Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Crownguard

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újraélesztjük a hagyományt és ismét meghirdetjük az Ördöglakat tervező és készítő versenyt. A Reflexshoppal és a Qubit-tel együttműködve a mai nappal elindítjuk a Zagyvai András játéktervező versenyt. A részleteket a Qubit-en…..
Ördöglakat Színes azonosságok 2016.08.27 21:20:39
Három éve cserejáték volt a nemzetközi ördöglakat találkozón (IPP) az Identtrick nevű játék. Vesa Timonen tervezte, ebből már sejteni lehetett, hogy nehéz és trükkös feladvány. Pedig elég egyszerűnek látszik:..
Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Blog TV adás, amiben a rendkívül meredek emelkedőket megmászni képes Buggy autókat mutatom be nektek.A BOTOY által tervezett eredeti játék mellett ezúttal a Kolleth Vilmos által itthon gyártott változatot is bemutatom majd nektek és természetesen…..
Ördöglakat Torlaszok egy dobozban 2014.04.13 18:06:08
Két kedvencemről lesz most szó. Olyan játékok ezek, amivel azok is szívesen játszanak, akik nem nagyon szeretik az ördöglakatokat vagy más logikai játékokat. Talán azért, mert ránézésre egyszerűnek tűnik a feladat is és az elemek is. "Mindössze" néhány rudat kell elhelyezni…..
Crownguard 2020.11.21 12:38:08
@Gál Péter F.: Szia! Ezt pontosan hogyan értetted: -Ha az olvasó kiszámolja az elemek összterületét, láthatja, hogy az első játékban pont megegyezik a doboz területével, tehát pontosan kitöltik a dobozt.
Ha az általad megadott egységeket veszem számításba, akkor több az elemek összterülete, ha figyelembe veszem, hogy a 45 fokos vágás miatt egy egységnyivel el tudom őket tolni, vagy 90 fokos szögbe rakni egymáshoz képest, akkor meg kevesebb az elemek összterülete. Valamit rosszul számolok?
Crownguard 2020.11.21 15:24:43
@Gál Péter F.: Köszönöm!
Mindig foglalkoztatott, hogy miből lehet egyszerűen előállítani ördöglakatokat. Már a filléres játékok is lehetőséget adnak egy pici barkácsolásra hajlandóknak különböző fejtörők elkészítésére, de vannak akiknek problémát okoz a famunka. Többek közt nekik találtam ki a Legominó feladványokat, de…..
Crownguard 2017.08.27 11:54:11
Ördöglakat Karamell doboz 2015.03.01 19:31:49
A 2014-es Nemzetközi Ördöglakat Találkozó (IPP) egyik díjnyertes játéka nagyon tetszett nekem már akkor is, amikor még nem lehetett tudni, hogy díjat fog kapni. Jól passzolt a "kevés elemből nehéz játékot" mániámhoz. Tetszett, hogy két elemkészlet tartozik hozzá, rögtön…..
Újra ott leszünk a Kutatók Éjszakáján sok-sok játékkal, újdonságokkal, az ügyes megfejtőknek ajándékokkal. Szeretettel várunk mindenkit! http://kutatokejszakaja.hu/2016/esemenynaptar/esemeny.php?id=584&menu_id=4  ..
Talán még nem késő úgy alakítani a mai programot, hogy beleférjen egy kis játék! Újra ott leszek a Kutatók Éjszakáján sok-sok játékkal, újdonságokkal, az ügyes megfejtőknek ajándékokkal. http://kutatokejszakaja.hu/2015/esemenynaptar/esemeny.php?id=584&menu_id=4  ..
Ebben a bemutató videóban olyan feladványokat modellezünk, ahol nem tudjuk pontosan a kirakandó alakzat belső szerkezetét, vagy épp a külsejét sem. Két játékról lesz szó. Az első egy magasabb fokú rabkereszt, ennek a bejegyzésnek az utolsó játéka. A másodikban pedig a Squadront próbáljuk berakni a…..
Vannak olyan "ördöglakatok", aminek megoldásához a logikus gondolkodáson kívül egy kis ügyességre, némi fizikai ismeretre is szükség van. Ilyen volt pl. az Egyensúlyozó szögek, Ezek megoldása általában azoknak is szokott tetszeni, akik a klasszikus ördöglakatokat nem nagyon…..