Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beardcity

38 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor randizásról van szó, a férfiak néha túlgondolják a dolgokat annak érdekében, hogy a kiszemeltnek felkeltsék a figyelmét. Felkapják a legdrágább ruháikat, vacsorát foglalnak a legdrágább helyen, csajozós dumákkal próbálnak készülni. Van, akinek ezzel nincs is semmi problémája, azonban lehet,…..
Beardcity 2021.01.15 15:44:50
@glantos70: sok ilyet hallottam már, azonban sok esetben van olyan, hogy megtalálják azt, ami jól áll nekik. Természetesen ha ritkás, foltos szakáll van, akkor hülyeség lenne teljes szakállat kívánni, de próbálkoznak akár körszakállal, kis bajusszal, pajesszal vagy ezek kombinációival.
Ha viszont a feleséged nem szereti az keményebb dió :)
Abban nem tudunk segíteni.
Végre a méltán a híres bajusz ismét megtalálta helyet a férfiak körében, hála a Movember mozgalomnak. A helyzet, hogy akármennyire is szeretjük a szakállat, egy bajusz iszonyat menő tud lenni, főleg ha tudod hogyan kell hordani. Mindig is volt mögötte egy kis lázadás, egy kis csibészesség. Volt…..
Ha szétnézel a környezetben és magadon, észreveheted, hogy nem mindenkinek ugyanolyan a szakálla…de nagyon nem. Mitől függ, kinek milyen a szakálla? Persze rá lehet mondani, hogy neki nagyon király szakálla van, mert jó géneket örökölt. Biztos ez? A seprű Sajnos elég sok ilyet látni még mindig.…..
A szakállápolás egyik fontos kérdése a szakállmosás. Ha nem olvastad még az első fejezetet, javasoljuk, hogy kezd azzal! Kattints ide és olvasd el a koszos szakáll vs. tiszta szakáll 1. részét! Mennyi az annyi, ha szakállmosásról van szó? A legtöbb férfi minden nap mossa a szakállát, ami nem…..
Figyelni kell rá, hogy a szakállad mindig a legjobban nézzen ki. A szakállápolás művészete gyakran kihívásokkal teli, de ezt ma már megkönnyíti a piacon elérhető termékek sokasága. A férfiak körében leggyakrabban felmerülő kérdés, hogy az ápolás során csak egy vagy két terméket használjanak, vagy…..
Egy kis iránymutatás a foltos szakállal rendelkezőknek. Először is, semmi gond nincs ezzel. Attól még, hogy ritkásabb a szakállad, nem jelenti azt, hogy ne tapasztalhatnád meg a szakállas létet. Viszont vannak hibák, amiket simán elkövethetsz, itt van mindjárt 5db: 1. Emiatt nem növeszted meg…..
Beardcity 2019.12.14 19:01:35
@Newguy33: nem, úgy látszik, még mindig félreérthető. Legjobb tudomásom szerint a minoxidil sem tud hajhagymát varázsolni, hanem a meglévő hajhagymát "tágítja" és a szőr vagy hajnövekedés anagén fázisában fejti ki a hatását. Amint abbahagyod a kezelést, elmúlik a hatása és alapból sem minden embernél működik.
De a "szeres hirdesések" igazából minden olyan hirdetésre és termékre vonatkozik, ami valótlant ígért, tehát, hogy olyan helyeken fog szőr nőni, ahol nincsen. Ez lehet sima természetes olaj, gyógyszer, bármi. Egyébként ha megkérdez bárki elmondom mi van, illetve mindenki azt csinál magával, amit akar, meg abban hisz amiben akar. A véleményem, hogy elfogadni, hogy nincs rendes szakállad, vagy kopaszodsz még mindig egészségesebb, mint kemikáliakkal kenegetni magad, aminek igazából kétes hatásai és kimenetelei vannak. Vagy a beültetés, merthogy az biztos kimenetelű és ha van rá pénzed, akkor opció lehet. De még egyszer, mindenki azt csinál, amit szeretne.
A férfiak szakállat növesztenek. Szerintem mindenki próbálta már.  Mindegy, hogy az egy teljes, dús szakáll, ritkásabb, vagy csak egy hosszabb vakáció során keletkezett borosta. Aztán később eldönti az ember, hogy megtartja-e hosszabb távra vagy levágja, mert rájön ez inkább mégsem neki való, de…..
Először is légy türelmes Egy igazán epik szakáll az önuralom eredménye. Amikor először elkezdesz szakállat növeszteni, késztetést érzel arra, hogy levágd, de ne tedd, sőt, hagyd érintetlenül 4-6 hétig! Ez lehetővé teszi a szőrszálaknak az egyenletes növekedést (valamelyik…..
Beardcity 2018.04.17 11:11:21
@invalid user name: szia! az érdekes, hogyha pl a DM-ben nem találtál, pedig van tudtommal több fajta is, főleg nagyobb cégek márkái, de megmondom őszintén jobb, hogy nem vettél, mert ezek elég kommersz olajok, gyenge minőségű összetevőkkel. Talán az eladó nem tudta csak mire gondolsz egyébként. Ha mindenképpen boltban akarsz vásárolni, akkor a barbershopokban nézz szét. Egyébként meg ha van kedved válogatni akkor nézz szét nálunk, ha csak az olajat nézzük 4 márka 14 féle illata közül tudsz válogatni, az összes természetes és prémium összetevőkből van. Ha pl a mi olajunkat választod (beardcity hopup) akkor ingyenesen házhoz is szállítjuk. A webáruházat itt éred el: www.beardcity.hu
Egyébként itt a blogon sok hasznos dolgot találsz, illetve van youtube csatornánk is, ahol jó pár terméket be is mutatunk, érdemes belekukkantani.
Nem is gondolnád mennyire egyszerű meglepni férfi ismerősödet, hogyha van egy kis arcszőrzete. Mint az utóbbi években kiderült, a férfiak legalább annyira szeretik a szakállukat és az ehhez kapcsolódó ápolási termékeket, mint a nők a sminkkészletet vagy a táskákat. Érdekes, de a szakáll ápolása…..
Nem fogok kertelni, a cikket egy átmulatott este ihlette, melynek során megtapasztaltam, milyen is az, amikor konkrétan az alkoholtól lesz szénakazal a szakálladból. Hazudnék, ha azt állítanám, hogy az egészség példaképe vagyok, pedig az egészséges életmód a szakáll jó barátja. Nagy általánosságban…..
Aki nem növesztett még szakállat az nem is gondolja mennyi meló van vele. Ha te már tudod, akkor is belefuthatsz olyan dolgokba, ami miatt nem leszel elégedett a szakálladdal. Amennyiben a következőben találsz olyat, ami igaz rád, akkor törekedj a kijavítására, és garantáltan jobban fogod érezni…..
Beardcity 2017.04.26 11:12:44
@Burgermeister: Szia! Én csak az általunk kipróbált és forgalmazott olajokat tudom mondani. www.beardcity.hu/szakallolaj
Ha itt szétnézel, 3 gyártótól összesen 17féle illatot találsz, biztos tudsz választani. Megbízható Angliai gyártók 100% természetes alapanyagok, prémium minőség.
Beardcity 2017.04.26 12:39:41
@Hoffmanka: Gondolom sampont se használ, se tusfürdőt, se dezodort, meg a körmét se szokta vágni. Felesleges urizálás.
Szerintem döntse el mindenki, hogy hogyan érzi jól magát. Ön elvan a hülyeségek nélkül, megértem, nem is próbálom meggyőzni. Nincs ezzel semmi. Viszont akármilyen hihetetlen, elég nagy a magyar szakállas közösség (ahogy vannak autóhifisek, hobbi műszerészek, házi sörfőzők, nyugdíjas klubbok, zenészek, vadászok és még lehetne napestig sorolni) köztük akik már 15-20 éve szakállasok és ezek a dolgok megkönnyítik a életünket. Utána mindenki eldönti, hogy szüksége van-e rá vagy sem.
Beardcity 2017.04.26 17:02:50
@igazi hős: alapesetben egy samponnak is annak kéne lennie igen, viszont kíváncsi lennék, hogy ha leemelünk egy áruházi polcról 30-40 sampont, abból hány felel ennek a kitételnek. Ami a méhviaszt illeti (ez samponban nincs, de mondjuk saját példánál maradva bajuszwaxban, balzsamban van), a természetes méhviaszt a méztermelő méhek állítják elő, illetve vannak mesterségesen előállított paraffin szerű viaszok, amelyek földgázból, kőolajból, szénből előállított vegyipari termékek és ezt is használják kozmetikumokban. Az hogy most mennyire károsak ezek a bőrre vagy egészségre hosszútávon azt kb senki nem tudja, még az erről szóló vizsgálatok sem tudják. Az anyag nem emlékszik rá, hogy készült viszont az ember keni magára. Tudom hogy vannak, akiket hidegen hagy az összetevőlista, de rengetegen vannak akiket nem. Mi nyilván a természetes mellett tesszük le a voksunkat mindig. Az hogy más mit csinál, az az ő magánügye. Itt főleg egyébként a bizonyítottan káros anyagokra hívnám fel a figyelmet, amik még mindig nagyon sok hasonló termékben megtalálhatóak: az SLS, a parabének, amik az arra hajlamosaknál ténylegesen gondot tudnak okozni. Szerintünk azért fontos, hogy természetes legyen, mert nyilván egészségesebb, illetve a irritáció lehetősége is jelentősen csökken.
Közeledik a felmelegedés. Lassan ugyan, de el fog jönni. Sokan várjuk már, ez tény és való. A tavaszi és nyári hónapok tipikusan uborkaszezonnak vannak elkönyvelve szakállas szempontból. Sokan az alkalmi szakállnövesztők közül úgy döntenek, hogy megmutatják borotvált arcukat a nagyvilágnak.…..
Sokszor volt már téma a szakállasok egyik leghasznosabb kiegészítője, a szakállolaj, ezért ezt nem is feszegetnénk. Hasznos. Hidratál, fényesít, puhít, táplál, bizonyos esetekben illatosít, így enyhe parfümnek is használhatod. Viszont megvizsgálhatjuk őket más szempontból. Milyen adagolókat…..
Az életed során rengeteg olyan dolog van, ami gyökeresen megváltoztatja azt. Egy gyermekáldás, egy rokon elvesztése, munkahelyváltás, költözködés és még sorolhatnánk. Talán butaság egy csoportba sorolni ezeket a dolgokat a szakállnövesztéssel, itt ezen a blogon, de hisszük, hogy a szakállnövesztés…..
Az egyik legrosszabb dolog, amit egy szakállas tehet, hogy egész nap piszkálja az arcát. Furcsán hangzik, de ez sokunk problémája, és ez a probléma bizony elég szépen el tudja rontani az egyébként szépen virító szakállat, sok esetben olyan szinten, hogy le is kell borotválni. Ez napi tevékenység, én…..
Beardcity 2016.11.15 13:32:48
@Simon Szabolcs: nem csak a szakállasoknak kéne kerülni a nem természetes anyagokat, hanem úgy általában mindenkinek. A szakállolaj tökéletesen elegendő a bőr hidratálásra. Mindenhova kiírjuk a szakállolaj használatakor, hogy "masszírozd be a bőrbe és szőrbe egyaránt", tehát ha megfelelően alkalmazod az olajat, akkor annak a bőrödhöz is el kéne jusson. Ha ez nem elegendő, még pluszban használhatsz az olaj után balzsamot, ami még plusz tartást is ad a szakállnak. Az hogy kipróbálod a körömvirág kenőcsöt, az rajtad áll. Bajod nem lesz tőle hiszen egy krém, na de ha húslevessel kened, akkor sem lesz baja, és természetes. Illetve szerintem baromi zsíros lesz tőle az egész, arról nem is beszélve, hogy a körömvirágnak van egy jellegzetes illata, ha szeretnéd, hogy olyan illata legyen, akkor hajrá.
Beardcity 2016.11.15 13:36:13
@Simon Szabolcs: a szakállbabrálást, pont úgy kell érteni, ahogy írtad. Valószínűleg a szokás hatalma miatt mindig ugyanott fogod piszkálni, tépkedni és előbb-utóbb ott nem marad szőr. Az hogy egyik helyen barna vagy szőke vagy vörös vagy ősz a szakállad, máshol meg sötét, az genetika. Akárcsak a hajnál. Ha zavar be kell festetni.
Igen, jól látod. Szakállfésű. Létező dolog és furcsa neve ellenére nagyon hasznos kiegészítő tud lenni egy szakállas férfi repertoárjában. Különböző formában, méretben és anyagban is megtalálhatóak. Van, aki jobban kedveli a fafésűt a műanyagnál, de igazából minden azon múlik, hogy melyik tetszik…..
Beardcity 2016.11.08 11:56:26
@Simon Szabolcs: Szia! Kialakításban nem feltétlenül más mint egy hajfésű. Persze vannak olyan furcsa formájú fésűk, amivel kényelmetlen lenne hajat fésülni. És vannak olyan kialakítású szakállfésűk is amivel lehet a hajadat is fésülni. Nem csak ez a lényege. Egyfelől nem érdemes 1 fésűvel fésülni a hajadat és a szakálladat egyszerre. Ezt a rákent cuccok miatt mondjuk főleg. Ha használsz bármilyen hajwaxot, zselét, lakkot, akkor az bizony ráragad a fésűre hacsak nem napi szinten takarítod a fésű fogait. Ezáltal pedig rákerül a szakálladra. Ugyanez igaz fordítva is. A szakállápolók a hajadba kerülnek. De mégis a legszembetűnőbb a fogkiosztás. Egy normál szakállfésűnek ritkább a fogkiosztása, ezért nem tépi ki a szőrszálaidat. Mivel a szakállad durvább és valószínűleg göndörebb mint a hajad, teljesen másképp viselkedik. Ennyi. Ezen kívül még nagyobb fogkiosztás kell a nagyon hosszú szakállra, ott inkább már bontófésű kell, mivel még a közepes fogkiosztás is beleakad a gubancokba. Pl a bejegyzésben a legelső képen sem alkalmas az a fogazat a hatékony szakállfésülésre biztos vagyok benne, hogy húz, tép, mint fésül. Valószínűleg csak egy hangulatkép volt és bármilyen fésű megfelelt a célnak. Ha valami még nem világos írj és szívesen válaszolok rá!
A Movember mozgalom idén is kezdetét vette November elsejével. Összefoglaljuk miről van szó, mik a szabályok és hogyan tudsz Te is segíteni. Mi az a Movember? 2016-ban a férfi társadalom jelentős részének nem nagyon kell ecsetelni miről van szó, de ha nem hallottál még róla, akkor sincs gond, most…..
A szakáll megfelelő ápolásához időre és türelemre is szükség van. Viszonylag sok szakállápoló termék van már a piacon, ami segít a dúsabb, egészségesebb, férfiasabb szakáll elérésében. Itt van az 5 legtöbbet használt dolog, ami könnyebbé teszi a mindennapi ápolást és átsegít a növesztés során…..
Ha nemrégiben felfedeztél valami puklit az arcodon, de nem pattanásnak néz ki, akkor nagy eséllyel egy benőtt szőrszálról van szó. Ezek az enyhén fájdalmas, viszketős, piros kis dombocskák akkor keletkeznek, amikor a szőrszál begöndörödik és éles, hegyes végével befelé kezd el nőni. Bizonyos…..
Beardcity Szakáll vs. Karrier 2016.07.27 12:41:56
Érdekes és fontos kérdés, hogy szakállas férfi lévén, hogyan szerezz munkát, vagy amennyiben már van, hogyan hozd azt össze a szakállas életviteleddel. Világos ugyanis, hogy a szakáll valami olyan dolog, ami sok embernek tetszik és neked is örömet okoz, azonban sok embert taszít és emiatt pillanatok…..
Minden nagyobb teljesítményhez az életben tartozik egy mérföldkő is, amire aztán szívesen emlékezünk vissza. Minden egyes megmászandó emelkedő előtt szinteket tűzünk ki magunk elé, hogy tudjuk, hol járunk éppen a folyamatban, és még mennyi van hátra. Bár az ilyen kalandokba, célokba, életutakba…..
Amint azt biztos tudod, elég nagy része a társadalmunknak nem igazán képes mit kezdeni egy-egy nagyobb szakállal, főleg a fiatalokon. Úgy tűnik, hogy valamiféle zavarodottság van fejükben, nem tudják elképzelni, hogyan is mehet ennek a menete, a miértekről ne is beszéljünk. Ezért…..
A szakállnövesztés egy igen egyedi élmény. Ha felszínesen nézzük a dolgot, egész egyszerűnek is tűnhet. Leteszed a borotvát és hagyod, hogy az arcodból kibontakozhassanak a szépséges szőrszálak. Ennél azért egy kicsit többről van szó, és ha még az utazásod elején tartasz, nem árt tudnod egy pár…..
Beardcity 2016.03.25 17:54:11
@toportyánféreg: Alapjáraton nem, de szívesen fogadunk mindenkit. Üdvözlünk az oldalon!
Beardcity 2016.03.25 18:35:20
@sobchak: Írtam neked üzenetet :)
Főleg szakállnövesztés előtt álló férfiak, de a már meglévő szakállasok is sokat tanakodnak. Vajon mennyi idő kell a szakállnak, míg tisztességesen megnő? A nagyon egyszerű válasz szerint minden férfinál más időtartam szükséges, de vannak dolgok, amivel tudod segíteni a folyamatot. Nagy szerepet…..
Ha teljes szakáll növesztésére adod a fejed, akkor sokat olvashatsz növesztésről, formákról, hogyan kell ápolni, stb. De egy igényes full arcszőrzet velejárója a bajusz is, amit szintén rendben kell tartani. A mosás, olajozás ugyan úgy történik, mint az arcod többi részén ez nem is vitás, viszont…..