Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Európa Kávézó

281 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden szubjektív, és nyílván lehet vitatkozni azon, hogy ki nyert meg egy tévévitát. De a három ellenzéki főpolgármester-jelölt közül messze Kálmán Olga az, akiről hihető: meccsben lehet Tarlós Istvánnal. És most kompetenciában is felnőtt a rutinos Karácsony Gergely mögé. Kerpel-Fronius Gábor…..
Egy friss felmérés szerint egyre népszerűbb az európai egyesült államok gondolata. A Závecz Research kutatása alapján az ellenzékiek 72 százaléka ért egyet a Demokratikus Koalíció javaslatával, de még a fideszesek közül is kétszázezren szimpatizálnak az ötlettel. Íme néhány szám a Závecz Research…..
A Závecz Research és a Medián is rekord magasságba mérte a Demokratikus Koalíciót. A Fidesz erősödésén kívül - ennyit érne a családvédelmi hazugság? - ez az egyik legfőbb tanulsága a frissen közzé tett adatoknak. Úgy látszik, minél jobban nyomja a Fidesz a "Gyurcsányné-projektet", annál jobban…..
Nincs közös ellenzéki európai parlamenti lista - hiába mondja az MSZP. A Medián szerint jobb is ez így, ez a helyes, ha az ellenzék maximalizálni akarja a szavazatokat. Meg hát, nemet mondott rá a Jobbik az LMP és a Momentum is. Czeglédy Csaba, MSZP-s politikus viszont a DK listáján indul. Így a DK…..
Önmaga mosdatásával próbálkozik Navracsics Tibor. A Fidesz egykori frakcióvezetője, az Orbán-kormány korábbi igazságügyi minisztere óvatosan bírálgatja főnökét. Ő tudja, miért teszi, de mi, itt a Kávézóban nem felejtjük részvételét a demokrácia lebontásában, Magyarország tönkretételében. "Tudják…..
Hiába folytatódik a pávatánc, Orbán lábára béklyó került, úgy pedig nehéz a mozgás. És ronda is. Meg sikertelen. Az Európai Néppárt kirakta a vizelő kutyát a ház elé. A sajtótájékoztatón előadott hazugságai pedig még rontják is a helyzetét. Rögzítsük a legfontosabb tényeket: 1. Orbán és a Fidesz…..
Miközben Orbán hisztizik, hogy az Európai Egyesült Államok lázálom, addig nem árt felidézni egy fontos dokumentumot. A szöveg egy igazi államférfi, egy konzervatív politikus sajátja. Bizonyos Sir Winston Churchill sajátja. Ő mondta ki először, hogy Európa bajaira a megoldás az Európai Egyesült…..
Friss hír: az Orbán-kormány 1400 arab fiatalnak kínál ösztöndíjat magyarországi egyetemeken. Miközben magyar gyerekeknek erre esélye sincs. A Fidesznek tényleg Magyarország az első - jelszavakban. Valójában egyáltalán nem érdeklik őket a magyarok. Egyre kevesebb magyar fiatal jut be az…..
Gyurcsány Ferenc megint nagyot húzott. Azzal, hogy Dobrev Klárát jelölte a Demokratikus Koalíció európai parlamenti listavezetőjének, nem csak saját pártját helyezte új megvilágításba, de az egész ellenzéki oldal, sőt a Fidesz számára is erős kihívást fogalmazott meg. Nyilván, a puding próbája az…..
Kovács Zoltán, Soros-ösztöndíjas kormányszóvivő szerint a Gruevszki nevű elítélt macedón miniszterelnök-bűnözőnek azért járt a különleges menekültügyi elbánás, mert miniszterelnök volt. Orbán ennyire tisztelné a kormányfői múltat? Akkor miért gyurcsányozik ma is? Hol a különleges elbánás? Ráadásul…..
Igaz, hogy egy blognak, de Balog Zoltán megkezdte a vezeklést. Elismerte, hogy a kormánynak nem dolga, sőt, a gőg jele, ha meg akarja védeni a kereszténységet. Ma már úgy látja, hogy a migránsozást is túltolták... Lehet, hogy Isten megbocsátja bűneit, mi itt a Kávézóban nem vagyunk ilyen…..
Változnak az idők, ezért egy már-már elfeledett dokumentummal bizonyítjuk, hogy a Fidesz 2006 őszének forró napjaiban még a rendőrség mellett állt, sőt, Nyítray András, fideszes képviselő azt kérte számon egy országgyűlési bizottsági ülésen, hogy a rendőrök miért nem használtak éles lőszert!   Már…..
Szép győzelmet aratott a demokratikus ellenzék a XV. kerületben. A Fidesz mindent megpróbált, ezerrel ment a gyurcsányozás, de ez sem hatott. Legyen ez tanulság a Fidesz, de főleg az ellenzéki pártok részére. A Fidesz emelte "Gyurcsány vagy Orbán?" kérdéssé a XV. kerületi polgármester-választást.…..
Lehet, hogy a Jobbik is elindult a teljes elhülyülés útján. Nyíltan arról beszélgetnek a ravatalon családi szexet vizionáló LMP-vel, hogy szorosabban is együttműködhetne a két párt. Pedig ez azt jelenti, hogy Simicska karjaiból - Ungár Péteren keresztül - átsétálnak Mészáros Lőrinchez. Vagyis…..
Nem lehet nem észrevenni, hogy Gyurcsány Ferenc tudatos, előre megtervezett lépésekkel tért vissza a nyári szünet után. Amíg a többi párt a sebeit nyalogatta és kirugdalta, lemondatta a vezetőit, addig a DK folytatja az építkezést. Azzal kezdődött a visszatérés, hogy szombaton a DK elnöke évadnyitó…..
A szög újra kibújt a zsákból. Az LMP Orbán seggéből lesi a világot. Nem szavaznak a Sargentini-jelentésről, ezzel az uniós pénzeket és az adóforintjainkat ellopó, az emberi jogokat lábbal tipró Fidesz mellé álltak. Tanulságos látni, hogy epp ezen a napon boltol Ungár Péter és Mészáros Lőrinc, és…..
Megjött az óvatos cáfolat, hogy Karácsony Gergely nem mondta, hogy vállalná egy közös baloldali lista vezetését az európai parlamenti választáson. Csak annyit mondott, hogy "bármilyen szinten" tudna képviselni egy baloldali programot. Tehát a szokásos kétfedelű szöveg: igenis, meg nem is. Be is…..
LMP-s politikusok előszeretettel nyilatkozgatták, hogy az ő pártjuk XXI. századi párt, vagyis maga a jövő. Az új kikristályosodási pont. Ha ez lenne az, abból nem kérünk. Az ötvenes évek kommunista hagyománya elevenedik meg a szemünk előtt. Nem véletlen, amit látunk: Lehet Más a Pusztulás. Az…..
Stop Soros, támadás a civilek ellen. Támadás az akadémikusok ellen. Támadás a színházak művészi szabadsága ellen. Megkezdte működését a harmadik orbáni kétharmad. Keményedik a diktatúra. Ebből baj lesz. Igazi nemzeti tragédia. A Szabad Nép megírja, hogy melyik színházi előadással van baj, erre a…..
Az új Orbán-kormány minisztereinek meghallgatása csalódást okozott. Már akinek ez a színvonal még csalódás tud lenni. Persze, mindenre rámondható, hogy a csalással elért kétharmad mindent igazol, de akkor sem normális, hogy migránsok által szendvicsre hivatkozzon az egyik, a másiknak ne számítson,…..
Azt hihetné az ember, hogy ha egy párt, amely 63 !) helyen visszalép, és így is képes frakciót alakítani, annak elnöke besöpörheti az elismeréseket. De néhányan még besétálnak tévékbe, ostoba cikkeket írnak, hogy "na de Gyurcsány." Akkor nézzük a tényeket!   Az EBESZ megállapította, hogy a…..
Lemondások, belső balhék, tisztújítások. Itt tart az ellenzék 72 órával az elborzasztó választási eredmény után. Függetlenül attól, hogy történt-e csalás - szerintünk valamennyi biztosan történt -, az ellenzéki oldalt alaposan megrázta a számukra nem várt eredmény. Az MSZP-Párbeszéd közös…..
A mai bejegyzés nem lesz túl hosszú, viszont egyértelmű. Innen a Kávézóból úgy látjuk, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióra érdemes szavazni. Láttuk a kínálatot, a helyzet egyértelmű.  Maradt Gyurcsány Ferenc. Ez az ember megharcolt az igazáért, bebizonyította, hogy a…..
Tanulságos volt a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltjeinek és listavezetőinek vitája. Gyurcsány nyert, Szél Bernadettet többször kinevették, sőt, kitapsolták. A kormányzati tapasztalat, a kommunikációs rutin a DK elnökét erősítette. Jól szerepelt Szigetvári Viktor (Együtt), közepesen…..
Itt a Kávézóban nem értjük, miért van az, hogy a "közvélemény" és a "megmondók" számon kérik az ellenzéki pártokon a kölcsönös visszalépést, de ugyanezt nem várják el a Jobbiktól. Miért lenne természetes, hogy Vona Gábor pártja 106 körzetben induljon, a többiek pedig vonják vissza…..