Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csavargós

3 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Bringás a zebrán 2016.10.07 13:29:49
Sok helyen megénekelték már, hogy a zebrán - azaz a kijelölt gyalogátkelőhelyen a kerékpért tolva szabad csak átkelni. Ennek az oka elég nyilvánvaló: az autós gyalogosra számít, nem pedig negyvennel bezuhanó bringásra. A fenti bringás balról érkezett a zebrára, neki is sikerült megállni meg…..
csavargós 2016.10.08 21:57:56
@HaCS: Ahogy @Alick is leírta feljebb, meg az egész kommenthalmaz mutatja, a kerékpár egy kicsit kilóg a sorból: a bringás gyakran úgy kerül a gyalogátkelőhöz, hogy a járdán/járdával párhuzamosan vezetett kerékpárút viszi oda. Sajnos gyakori, hogy az út túlsó felén folyatódik a kerékpárút, de a szabályos átvezetés kimarad, ami viszont a tervező hibája: ha valaki tervezne olyan közutat, amit időnként megszakít egy behajtani tilos szakasz (ahol egyébként tovább tud haladni), viszont nincs alternatív útvonal, milyen gyorsan lenne felelősségre vonva/meglincselve/stb?
Szóval sokat segítene, ha a KRESZ-be egyértelműen bekerülne, hogy ilyen konkrét esetben szabad/tilos. Nameg ha a bringás infrát hozzáértő módon terveznék és nem álltanának elő ilyen helyzeteket.
csavargós 2016.10.09 08:23:54
@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: beakadt a lemez és ugyanazt a faszságot ismétled, ha pedig megpróbálnak felhomályosítani azt nem érted, és normális érvelés (hogy miért is nem az előtte lévő 2 ponttal összefüggésben kéne értelmezni a kiragadott mondatodat) még te szellemi nyomorékozol? Na hagyjuk! Szánalmas vagy :D !
csavargós 2016.10.09 08:24:54
@csavargós: * "...normális érvelés _helyett_ (..."
Tökünk se akart ekkora listát írni a tapló magyar autósokról, de amikor elkezdtük poénból bemondogatni a legbosszantóbb suttyóságokat, öt perc alatt jutottunk túl a tízen. Nyilván mindenki találkozott ezekkel, meg úgyis ugyanez lesz mindörökké, de ha csak páran elgondolkoznak és legközelebb nem…..
csavargós 2016.05.08 18:57:46
@Bambano: besorolásnál az a szabály... ha ott van 2 sáv és az egyikben kilométeres sor, a másik tök üres, én is előre megyek, és nem, nem tartom parasztságnak. Azt sokkal inkább, mikor a sor közepén az önkéntes rendőr beáll a két sáv közzé, és akadályozza a másik sávban haladókat.
Ha már ott a 2 sáv, fel kéne mindkettőt tölteni, és ahol elfogy az egyik, cipzár elv szerint egyet az elfogyóból, egyet a tovább haladóból engedni.
Persze megint más a helyzet, amikor pl. az egyenesen haladó sávban áll a sor, és a nyilván messziről láthatóan kanyarodó sávban előznek és a lámpánál befurakodnak (Üllő 4-es elkerülőn rendőrtől láttam ilyent, megkülönböztető jelzés nélkül).
Csavargásaim Exploring Etyek 2015.05.20 10:00:50
Szombat. Nehezen indult: a fejem fájt (front vagy másnap, mindegy is), dolgom is volt, délutánig agyaltam, menjek-e vagy ne, de kell a kilométer. Meg aztán tudom magamról, ha elkezdek tekerni, az első 10-20 km után már akkor is élvezem, ha semmi kedvem nem volt kimozdulni sem. Az idő…..
Április 19-én, vasárnap a Salgótarján Kupával vette kezdetét a mountain bike XCO Magyar Kupa sorozat, amely igazán színvonalas versenyt hozott, mind rendezői, minden versenyzői oldalról, ám volt olyan, aki ezt szerette volna megakadályozni, ugyanis - döbbenetes módon - a pálya egy…..
Csavargásaim Tour de Gyros 2015.03.23 21:45:24
2015. március 21. Régebb óta szerveztem ezt a kört. "Klasszikus" Vál, Velencei-tó körbe majd vissza. Bírható táv (kb. 70 km), nem vészes szintek, a forgalmasabb részen szinte végig kerékpárút, van egy látványos megkerülendő dolog (a tó)... Legfőképp pedig a gyros…..
Csavargásaim Régebbiek... 2015.03.23 20:59:18
Volt pár említésre méltó túrám, mielőtt blogírásba vágtam volna. Ezeket pár gondolatban megpróbáltam ide összeszedni. Ha valami eszembe jut és még gépközelben is vagyok, ide beszúrom.  ..