Regisztráció Blogot indítok
Adatok
smarthome

82 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hidegebb hónapokban súlyos tízezrekkel fizetsz többet a fűtésért, mint kellene? Van más megoldás, mint egész nap fűteni a lakást, hogy mire hazaérsz, kellemes meleg várjon. Nem a fagyoskodásra gondoltunk, hanem a.....
Hazamész a munkából, lerúgod a cipőt a lábadról, majd egy kis pihenő után elkezdesz összeütni egy könnyű vacsorát. Bekapcsolod a kedvenc zenéd, és dúdolva kevered az ételt a gáz fölött. Aztán elkezd sercegni az olaj, te pedig így sajnos elszalasztasz jó pár ütemet a hallgatott számból, és végtelenül…..
Egyre többet hallunk a mesterséges intelligenciáról. Sőt, már régóta velünk „élnek” a mindennapokban – még ha ezzel nem is vagyunk tisztában. De mit jelent pontosan a fogalom és vannak-e hátulütői? Egyáltalán hol tart jelenleg a technológia?  ..
Az már nem újdonság, hogy reggel az automatikusan felemelkedő redőnyön beszűrődő fényre nyithatjuk ki a szemünket, egy applikációnak hála a konyhában a friss kávé illata fogadhat minket, a hűtő pedig egy bevásárló listával indít útnak. De mi lenne, ha a tükörben sem csak a külsőnket tudnánk…..
 Az építőipar az utóbbi két évben kilőtt, egymást érik a projektek, a főváros egyes kerületeiben szinte hemzsegnek a daruk. Részben ennek, részben a fenntarthatóság előtérbe kerülésének köszönhetően egyre nagyobb figyelem összpontosul az ágazatban zajló fejlesztésekre, amellyel többek között a…..
Egy korábbi cikkünkben megmutattuk, hogyan lehet az okosmegoldás befektetés. Most további két olyan, szívünknek kedves projektet hozunk nektek, amelyek átlépték az otthonok küszöbét. Az egyik a „24 karátos projektként” becézett Moni’s Jewelry, a másik pedig Jamie Oliver hazai étterme.  ..
 Az okosotthonról a családi házak jutnak eszedbe? Pedig ezek a megoldások nem csak a magánházaknak szólnak, sőt egyre gyakrabban jelennek meg a társasházi lakásoknál – nem véletlenül.  ..
 Az idegentől ösztönösen félünk. Gondoljunk csak azokra az időkre, amikor az emberek elkezdtek újságot olvasni vagy megjelent a rádió, a tévé, végül az internet. Nagyon sokan rettegtek attól, hogy mindez demenciát vagy más, hasonló negatív következményeket okoz.  ..
 A Las Vegasban megrendezésre kerülő CES minden évben sok izgalmat tartogat a technológia rajongóinak. Megmutatjuk az eseményen megjelenő három kedvencünket – bár a választás nem volt egyszerű Az intelligens otthonok egyre nagyobb teret kapnak, így érthető módon a kiállításon is több, okosotthonba…..
Az otthonunk felújítása során a kiegészítő elemek teszik fel az i-re a pontot, mégis sokan elsiklanak az olyan apró részletek felett, mint a kapcsolók és a konnektorok kiválasztása. Érthető, hogy a felújítás vagy az építkezés végére elfogy a türelmünk, de a rosszul kiválasztott elemek megtörik az…..
 Amikor a lehetséges villanyszerelési megoldásokon gondolkodsz, valószínűleg felmerül benned a kérdés, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli alternatíva mellett tedd-e le a voksod. Mindkettő mellett eltérő érvek szólnak, illetve az sem mindegy, milyen lakásba tervezed a hálózat kiépítését. Most az…..
Az okos rendszerek közül az automatizált árnyékolástechnika egyre több háztartásban jelenik meg. Először azt gondolnánk, ennek hátterében a kényelem áll, hiszen a technológia fejlődésével az élet minden területén erre törekszünk. Ezek a rendszerek azonban jóval túlmutatnak az egyszerű komforton.  ..
 Ha megkérdezzük az embereket az okosotthonokról, a többségnek az jut eszébe, hogy jól hangzik, de vagyonokba kerül. Ez a gondolat nem állja meg a helyét, hiszen bizonyos funkciók könnyen elérhetőek, ráadásul az áruk sem szökik az egekbe. Ebbe a kategóriába tartozik például az elektromosan vezérelt…..
A fenntartható fejlődés és a környezettudatosság elve áthatja mindennapjainkat. Egyre több zöld autót látunk az utakon, terjednek az okos otthonok, és persze a különböző okos cikkek. A fejlesztések egyre nagyobb léptékűek, melynek következő szintje a Smart City, vagyis az okos város...
Az okosotthonok mellett szóló egyik legnagyobb érv a kényelem, ennél azonban jóval több szempont szól mellette. A rendszer kialakításával tényleg az az érzésünk, hogy az otthonunk van értünk, nem pedig fordítva, hiszen az összehangolt rendszerrel időt takarítunk meg...
A hi-tech szegmens vállalatai folyamatosan arra törekednek, hogy az otthonunk egyre „intelligensebb” legyen. A terveik szerint néhány éven belül egy átlagos házban gyakorlatilag az összes eszköz kommunikál majd egymással. A cél természetesen változatlan marad: minél nagyobb kényelem megteremtése…..
Bár szeretjük az otthonunkat, jólesik néha kimozdulni a lakásunkból, és néhány napot vagy hetet nyaralással, kikapcsolódással tölteni. De ne menjünk ilyen messzire, hiszen kénytelenek vagyunk a házunkat elhagyni nap, mint nap a munka miatt is, és a gyerekeinkért is el kell menni az iskolába, vagy…..
Ellentmondásos világban élünk: míg a Föld bizonyos részein éheznek az emberek, addig a nyugati országokban elképesztő méreteket ölt az élelmiszerpazarlás. Túl sok terméket vásárolunk meg, sokkal többet főzünk, mint amire szükségünk van, és arra sem figyelünk oda, hogy mikor jár le az élelmiszerek…..
Okosotthont bárhol ki lehet alakítani, akár egy társasházban is, hiszen léteznek olyan, minimális átalakítással, vésés/fúrás nélkül kivitelezhető megoldások, mint az iNELS RF Control – vagyis rádiófrekvenciás – rendszerei. De miért ne lehetne akár egy egész társasház is intelligens, hogy a lakók…..
Moziba járni jó: az ember kimozdul egy kicsit, és élvezheti a hatalmas vászon és az élethű hangzás nyújtotta élményeket. Vannak azonban napok, amikor nincs kedvünk elhagyni a lakást, mert egy nyugis délutánra vágyunk, és hanyagolnánk a tömeget. Sőt, arra sem vagyunk kíváncsiak, ahogy a mellettünk…..
Sokan nem tudják, hogy mennyire fontos a lakásban a páratartalom. Mások pedig tisztában vannak ugyan vele, de nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy nyomon kövessék ezen paraméter alakulását. Ez a hozzáállás több szempontból problémás lehet, ugyanis sem a túl magas, sem a túlságosan alacsony…..
Egy okosotthon csak akkor lehet igazán intelligens, ha annak kiépítése közben messzire elkerülöd a típushibákat, és ha odafigyelsz néhány egyszerű, könnyen betartható lépésre.  ..
Áram – csak akkor, amikor azt a tulajdonos is szeretné. Mindenki tudja, hogy az áramütéses balesetek milyen veszélyesek is lehetnek, de csak kevesen ismerik az elektroszmog fogalmát...
Az okosotthonnal még a lakásbiztosítás is megspórolható? Bár ez még a nagyon távoli jövő zenéje (és ki tudja, nem marad-e meg utópiának), arra azért nyugodtan számíthatunk, hogy az intelligens rendszerekkel felszerelt lakások és házak esetében idővel csökkenni fog a lakásbiztosítás díja...
Könnyű szeretni egy okosotthont: minden megvan benne, amire az ember csak vágyhat. Persze kinek-kinek más a menő, de az iNELS rendszere van annyira sokoldalú, hogy valamennyien megtaláljuk benne azokat a dolgokat, amik miatt nem egyszerűen szeretjük a lakásunkat, de egyenesen odavagyunk…..