Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mel inda

301 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Első célunk a Rákóczi-kő színhelye, ahonnan remek kilátás nyílik a környékre. Onnan a Francia-kő magaslatra ahol a Napóleon-kilátó áll. Tovább pedig a Lila-hegyre ahol a geodéziai toronyból egy szép kilátó készült 2018-ban. Egy központból indultunk, ahova akár busszal is érkezhetünk, a Fő út, Liszt…..
Szerintem ez a legkönnyebb és szépséges út a Börzsöny legmagasabb hegyei felé. A Nagybörzsönyi kisvasúttól indultunk a sárgán, majd hamarosan a kék+ jelzést követve a Kereszt-völgybe. A völgy nagyon hangulatos, gyönyörű látvány. Rálelhetünk a régi vasút vagy várak helyeinek…..
Nagybörzsönyből indult a túra, a kis horgásztó mellett, a piros jelzést követtük. Egyszer csak egy remek kilátóhelyre érkeztünk, amit nem is jelölt a térképünk.   Balra láthattunk le a Farkas-völgyre és azon túl a távolba. Kicsivel később pedig ahogy kiértünk a hegyhátról szintén egy…..
Vinyén egy öreg tölgy fogad minket ölelésre várva. :) A neves Kőpince-forrás mellett egy barlangot nézhetünk meg. A forrásvíz két helyről tőr elő. A Zörög-tetőre a zöld jelzésen folytattuk az utunkat. Egészen addig amíg a sárga háromszög, csúcs jelzésével találkozunk és azt…..
Nagybörzsönyből a piros jelzés vezetett a Magyar-hegyen át Holló-kő szikláihoz. Ahogy felértünk a hegy oldalába máris remek kilátóhelyre érkeztünk. Körülbelül félúton jártunk a célunktól, amely a tábla szerint 8,4km-re van.  Közben érintettük Salgóvár romjait. A tetejéről is…..
A kék turista jelzésen haladtunk. Hamarosan megálltunk egy balról feltűnt magaslesnél. Mellőle is már szép panorámában gyönyörködhettünk. Utána is csak felfelé, felfelé egyre csak felfelé mentünk egyenesen a bércen. Magasan, már akadt némi lankásabb rész. Végül csak megpillantottuk…..
Kóspallagról indultunk gyalogosan a zöld jelzésen át Királyrétre. Szép és útvonalon haladtunk. Az októberi hosszú hétvégén sokan eljöttek a kisvasúthoz. Szerencsénkre a fordított útvonalválasztás során éppen elkerültük a tömeget. Sokan Kismarosról indultak kirándulni a Börzsönybe és délután…..
Kőrtúránk Kóspallagról a Kisinóci turistaház mellől indult a sárga+ jelzésről a szép kilátást jelző pontok felé. Kisírtáspusztáról pedig a sárga sáv és a sárga négyzet jelzésen érkeztünk vissza a turistaházhoz. Kb. 12km. A kilátásért persze jócskán felfelé kellett haladni, amíg felértünk a…..
Ismét a sajkodi strand parkolójától indultunk. A közelben van egy ösvény (a tábla mögött) amelyen a házak mögötti felső utcára érkezhetünk és innen jutunk fel a Mályva utca végébe. Innen haladtunk tovább a kilátó felé. A Nyereg-hegyen is útbaigazító táblák vannak. Az Őrtorony-kilátó még…..
A kék jelzésen indultunk Bakonybélből. Az utolsó pár méternél vesztek el a jelek, valószínűleg inkább a műúton haladnak a hegytetőig. Ez az objektum jelzi mindig a messzi távolból a Kőris-hegy csúcsát. Mellette néhány méterre van a kilátó. Vajda Péter-kilátó. Panorámáztunk,…..
Zalaköveskút Hévíz közelében található, északra Zalaszentgrót irányába. A kilátó a település déli részén van. Ha Hévíz felől érkezünk nem kell bemenni a településre, csupán, ha parkolási lehetőséget nem találunk. Rövid sétával érjük el a Teréz Anya kilátót.   A települést elhagyva…..
Van rengeteg horgásztó hazánkba és közülük sok különleges valamiért. Egy tó egyébként is szép látvány, kellemes környezet. Marcalgergelyi Pápa és Celldömölk között található. Három tavat is láttunk a szabadidőparkban. Az egyik horgásztó, a másik halnevelde talán, a harmadik pedig fürdőtó. A…..
Tihany egy olyan remek kirándulóhely, hogy többször is vissza kell menni, vagy több napot is el lehet tölteni. Most a Kálvária dombot kerestük fel.   A főtér biztos célpont a városban. Aki itt járt megcsodálta az apátság mellől a panorámát a Balatonra. A sétány elvezet a Visszhang-dombra.…..
A Hagyományok hegyén található a kilátó, Pápa városában az Alsó utca 4 szám alatt.   A közelben kirándulhatunk Ugod kilátójához például, vagy Döbröntére.  ..
Várpalota és Tés közötti útról látható a kilátó. Katonai gyakorló területen van egy lőportorony helyén. Lövészet idejére lezárhatják a területet.   Egy emlékoszlop is van a területen:     A Balaton és Velencei-tó között félúton, a bakonyi hegyek lábánál – a középkorban mocsaras…..
A Tési fennsíkon Szápár és Tés között haladva gyalog, de akár autóval is érdemes megállni a műút melletti kis pihenőhelyen. Tábla jelzi. A közelben meglátogathatjuk a tési kilátót és a szélmalmot is...
A 81-es út Kisbér közelében Bakonyszombathely és Ácsteszér között vannak a Feketevíz-éri tavak. Kissé nehézkes meglelni és csupán egy gáttöltésről pillanthattuk meg az egyik tavat. Viszont találtunk piros és zöld turista jelzéseket is. A Bakony legkeletibb kis szegletét lehet rajtuk…..
Bakonyszombathely Székesfehérvár és Győr között található. Az egyik kirándulásunk alkalmával kerestük fel. Kastélya már nincs meg, de a parkja természetvédelmi terület. Körülnéztünk.    ..
A Balaton-felvidéken található Badacsony-hegy oldalában, az egykori Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza háza valamint a Kisfaludy-forrás közötti úton juthatunk fel egyre közelebb a kilátóhoz. Útközben találkozunk a Rózsa-kővel. Hamarosan elérkezünk a különleges kilátóhoz. Felépítése hasonlít…..
A Balaton-felvidéken Tapolca közepét ékesíti egy szép tó. Forrásokból duzzasztották fel. A településen áthalad az országos kéktúra is. Szép sétányon járhatjuk be  a tó és a patak környékét. A városban található a nevezetes tavasbarlang is ahol csónakázni…..
A Bakony nyugati oldalában, Pápa közelében található, Ugod település széléről a kilátóhoz vezető egyik út. Kevésbé árnyékos helyen juthatunk el az építményhez, vagy a Bakony fái közül közelíthetjük meg az erdőből kifelé Bakonybél irányából.  Az ugodi várra emlékeztető 18 méteres kilátóból…..
Győrsövényház Fehértói útján lettünk figyelmesek erre a sárga turista jelzésre. Fehértó felé egy földes úton a Fertő-Hanság Nemzeti Park szélén húzódik. Elindultunk, hátha látjuk a Fehér-tavat. Az útról hamarosan elénk tárult a sík vidék és már a távolban nádasok is jelezték a szikes vizek…..
Elsőként a Gulya-dombi Parkerdőbe mentünk. Ezt a bejáratát közvetlenül az állatkert mellett találjuk. Az állatkert mellett elérkeztünk a Rovaniemi lépcsőhöz, ahonnan szintén jöhetünk a belváros felől. Térkép A lépcsőhöz közel megtalálhatjuk a kiskilátót. Panoráma a városra.…..
Veszprém közelében egy ásatás során előkerült különlegesség! Igazán látványos múltbéli kalandozásban lehet részünk itt. Nemesvámos község Veszprémtől 6 km-re található, melynek szélében elsőként az ásatáshoz tartozó temetkezési helyet kerestük fel.  A halomsír maradványait körbejártuk.   A…..