Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ike The Rock Clanton

74 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anno megfogadtam, hogy ilyet soha, de soha nem csinálok és reméltem, hogy soha nem kerülök olyan helyzetbe, hogy másokat és a tetteiket kelljen kiveséznem. Sajnos azonban elérkezett ez az idő is.  1. Kis házunk jelen állapotában..
Manapság, amikor a DC univerzumba tartozó sorozatok valósággal magukat szülik meg és újabb és újabb spin-offokra inspirálják a készítőket, igazán nehéz színvonalas show-t készíteni, ami nem vész el a szappanoperaszerű fordulatokban avagy nem billen át a mérleg másik része…..
Talán a harmincas, negyvenes éveiket taposó generációnak nincs is olyan tagja hazánkban, aki nem látta volna ezt a kult-klasszikus sorozatot vagy ne hallott volna a Roger Moore és Tony Curtis nevével fémjelzett részekről. Bevallom nekem is mindig kedves és kellemes emlék maradt még…..
Ike The Rock Clanton 2017.04.20 12:59:48
@Button Presser: Köszi! Igyekeztem érdekes, olvasmányos információkat összegyűjteni a sorozatról. S akkor még Ken Thorne főcím és aláfestő zenéjéről nem is szóltam, ami szintén hozzájárul a hangulathoz. :)
Ike The Rock Clanton 2017.04.21 10:58:28
@op tomi: Köszönöm! :-) Mentségemre szóljon, hogy harmincas lévén, én gyerekként a kilencvenes években láttam először. :-) Persze tény és való, hogy viszonylag korán mutatták be nálunk is, ha jól emlékszem 1972-ben, akkor még gondolat szintjén sem voltam meg. .-)
Talán még emlékeztek a ’70-es évek kultikus sorozatára, a Minden lében két kanál című Tony Curtis és Roger Moore fémjelezte akció-kaland komédiára, amelyet fanyar angol humorral fűszereztek. A sorozat főhősei, Lord Brett Sinclar (Moore) és Daniel „Danny” Wilde (Curtis) a playboyok aranyéletét élték,…..
Ike The Rock Clanton 2017.04.21 09:44:26
@$pi$: Nem igazán. Tony Curtis a sorozat közben, illetve a forgatókönyv elolvasása után döntött úgy, hogy az általa játszott Danny Wilde bőrkesztyűt viseljen és nem azért, mert Tony hipochonder volt. A forrás Roger Moore önéletrajzi könyve a My Word is My Bond. Továbbá összekeverni a karaketereket a valós személyekkel és személyiségükkel sem bölcs dolog. Igen, a sorozat éppen az eltúlzottságra és a modorosságra épít, mégpedig nagyon jól. Aki ezt nem szereti, azt megértem, de ne keverjük össze az embert a magánéletben és a színészt. Másfelől Tony Curtis-t tehetségtelen ripacsnak bélyegezni eléggé a filmtörténet nem ismeretéről tesz tanúbizonyságot. Ami Moore-t illeti, ő mindig is bevallotta, hogy neki a pénz és a hirtelen jött sikerek fontosabbak voltak a művészetnél.
Filmbook Az én szerelmem 2016.01.07 06:00:00
Már a film egynegyedénél furcsa érzések kerítettek hatalmukba. Egyrészt annak az érzése, hogy én ezt a sztorit már láttam valahol (ez költői túlzás, mert sok helyen), valamint az a meglehetősen blaszfemikus gondolat, hogy milyen is lenne ez a történet amerikanizált változatban...
Filmbook Paterson (2016) 2017.02.15 06:00:00
„Vannak gyufák otthon... mostanában a kék fejű a kedvencünk... mert vágyunk a változatosságra... és mert kifinomult ízléssel rendelkezünk..."..
Ike The Rock Clanton 2017.02.16 15:11:08
@WiteNoir: Ne sajnáld. Azt sajnáld, hogy egy IQ nulla vagy.
Ike The Rock Clanton 2017.02.16 15:20:34
@WiteNoir: Ez megmarad az örökkévalóságnak. Jesszus, micsoda emberek vannak....
Amikor szembeállítanak egymással két rasszt, amelyeknek az adott kultúrában olyan történelmük van, mint ide Tokió, akkor mindig bajban vagyok. Mindig arra gondolok, hogy vajon ez a tény és persze a saját előítéleteim, mennyire fognak befolyásolni abban, hogy a filmet úgy ítéljem meg, ahogyan minden…..
Adhattam volna azt a címet is az írásnak, hogy a sötét ötven árnyalata avagy a halál ötven órája, elnézést, két órája. Egy dolog ugyanis biztos: még az Ardennekben is szívesebben farkasszemet néztem volna egy Tigris harckocsival, semmint hogy végig kelljen szenvednem ezt a…..
Tartozom egy vallomással. Rájöttem, hogy utálom a toplistákat :D Fárasztó írni, mert nem egy filmre kell fókuszálni, hanem tízre, és mennyi mindenre, miközben alig írok róluk értelmes dolgokat. Paradox módon szeretem őket mégis, de valahányszor elkészülök eggyel, megfogadom, hogy az volt az utolsó.…..
Filmbook Egy kutya négy élete 2017.02.03 06:00:00
Állítólag a kutya és a gyermek szerepeltetése akár mellékszereplőként is egy filmben, mindig megdobja az alkotás nézettségét és megítélését, legyen az bármilyen gyenge is egyébként. Az "Egy kutya négy élete" megtekintése előtt sem hittem ebben a formulában és elmondhatom, hogy utána sem fogok. A…..
Néha elgondolkodom azon, hogy vajon az én szellemi érettségem ért el egyfajta elitista szintet vagy csak egyszerűen amit látok a tömegízlés leghétköznapibb formáját elégíti ki, amire én már nem vagyok vevő vagy sosem voltam. A legújabb tripla x-ből annyira árad az…..
Filmbook Westworld 2017.01.14 10:00:00
Majdnem másfél évvel ezelőtt, egy westernfilmekről írott cikksorozatom keretében elemeztem a "Westworld" (Feltámad a vadnyugat) 1973-as feldolgozását, amelyet maga az író, Michael Chrichton rendezett vászonra. Már akkor elhintették, mit elhintették, nagy csinadrattával beharangozták ennek az…..
Igen, még mindig marketing a téma, A VIASAT3 girlpower reklámjai is megérnek egy reakciót. Többszörös orgazmus, mint szupererő? Nooormális?! Értem én, hogy a vírusok erejét akarták felhasználni a készítők a marketingben, de azért ez?! Mutatom, miről van szó:..
Florence Foster Jenkins-ről filmet készíteni nem egy hálás feladat, hiszen nem teljesen világos ki volt ő még ennyi év távlatából sem. Egy szervezőzseni, akitől akár a mai marketingesek is sokat tanulhatnának, vagy csupán egy olyan ember, akinek elég pénze volt ahhoz, hogy saját…..
Blake Lively-t már az alapvetően elhibázott "Adaline varázslatos életé"-ben sem kedveltem és korábban a "Tolvajok városá"-ban sem nyújtott maradandót. Igaz ez "A zátony"ra is, amely viszont nem az ő alakítása, vagy halovány szereplése miatt került lőtérbe nálam, hanem azért, mert úgy tűnik ismét egy…..
Bevallom, Trek-fan vagyok. Éppen ezért kellett volna hatalmas várakozásokkal beülnöm a moziba a legújabb rebootolt Star Trek kalandra, de még véletlenül sem tettem így. Amióta ugyanis J.J. Abrams volt olyan szíves és tönkretette a Trek eredeti szellemiségét, már csak egy sima és szimpla akciómoziról…..
Amikor először láttam az "eredeti", kőkorszaki "Tini nindzsa teknőcöket", vagyis az 1989-es és 1991-es verziót, akkor úgy voltam vele, hogy gyerekeknek való hülyeség. Illetve felnőttek számára meglehetősen nézhetetlen. A remakelt verziók után megváltoztattam az álláspontomat. Ha egy 11 éves agyával…..
Tudom, hogy minden ember egyéni ízléssel, így egyéni filmkultúrával is rendelkezik. Már akinek van. Lehet azon vitatkozni például, hogy miért olvas valaki Kafkát és lehet azt állítani, hogy Zane Grey nagy író volt a maga nemében. Azt is el lehet mondani, hogy a filmek megítélése nem olyan egzakt…..
Talán ez személyesebb kritika lesz részemről, mint bármi, amit eddig írtam. Két okból is: az egyik, hogy a bődületes baromságai ellenére is az eredeti, 1996-os film a kedvenceim közé tartozott. A másik, hogy Emmerich-éknek húsz évük volt felkészülni a folytatásra és amit…..
Filmbook Központi hírszerzés 2016.06.16 06:00:00
Nem is tudom, hol és főleg, hogyan kezdjem. Ha azt mondom, hogy a "Központi hírszerzés" egy abszolút agyatlan film, ami végig szórakoztató, akkor keveset mondtam, de túl sokat is, mert egy ilyen, szinte a ripacskodás szintjéig lemenő, hol bohózatba, hol paródiába hajló alkotáshoz…..
Filmbook Rendes fickók 2016.06.07 06:00:00
Shane Black eddig főként íróként tevékenykedett Hollywoodban, nevéhez olyan munkák fűződnek, mint a "Halálos fegyver" sorozat, "Az utolsó cserkész", a kevésbé sikerült (mondjuk ki borzalmas) "Utánunk a tűzözön", vagy éppen a "Vasember" harmadik része. Rendezőként eddig négy filmet jegyzett (ebből…..
Hölgyeim és uraim, a várakozásnak vége. 2016 egyik legnagyobb csinnadrattával beharangozott popcorn mozija megérkezett, hogy beszippantson bennünket képregényes világába. Ha a hype elég nagy, akkor mindig hatalmas várakozások előzik meg az alkotást. Nem volt ez most sem másképpen és bevallom nagyon…..
Filmbook X-akták - A tizedik évad 2016.03.20 10:00:00
Amikor bejelentették, hogy lesz új X-akták, mindenki, aki egy cseppet is ismerte a sorozatot, netán rajongója volt, lázban égett. Ez a láz aztán erősen lecsillapodott, amikor kiderült, hogy ez az úgynevezett "évad" csupán hat részből fog állni, tehát rásüthetjük a  "mini"…..
Filmbook Carol 2016.02.25 06:00:00
Manapság sok film készül az úgynevezett "másságról". Amit ezzel a divatosnak nem éppen nevezhető kifejezéssel illetünk. Persze annak a megítélése is megérne egy misét, hogy miért megengedőbbek a társadalom rétegei egy leszbikus kapcsolat és miért elítélőbbek egy homoszexuális kapcsolat esetében, ám…..