás elképesztőbb: Breivik többek között azért jogosult állami kártérítésre, mert testápoló nélkül kell börtönbüntetését töltenie, így…..
Úgy néz ki, L. Petra sorsa hamarosan eldől. Az ügyében folytatott nyomozás befejeződött. Elárulom, azért írtam ki csupán a vezetéknevének kezdőbetűjét, mert ez errefelé így szokás. Először telezengik a sajtót például azzal, hogy lebukott az alvilág vezére Vizoviczki László, aztán viszont később már…..
karesz82153 2016.02.17 23:27:23
@hagyma: @Kovacs Nocraft Jozsefne:

Köszönöm a véleményeteket. Biztosan ez fogja a gyerekeiteket jobbá tenni.
karesz82153 2016.02.17 23:40:33
@hagyma: " a gyerekeimet az fogja jobba tenni , ha egy biztonsagos, eros orszagban el es nincs szuksege migransokat buktatni, mert megteszik az arra felhatalmazottak"

erre nincs válasz csak szomorúság. Megyek alduni.

Vitatkozz ezzel: akkor sem bántunk gyereket.
Megint durván elvéreznek egy centin a mérőszalagot hanyagoló utasok a Wizz Airnél. A légitársaság ultra szenyó csomagszabálya szerint csak egy kis hátizsák vihető fel ingyen a gépre, a mérési szigor változatlanul szinte csak Budapestre jellemző. Végül is a korábbi…..
Dobra veri az állam saját vagyonának egy jelentős részét, hogy újra el tudja játszani a Mikulás szerepét. Lázár János ugyanis megerősítette, hogy a kormány értékesíteni kívánja az állam tulajdonában lévő OTP-részvényeket. A befolyó pénzt beruházásokra fordítanák.…..
Három fantasztikus új útvonallal kedveskedik a Ryanair a magyar utasoknak jövő nyártól, legalábbis erről szólt a cég budapesti tájékoztatója. Milyen kár, hogy ebből az egyiket már télen is nyomják és már fél éve bejelentették, a másik kettő pedig annyira új, hogy a Wizz…..
karesz82153 2015.10.25 20:40:58
@megamedve: "Grat nagyon FX volt a RE.
Bár ha a FNG nincs BESZ a gatyába,akkor a Wizz és a Ryan is mehet a PSY-ba!"
Én meg sw ből mentem brd spd run ra t4 ért. Beszélj magyarul ha úgy nem megy akkor angolul. Ha annyira rohadtul sokat repülsz hogy már csak így hivatkozol dolgokra akkor nem a fapadosinfón fogsz kommentelni.
A migráns-ügy kapcsán írt egy hiánypótló cikket Bede Márton, melyben a szerző azt pedzegeti, hogy kár örömködni a tranzitország-státuszunkon, épp az a baj, hogy a migránsok nem akarnak ide jönni. Magyarország nem elég vonzó a dolgozni akarók szemében, pedig ez kellene a 26 év…..