Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bayer Antal

1287 bejegyzést írt és 648 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Papírmozi Bogacz-Stefaniec: NOIR 2019.11.22 17:49:56
Hosszabb szünet után adunk ki újra lengyel képregényt, méghozzá a krimi-thriller-noir kategóriát gazdagítva. Az A4-es méretű, 112 oldalas fekete-fehér kiadvány borítóára 3.000 forint. Bemutatkozásakor, a december 15-i Hungarocomixon és további rendezvényeken 10-15 százalékos engedményre lehet majd…..
A 2019. december 15-i Hungarocomixon mutatkozik be kiadónk első olasz képregénye, amellyel egyben a mostanáig eléggé elhanyagolt krimi/thriller/noir kategóriában is szeretnénk növelni a kínálatot. A 112 oldalas fekete-fehér történet eredetileg a Bonelli kiadónál jelent meg 2013-ban. A kiadvány 250…..
Pesthy István képsora az Esti Újság 1940/201. számában jelent meg...
Ha lehet hinni a kanadai forrásnak, ez az egészen egyedi kis képtörténet meglehetősen kanyargós úton került be a Film Színház Muzsika 1960/30. számában. Alkotója, Feyer György 1921-ben született Budapesten, és már 15 éves korától publikált karikatúrákat különböző lapokban. A háború után Kanadába…..
1913-ban hatalmas botrány tört ki egy MTK-FTC edzőmérkőzésen. A rettenetesen felázott pályán egy félreértés nyomán összeverekedett Bródy Sándor, a Fradi válogatott játékosa és Joseph Lane, az MTK angol vendégjátékosa. Az esetről karikatúrát készített a Sporthírlap, amely eljutott Londonba is, ahol a…..
Az Ország-Világ 1960-ban egy-egy Donald kacsa és Miki egér képregényt közölt. Nem hinném, hogy engedélyezett kiadásról lenne szó, az meg pláne valószínűtlen, hogy még a copyrightot is átengedte volna a magyar újságnak Walt Disney.....
A Nero Blanco Comix közvetlenül kizárólag rendezvényeken értékesíti kiadványait. Rendezvények között az alábbi partnereinknél szerezhetők be képregényeink (egyes kiadványok mindegyiküknél, néhány csak egyeseknél kapható): - Fumax (online)/Comicsinvest (online)- Írók Boltja (1061 Budapest, Andrássy…..
Megjelent 1945. novemberben, a Képes Figyelő 1945/12. számában, rajzolta Gáspár Antal. A két oldalt egyben, kisebb méretben, és külön-külön, nagyban is közzétesszük...
Szeptember közepén kilátogattam Svájcba, az ország legnagyobb francia nyelvű képregényfesztiváljára. A rendezvényen ezúttal is több tucat alkotóval lehetett találkozni és dedikáltatni, köztük olyan hírességekkel, mint Vittorio Giardino, Nikita Mandryka, Zep, Dave McKean, Blutch, Edmond Baudoin,…..
Honti Nándor, aki korábban Bit álnéven a Fidibusznak készített képregényeket, 1910-ben lett Az Ujság című napilap munkatársa. A gyermekrovat meséinek illusztrálása mellett hamarosan itt is elkezdett képregényeket rajzolni. 1912-ben indította a Séta Álomországban sorozatot, amely témájában erősen…..
Papírmozi Lees: Wilhelmina 2019.09.26 17:32:49
Peter Lees Walmesley (1908-1942) a Daily Express számára készített hetente három alkalommal képsorokat "Our Wilhelmina" címen, 1933 és 1940 között. Ezekből néhány még a harmincas években eljutott Magyarországra is, a Képes Pesti Hírlap és a Színházi Élet humorrovatában voltak láthatók. Kiadványunk,…..
Bátorfi Ada első képregénye az október 13-i képregénybörzére jelenik meg kiadónk gondozásában. A 24 oldalas, színes kiadvány ára 1.200,  a börzén 1.000 forint. Az A5-ös méretű füzetből magyar és (kisebb példányszámban) angol változat is készült. "Darlene-nak nincs könnyű dolga. Családjában…..
Magyarország első számú normalitásszakértője aggódik az emberi intelligencia zsugorodása miatt, és igaza van. Mi mással lehet ugyanis magyarázni, hogy milliárdokat költünk el teljesen értelmetlen dolgokra? Természetesen a hun-magyar rokonság kutatására gondolok. Filmek és regények közkedvelt…..
Sok képregényt olvastam az utóbbi hetekben is, néhányról akadt pár gondolatom, amit nem habozok megosztani. Kezdem a két legfrissebbel, ezeket a tegnapi magyar Valiant-premier nyugodtabb pillanataiban olvastam el. X-O Manowar: Kard által (GooBo kiadó) A Valiant kiadót eredetileg 1989-ben hozta…..
A Coca-Cola „szigetes-szivárványos” reklámkampánya idején megfogadtam a Facebookon, hogy kivételesen vásárolok egyet a termékeikből, nehogy egyes magyar politikusok bojkottfelhívása miatt tönkre menjen a multimilliárdos multinacionális cég. És most nézem. Az az igazság, hogy én nagyon szeretem a…..
1946-tól Határőr, 1960-tól A Hazáért címen jelent meg a határőrség hetilapja, amely néha tartalmazott képsorokat, egy-két folytatásos képregényt is. 1964-ben léptek színre a lap saját karakterei, Suba és Lazul határőrök, Princz László grafikus teremtményei. Legalább harminc ilyen strip készült...
A Zászlónk katolikus hetilap volt, 1902. szeptember és 1948. január között jelent meg, a Regnum Marianum Közösség kiadásában. Az újság első rendszeres rajzolója Spanyár Pál (1874-1936) székelyudvarhelyi festő volt, az alábbi kis képregényeit 1905-ből válogattuk...
Jankó János egyik első képregénye, a Bolond Miska 1860/20. számából.  ..
A Nagyvári-Nosek László által rajzolt Magyar történelmi mondák két újabb részét mutatjuk be, az alkotó engedélyével. Megjelentek a Kisdobos 1980. szeptemberi és októberi számában. Írta Papp László. A szkenek a MANDA honlapjáról származnak...
Ez a kis képregény  egy német karikaturista, Frank Behmak munkája. Érdekessége, hogy 1928-ban pár hét leforgása alatt két magyar lap is leközölte. Először (teljes terjedelmében, de hosszú kommentáló szöveggel) a Kis Ujság Mátyás Diák című melléklete, majd valamivel később lerövidítve, szöveg nélkül…..
A Kis Ujság címoldalán rendszeresen kaptak helyet politikai karikatúrák és rövid képregények, amelyeknek fő szereplője és céltáblája Bethlen István volt. Ez az 1931/132-es számból származik, rajzolója Forrai Zoltán...
Műhlbeck Károly saját műfajt teremtett fejléceivel, amelyek nagy része az Új Időkben jelent meg. Ezek többnyire életképek voltak, és általában csak a témájuk vagy a helyszínük kötötte össze őket. Akad azonban néhány, amely történetet mesél, mint például ez a kettő, amely az Új Idők 1907/36. számának…..
A Kis Ujság rendszeresen közölt képregény-jellegű rajzolt történeteket, kompozíciókat. Ezt például Gönczi-Gebhardt Tibor (1902-1994) készítette, 1928-ban.  ..
Az első epizód után egy újabb, Barátok és ellenségek című történet indult a Magyar Ifjúságban, 1970-ben, ám meglehetősen váratlanul, alig négy rész után be is fejeződött - és ebben a lapban nem is jelent meg többé az olasz képregény. Később a Füles közölt részeket a Storia del West-ből, illetve…..
Négy újabb magyar képregény, amely mostanában jelent meg. Az előző körben jól bevált ez az „első benyomások – erősségek – gyenge pontok” módszer, úgyhogy most is ezt alkalmazom. László Márk: A kisfiú és a szellembohóc (Szépirodalmi Figyelő) Erről a kiadványról lekéstem a fesztiválon, ugyanis…..