Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CircusGirl

104 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy fába vágtuk a fejszét! Elvállaltunk egy francia „sírezortos munkát”, ami nagyon klassznak ígérkezett, hisz’ lélegzetelállító alpesi hegyekben, igazi luxusban zajlik, csak hát kiderült, hogy nem gyerek kompatibilis. Egyáltalán nem! 6 nap, 6 falu, 6 hotel, 6 fellépés. Csak a 7-en pihenünk meg,…..
Kedves Régi és Új Olvasóim!   Ti, akik régóta követtek, tudjátok, hogy évekig artistaként hajóztam a nagyvilágban, írtam a különböző országokról, kultúrákról, a hajós lét izgalmairól, annak bennfentes sztorijairól, ill. hogy milyen a mi életünk akrobataként. Utoljára a babavárás- és…..
Múltkor a terhességről és a szülésről meséltem Nektek. Most az ún. gyermekágyas0 időszakról, illetve az eltelt 3 hónapról írok: A képek egy része illusztráció, illetve mostantól igyekszem a babucimat kevésbé mutatni, megértéseteket köszönöm!  Első 10 napunk idilli örömmámorban telt: Maxi…..
Sziasztok kedves Olvasóim! Egy ideje nem jelentkeztem, mivel úgy gondoltam, legközelebb majd csak a „Nagy finálé” után számolok be Nektek! Az pedig hipp-hopp el is jött, de lássuk, hogy jutottunk el odáig! Ahogy az előző fejezet végén írtam, a II. trimeszter nagyon jó hangulatban, energiadúsan,…..
CircusGirl 2021.04.21 16:24:37
@sellőlány: Kedves Olvasóm! Nagyon jól esett, köszönöm a kedves szavakat! :)
Bizony-bizony több mint fél éve feje tetejére állt a világ és épp ennyi telt el utolsó blogbejegyzésem óta, hisz’ azóta, hogy hajós karantén túlélőként hazatértünk március 16-án, itthon vagyunk folyamatosan... A vírus és az annak következtében hozott intézkedések nagyon megtépázták a hajós…..
Hál’ Isten, szerencsésen hazaérkeztünk márciusban! Igaz, 3 héttel előbb ért véget a szezon, de ki tudja, hány napnyi kilátástalan vízi hánykolódásból maradtunk ki így, ugyanis rengetegen fedélzeten ragadtak szerte a világban... Hogy kerültünk hatósági karantén alá?   Miután robbant az olasz…..
Sziasztok! Mostanában ritkábban jönnek a fejezetek, ugyanis gyűjtögetek, illetve várom, hogy megszálljon az ihlet, másrészt már végig tudósítottam egy Karib szezont, így nem viszket írásra annyira a kezem, nem beszélve a ’FB sztoriról’, ahol előszeretettel osztom meg a pillanatokat... Leginkább…..
Guadeloupén1 szállt le a magyar család. Reggel még gyorsan lenyomtunk egy próbát, melyre beültek a gyerekek, ugyanis csak délután jött értük transzfer. Utána elbúcsúztunk, majd nagy elánnal megindultunk egy helyi sátorcirkuszhoz, melynek múltkor szúrtuk ki plakátját! Nem volt egyszerű odakeveredni,…..
CircusGirl 2020.02.03 18:13:41
:)
Alig pislogtam kettőt, máris úton voltunk, bár a rövidke otthoni vakáció azért tartalmasra sikeredett: barátaink, rokonaink zömét végiglátogattuk vagy vendégül láttuk, bulit csaptunk, babáztunk (mert hát az elmúlt félévben itt-ott azért zajlott az élet :D), klassz showkat, színházat néztünk és még…..
Mire ti ezt olvassátok, nagy valószínűséggel már otthon töltjük rövidke vakációnkat! :D  De ne szaladjunk ennyire előre! Nézzük, hogy telt az utolsó hónap! Ahogy közeledett a szezon vége, annál nehezebb volt agyilag összeszedni magunkat... Valahogy ilyenkor már a test érzi ezt, és kezd…..
Nos, helyesen jósoltam: ahogy eljött a szeptember, ismét szimpatikusabb lett a vendégkör! Zömmel az idősebb korosztály képviselteti magát (szemben a nyári családosokkal), mégis sokkal jobb a hangulat, ismét bele-bele futunk magyarokba is! Egy hölgy úgy ugrott nyakamba előadás után, hogy azt hittem,…..
Igen nagy monotóniában élünk mostanában, többen nemes egyszerűséggel börtön-járatnak minősítették hajónkat...   Fedélzeti híreink következnek: Idő közben új főnök- és asszisztens asszonyt kaptunk, abszolút nem szerencsés kombinációban!!! Hagyján, hogy mindig tartunk (okkal) a női diriktől (pláne,…..
Előszó: A Bari-fíling   Szeretem Barit! Noha, bejártam már ezerszer, mégis mindig örömmel megyek ki, annak ellenére, hogy max. 3 órám van. (Általában 12.30-ra kell hajón lenni!) Bari tipikus (déli) olasz város, de a hatalmas vára, ill. a várfal mögött elterülő óvárosa miatt különösen hangulatos.…..
 Na, mi van a puttonyban? Hát, mi! :D Sötét van és hideg. Gyorsan begubózom a zsákba, nehogy megfagyjak, amíg 4 nyelven felkonferálnak. Oli áll. Aztán szép lassan befekszik elém.  Megszorítja a kezem, fülébe súgok valamit, ő válaszol, megnyugszom. Felgördül a függöny. Indul a videó. Szól a zene.…..
Bár, örültem, hogy következő héten Triesztbe mentünk a velencei „koccanás” miatt (nem, nem mi voltunk, de pár hajót kiutasítottak a kikötőből ideiglenesen0), de én pont ágynak estem egy fránya légkondi okozta torokgyuszi miatt! Így Oli egyedül ment ki. Jó, hogy nem rabolták el, mert épp nagy meleg…..
Üdvözlöm minden Kedves Olvasómat, illetve Rokonaimat, Barátaimat!!!   Ismét vízre szálltunk, méghozzá egy nagy (számunkra új) hajóval! Mielőtt azonban a fedélzeti események közepébe vágnék, hadd’ meséljek kicsit az embarkolást1megelőző tébolyról, illetve az indulás előtti napokról, ami ugyan…..
Tehát az utolSHOWnkkal hagytam abba legutóbb, mely után napokig jöttek a „Brávi!“-k, különösen egy orosz családtól, akikkel sok időt töltöttünk! A családfő, Alex végig elemezte a sztorit és a mondanivalót, kiemelve külön az almát, mint motívumot! Be kell vallanom, ha valaki az artista munka mellett…..
Mivel igen sok a megosztanivalóm, két részre szedtem a fejezetet! Elhagytuk az indiai térséget 972 utassal a fedélzeten, javarészt idős nyugdíjasokkal a világ különböző szegletéből: olasz, ausztrál, angol, francia, orosz, pár portugál, spanyol, egy indiai és egy kedves  magyar házaspárral, akikbe…..
Múltkor olyan honfitársakról írtam, akiket itt kint ismertünk meg, most olyan ismerősökről írok, akiket hozzánk fújt a szél! :D Képzeljétek, egyik jó barátnőmék pont Sri Lankán nyaraltak, így átugrottak (ami több, mint 8 órás útjukba telt)hozzánk Colomboba. 10 nappal előtte lepapíroztam, hogy…..
Okulva a viharos munkákból (kis sérülésemből) módosíttattuk a show napot. Hip-hip hurrá, áttették! Így nem csak nyugiban dolgozhatunk, hanem felszabadultunk Sri Lankán! Nagy vidáman vágtunk hát neki Colombonak! Arcátlan, értetlen, nyomulós, hazudós tucktuckosból itt is akad bőven, sőt! Még…..
CircusGirl 2019.02.24 08:30:52
@Burgermeister: Köszönöm!!! Igyekszem! :)
Indiai kalandunk New Mangalore-ban folytatódott. Tüstént megrohamozott minket húsz tülekedő, kánonban beszélő, kiéhezett taxis! Szerintük a leghangosabb viszi el a pálmát... Mellettünk állt egy hajóról leszállt pár, akik már árról alkudoztak, így kaptam az alkalmon és összetársultunk Chris és Pat…..
Íme kéthetes útjaink, melyeket így hirdetnek európai utasainknak:   Maldív – Maldív – Tenger– Sri Lanka – Tenger – Marmugao – Mumbai Mumbai – Mumbai – Tenger – New Mangalore – Cochin – Tenger –Maldív Nekünk egybefolyik, így Maldív és Mumbai tripla nap. Sri Lanka sajnos egy és show-nap, nem…..
Első látogatásunk a szigeteken nem volt valami felemelő... Sőőőőt...  Péntek lévén (ez náluk a vasárnap) nyugisabb volt a légkör (Giovannáék figyelmeztettek, erre máskor ne számítsunk!), de sok minden zárva volt délután. Elsőre nem akartunk méreg drága hotel-látogatással indítani, inkább…..
Bár Türkish Airline-nal utaztunk, ami jóval kényelmesebb, mint pl. a New Yorkba0 tartó LOT (lengyel) járat volt, de igen kimerítő utazásunk volt: Péntek 18h, időben Ferihegyen, (2 órával indulás előtt) hiába, mert checking pult még zárva, előtte már kígyózik a sor. De mindenhol! (Szerintem direkt…..
Utolsó napjaink igen türelmetlenül teltek, de az új kikötők igazán remek élményt szereztek! Pár város a középkort, illetve a Trónok Harcát idézte fel! Split és Dubrovnik ugyanis tele van forgatási helyszínnel, amitől Oli egészen felvillanyozott. (Én is, csak mivel nem nézem a sorozatot, engem a…..