Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ashara

18 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik dolog, amire előre fel voltam készülve az elmúlt hónapokban, az az volt, hogy minden lépésünket figyelni fogják és meg is fogják ítélni mások. Barátok, üzletfelek és vadidegenek egyaránt. Bár mindezzel tisztában voltam jóelőre, természetesen képtelenség felkészülni arra, amikor mindez…..
ashara 2016.04.23 22:08:53
@Aldric: van meg egy elkepzelesem, hogy lelkiismeret furdalasuk van, hogy valamit anno velunk jol elcsesztek (az az erzesuk, hogy nem voltak eleg jo szulok, nem voltak eleg turelmesek, tapasztatak, jo fejek), es most mar erett fejjel, mar tudjak (vagyis ugy erzik), hogy mit hogyan kellene csinalni, es kapva kapnak is az alkalmon, hogy ezt megmutassak.
Persze lehet, hogy total mas valasz van, vagy tobb is. De valami magyarazat biztos van, hogy a nagyszulok jelentos hanyada miert kergeti oruletbe a sajat gyerekeiket a gyerekvallalassal kapcsolatban.
A gyerek igazából egy hónapos volt csütörtökön, ma meg már 5 hetes. Hogy telik az idő!:D Ez a bejegyzés az eddigi rövid Bertie-s életünk legnagyobb tanulságával kezdődik és a fenekem állapotával ér véget. Megpróbáltunk igény szerint szoptatni, de kiderült, a gyerek igényeit nem tudjuk kitalálni. Na…..
ashara 2016.04.12 10:27:49
"de a Spock szerint a hasfájósság csak egy ismeretlen eredetű sírásra aggatott káros címke"
hát amikor a két hetes gyerekünknek minden étkezés után hordónyira fújódott a hasa, és keservesen órákon keresztül sírt, akkor nyugtathattam volna magam, hogy ááhh ez csak egy káros címke. "A bélgörcsöket az okozza, hogy a baba beleiben a gázok habszerűen, sok kicsi buborék formájában vannak jelen, melyek eltávozása nehézségbe ütközik." Magyarán még mi gázt termelünk, addig a hasfájós babák habot, amit feszíti a belüket és fáj nekik, mint a kurva élet. Erre vannak cuccok (nekünk az infacol vált be), fizikai úton bontja a megrekedt cuccot gázzá. Ekkor a hasfájók gyerek elkezd hatalmasakat fingani, amitől megkönnyebbül, nem feszül a hasa. A ténylegesen hasfájás (és nem az ismeretlen eredetű ordításra ráaggatott sírás) felismerhető. Egyrészt a hasa püffedt, másrészt előrködik ökölbe szorított kézzel és felhúzott lábbal, és vörös fejjel keservesen sír. És ez minden étkezés után, amíg pár napon belül nem kezd el hatni az infacol. Aztán minden frankó, míg nem a szülők úgy gondolják, hogy már biztos elmúlt, már elég érett az emésztőrendszere, hogy fingot tud gyártani, és abbahagyják az infacolt, és akkor kezdődik az egész megint. Szóval hasfájás létezik, nem ismeretlen eredetű és nem címke. Azt elképzelem, hogy sokan másra is ráaggatják, hogy hasfájás, mikor egyet nyikkan a gyerek, és felállítják a diagnózist, hogy hasfájós. De a tényleges hasfájás az elég pokoli. Mind a szülőnek, mind a gyereknek. Úgyhogy bocs, de ez a megállapítás Spocktól szerintem gáz.
Anyám és anyósom beleszólnak a dolgainkba, mert idősebb nők. Utálom ezt. De nekik is nehéz. Nehéz, mert felneveltek egy és három gyereket, és azt hiszik, mindentudók. Nehéz is lenne nem azt hinniük, hiszen a gyereknevelés egyedi, megismételhetetlen és nagyon sok időt és energiát felemésztő…..
A Többé nem vetélek el blogon szombaton írtam volna a 39. heti bejegyzést. Olyasmik lettek volna benne, hogy még mindig alig tudok járni, a lábaim el vannak vizesedve, ezért nem tudok cipőt sem felvenni, egy hete a napfényt se láttam és a méhem is folyton gyakorlatozik. De szerencsére nem kell azt…..
Négyen lettünk Négyen lettünk 2016.03.10 18:59:47
Március 7-e óta négyen vagyunk: Clamesa, a feleségem; Humi, a macskánk; én, Aldric - és az új jövevény, Bertie.  Fiunk születése egy igazán kalandos történetet zárt le az életünkben (akit a részletek érdekelnek, kattintson ide) és minden jel szerint egy új, minden eddiginél izgalmasabb kaland…..
Hólyagfájdalom. Szerdán vettem be az utolsó adag antibiotikumot a Streptococcusra, és a hólyagom nem olyan érzékeny már. Viszont a magzat se olyan aktív már hólyagütés és méhembe valahogy bejuttatott kis késsel való szurkálásban. Utóbbi csak tipp, nem biztos, hogy késhez jutott hozzá, de nagyon…..
A 101-es bejegyzés nem véletlenül szól arról a csapdáról, amit a hormonok és a várandósság jelent. A 101-es szobába bezárva éled a mindennapokat, amelyek csakis az evés körül forognak.:) Legalábbis én... Az első trimeszter napi hányással telt, és ennek ellenére is zabálással. Azt olvastam…..
ashara 2016.01.21 08:54:08
-3, 0, 4
En igy hoztam ossze a kiloim szamat trimeszterek szerint. Jo en eleve vastag tulsullyal kezdtem.
1. Trimeszter -3
Nem hanytam, de lenyegeben folyamatosan rosszul voltam. Ehes lettem, es probaltam kigondolni, hogy mit ennek, es konkretan az etel gondolatatol is hanyingerem lett. Otthon nem tudtunk fozni, mert a fott etel szagatol is teljesen ki voltam. Nagyjabol semmilyen izu es szagu etelekkel veszeltem at az elso trimesztert. Kefir kiflivel es kiwi. Fingom sincs, hogy miert ezeket birtam megenni, de ezek csusztak. Csak ketszer hanytam (egyszer stressztol, mikor megkaptam a kombinalt teszt fos eredmenyet). A rakott krumplira ragondoltam, es nem lettem rosszul a gondolattol. Napokig vagytam ra, mire nekiduraltam magam a keszitesnek. Megsutottem, megettem, es kihanytam egy az egyben.
2. Trimeszter 0 kg
A 16. heten kiderult a terhessegi diabetesz, igy dietazni kellett.
Bizarr volt, hogy mig a testem egy resze fogy, addig a hasam nol.
3. Trimeszter +4 kg (vagyis 7. es 8. honap 0 kg, 9. honap 4 kg)
Vegig feltem a koraszulestol, vagy hogy ido elott eloregszik a mehlepeny. Aztan a 36 het utan, mikor mar finishbe ertem, jott valami elkepeszto erzes. Sem elotte, sem azota nem ettem erdelyi szalonnat, de akkor nem volt elet az elet erdelyi szalonna nelkul. Mivel a szenhidratra kellettem figyelni, a zsirra nem, ezert konkretan 20 dkg szalonnat ettem egy alkalommal, fel max egy szelet rozskenyerrel. Az alkalmak szama napi ketto, harom volt. Ha most ragondolok, mar sir az epem, de akkor ugy ereztem, hogy kesz, nekem erdelyi szalonna kell. Ha kaja, akkor az. Semmi mas. Na ennek az eredmenye lett, hogy egy honap alatt ramjott 4 kilo.
Mikor kijottem a korhazbol hat kiloval konyebben jottem ki, mint bementem, es tovabbi negy kilo "leolvadt" az elso egy honapban, mikor az ember az sem tudja merre van arccal elore (jo nem altalanositok, en nem tudtam, annyi dolgom lett hirtelen, hogy nem jutott eszembe enni). Ugyhogy 10 kilo az kb. semmi. Ne aggodj. En ugy latom, hogy azok maradnak "tehenek", aki 30 kg szednek magukra. Na annyitol nehez megszabadulni.
Meg akartuk venni az Anya, Apa, Mama, Papa, kérlek, meséld el nekem könyvsorozatot. Mert szerintünk tök jó. A gyerek anyja, apja, nagyija és nagypapája elmesélheti, hogyan élt gyerekkorában, mi lett belőle, milyen volt régen a világ. Gondoltuk, tök jó buli lesz átadni a gyereknek az egyéves…..
ashara 2016.01.06 14:25:32
@Aldric: a stílus maga az ember mai adását nézik. a kommentelő nem tudja megszólítani cikk íróját. Pedig szerintem elég kézenfekvő és egyszerű leírni, hogy "a cikk írója". Megszólítás "a kedves káromkodó nő". Van ebben az egyszerű megszólításban minden, ha elemezni szeretnénk. Tipikusan fel akarja a dobni a labdát, mert egy ilyen megszólítás után az embernek ingere támad leütni (a labdát). Szóval hiába tűnik első blikkre érdemi hozzászólásnak, ez is csak egy troll. Nem véleményét írja le, nem megszólítja vitára a blogbejegyzés íróját, hanem "gyere ki a hóra" játékra invitálja. Igaz nem közönséges módon, mert nem azt írja le, hogy "hülye vagy baszd meg", mert ez igazából nem is lenne felhívás kötekedésre, hanem szépen komótosan felmászik eléd az ebédlőasztalra, letolja a gatyáját és odaszarik. Ja és nem káromkodva persze, mert az olyan prosztó :)
Kaptunk ma egy kommentet. Olyan volt a tartalma, hogy rögtön kitiltottuk, mert természetesen nem kötelező elviselnünk minden tahóságot. De azért azt éreztük, hogy érdemes mégis közölni, mert jól példázza, amit mindenki kénytelen átélni, aki a terhességhez hasonló kényes…..
ashara 2016.01.01 15:31:47
Ez elég durva. Az élet minden terén vannak dogmák, van néhány előírás, mely azt az ígéretet adja, hogyha azt betartod, akkor egészséges leszel, vagy jó szülő stb. Most ugye divatos a kötődő nevelés (hordozás, igény szerinti szoptatás, együtt alvás). Be kell, hogy valljam, hogy én osztozom is ezzel, de! És itt van a de. Sokan gondlják, hogy oké, akkor ezt a három dolgot megcsinálom, és ha megvan, akkor én szerető szülő vagyok, és frankó gyerekem lesz. Hát a lófaszt. Ismerek olyan anyát, akinek a több, mint két éves gyerekét csak a hátán lógni láttam. És nekem nem az jött le, hogy ez mennyire jó a gyereknek, hanem az, hogy így anyuka szabadon tud beszélgetni az utcán, nem "zavarja" a gyerek, mert nem kell utána menni, nem kell figyelni rá merre szalad, merre motorozik. Még sosem láttam, hogy beszélt volna a gyerekkel, vagy akár játszott volna vele, hogy ölbe vegye (ne a hátát lógjon), és szeretgesse, simogassa stb. Szóval a papírforma szerint ő "A JÓ ANYA". De aki naponta látja, inkább tűnik ridegtartásnak, mint amit csinál, mint kötődő nevelésnek. Szóval az eszközök, amiben sokan hisznek, és sokan alkalmazzák, csak akkor működik, ha van mellé odafigyelés, törődés, szeretet. Ha nincs, akkor megette a fene. És igen, hiszek abban, aki valami oknál fogva nem szoptat, az ugyan úgy tudja szeretettel etetni a gyerekét. A magzat, majd később a baba mindenféle "cuki" elnevezésétől én is rosszul vagyok. Vagy valaki úgy gondolja, hogyha a gyerekét mondjuk Bencikének, vagy csillagvirágnak hívja, azzal jobban kifejezi a szeretetét? Hát ha ilyen egyszerű lenne szeretni, akkor nem lenne ennyi lelki sérült ember, mert akkor meg lehetne tanítani, mint a szorzótáblát.
ashara 2016.01.02 19:37:46
@Dorinda41: van egy elmeletem, hogy csomo anya, aki eredetileg akart szoptatni, azert nem tud, mert szanaszet stresszeltek a kedves szuperanyuk, baratnok, vedonok, stb. Teljesen felreertik az egeszet. Ne egy eszkozt kelene tamogatni mindenekfelett, hanem azt a nyomorult anyat, aki eloszor valt anyava, es azt sem tudja merre van arccal elore. En is tapasztaltam, hogy csomo eseten a segito szakemberek nem is azok, hanem inkabb felugyelotisztek. Bar ugy tunik, de egyaltalan nem baba es anyabarat tarsadalom vagyunk. Keressuk mindenkiben a hibat, amit mi okosok ki tudunk javitani, vagy csak jol ki tudjuk oktatni az altalunk ostobannak velt masikat. Mert az aztanolyan kurvara emberi.
Most nem volt jobb címötletem:) Megvagyok, dolgozom, dolgozom és dolgozom, de legalább értékelik és úgy néz ki, lassan kis előreléptetést is kapok:) Az életmódváltással nem állok ilyen jól, eléggé elengedtem Húsvétra a dolgokat, de ha már a megújulás ünnepe, akkor én is…..
Juhúúúú! A babánk -koraszülést túlélő- életesélyei 90%-ra növekedtek a múlt heti 80%-hoz képest. Ez még mindig nem kielégítő, de a betöltött 34. hétre már 100% lesz ebből. Közérzet. A közérzetem - lekopogom - remek mostanában. Mióta ki van kezelve a felfázásom (köszi, orvosok, akik feltaláltátok az…..
A kislányunkkal egy szülinapi bulin vettünk részt. A gyerekek játszottak, rohangáltak. Egyik anyuka valamiért megemelte a kislányunkat, majd nevetve mondta, hogy te jó ég milyen könnyű! Ha a fejlődési táblázatokat nézzük, akkor ő valóban a minimumsúlynál helyezkedik el, de nem…..
Mikor még nem tudtam, hogy IR-es vagyok, valahol sejtettem, vagy reméltem, hogy van valami velem ami nem normális. Magyarán kicsit hátra akartam dőlni, hogy igen, nekem papírom van róla, hogy miért vagyok kövér. Persze az ember ha gondolkozik, akkor idővel rájön, hogy ilyen nincs.…..
Van egy "kedves" ismerősöm, aki lényegében mióta ismerek (3-4 éve) fogyókúrázik, folyamatosan, nagy intenzitással. Vagyis azt mondja. A fogyókúra abból áll, hogy kipróbál mindenféle csodaszert. Volt, hogy valami "zsírégető" kapszulát evett fél órával étkezés előtt, volt,…..
Ezt úgy fontosnak tartottam kiemelni. Jó év elején úgy gondoltam, hogy ekkorra már vígan 80 kiló alatt leszek, de ha azt nézzük, hogy lényegében 10 éve nem mutatott ilyen "keveset" a mérleg, akkor elég király. Szóval tavasz óta fogytam 6 kg-ot. Annyira be kell, hogy valljam nem…..
Három év után eljutottam végre endokrinológushoz. Elvileg a szoptatás befejezése után kellett volna visszamennem, de akkor csak a terhességi diabéteszes dokihoz tudtam volna, és az egy vadbarom volt, így kibuliztam egy másik dokit magamnak. Sok időbe telt, de megérte várni. A…..
Mikor elkezdtem írni a blogot, akkor két bloggert követtem. na azóta mindkettő felszívódott, több, mint egy hónapja se hírük se hamvuk. Kifulladt az újévi lendület. Az egyikük szintén 92 kg-ról indult, és március végéig le is adott 9 kg-ot. Na azóta eléggé kuss van. Ha…..